Gå til innhold

The Martian

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av The Martian

  1.  

    Mange ganger er det nettopp den "enkle veien" som viser seg å være den mest lønnsomme. Så man skal ikke se bort ifra at en "kjedelig" tekst fort kan gi bra resultat så langt man svarer på oppgaven. Jeg krysser fingrene for oss begge!  :wee:

     

    Krysser fingrene for oss jeg og! Følte årets resonnerende tekst var utrolig vag. Hvordan tolker du egentlig det de er ute etter? Jeg tenker at de vil ha en tekst der man diskuterer forskjellige "former" for samfunnskritikk i litteraturen.

     

    Er enig i den. Er langt mer komfortabel med  en type "og hvordan har tekstene betydning for oss i dag" refleksjon. Denne gangen var det som du sier ikke like godt å si hva de egentlig var ute etter... Å diskutere de forskjellige "formene", eller "måtene" samfunnskritikken kommer fram i tekstene vil jeg si er en nødvendig del av oppgaven. Men for å gi oppgaven ekstra dybde vinklet jeg den slik at jeg kunne reflektere litt rundt hvordan Brandes formulering fortsatt lever videre i dag også, og hvordan den opptrer i flere former i litteraturen. Enten det er på en rå og usminket måte som Skram gjør, eller om det er gjennom en dystopisk framtidsroman som for Lunde. 

  2.  

    Gikk for oppgave 1 jeg. Trakk blant annet paralleller til Ibsens "Et dukkehjem" og om hvordan rollene var snudd om på i "Mor streiker". I "Hellemyrsfolket" skrev jeg derimot en del om naturalismen med Skram og Collet i spissen. Når det kom til "Bienes historie" var jeg derimot langt mer usikker om hva jeg skulle finne på å skrive... Endte med å skrive en del om den dystopiske sjangeren jeg liker så godt, og om hvordan teksten på lik linje med bøker som "Vidunderlige nye verden" og "veien", på en litt mer "moderne" måte, satt problemer under debatt ved å "skremme" leseren, og vise "sluttspillet" til menneskets turbulente utvikling. Så når det kom til oppgaven; om hvordan tekstene "satte problemer under debatt", tenkte jeg som så at det kunne være et poeng i å framstille litteraturen i en slik "dystpisk drakt". 

     

    Har jeg et bra poeng, eller har jeg blingsa helt her? :hmm:

    Hørtes fornuftig ut. Gikk for oppg. 1 jeg og, men skrev en ganske kjedelig tekst føler jeg. Tok ikke med noe annet enn de 3 vedleggene og snakket om hvordan hver og en viste seg å være samfunnskritisk. Tror du kanskje det er å blingse helt? 

     

    Mange ganger er det nettopp den "enkle veien" som viser seg å være den mest lønnsomme. Så man skal ikke se bort ifra at en "kjedelig" tekst fort kan gi bra resultat så langt man svarer på oppgaven. Jeg krysser fingrene for oss begge!  :wee:

  3. Gikk for oppgave 1 jeg. Trakk blant annet paralleller til Ibsens "Et dukkehjem" og om hvordan rollene var snudd om på i "Mor streiker". I "Hellemyrsfolket" skrev jeg derimot en del om naturalismen med Skram og Collet i spissen. Når det kom til "Bienes historie" var jeg derimot langt mer usikker om hva jeg skulle finne på å skrive... Endte med å skrive en del om den dystopiske sjangeren jeg liker så godt, og om hvordan teksten på lik linje med bøker som "Vidunderlige nye verden" og "veien", på en litt mer "moderne" måte, satt problemer under debatt ved å "skremme" leseren, og vise "sluttspillet" til menneskets turbulente utvikling. Så når det kom til oppgaven; om hvordan tekstene "satte problemer under debatt", tenkte jeg som så at det kunne være et poeng i å framstille litteraturen i en slik "dystpisk drakt". 

     

    Har jeg et bra poeng, eller har jeg blingsa helt her? :hmm:

  4. TheSnidr, etter din erfaring, hvordan anser du muligheten til å jobbe ved siden av studiet i Bergen? Hadde du jobb? Isåfall, krever det kontstant lesing fra morgen til kveld, eller fungerer en deltids/kvelds/helgejobb greit? ^_^
     

  5. Vet ikke om dette er riktig tråd å spørre, men prøver alikavel. Noen som vet om økt CO2-konsentrasjon i lufta vil påvirke legemer som faller i en rettlinjet og translatorisk bevegelse? Tenker da på om falltiden blir større/mindre. Se for dokker at vi har et isolert rom med vanlig konsentrasjon av CO2. Deretter øker vi konsentrasjon betraktelig ved hjelp av feks CO2-patroner. Vil falltiden da bli større/mindre dersom vi slipper en liten fallskjerm fra eksempelvis 5 meter over bakken, imotsetning til når vi slipper den i vanlig konsentrasjon av CO2? Rart spørsmål, men vil komme til stor hjelp dersom noen sitter på svaret og kunnskapen. Takk på forhånd?

