Gå til innhold

Sissel Halmøy

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sissel Halmøy

  1. Vi er historieløse. Røntgen ga også nye muligheter: "Muligheten til å se inn i kroppen skapte stor offentlig oppmerksomhet og røntgenapparater ble også benyttet i underholdningssammenheng. Blant annet ble det laget myntapparater som ga publikum anledning til å se røntgenbilder av egne hender og føtter, og skobutikker tilbød røntgenbilder av kundenes føtter for å se om skoene passet. Etter hvert viste det seg at røntgenstrålene kunne gi alvorlige og i verste fall dødelige skader. Helsepersonell og teknikere som jobbet med røntgen fikk ofte stråleskadd hud og sår som ikke ville gro."

    Nå har det store amerikanske nasjonale 200 millioner kroners NTP-studien vist at mikrobølgestrålingen gir økt kreftfare. Skal vi gå samme løypa en gang til? Kjekt å ha, og sikkert gøy, men til hvilken pris?

    https://tabttraad.home.blog/2020/02/02/manden-bag-verdens-dyreste-forsoeg-det-minder-om-klimabenaegtelse/?fbclid=IwAR2nWgD-UtXndkbeFLDgYquQ31JPzU34cwlGLJEmzv8hSPX_kP6OiNrSdb4

     

    • Liker 1
  2. Mange nye tanker her. MEN - dette holder ikke:

    "– Vi har gjort målinger som viser at det er mer stråling fra en mobiltelefon enn fra denne linja og det er jo ganske mange høyspentlinjer som går over oppdyrkede jorder i Norge. Men vi vil også få en vurdering av om det er mulig å legge linja nede i grunnen, sier Hotvedt."

    Stråling fra høyspent er noe annet enn stråling fra mobiltelefon, de kan ikke sammenliknes. Da undrer jeg meg på om de har peiling på hva de snakker om ..?

    Hvis de skal ha 5G og selvkjørende biler, så vil de ha stråling fra 5G i tillegg ..... Sørgelig om de ikke tar advarsler om alvorlige helseskader fra disse "strålende kildene" seriøst.

    • Liker 1
  3. Dette er positivt! Det er mange utfordringer med mobiltelefonen i skolen. Hva skal elevene med telefon der?? De elevene som har mobilforbud i Norge er veldig fornøyde. Hvorfor skal det være så vanskelig å innføre samme forbud som de har i Frankrike? Mobiltelefonene avgir helseskadelig elektromagnetisk stråling, det i seg selv burde være mer enn nok til å forby mobiltelefoner på skolen. Det er så synd at Statens strålevern ikke gir riktig informasjon om dette. De snakker om "samlet forskning" og "de fleste ....." men her er en samling av andre uttalelser, hva andre eksperter mener: https://www.dropbox.com/s/uj27lzl3vdifwx6/Kildesamling-2018-05-25.pdf?dl=0

    • Liker 1
  4. Jeg husker klippekort jeg. En papp-plate som man kunne klippe hull i. Konduktøren hadde en tang, han visste når han hadde klippet hull, og vi kunne se at han gjorde det. Ingen mulighet for feil. Ingen mulighet for juks, vi kunne ikke tette igjen hullene. Vi visste hvor mange klipp som var igjen. Papp-platen trengte ikke strøm, og det var aldri tekniske feil. Det er jo populært med "re-invent" og "ombruk". Hva med å "finne opp" klippekort igjen? Veldig enkelt, veldig praktisk. Og man kan sikkert reklamere for "klimavennlig", "bærekraftig", "grønt" og "smart" også!

    • Liker 1
  5.  

    Vel, den virker mot sin hensikt.

    Jeg vet ikke om det blir enklere for eloverfølsomme med "tin foil hats" etter dette.

    Tror du skal lete lenge etter noen (som faktisk besitter et fnugg av kunnskap om elektromagnetisme) som bestrider at et Faradaybur faktisk virker (som jo er det en hatt av aluminiumsfolie prøver å være).

     

    Det vi bestrider er at det tjener noe som helst fornuftig formål å pakke hodet sitt inn i et Faradaybur.

