Gå til innhold

disgrace

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av disgrace

  1. Enten så vil vel banken at hun skal stå som medlånetager på hele lånet, eller så blir det vel hennes inntekt som står for et oppussingslån.

    Slik forstår i allefall jeg det.

    Huset har en verdi på 4m nå, lånet det er snakk om er på ca 400 000, så da skal hun ha en pantobligasjon på huset 10% ?

    Så dersom lånet ikke blir betjent så må jeg sørge for at lånet blir betjent eller må jeg selge huset?

     

    Jeg trenger bare noen som kan stille for sin inntekt, lånet blir betjent uansett. 

    Dessuten har banken klausul om at de lånetagerene som skal ta opp lån på huset skal bo i samme husstand. 

    Finner ikke noe om dette i Finansdepartementet sine krav, så det kan godt være det er lokalt.

  2. Jeg er en mann på 33år som har et hus som jeg ønsker å ta opp et oppussingslån på.

    På grunn av lovendringene fra finansdepartementet 01.01-2017 så kan man maks ha lån på 5x sin inntekt.

    Jeg går på AAP mens jeg videreutdannes, og har en skattefri inntekt i tillegg på 25 200kr/mnd.

    Min kjæreste har nettop flyttet inn og hun vil at jeg skal få lånet slik at det blir pusset opp i hovedetasjen.

    Med hennes inntekt og min inntekt vil vi kunne få lånet, men vi er usikre på hvordan dette skal skrives for at hun ikke skal sitte på et lån ved et eventuelt samlivsbrudd. 

    Jeg klarer fint å betjene lånene alene, men pga lovendringen så ser de ikke lenger på verdien av eiendeler.

     

    Trenger sårt hjelp

  3.  

    Jeg kjøpte meg ny pc for en liten tid siden;

     

    http://pcpartpicker.com/list/2XnTzM

     

    Jeg lurer på om dere synes jeg burde kjøpe nye vifter til bygget, synes det lager noe lyd(ikke mye)..

    kanskje gå over til Corsair Air Series SP120 High Performance Edition (2-Pack)?

     

    Det kan hende du kommer langt med å justere viftene du har nå. Om det går i bios eller om du trenger egen viftestyring. Eller kjører du ellevill volt og klokk på alt? :)

     

     

    ingen klokking, skal gå inn i bios å sjekke. takk skal du ha

  4. Tusen takk for svar, det var begravd dypt inne i kontrollpanel:
    kontrollpanel, tid og språk, dato og klokkeslett, tilleggsinnstillinger for dato, klokkeslett og regionale innstillinger, ved siden av språk der det står: endre inndatametoder, dobbeltklikket på den markerte språkinnstillingen, inndatametode....

    why windows. 

    var så mye enklere med alt+shift

  5. http://www.prisjakt.no/list.php?l=284826&view=l

    Ser dette greit ut nå?
    Kompabilitet osv. 

    jeg må kjøpe meg ett tastatur også, det som ligger der er egentlig bare for å gi meg en ca pris på hva systemet totalt vil koste.

     

    Storage: Samsung 850 EVO Series MZ-75E250B 250GB

    Storage: Seagate Barracuda ST2000DM001 64MB 2TB

    CPU: Intel Core i5 6600K 3,5GHz Socket 1151 Box without Cooler

    Tower: Corsair Obsidian 750D (Sort/Transparent)

    Power Supply: EVGA 650 GQ 650W

    Monitor: Benq GL2460

    CPU Cooler: Be-Quiet Pure Rock

    GPU: Gigabyte GeForce GTX 1070 Windforce 2X OC HDMI 3xDP 8GB

    Keyboard: Corsair Gaming K70 RGB Cherry MX Red (Nordisk)

    Memory: Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC28800/3600MHz CL18 2x8GB 

    or
    Memory: G.Skill Ripjaws V Black DDR4 PC28800/3600MHz CL16 2x8GB

  6. Ang. 60 versus 120/144hz. I FPS spill så merker jeg utrolig stor forskjell. Er jeg klarer ikke å spille med 60FPS, det føles altfor sluggish ut til at det går for min del. 

     

    Once you go 144hz, you'll never go back.

