Gå til innhold

Frank Høvin

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frank Høvin

  1. Med den ansvarspulveriseringen du finner i større statlige prosjekter så har ofte ikke utviklerne mulighet til å vite om det fungerer i test en gang, langt mindre produksjon.

    Nuvel. Jeg tenker vel heller at det er arkitektene som ikke alltid er helt på nett. Det er jo gjerne ikke slik at utviklerne bestemmer hvordan ting skal gjøres. Rett som det er har du en utvikler som er uenig i hvordan en teknisk løsning fungerer, men hvis sjefsdesigneren har bestemt seg så hjelper det ofte lite. Og i likhet med blant styrer i store foretak er det helt utrolig hvilke inkompetente avgjørelser som tas av folk som har all mulighet til å vite bedre.

  2. Dette er ikke overraskende. Da jeg jobbet med bl.a. epostsikkerhet for en del år siden stilte jeg dette spørsmålet til alle adminer jeg enten var leverandør eller rådgiver for. SPF kunne gjort det aller meste så mye bedre, så hvorfor i h.. bruker dere det ikke? Det er så enkelt å sette opp at det nesten er det motsatte av "rocket science".

     

    Men hvis det er en så regjerende inkompetanse og uvile blant så mange av de som designer og utvikler systemer som bruker epost (som vel etterhvert er omtrent 100%), så er det kanskje ikke så rart.

  3. Good riddance.

     

    Vanligvis er jeg i mot indiske kundesentre, men i Telenors tilfelle betyr flere indere betydelig økt kundeservice og kompetanse, slik at all Telenors kundeservice bør i utgangspunktet outsources.

    Jeg har helt motsatt erfaring enn deg med kundeservicen deres. Indisk kundeservice generelt kan du imidlertid få billig - nei, gratis - av meg. Det har bl.a. drept M$ sin kundeservice rimelig fullstendig. Alt du får til svar nå er en forskjellig inder for hver gang, som sier det samme som vedkommende før: "Blablablablaa. Resette, installere på nytt."

    • Liker 4
  4. Folk med mer kjennskap til Telenor har sagt at konsernet har en nærmes ubestridelig policyfor hvor mye penger aksjonærene skal kunne ta ut for hver femårsperiode. Er det ikke nok å ta ut, så må stillinger kuttes. Profitten er hellig, og alle midler tas i bruk for å oppnå den. Det betyr jo i såfall at man legger ned stillinger og sier opp ansatte for kortsiktig besparelse, =+profitt. At dette gjør at det i neste runde er færre ansatte, og dermed færre som kan generere profitten, er åpenbart ikke et tema.

     

    Nå har ikke jeg noe annet enn enkelte "insidere" som kilder på dette, men når man ser hvordan de har operert de siste årene så fremstår det jo ikke helt bak mål. Samtidig har de råd til å sløse bort milliarder på mislykkede korrupsjonsforsøk i deler av verden hvor det ikke får noen konsekvenser for toppene hvis de blir tatt.

    • Liker 2
  5. Betaler heller for en større jobb når batteri skal skiftes enn å leve med et fleksibelt baklokk som irriterer hver eneste gang man skal bruke telefonen.

     

    I all verden? Hvilke telefoner har du hatt, da? Knirkete? Irriterende fleksibelt? Det er mye jeg hater ved Lumia 950-en jeg har nå, men det utbyttbare batteriet er ikke en av de tingene. Det gjør forøvrig også at jeg får restartet telefonen når den kræsjer og fryser fullstendig.

  6. Nuvel. Når du skal "fortelle alle oss dumme, uopplyste folk hvordan ting egentlig er" ville det kanskje vært en fordel å ikke være like overforenklet som de du mener tar feil.

     

    Telefonsystemet du snakker om regner jeg med er systemet på Ullevål, som fortsatt er analogt, lappet sammen med et par digitale systemer med mer eller mindre manuelle "overganger" etc. Det er såvidt jeg vet det eneste, så dette gjelder jo ikke de andre sykehusene. Årsaken til at det fortsatt er slik har ingenting med verken HSØ eller SP å gjøre, men 100% å gjøre med de som styrer Ullevål sykehus. Og det er heller ikke vond vilje som har holdt igjen så lenge, men reelle bekymringer som er direkte relatert til driften og folks liv og helse.

     

    Prosjektet med å legge hele OUS om fra XP til Windows 7 (OOUS-prosjektet) var ferdig i våres (2016). Det var veldig sent sammenliknet med resten av landet, men SP betalte MS for sikkerhetsoppdateringer hele veien, så noen betydelig sikkerhetsrisiko var det neppe. Men ja, helt klart altfor sent. Men, som en som var innvolvert i akkurat det prosjektet, så kan jeg fortelle deg at det var på ingen måte kun SP sin feil at det ble utsatt så lenge.