  6. Vet ikke om dette er riktig tråd å spørre, men prøver alikavel. Noen som vet om økt CO2-konsentrasjon i lufta vil påvirke legemer som faller i en rettlinjet og translatorisk bevegelse? Tenker da på om falltiden blir større/mindre. Se for dokker at vi har et isolert rom med vanlig konsentrasjon av CO2. Deretter øker vi konsentrasjon betraktelig ved hjelp av feks CO2-patroner. Vil falltiden da bli større/mindre dersom vi slipper en liten fallskjerm fra eksempelvis 5 meter over bakken, imotsetning til når vi slipper den i vanlig konsentrasjon av CO2? Rart spørsmål, men vil komme til stor hjelp dersom noen sitter på svaret og kunnskapen. Takk på forhånd?

  7. Hg2Br2 er tungt løselig i vann. Blir løseligheten større, mindre eller uforandret når vi tilsetter:

    a) BaI2

    b) AlBr3

    Begrunn svarene.

     

    Så i a vet jeg at Hg2 og I2 er uløselig og danner bunnfall, som vil gi større løselighet for salt, men er fortsatt litt usikker ettersom Barium og Brom er lettløselig. Har dette noe å si???

     

    På b får vi jo fellesioneeffekt, som indikere mindre løselighet. Ser for øvrig i løselighetstabeller at Aluminium og brom reagerer med vann, men dette har vi ikke lært noe om. Setter likevel pris på om noen med bedre kunnskap kan utdype og gi riktig svar på oppgaven dersom jeg har feil☺️

  8. Jeg skal tegne fortegnslinjen ut fra grafen i bildevedlegget nedenfor. 

    Jeg ser selvfølgelig at nullpunktene er -1 og 3, og at jeg må bruke disse og eventuelt nullpunktformelen. 

    Oppgaven er noe annerledes en det jeg har jobbet med ettersom dette også er en egen oppgave delt ut av lærer. 

    Men må jeg ikke finne funksjonstuttrykket til funsksjonen? a i andregradsutrykk blir jo brukt i nullpunktformelen, og denne vet jeg jo ikke. 

     

    Trenger hjelp/tips! :)

     

     

    post-413246-0-60371100-1480861536_thumb.png

  9. Heisann! 

    Forledendag svarte jeg på noen pliktige spørsmål angående sesjon del 1. Går midlertidig i VG2 og har aldri hatt noe spesielt lyst å tjenestegjøre i forsvaret. Likevel vil jeg påstå at jeg er over gjennomsnittet fysisk sterk (spesielt spenst). Det skal også sies at jeg har ingen sykdommer og/eller plager. Skulle det likevel påpekes noe, måtte det vært at jeg har en relativt så stor plattfot. Jeg ser med andre ord sjansene mine for å bli kalt inn videre som ganske gode. Så skulle det faktisk være slik at jeg blir innkalt til sesjon 2, (om ikke enda lenger), ville jeg uten tvil valgt Sanitets-bataljonen, ettersom jeg ser på dette som relevant utdanning ettersom jeg har planer om å studere medisin eller odontologi ikke altfor langt inn i fremtiden.

     

    Så det jeg lurer på er; dersom jeg hypotetisk sett fullføre Sanitets-bataljonen, vil jeg langs veien videre i livet eventuelt måtte returnere og tjenestegjøre i forsvaret dersom forsvaret forlanger det? "Heimvernet" som jeg så fint har googlet må jeg ærlig innrømme virker direkte skremmende så langt jeg har lest og forstått. Jeg får mer eller mindre en følelse av at en stor del av menneskerettigheten mine blir tatt ifra meg idet jeg slutte meg til forsvaret på uansett måte. Vil ærlig talt ikke ha noe som helst å gjøre med forsvaret etter endt førstegangstjeneste da jeg som sagt ikke ser på Sanitets-bataljonen mer enn god og nyttig kunnskap på veien videre. Og hva vil det egentlig si å bli "Heimmvernet"? Betyr det liksom at jeg må tilbringe flere år på en stasjon ute i ingenmannsland og vente på at det skjer noe?  Eller er det mer snakk om en sånn to-tre dager hvert andre år for å bare si hei og hade i samme slengen?