     

    Dersom du skal ta 1060 istedenfor 1070. (Noen spesiell grunn, annet enn pris?) så ville jeg sett på MSI sin versjon. Burde være ganske grei den. :)

     

    Nei, det er kun pga pris, er 1070 verdt prisen nå som 1060 er ute?

  7. Man kan bruke BSU-sparingen når som helst, det skal være boligrettet (noe som impliserer at det kan være oppussing eller evt en tv. (hva som er oppussing er ikke definert)).

    De eneste kravene er belåningsgraden(så vidt jeg har forstått så kommer det fra statlig hold) som banken må forholde seg til (85%), selv om jeg har fått innvilget et lån som er mye over dette (hvordan banken går rundt dette er noe usikkert). 

  8.  

    Grunnen til at jeg har valg det jeg har valgt det jeg har valgt er fordi jeg ikke vet hva jeg driver med, dersom du orker å sette opp ett annet oppsett så hadde jeg også satt pris på det. 

    Jeg valgte andre komponenter til å begynne med, men så var omtalen på enkelte av produktene ikke nevnverdig gode. Derfor endret jeg dem bare til noe lignende i ca samme prisklasse.

    Oppsettet ser helt ålreit ut det, men jeg ville byttet PSU til EVGA gold (GQ eller G2 avhengig av hva du får best deal på).

     

    Tastatur og mikrofon er definitivt en smakssak, så det legger jeg meg ikke borti.

     

    Skal du ha mange og/eller store spill på SSD kan det svare seg å gå for en større variant. Jeg har en 256 GB SSD dedikert til spill, og jeg er fremdeles nødt til å ha mange av spillene mine på platedisk, men det går i og for seg greit. Ettersom du gjerne skal ha OS og programvare på samme disken ville jeg vurdert å koste på meg en 500 GB ish, med mindre du har ganske få spill du ønsker korte lastetider i.

     

    Hovedkortet har kun 4 SATA-porter, noe som kan være greit å ha i bakhodet sånn i tilfelle du ønsker å utvide med flere disker eller kanskje et optisk drev etterhvert. 4 SATA-porter er imidlertid dobbelt så mange som du trenger for dette bygget.

     

    Hvis kabinettet er valgt halvveis på måfå og du ikke har behov for sideglass eller støtte for E-ATX kan jeg tipse om Fractal Define R5 som er endel gunstigere i pris. Obsidian-serien har fått mye skryt uten at jeg har vært borti den selv, men Fractal sine kabinetter er rimelig geniale for prisen.

     

    Nå har Nvidia nettopp avslørt GTX 1060, som angivelig skal få ytelse tilsvarende GTX 980 med en pris ned mot 3000 kr, dog uten mulighet for SLI. I 2009 bygde jeg stasjonær maskin basert på første generasjon Intel i5, og denne så to GPU-oppgraderinger før jeg byttet CPU til Haswell seks år senere. Sjansen er at selv om du kaster dobbelt så mye penger etter GPU som CPU, er det GPU som kommer til å bli flaskehals først. Greit nok, en GTX 1070 vil nok henge med i svingene lenger enn en GTX 1060, men uansett hvilken av disse du går for tipper jeg at GPU kommer til å trenge en oppgradering om noen år, før CPU. Jeg forstår at du skyr å oppgradere, men dette er rosinen i pølsa når du bygger maskin selv fremfor å kjøpe en ikke-modulær laptop eller hyllevare der PSU ikke er dimensjonert for noe som helst mer enn det maskinen shippes med. Med tanke på at du ser etter fullHD-skjermer tror jeg du fint kan spare 2000 kr på å gå for et GTX 1060 som kan holde i et par år før du skifter det ut men beholder resten av maskinen. Jeg tror GTX 1060 kommer til å bli temmelig "bang for bucks". 5000 kr er fryktelig mye penger for et grafikkort som ikke engang er toppmodell.

     

    Er det å anbefale 144Hz nå?

    Tja. Jeg byttet til 144 Hz for halvannet år siden, men kan ikke si jeg opplevde stor forskjell. Mulig forskjellen først hadde vært påfallende hadde jeg byttet tilbake igjen.

     

    Er det noe betydlig forskjell på Benq 2460 og 2460HM?

    Såvidt jeg forstår har HM integrerte høyttalere, og er ellers identisk.

