Gå til innhold

Pennywise

Medlemmer
  • Innlegg

    886
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pennywise

  1. Hadde bilen på verksted i dag. En slitt brofôring på høyre side, altså motsatt side av slitasjesiden. Denne ble byttet. Ellers ingen ting. Ingen tegn til at noe hadde rubbet borti noen plasser.

     

    Firehjulskontrollen avdekket noe skjevhet venstre foran, men ikke nok til at det burde føre til slik skeivslitasje på dekket. Alt var helt rett bak.

     

    Hva som har skjedd her forblir altså et mysterium. Enten må jeg ha kjørt på noe, eller så har noe ligget i hjulbuene på akkurat samme plass framme og bake og rubbet på dekkene, for så å ha falt ut. 

     

    Blir bare nødt å følge med på om det begynner å slites på vinterdekkene på samme vis.

  2. Det eneste jeg ikke får till å stemme er at jeg hadde av venstre forhjul for tre uker siden. Kan ikke fatte at jeg ikke la merke til hvordan dekket så ut da. Men samtidig er det nærmest umulig at det kan ha blitt så slitt på de tre ukene etterpå, for bilen har nesten ikke blitt brukt siden da.

     

    Uff, ikke lett å la være å spekulere. :p

  3. Nei, jeg er klar over det. Men hvis det er mye slakk i hjulopphenget skulle man jo tro at det ble oppdaget. På den gamle bilen min var det alltid slakk i div. forstillingsdeler som førte til toerfeiler. 

     

    Noe må nesten uansett ha skjedd nylig da jeg aldri har hatt antydninger til skeivslitasje før.

     

    Men ja uansett, jeg lar et verksted ta en titt. Har en kompis som jobber på et verksted i nærheten, tar den bare inn der - han vet allerede om det.

  4. Nei, bilen oppleves ikke spesielt nervøs, men disse bilene har en rimelig "ullen" styrefølelse i utgangspunktet. Hadde den på EU-kontroll for et par mnd siden uten feil, men har kjørt mye på dårlige veier siden da så det er godt mulig noe har gått til helv... i løpet av den tiden.

     

    Synes bare det er absurd at samme feil skulle oppstå både framme og bake samtidig, men en ulykke kommer vel sjelden alene etc.

  5. Den slitasjen kommer ikke fra veien. Det er noe på bilen som har rubbet inntil. Innerskjerm, eller kanskje en demperfjær eller noe?

     

    Nei, jeg er enig med deg. Men jeg har kikket og kikket og jeg klarer ikke se at noe skal kunne ta borti. Kan ikke se noen tegn til blankslipt metall noen plasser heller. Det er også veldig rart om samme feil skulle oppstå både framme og bake samtidig.

     

    Kjørte 10 mil med vinterdekkene i dag og det er ingen tegn til at noe har tatt borti dem enda. 

     

    Skal ringe et verksted i morgen og få dem til å se på det. Jeg klarer ikke finne ut av det selv. Firehjulskontroll er vel det mest nærliggende å starte med.

  6. Ta en firehjulskontroll du :) Er umulig å se om hjulstillinga er feil, med mindre den er veldig feil.

    Ja, det blir nok gjort. Men jeg kom på at jeg hadde av venstre forhjul for tre uker siden da bremseskjoldet hadde blitt bøyd og tok borti skiva. Hvis dekket var så slitt da hadde jeg nok lagt merke til det. Det er derfor sannsynlig at dette har skjedd siden da, og jeg har nesten ikke brukt bilen de siste ukene. 

     

    I tillegg ser slitasjen på dekket mer ut som at noe har skrapet borti. Siden det er nøyaktig likedan både bake og framme synes jeg det virker usannsynlig at det er noe på bilen som har subbet i dekket. Jeg begynner derfor å lure på om jeg rett og slett har kjørt på noe skarpt som har forårsaket dette. Jækla merkelig hele greia.

  7. La om til vinterdekk i dag og så da til min store forskrekkelse at begge dekkene på venstre side av bilen var slitt ned til kordene helt i ytterkantene. Det er slitasje på samme plass høyre side også, men langt mindre. Jeg klarer ikke se at hjulene står skeivt, ei heller kunne jeg se noe galt med forstilling/bakstilling.

