Gå til innhold

FranSe

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FranSe

  1. Her er det ett telt. Kjøp 2 om du vil innenfor budsjettet :)

     

    Tråd om teltet her

     

    Når det gjelder Helsport siden har jeg forsøkt flere ganger over tid uten å få noe pris opp eller alternativ til å bestille. Finnes sikkert en årsak til det, uansett så får jeg ikke sett pris eller kjøpt så da må jeg kjøpe andre steder. Er der og Fjellsport jeg har pleid å handle. Helsport må også ha gode priser for å kunne konkurrere med den faste rabatten på 20% som Fjellsport gir. En ulempe med Helsport er at en kan sitte igjen med høyere vekt enn oppgitt på varen.

     

    Vet ikke hvordan det er nå om de har endret måten de opplyser om vekten på. Når samme type telt er er oppgitt til under 5 kg og det bestandig tikker inn på vekten til 5.5 kg mener jeg det blir feil å opplyse om vektavik på +/- 10%.

    Da setter en vekten på teltet til 5.5 kg i stedet for å villede slik. Så hvis en bestiller telt der så burden en gå ut i fra den høyeste vekten hele tiden.

  2. Har vi et stort problem? Ta ting som PC-spill, har ikke det "alltid" solgt relativt sett bedr ei europa, enda det piratkopieres mer i europa?

     

    AtW

     

    Stemmer helt sikkert. Ikke så merkelig at ett spill både piratkopieres og selges i fler antall i f.eks Norge vs Uganda. Da ett fåtall av befolkningen i Uganda har råd til en spill pc, eller en pc i det hele tatt. Vi har ikke ett stort problem, men det gir oss like vel ikke rett til å kun betale for hvert 3 spill fordi befolkningen i Uganda ikke har råd til en pc.

  3.  

    Lisensen er gyldig nå. Spørsmålet er om de sjekker slik grundigere etter Windows 10 gratis oppgraderingen er ferdig. Om lisensen kan bli ugyldig i og med at det er oppgradert fra en Windows 8 pro Upgrade lisens. Har de styr på slikt hos MS?

    Lisens koden er en 7 kode flagget som brukt til konvertert/oppgradert til 8.1 og deretter til 10. Du har fremdeles bare en og samme produkt key og den er en opprinnelig "Windows 7 key" ?

     

     

    Nesten. Jeg la inn Windows 8 clean install med en annen nøkkel og endret den i ettertid via cmd til Windows 8 pro upgrade lisensen, som var helt uavhengig av Windows 7. Men i utgangspunktet skal det være slik du sier her bare jeg egentlig har tatt snarvei med oppgraderingen samtidig som det ikke skulle være noe i veien for at jeg kunne brukt både 7 og 8/10 lisensen samtidig.

  4. Den gamle Windows 7 lisensen er nok registret, men er ikke sikker på om den fortsatt vil være aktiv for å si det sånn. Uansett så burde du vel ha fått noen beskjeder om lisensen hvis den ikke var "gyldig" eller hva? Har du ikke fått det, så er det vel ingen grunn til å legge inn Windows på nytt igjen.

     

    Du kan jo sjekke med denne: slmgr.vbs /xpr

     

    Lisensen er gyldig nå. Spørsmålet er om de sjekker slik grundigere etter Windows 10 gratis oppgraderingen er ferdig. Om lisensen kan bli ugyldig i og med at det er oppgradert fra en Windows 8 pro Upgrade lisens. Har de styr på slikt hos MS? 

  5.  

     

    Ser for meg å bruke ca. 35k inkludert skjerm.

    Ønsker stillhet og litt kraft i spill, innvendig estetikk er ikke viktig.

     

    Liste prisguide

     

    Noen tanker rundt valgene?

     

    Jeg så litt på det Corsair kabinettet, og det at Corsair vil at man skal ha disker inni egne rom slik ser ikke bra ut med tanke på temperatur på diskene. Den vifta i front vil ikke hjelpe stort tror jeg. Jeg kan ta feil så klart. Var jeg deg ville jeg heller sett på Fractal Design Define S, da det har litt bedre løsninger. Ha 2 eller 3 vifter i front på lav rpm (600-800 rpm) og en vifte bak som utsug.