     

    Skulle jeg hatt ny maskin nå hadde det fort blitt noe slikt som dette med et GTX 1060 når det kommer. Mye det samme som ditt eget forslag, men

    - større SSD

    - større harddisk

    - hovedkortet har 6 SATA-porter (i den grad det noen gang blir relevant)

    - EVGA sin GQ-serie PSU er "hybridmodulær", som vil si at ikke alle kablene er avtagbare, jeg tror 24-pin til hovedkort sitter fast, noe som kun er et issue hvis kabelen blir skadet eller du ønsker custom sleeves

     

    Lanseringsdato for GTX 1060 er 19. juli. Oppsettet jeg har foreslått vil fungere uten dedikert GPU, uten at du nødvendigvis vil få bakoversveis av spillytelsen.

     

    Forresten:

    http://www.tek.no/artikler/nvidias-gtx-1060-er-lansert/349347

    Nvidia forteller at deres egen GTX 1060 Founders Edition vil bli tilgjengelig i en begrenset periode til 299 dollar, men at vi også kan vente oss partnerkort fra MSI, Asus, EVGA og en rekke andre fra 249 dollar og oppover. Vi tipper imidlertid at vi kan se langt etter disse rimeligere kortene, i alle fall den første tiden.

    Det kan altså godt hende at de første variantene av GTX 1060 som kommer 19. juli ligger endel over 3000 kr.

     

     

    Tusen hjertelig takk, jeg tar det til tanke, og bestemmer meg for å ikke bestille før jeg reiser (tirsdag) og følger heller tråden opp igjen når jeg kommer hjem (august 2). Prinsippet å oppgradere kommer man ikke utenom uansett, men jeg ønsker at cpu,mobo,strømforskyning og ram ikke skal være nødvendig til å begynne med. 

    Kabinettet er kun etter preferanse.

     

     

     

    Kan kikke på agentspoons tråd, buildene oppdateres regelmessig etter som markedet forandres 

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?s=28830e16880e657c15bd64208c834a53&showtopic=1578470

    Tusen hjertellig takk, skal følge denne også.

  9. Ser forsåvidt ålreit ut, men jeg stusser litt på PSU og skjerm.

     

    - Hvorfor har du valgt en 620W bronze PSU til en tusenlapp når du kan gå for f.eks. EVGA GQ 650W som er gull-sertifisert?

     

    - Skjermen er det ikke nødvendigvis noe i veien med, men jeg stusser på hva som skiller denne fra f.eks. AOC E2476VWM6 eller BenQ GL2460 bortsett fra pivoteringsmuligheten. Er pivot viktig for deg? Ønsker du en kjapp spillskjerm bør du se på 120/144 Hz-varianter, f.eks. XL-serien til BenQ. Spiller du helst mer krevende spill der du ikke kan forvente/det ikke er relevant å ha vanvittig høy FPS kan sikkert GL2450HT være et vel så greit valg, men samtidig ser GL2460 rimelig identisk ut med unntak av pivoten. AOC E2476VWM6 har oppgitt høyere dynamisk kontrastforhold, bedre innsynsvinkel, lavere responstid og lavere pris uten at jeg egentlig tror noe annet enn sistnevnte er nevneverdig relevant.

    Grunnen til at jeg har valg det jeg har valgt det jeg har valgt er fordi jeg ikke vet hva jeg driver med, dersom du orker å sette opp ett annet oppsett så hadde jeg også satt pris på det. 

    Jeg valgte andre komponenter til å begynne med, men så var omtalen på enkelte av produktene ikke nevnverdig gode. Derfor endret jeg dem bare til noe lignende i ca samme prisklasse.

    Er det å anbefale 144Hz nå? 

    Er det noe betydlig forskjell på Benq 2460 og 2460HM?

  10. Heisann, jeg skal bygge min neste gaming rig, jeg vil ha ett rent utseende og mulighet til å spille uten å måtte oppgradere for mye de nærmeste årene.

    Som tittelen sier så er jeg en noob, selv om jeg har bygd pc-er før så er jeg ingen ekspert.

    Jeg har lagt ved en liten liste jeg tenkte jeg skulle kjøpe inn, jeg hadde satt veldig pris på kritikk eller anmodninger.

    http://www.prisjakt.no/list.php?l=284826&view=c

     

     

×
×
  • Opprett ny...