    Slitasjen er så ekstrem at det kan se ut som at noe har rubbet borti, men jeg kan ikke fatte og begripe hva det skulle være.

    Høyre framdekk lekker litt luft etter en punktering i sommer (det er plugget), så jeg skulle kjøpe nye til neste sommer uansett. Det er vel ikke mulig at slik slitasje kan oppstå ved å kjøre med for lite luft i ett dekk?

     

    Jeg var på bilferie i sommer med en veldig tungt laster bil på dårlige og humpete veier. Kan dette ha skjedd da? Det var ingen tegn på slik slitasje da jeg satt dem på i mai, og det er heller ingen tegn på slitasje på vinterdekkene.

     

    Både felger og dekk er i originaldimensjon.

     

    Bilen er en Subaru Legacy 2009-modell.

    post-41385-0-41016600-1508595403_thumb.jpg

  8.  

    Noen som vet hvor man kan få kjøpt originalt batteri til denne? Flust av alternativer på ebay, men helt umulig å vite noe om kvaliteten. Betaler gladelig litt ekstra for garantert originalt batteri.

     

    Du får kjøpt hos MyTrendyPhone for 158 kr + frakt.

     

    Bare vær obs på at de sender fra Danmark, så ikke kjøp mer enn 350 kr totalt med frakt :)

     

    http://www.mytrendyphone.no/shop/lg-g4-batteri-174827p.html

     

     

    Flott, tusen takk! Har denne butikken et godt renomé? Dvs, er det sannsynlig at dette faktisk er et originalt batteri?

  9. Kom over noe merkelig i dag. Byttet forsikringsselskap i mai før hovedforfall, da premien gikk betydelig opp pga. bonustap etter en kaskoskade. Fikk et mye bedre tilbud hos et annen selskap med 30% redusert bonus (fra opprinnelig bonus før skade) og slo meg til ro med det. Fikk så en e-post fra mitt nye selskap i dag om at de hadde fått bonussvar fra mitt gamle selskap og at jeg var satt opp til 70% bonus igjen, med tilsvarende redusert premie. Spurte så hva dette skulle bety, og fikk bare til svar at når man tegner ny bilforsikring sjekkes bonus opp mot det gamle selskapet. I dette tilfellet viste det seg at bonusen min var høyere enn først antatt.

     

    Hva kan ha skjedd her? Forstår ikke hvorfor mitt gamle selskap har satt meg opp/oppgitt høyere bonus. En kamerat av meg fikk tilbakeført bonusen sin etter en kaskoskade for en stund siden, etter at de hadde "gjennomgått saken på nytt igjen". Men siden jeg ikke er kunde i mitt gamle selskap lenger, er det vanskelig å vite hva det er som har skjedd hos dem.

  10. Nå i vår oppdaget jeg en rustflekk på bakre hjulbue fra en mindre skade forrige eier bare har reparert med lakkstift. Utrolig irriterende med sånt slurv. Nuvel, jeg må i hvert fall ta hånd om det før det får utvikle seg videre. Bilen er en 2009 Subaru Legacy, altså en "bruksbil", så sålenge det ser ok ut og stopper rusten er jeg fornøyd. Hvor mye kan jeg forvente meg at dette vil koste meg å få reparert på en ok måte? Får ikke tid til å kjøre rundt og få forskjellige karosseriverksteder til å se på det før om et par uker, så har sendt noen e-poster med bilder. Venter på svar.

     

    Hva tror dere? Den ene flekken på utsiden av hjulbua er kanskje 1,5 cm lang. Ser ikke ut til å være annet enn overflaterust. Det er en til flekk på innsiden. Ser ut som forrige eier har rygget i noe som har truffet i hjulbua. Null tegn til rust andre plasser på bilen, og tror ikke disse bilene er nevneverdig plaget med karosserirust.

     

    Bilder: 

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2769949/20160512_184528.jpg

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/2769949/20160512_184548.jpg

     

    Antar det ikke er vits å prøve å gjøre noe med dette selv?