     

    Samsung 950 PRO er bra den, men du tjener lite på det i en gaming PC. En 1TB Samsung 850 EVO gir deg mer for pengene, og mer plass ikke minst. Så kan du oppgradere senere til Samsung 960 PRO 1TB når den kommer (som er basert på nylig lanserte SM961).

     

     

     

    Edit : Som en 120mm kabinett vifte er NOCTUA NF-S12A FLX bra.

     

    Enig med det her.

     

    En burde ha vifter med noenlunde lav rpm og heller øke antall vifter om nødvendig. Hadde Noctua kabinett vifter før, tidligere versjon av den som er nevnt ovenfor. Beste viftene jeg har hatt noensinne. Gjør seg godt i ett kabinett uten vindu og vindu i kabinettet ville jeg droppet i og med at det spiller inn på støynivået. I Fractal kabinettet følger det med vifte kontroller, (i alle fall i R5), så en burde ikke trenge å bytte ut de viftene som følger med som standard. Fractal gjør det bra her når det kommer til støyniva, på en positiv måte vel å merke. Kjøpe ekstra vifte om en skulle trenge det. Det er vel 2 som følger med som standard? (hadde kabinettet selv men husker ikke det og begynner ikke sjekke det opp på nettet i nuet) Så da trenger en vel kun å kjøpe en kabinett vifte til slik at en har 2 i front og 1 bak.

     

    Det jeg har lurt litt på er hvordan ett Founders Edition kort hadde gjort seg i ett slikt kabinett som R5/Define S. Tenker da på at kabinett og cpu viftene ikke trenger å spinne så fort for å få ut varmen i og med at skjermkortet hiver mesteparten av varmen ut og ikke inn i kabinettet. Vil det skjermkortet gi mye høyere støynivå totalt?  

  6. Skaff deg heller Noctua nd 14 kjøler på ebay\finn.no brukt.

     

    En Big Airflow DC 12V Cooling Fan Chassis Fans 140mm PWM 4Pin De-vibration Rubber

    vifte bør være nok for lga 115x hvis du ikke overklokker mye. Du brude ikke trenge kabinettvifter, normalsett er cpu\skjermkortvifter eneste du trenger. Ville begynt med det.

     

    Skulle du ikke være fornøyd finnes det

    Noctua IndustrialPPC NF-A14 140 mm

     

    Lagring media arkiv: Seagate Archive HDD 8TB. Er jo litt selvmotsigende for en stillegående PC, men har planlagt å software hotswappe den av mens den ikke er i bruk eller la den slutte å spinne viftene i idle og skru av indexing osv. Lurer på om disken vil få god nok lufting mens den er festet under inntaksviftene i 400Q? Har ikke lyst til å bruke ca. 18k på 8 TB "billig" SSD (har regnet ut:) men en NAS er et alternativ...

    Den er den harddisken som støyer mest i min maskin, særlig ved lesing flere mener det nesten høres ut som harddisk havrari når den leser. Responstiden er heller ikke noe supert, det finnes også WD Red WD80EFZX 128MB 8TB

    men har ikke prøvd den.

     

    Du er da helt på jordet her når det kommer til støynivå når det kommer til kjøle biten. For det første vet du forskjellen på D14 og D15? D14 kommer ikke med PWM vifter. D14 er på ingen måte stille. Dessuten har TS sett seg ut U14S som vil tilfredsstille han bedre enn både D14 og D15. Noctua Industrial vifte? Er du seriøs her? Meningen at han skal ha en slik kjørende på full guffe for å slippe å ha flere vifter? 

     

    Hvorfor ikke sette seg inn i det TS er ute etter i stedet for å gi han anbefalinger som er helt omvendt av det han er ute etter? Hadde rett og slett blitt forbannet om jeg hadde kjøpt dette og var ute etter det TS prøver å oppnå.

