Gå til innhold

A77

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av A77

  1. Hei, 

    Har en Lenovo Thinkpad Carbon X1 som er noen år gammel. For noen måneder siden forsvant lyden fra høyttalere og fra 3.5mm jack, mistenker etter en oppdatering men er ikke sikker. Har lyd på bluetooth og HDMI, og ser i soundmixer at systemet prosesserer lyd, og at mikrofon reagerer på lyd. Har også lyd over USB til eksternt lydkort. Har byttet lydkort uten at det gjorde noen forskjell. Har oppdatert drivere, avinstallert drivere, oppdatert BIOS osv osv uten hell. Har også testet høyttalere og ledninger, ingen issues der. Windows 10 nylig installert helt fra scratch.

    Har kjørt et par Linux distros fra USB for å teste, lyd over HDMI, men ingen lyd fra høyttaler/headphone.

    Dersom det ikke virker i Windows eller i Linux, tyder det da på en hardware/motherboard feil, eller kan det være noe software/firmware-issues som påvirker lyd til høyttaler i "alle" disse operativsystemene? 

  2. Hei, 

    Er det noen som har erfaring med å bruke live apps til å kjøre avstemminger i møter? 

     

    Lang historie, men blir et  møte i en forening med mange medlemmer (~100), som blir nødt til å gjøre brutalt mange små vedtak. Kan bli kaos. Antagelig er det behov for å modifisere og legge til spørsmål/vedtak underveis i selve møtet. 

    Noen som har erfaring/forslag til et program/app som kan brukes til avstemning, der det styres fra en pc mens brukerne avgir stemmer fortløpende på telefon?

     

    Har vært med på Kahoot-quiz'er i festlige anledninger, og tenkt det kanskje kan brukes, men usikker på om det  er egent eller om det kan modifiseres underveis. 

    Takker for tips:-)
     

  3. Hei, 

     

    Noen av oss tenkte på dette da vi nylig flyttet lokasjon, men når de som har ansvaret ikke ser problemet og også har i bøtter og spann av gamle tastaturer fra ene-leverandøren av pc'er så blir man ikke hørt. 

    Jeg har faktisk allerede fått tak i et Dell 216 tastatur slik du linker til, til en hardt belastet kollega. Det er et ganske stillegående tastatur, men ikke helt på nivå med K-800, men mye bedre enn det andre rasket vi har. 

     

    Skal sjekke ut Apple sitt. Det er kanskje slik at diverse "island"-tastaturer lager mindre lyd, men personlig synes jeg ikke de er like gode å skrive på. 

  4. Hei, 

     

    Hva finnes av støysvake tastaturer der ute?

     

    Våre kontorer er stort sett basert på at personell sitter i  landskap, og mange har en svært aggressiv tilnærming til bruk av våre billige, standard hard-plast tastaturer. Selv om det kan høres banalt ut, så er tastestøy svært forstyrrende i et miljø der mange jobber med konsentrasjonsoppgaver. Og joda, mange bruker støy-kansellerende hørselvern (bare for å drepe den avsporingen med en gang:-). 

     

    Litt vanskelig å google seg frem til dette, da støy nesten aldri nevnes i specs eller reviews. 

     

    Har selv et Logitech K-800 tastatur som er rimelig stille (for de som kjenner det), men nye tastaturer bør være enda mer støysvake. Det er ikke viktig med kabel/trådløs.  

    Pris er en hindring, og nevnte K-800 er i dyreste laget for et masseinnkjøp. 

     

    Men vet det finnes alternativer der ute, kjøpte et tilfeldig valgt Microsoft-tastatur av den helt rimelige sorten for mange år siden, det hadde noe mykplast og stille mekanikk som gjorde det nesten lydløst.

     

     

     

  5. Hei, 

    Sliter litt her. Sønnen min har en noen år gammel gaming pc, men ikke eldre enn at en oppgradering av skjermkort forlenger levetiden med et år eller to.

     

    På noen kort står det som teknisk krav "dual-width x16 graphics slot". 

    Hovedkortet er et Asus P8-z77, og spec'en sier:

     

    2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
    1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) 
    2 x PCIe 2.0 x1 *4
    2 x PCI
     
    Vil vi kunne bruke et skjermkort som krever Dual Width x16 slot? Kan brukes med noe tap av kapasitet?
     
    Takker for svar:-)
    T
     
  6. Hei, 

     

    Sønnen min begynner på videregående, og de har fått et tilbud om kjøp av subsidiert bærbar pc. 

    Modellene er en HP Probook 13.3", og en HP Elitebook 745 14". Begge modellene som tilbys har oppløsning på 1366x768 som eneste valgmulighet.

     

    Særlig Elitebook 745 ser ut som en fin laptop, men er i tvil om oppløsningen er for svak til en ungdoms bruk. Den vil jo i tillegg til skolearbeid brukes til alt annet som film/tv, spill, osv. 

     

    Det er en klar ulempe at det blir plass til mindre på skjermen. Er usikker på om 768 på en 14" skjerm vil gi skarpe bilder og tekst. Har selv en eldre 12.5" Thinkpad med 768, og det er ikke så imponerende (men også "gammeldags" monitor-teknologi:-)

     

    Samtidig så antar jeg at den lave oppløsningen vil bidra til noe forbedret batterilevetid, samt at den integrerte Radeon R6 GPU'en kanskje vil kunne mestre spill i større grad enn på en høyoppløst skjerm. Eller?

     

    Håper noen som har erfaring med denne type valg kan mene noe fornuftig om det. I utgangspunktet er det selvsagt lett å si at høyere oppløsning er bedre, men tilbudet de har fått er veldig godt, og bortsett fra oppløsning er laptopen veldig godt satt opp. 

     

    Uten at jeg har sjekket markedet så nøye, vå virker f.eks en Asus Zenbook UX305CA å være et godt alternativ, selv om den er et par lapper dyrere. Finnes sikkert mange andre alternativer og. 

     

    Så hva gjør man, går vi for HP Elitebook?

×
×
  • Opprett ny...