  11. Fikk et Hero 4 Silver til jul, men opplever problemet med batteriindikatoren på kameraet.

     

    Med fulladet batteri dropper den første streken på indikatoren etter noen få minutter. Etter ca 20 minutter med filming i 1080p60 i rundt 5-6c minus (ski), begynner indikatoren å blinke, som skulle bety at det snart et tomt for strøm.

     

    For å teste la satt jeg det på opptak i kjøleskapet med fulladet batteri. Da filmet det i 1 time og 45 minutter i 1080p60 før det slo seg av, som jeg tror er normalt? Uansett så er det umulig å vite hvor mye strøm jeg faktisk har igjen på kameraet til enhver tid da indikatoren er helt på villspor.

     

    Det er nå levert inn til XXL hvor det ble kjøpt, og de har etter sigende sendt det inn til GoPro (vil tro det er et utvalgt verksted?), men jeg har ikke hørt noe enda.

     

    Lurte på om det er noen her som har opplevd noen lignende? Disse kameraene må da kunne fungere i litt kulde? Mitt bruksområde for dette er 95% til ski.

  12.  

    Nei, det var nok min feil. Kan ikke nedlegge for en tåpelig ting det var. Begge dørene på venstre side på hennes bil må nok byttes, mens min fikk det i fronten på høyre side. Støtfanger, lys, skjerm og panser. Ingen fart så ikke voldsomt, men okke som. Blir nok bonustap og svindyre forsikringspremier i mange år framover. Helsike.

    Brudd på vikeplikt? Utrolig surt, men bra det ikke gikk verre i alle fall.

     

    Uhell er synd uansett hvor stort.

     

    Ja. Jeg skulle rygge inn på parkeringsplassen som jeg alltid gjør. For å gjøre dette svinger jeg til høyre, ut i veibanen, og rygger bak. Dette er i et lite boligfelt med 7 hus, så det er lite trafikk. Av en eller annen grunn stoppet jeg opp litt før jeg la over, og når jeg så kjører har jeg ikke fått med meg naboen som kommer i hundre-og-helvete. Så jeg treffer henne i venstre side med min høyre front. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor i hel.. jeg ikke så meg om. Hun kjørte etter forholdene alt for fort (burde skjønt at jeg holdt på å parkere), men det er selvsagt min feil.

     

    Fikk taktst i dag. Ca. 25k. De bytter støtfanger, lykt og skjerm. Panseret skal de visst rette opp. Rimelig forbanna på meg selv i dag, for å si det mildt. Så mange år med plettfri kjøring...

  13. Kjapt spørsmål: Ved skade og bruk av kasko, blir bonusen justert umiddelbart eller

    ved neste hovedforfall? Havnet midt oppi det vi i nord-Norge kaller et skikkelig "kukstykke" i dag. Forholdsvis omfattende skader på begge biler, men verst på min. Har kasko+ uten egenandel, og når jeg ser på skadene antar jeg at jeg blir nødt å ta dette på forsikringen.

  14.  

     

    Jeg vet fint forskjell på garanti og reklamasjon. Subaru har 5 års garanti, eller 100 000 km på dieselpurkene. Så jeg har ikke blandet noe som helst ;-)

     

    Min far hadde en 2008 preza hvor han fikk ny blokk og turbo pga turboras og rådelagerhavari på syl nr3. Den var orginale og innenfor garantitiden.

     

    Chipper man faller alt slikt bort, og det er sterkt frarådet av alle på sdcn å chippe disse motorene da de ikke tåler det.

    jeg tror ikke du forstår - at all garanti er bortfalt har ingenting å si, du har fortsatt full reklamasjonsrett i fem år, uansett om Subaru gir deg 2, 5 eller 10 år, 100k eller 1000k km garanti.

    Joda, all garanti forsvinner sikkert ved chipping, men det påvirker overhodet ikke reklamasjonsgrunnlag for alle deler hvis skade ikke beviselig kan spores til chipen - og det er selgers ansvar å bevise.

