Gå til innhold

Erling Røssaak Nilsen

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erling Røssaak Nilsen

  1.  

    Flott, elektrisk transport på veier og i sjø kommer. Til glede for  alle som vil ha ned luft og lydforurensning.

    Transport står for 23% av verdensomspennende CO2-utslipp. For å redusere disse utslippene med 95% er den eneste løsningen massiv elektrifisering av alle transportmidler. Dette vil også resultere i en drastisk forbedring av luftkvaliteten, ved å fjerne utslipp av nitrogenoksid og fine partikler som utledes spesielt av dieselbiler.

     

    So langt er eg samd.

     

    I dette henseende er batteridrevne kjøretøyer og hydrogenkjøretøy komplementære. Men for at  hele verden vil bruke elektrisk motorisering, må den være praktisk å bruke for folk som reiser, samtidig som de øker "nullutslipp", "sjåførkomfort" og "fleksibilitet i bruk". Hydrogenbrenselcellen er en nøkkelteknologi for å oppnå dette.

    Hydrogen løyser ikkje CO2-problemet. Du får like store CO2-utslepp om bilen køyrer på hydrogen, du berre flyttar utsleppa og brukar tre til fire gonger meir energi enn om bilen går på batteri. Tre til fire gonger meir energi tyder det same i kostnad, pluss litt til fordi infrasturkturen er dyrare.

     

    Hydrogen er fordyrande, eksplosivt og vanskeleg å handtere. Hydrogen løyser absolutt ingen problem. Hydrogen er kort og godt MEININGSLAUST å bruke som drivstoff for noko som helst som skal gå på vegen.

     

    Straum finst over heile verda, og vert produsert på den måten som er mest effektiv lokalt. Stadig meir av straumen kjem frå fornybare kjelder. Hydrogen går motsett veg. Var det i 1994 den siste elektrolyse-baserte hydrogenfabrikken til Yara vart nedlagt, og dei gjekk heilt over til olje som råstoff for hydrogenproduksjonen, med store CO2-utslepp som resultat?

     

    Det er heldigvis flere  (enn de som står omtalt i artikkelen) som har kommet med alternativer til diesel.

     

    Blandt annet Toyota og NIKOLA.

    Nikola ga opp hydrogen, av opplagte grunnar, og satsa på naturgass i staden.

     

    Hydrogenlastebilen til Toyota har ei rekkjevidde på berre 320 km, og brukar tre til fire gonger meir energi enn trekkvogna til Tesla.

    Jeg tror du må lese deg mer opp på hydrogen.. Det har skjedd litt siden sist du leste om det.. En annen ting er at på steder med svak og sårbar El infrastruktur vil hydrogen være genialt. Det vil også være bra som mellomlagring for El i perioder med overproduksjon.

    • Liker 5
  2. Dette er løgn: "I land som Norge er marginen svært stor, ettersom nesten all elektrisitetsproduksjon er fornybar."

    Vi har solgt rettigheten til å si at vi stort sett bruker fornybar energi, vi har blitt klimaverstinger på grunn av salg av opprinnelses sertifikater. Vi blir nødt til å regne vårt utslipp i forhold til NVE sin innholdsdeklarasjon, den sier at vi bruker 57% kullkraft. Og nesten ikke har fornybar energi.. Sjekk opp NVE.NO Dette salget av sertifikater som kraftselskapene tjener penger på, må vi som forbrukere etter hvert betale for i form av avgifter på CO2 utslipp.. Galskap og selge ut et av våre virkelig store konkurransefortrinn slik.

×
×
  • Opprett ny...