    Det er for å holde strålingen borte fra hjernen. Smart, tenker jeg!!

  6. Stråling er ingen forurensning Sissel. Da ville det ha vært et griseri å reise til Gran Canaria for å slikke sol  :wee:

    Med et hederlig unntak for ionisert stråling vel og merke. Men selv det er ikke til en hver tid av ondartet natur. Uten ionisert stråling så hadde evolusjonen neppe fungert ordentlig.

     

    Jo, den kunstige elektromagnetiske stråling ER en forurensning. Du kan ikke se, lukte eller høre den. Men den kan MÅLES.

  7.  

    Takk for interessant artikkel. Fint at du også tok med helseaspektet. All den trådløse elektronikken med tilhørende radiofrekvent stråling er ikke noe vår "analoge" kropp liker. Derfor bør mest mulig av "smarte" ting (som slett ikke er smart, som du påpeker) kables. Det er også verdt å tenke på alt som kan gå galt med kompliserte installasjoner, og som man ikke forstår selv eller klare fikse selv. Det er uendelig mange muligheter for problemer man kan installere. Eller la være. Det enkleste er ofte det beste?

     

    Min kropp liker det veldig godt, den bader i stråling dagen lang, og det gjør din og selv om du ikke har smarthus med trådløs protokoll... 

     

    Jeg tviler på at din kropp liker det, men jeg tviler ikke på det du sier, at du ikke merker noe.  Man merker ikke alltid noe før man blir syk?  Men noen merker det veldig godt.  Hodepine og søvnvansker er vanlige start-symptomer.  Det er ganske så enkelt å verifisere med å skru av og på og teste.  Jeg er fullstendig klar over at det er mye stråling "overalt", men jeg er også klar over at det er stooore forskjeller.  Her på mitt hjemmekontor, med alt kablet, og uten sterke utvendige kilder (mobilmaster, høyspentledninger etc), er det så godt som "null" stråling. Jeg jobber fulltid og er helt frisk.  Etter 33 år som eloverfølsom, tør jeg påstå at jeg kan litt om det.  Men - jeg vet ikke om alle får plager av det?  Og det påstår jeg heller ikke.  Men når mange BLIR syke, er det grunn nok til å være litt føre-var?

  8. Takk for interessant artikkel. Fint at du også tok med helseaspektet. All den trådløse elektronikken med tilhørende radiofrekvent stråling er ikke noe vår "analoge" kropp liker. Derfor bør mest mulig av "smarte" ting (som slett ikke er smart, som du påpeker) kables. Det er også verdt å tenke på alt som kan gå galt med kompliserte installasjoner, og som man ikke forstår selv eller klare fikse selv. Det er uendelig mange muligheter for problemer man kan installere. Eller la være. Det enkleste er ofte det beste?

  9. En elektriker fortalte meg at de nye målerne sender inn oppsamlede data om strømforbruket per time, én gang hver 14. dag - det er vanskelig å se at det er noen strålebelastning av noen som helst betydning.

     

    Hvis noen var så sensitive til radiosendinger, kunne de ikke beveget seg et øyeblikk i nærheten av noen med en mobiltelefon, derfor burde det å ha mobiltelefon, i seg selv vært diskvalifiserende for å få fritak.

     

    Så det er dessverre en ekstremt stor noceboeffekt hos en del og drøy misinformasjon fra "Folkets strålevern" ute og går.

     

    Da har ikke elektrikeren fått med seg at de er koblet opp i et mesh-nettverk, som snakker seg i mellom, 70-90 ganger i minuttet!!
  10. En sammenlikning mellom Berit Svendsen og Steve Wozniak: "Nei, Berit Svendsen gjør som Apples ikoniske medgründer Steve Wozniak og sjonglerer to ulike mobiltelefoner. I tillegg er pc-en aldri langt unna." Da er det naturlig å følge opp med følgende spørsmål: "Advarer Berit Svendsen også mot negative helseeffekter fra den elektromagnetiske stråling, slik Steve Wozniak gjør?". Se f eks her:

    http://www.imdb.com/video/wab/vi2863046169/

×
×
  • Opprett ny...