     

    Takk på forhånd - mvh forvirra 17 år gammel gutt fra Tromsø :)  

  10.  

     

    Vi har følgende likevektsreaksjon i en bestemt temperatur.

    2NOCl (g) <likevektstegn> 2NO (g)  +  Cl2 (g)

    En 0,5 liter flaske inneholder 1,0 mol av NOCl i reaksjonsstarten. Ved likevekt var konsentrasjon av NO 0,66 mol/L.  Lag en oversiktlig tabell for før og etter likevekt. 

     

    Har gjort flere denne type oppgaver, men denne får jeg rett og slett bare ikke til. 

     

     

    2NOCl <=> 2NO + Cl2

    I:...2..............0........0

    C:-0,66.......+0,66...+0,33

    E:..1,33......+0,66...+0,33

     

    Skjønner ikke hvordan stoffemengden og konsentrasjonen kan være det samme ved likevekt for NO og Cl, kan du kanskje utdype litt mer?

  11. Vi har følgende likevektsreaksjon i en bestemt temperatur.

    2NOCl (g) <likevektstegn> 2NO (g)  +  Cl2 (g)

    En 0,5 liter flaske inneholder 1,0 mol av NOCl i reaksjonsstarten. Ved likevekt var konsentrasjon av NO 0,66 mol/L.  Lag en oversiktlig tabell for før og etter likevekt. 

     

    Har gjort flere denne type oppgaver, men denne får jeg rett og slett bare ikke til. 

  12. Heisann!
    Trenger litt innspill/hjelp angående oppgavene under som hører til bilde-vedlegget som dere finner nederst i vedlegget.

    Dette er for øvrig ikke fysikk, men T&Fx.

     

    R1 og R2 er to motstander som kan varieres.

    a) Hvis R1 blir mindre, kommer lysstyrken i pæra til å øke, minke eller være uforandret? Forklar hvordan du tenkte!

    - Vil lysstryken til pæra i dette tilfelle øke ettersom resistansen står i motstand før elektronene går gjennom lyspæra? Vet også at elektron - og strømretningen er forskjellig, men har dette noe å si isfåfall?

    b) Hvis R2 blir mindre, kommer lysstyrken i pæra til å øke, minke eller være uforandret? Forklar hvordan du tenkte!

    - Resistans R2 står jo i motstand etter lyspæra når vi tenker på elektronretningen. Jeg tenker at lysstyrken ikke vil ha noen som helst betydning isåfall, med mindre jeg som sagt også må ta strømretningen i betraktning(!?).

    c) Hvis R1 blir større, kommer lysstyrken i pæra til å øke, minke eller være uforandret? Forklar hvordan du tenkte!

    - Her tenker jeg likens som i a), jeg tror lysstyrken vil minke ettersom elektronene får større motstand.

    d) Hvis R2 blir større, kommer lysstyrken i pæra til å øke, minke eller være uforandret? Forklar hvordan du tenkte!

    - Og akkurat samme tenkning her, jeg tror det ikke vil ha noe å si for styrken i lyspæren da som sagt resistansen står i motstand etter elektronpasseringen.

     

    Vist jeg er helt på villspor her setter jeg pris på tilbakemelding. Bare å spytte det ut! Takk på forhånd  :)

    post-413246-0-75669600-1479738532_thumb.png

  13. Ser etter et all around brett og lurer rett og slett på hva slags lengde på brettet jeg trenger. Er ca. 188cm høy og ca. 83 kg tung. Tar det som en selvfølge at brettet må være relativt langt med tanke på høyda. Isåfall, er det vanskeligere å kjøre desto lenger brettet er? Har ikke kjørt på 2/3 sesonger og var vell rundt 180 cm høy om jeg ikke husker helt feil. Har forøvrig skostørrelse 45/46 i vanlige sko, og 46 om ikke 47 i de gamle snowboardskoene som føles litt trange nå. Betyr dette at jeg uten tvil vil måtte trenge et "wide" brett? Husker æ hadde en del problemer når æ først lærte å kjøre at skoen hekta (grep tak) i snøen, føltes ihvertfall slik, og æ mener æ aldri ble helt kvitt dette selv når æ var blitt en viderekommende kjører. Kan dette være nok et tegn på at æ kanskje vil måtte trenge et "wide" brett? Skoene jeg brukte var for øvrig twentytwo med store tykke lisser. Ble litt mer enn æ hadde planer å spørre om no, men det æ i utgangspunktet lurer på, er vel om æ bil trenge et normal eller en såkalt "wide" edition. Takk på forhånd?

×
×
  • Opprett ny...