    • Liker 1
  7. Tja, sitter nå her å funderer på noe.. Hadde Windows 7 som jeg oppgraderte til Windows 8 pro. Registrerer MS noe der når det kommer til den gamle lisensen? Tok en snarvei og hoppet over oppgraderingen og la Windows 8 inn direkte, ved å bruke slmgr /ipk. Hvis det gjøres har jeg jo ingen lisens i bunnen. Spørsmålet er om jeg burde legge inn Windows fra Windows 7 igjen eller om jeg slipper unna dette.

  8. Finn.no skulle hatt en avtale med posten for å få lov til å drive en slik "betalingsgaranti". Slik at varen ble sjekket både før sending og ved levering (hvor varen gjorde dette mulig). Hvordan kan en slik garanti overgå rettighetene en har ellers?

     

    Ingen som har tenkt på hva som er fordelen med betalingsgarantien, da helst før en sender fra seg varen(e)? Det er jo ingen garanti i det hele tatt og en står der med skjegget i postkassa som selger. Har alltid sett på den "betalingsgarantien" som svindel, og som en inntekt som dekker opp for at det er gratis å annonsere på torget...

     

    Pratet med Finn.no om dette også. Der jeg nevnte at hva om kjøper sier han ikke har fått det han har kjøpt, og jeg har sendt det han skulle kjøpe.. Det hun sa det var at men det er han ikke tjent med å si... Og da ble den en tvist ut av det.. Latterlig når en får den tvisten til slutt uansett uten å bruke "betalingsgarantien"..

     

    Får jeg ikke forskuddsbetaling sender jeg heller ikke avgårde og da må jeg satse på å selge lokalt . Dumt at jeg befinner meg litt landlig til som gjør kjøp og salg på bruktmarkedet heller vanskelig.

     

    Sist jeg solgte noe ville kjøper ikke betale på forskudd, men han kunne gjerne forskuddsbetale frakt (begge veier i tilfelle uavhentet pakke) og resterende i oppkrav. Sa at han heller burde betale på forskudd for å spare oppkravsbeløpet men det var lite aktuelt. Sa det jo rett ut: Skal jeg svindle deg nå sender jeg deg en eske med noe rammel oppi av en verdiløs sum.. Det ble betalt frakt på forskudd begge veier + oppkrav. Folk tror det er en garanti, det samme med "betalingsgarantien", men det rette ordet er vel tillit. En blir bare nødt å stole på folk. Etter det ble gratis å annonsere på torget hos Finn.no ble jo ikke akkurat den tilliten forsterket heller da det drøsser rundt med lugubre annonser...

  9.  

    Jaja. TS som selvfølgelig har glemt passordet. Både forsøkt glemt passord og sendt mail til Tek.no uten tilbakerespons så da ble det til at en måtte opprette ny bruker :no:

     

    Gjorde tappert forsøk på å komme på toppen av denne listen, blant 5930k'ene selvfølgelig da.. Det ble med forsøket, men på en annen side er det få som kan skilte med såpass lav Vcore. Tenkte det skulle gå med 48 x 100.5 eller noe i den duren men det var helt håpløst.

     

    7oWqM53.jpg

     

    Kjør Cinebench r15, så ser vi om den er litt stabil iallefall ;)

     

     

    Nei, det er jo ikke det de har validert med  :tease:

    Har ennå ikke noe annet enn 212 evo. Vurderte H115i men tror jeg holder meg til evo'en enn så lenge. Tenkte å kjøpe inn deler til vannkjøling over tid. Har i alle fall kjøpt inn kabinettet nå i det minste, så det er klart. 

  10. Jaja. TS som selvfølgelig har glemt passordet. Både forsøkt glemt passord og sendt mail til Tek.no uten tilbakerespons så da ble det til at en måtte opprette ny bruker :no:

     

    Gjorde tappert forsøk på å komme på toppen av denne listen, blant 5930k'ene selvfølgelig da.. Det ble med forsøket, men på en annen side er det få som kan skilte med såpass lav Vcore. Tenkte det skulle gå med 48 x 100.5 eller noe i den duren men det var helt håpløst.

     

    7oWqM53.jpg

     

     

×
×
  • Opprett ny...