     

    Altså, hvis chipen ikke beviselig kan forårsake "diesel runaway" har han fortsatt fullt krav på feilretting om det er mindre enn fem år siden kjøpsdato.

    Selv om alle garantivilkår er brutt. Det er, heldigvis, ikke leverandør som avgjør hva som er gyldig reklamasjon.

     

    Det er sant, da er jeg med på notene dine.

    Men når dieslene til subaru hadde problemer med for mye moment på kald motor (softwareproblem) mellom 08-10 som førte til mye ras, (ble rettet på 2010 modellene) så sier det seg selv at en chip som gir mer moment sikkert ikke tar høyde for det på kald motor...

     

     

    Jeg mener å ha hørt at dette ble fikset via software på service? Jeg ble i hvert fall fortalt av en Subaru-mekaniker at motorene fikk justert momentkurven som del av serviceprogrammet på et punkt. Min ('09 diesel Legacy) har visst fått denne oppdateringen.

  15.  

     

    Takk for svar! Skal sjekke med vinterdekk etter hvert, eller ev. bytte fram/bak (hvis jeg gidder) og så ta det derfra. 

     

    Hva kan være feil med dekkene hvis de gjør at bilen trekker til en side?

     

    Produksjonsfeil på dekk kan føre til at bilen trekker til siden. Ellers kan det være en bremsekaliper som henger, kanskje skeiv/feil justert forstilling/bakstilling som du nevnte (trenger ikke å slite dekk selv om det er skeivt).

     

    Trekker den til høyre på helt flat parkeringsplass/betong eller bare på vei? Alle veier heller til høyre i kjøreretningen for å drenere bort vann så det er også mulig det er det du kjenner.

     

    Bilen har forholdsvis dyre "premium"-dekk (Continental SportContact 5), men jeg antar produksjonsfeil kan forekomme også her. Skiver og klosser ble nettopp byttet og kalipre sjekket. Alt tilsynelatende ok. Holder en knapp på at det er ørelitegrann feiljustering i forstillinga, men jeg skal som sagt sjekke med andre hjul for å være sikker.

     

    Hvor mye sporing må man belage seg på med nevnte dimensjon (215/45R17)? Bilen jeg hadde før hadde mindre dimensjon og sporet i grunnen veldig lite. Litt vanskelig å finne store nok parkeringsplasser for å sjekke, for det er som sagt ikke snakk om veldig mye, men jeg er 90% sikker på at det drar til høyre uavhengig av veien. 

     

    Samtidig er det litt surt å betale nesten 2k for en hjulstillingskontroll hvis det ikke er noe poeng.

  16.  

     

     

    Bilen min drar hårfint mot høyre. Smått irriterende. Må jeg ta full 4-hjulskontroll for å få utbedret dette? Merk at den ikke sliter skeivt på dekkene, og at lufttrykket er likt på h/v side.

     

    Sikker på at du ikke bare sporer? Hva er hjuldimensjonene dine?

     

     

    215/45R17. Synes det isåfall er rart at det alltid sporer til høyre? Det er som sagt ikke veldig mye, men nok til at det oppleves som ganske irriterende.

     

     

    Prøv å kryssbytt hjula foran/bak osv.

     

     

    Bor i Nord-Norge, så det er vel ikke så lenge til jeg setter på vinterdekk uansett. Kjøpte bilen i mai så har kun kjørt den på sommedekk. Vinterhjula er 16" med annen profil, så de sporer sikkert mindre også.

     

    Men sånn rent teoretisk; er dette noe som ev. kan justeres i forstillinga? 

  17.  

    Bilen min drar hårfint mot høyre. Smått irriterende. Må jeg ta full 4-hjulskontroll for å få utbedret dette? Merk at den ikke sliter skeivt på dekkene, og at lufttrykket er likt på h/v side.

     

    Sikker på at du ikke bare sporer? Hva er hjuldimensjonene dine?

     

     

    215/45R17. Synes det isåfall er rart at det alltid sporer til høyre? Det er som sagt ikke veldig mye, men nok til at det oppleves som ganske irriterende.

×
×
  • Opprett ny...