     

    Og siden du - forutsigbart nok - tar frem fysisk flytting av sensitive data som et argument på hvor mange idioter det er i helsevesenet, så er det kanskje på sin plass å påpeke at HELFO fortsatt mottar floppydisker. Også der hvor verken HSØ eller SP er inne i bildet. Litt perspektiv er ikke alltid så dumt.

     

    Det er mange problemer knyttet til både styringen av helse-Norge, SP og sykehusene generelt. Men å tro at en outsourcing av denne typen vil hjelpe på noe som helst er på grensen til galskap. I beste fall ufattelig uklokt, hvis man tar noe som helst av relevant empiri med i bildet. Når man tar i betraktning at det er gjort grundige vurderinger som viser at dette kan legges om og effektiviseres lokalt til en billigere penge enn oursoursingen - i motsetning til "beregningen" som styret i HSØ har gjort, og som ingen får se innholdet av - så blir det hele nesten parodisk. (Alternative løsninger er analysert og vurdert av en av verdens mest anerkjente eksperter på akkurat denne typen planlegging. Dette er ikke gjort med planene som "viser" at denne outsourcingen er beste løsning. Her lar vi altså styret i HSØ bestemme noe som de ikke behøver å dokumentere, selv om andre dokumenterer det motsatte. Alle politiske rop og skrik er intet annet enn spill for galleriet.)

     

    Arkitekten bak denne planen er samme person som i sin tid gjorde det samme i Orcla/Elkem. Det er lenge siden de begynte med å gjøre om alt sammen, fordi de så - i likhet med alle andre som har forsøkt det samme - at det ikke var noe besparende i det hele tatt. Men det er mange år siden, og slike folk får sine 8-siffrede lønninger basert på at de "får ting til å skje". At det viser seg etterpå at det ikke hjalp noe som helst - kanksje til og med gjorde ting verre - er tydeligvis irrelevant idet de hankes inn til å gjøre nøyaktig det samme igjen og igjen og igjen. Hadde vi snakket om folk man kunne brukt ord og begreper som "normal anstendighet og moral" om, så kunne man stilt spørsmålet om hvordan disse menneskene sover om natten. Erfaring og historie viser imidlertid at det har liten relevans for slike.

     

    Så nei; Denne "utregningen" som viser at dette kommer til å være besparende og moderniserende har jeg særdeles liten tiltro til. Hvorfor? Fordi de ikke klarer å bevise det, og fordi all empiri viser at slike omlegginger aldri er lønnsomme eller kvalitetetshevende.

    • Liker 4
  7. AtW

    Selvsagt, forskjellen er vel bare at private selskap som ikke gidder/evner å "ta tak" fort risikerer å bli utkonkurert; og på sikt risikere konkurs. Du ønsker kanskje nå at jeg skal lage en utfyllende liste til deg over private selskaper som har gått dunken fordi at de ikke har fulgt med i tiden?

     

    Et eksempel på det motsatte: Telenor. Det har blitt drevet, og drives, som en hvilken som helst statlig bedrift.

  8. Ganske einig med dei som skriv "clickbait".

    For eigen del, er det både spennande og intressant å lesa ein artikkel som seier at "Domeneproblem for Jernbaneverket ved namneskift".

     

    Etter at TV2 og større tabloidar har dratt clickbait-strikken vel langt, trur eg lokkeoverskrifter skapar unødig iritasjon som igjen gjer negative assosiasjonar mot merkevara til den som presenterer desse overskriftene.

     

    Jeg for min del blir særdeles skeptisk til "journalisten" som står bak slike "artikler" som dette. Når man ikke er kompetent nok til verken å sjekke fakta eller å faktisk sjekke det en skriver i artikkelen opp mot overskriften, så er det ikke akkurat godt håndverk. En tekst i skolesammenheng som motsier seg selv direkte ville fått stryk. Det burde også en artikkel på et nyhetssted få.

    • Liker 2
  9. Er det noen grense for domenespekulering? Jeg bare lurer på om et selskap eller en person kan registrere mange domener uten å ha konkrete behov for dem, og så bare vente på at noen med godt med penger plutselig trenger å kjøpe det?

     

    Iom. at dette var et domene som ble registrert ifm. et kundeprosjekt som ikke ble realisert, så blir jo hele spørsmålet ditt irrelevant.

    • Liker 1
  10. Som andre her skriver så ville dette aldri kommet opp i norsk rettsvesen engang. Men problemet er at vi har et politi og styre som gjør fullstendig knefall for USA og hva enn de måtte komme med av begjæringer. Så jeg ville ikke følt meg trygg på at jeg ikke rett og slett ble utlevert hvis jeg var vedkommende. Skremmende at et stort selskap kan holde på slik, og det eneste riktige er for flest mulig å dele disse bloggene, evt. lage tilsvarende selv, og å åpent boikotte programvaren og selskapet.

×
×
  • Opprett ny...