Gå til innhold

Geir Amundsen

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geir Amundsen

  1. Rart at ikkje nettselskapa har tenkt på dette før. Eit lite batteri i målaren som kan sikre at han melder frå at "no vart eg straumlaus" og repetere "eg er framleis straumlaus" dagleg fram til straumen kjem attende. Eg trudde denne funksjonen var noko av poenget med AMS. Rask og automatisk feilmelding til nettselskapet når noko er gale.

     

    Problemet er vell at dette er et MESH nett, hvor AMS er avhengi av at relay fungerer. Spesielt i områder hvor det kun er hytter, Hele greiene er galskap, og regner med at dette er hacket allerede.

  2. Kanskje litt fordi toppmodellene koster opp mot 15 tusen kroner...

    Den prisen hadde muligens ikke vært så ille hvis folk kunne brukt sine mobiler i 5+ år. Greia er at Apple nesten forventer at man skal kjøpe ny hvert år....

     

    Mye handler nok om pris, og at opprinnelig iPhone folk har pga pris prøvd Android. If you first go black, you never go back.

  3.  

    Det får da være måte på storm i et vannglass. Problemet her er ikke Facebook, men at "forhåndsinstallert bloatware ikke kan avinstalleres generelt.

    Kunne like godt laget sak om at det ikke er mulig å fjerne Watch og Weather på iPhone.

    Facebook er vell i særlig stor grad mere inngripende en Weather og Watch. Har lest at den sender informasjon til FB til tross for at du ikke har konto der. Det er ganske spesielt. Når du kjøper en telefon til tusenvis av kroner, så tror jeg at brukeren forventer at den selv kan velge sosiale plattformer og meldingstjenester. Da ser jeg bort i fra SMS.

    • Liker 5
  4. For no' forbasket sprøyt.

    Intet av informasjonen på førerkortet er av hemmelig eller personverns- natur. Det sier seg selv. Selv den norske stat fylt til randen av duster kan ikke tillate seg å lagre informasjon på førerkort som skal vises til nærmest alle og hvermann.

     

    Det problematiske med informasjon på avveie består i at Hertz her demonstrerer sin svake integritet som ikke klarer å holde sine klientforhold hemmelige. Dessuten kan det lede til økonomiske tap for selskapet å få kundedatabasen sin blottlagt. Utover dette har det null betydning for eierne av førerkortene.

     

    Skal en først ta opp sikkerhetsproblemer i forbindelse med identitetstyverier så skylder en å vektlegge at det for slike tyverier alltid og bestandig er noen som har gjort en grov feil når offentlig informasjon som kontonummer og personnummer er på avveie.

     

    Heldigvis får vi snart slutt på elendigheten iom at fremtiden byr på krav om å identifisere seg med bankID straks man skal gjøre noe av den minste betydning.

     

    "Å fremvise førerkortet er en ting, noe helt annet er å sende fra seg en bildekopi."

     

    SPRØYT!

    Å ta bilde og vise frem kortet er i prinsipp en og samme ting i denne kontekst. Ett blikk på kortet er nok til å memorere all informasjon.

     

    Min far på 76 ble nettopp svindler gjennom sitt personnummer og faktura gjennom klarna. E-post adressen og tlf var falsk. Gjennom de siste mediene klarte de og endre leveransen. Personnummer er sensitivt dersom du vet adresse. Førerkortnummer skulle aldri vært personnummer.

  5. Fin løsning om man slipper å dra med seg sertifikatet, men om man må ha med seg en app eller et papir-ID så er man like langt. For mange så er de eneste ID-kortene bankkort, sertifikat for bil eller pass. Og bankkortene kommer nå uten bilde og dermed ikke gyldig som ID. Da står man igjen med pass og sertifikat, og hvem tar vel med seg pass på bilturen? En form for digitalt sertifikat der man slipper å vise frem ID hadde vært den beste løsningen, som f.eks. at bildet er lagret i det digitale sertifikatet.

     

    Sertifikatet er ikke gyldig legitimasjon, ei heller bankkort med bilde. Det eneste godkjente legitimasjonen i Norge/EU og resten av verden er pass. Har flere ganger blitt spurt om både førerkort og pass når jeg har leid bil i EU, Asia og USA.

     

    Dessuten har Norsk førerkort personnummeret som førerkortnummer. Dette burde vært en random nummer som alle andre EU land. Alle Norske borgere og DUF folk skulle blitt utstyrt med nasjonal ID. Men den kommer jo aldri. Du kommer deg ikke til Svalbard med førerkort engang.

     

    Det finnes søknadsskjemaer for ID kort i EU format. Fyller du ut et slikt får du pass til veldig refusert pris. ID kort skal i prinsippe være gratis som men følge av at myndighetene i EU/EØS krever at du har et.

×
×
  • Opprett ny...