Gå til innhold

sogning

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sogning

  1. Hvorfor skal dell ha 13 000 kr for 2gb ram?

    Kanskje Dell er rett adresse for spørsmålet ditt. Uansett ganske så uinteressant sidan Dell ikkje har monopol på salg av minnebrikker til sine maskiner. Godtek du ikkje prisen så står du fritt til å kjøpe hos andre.

     

    Ellers så er det kanskje på tide å slutte med dette gnålet om leveringstid. Kvifor ikkje gå til nærmaste PC-sjappe å kjøpe rett fra hylla? (Dell har heller ikkje salgsmonopol på PC-er.)

  2. Kjøp gjerne D600. Sjøl er eg godt fornøyd med min D505, som design- og utstyrmessig er ganske lik (D600 har separat grafikkort og litt til). Chassis av alu/magnesium. Godt tastatur/OK skjerm. Kjøpte samme oppsett, men kjøpte ekstra 256 minne i nettbutikk (sparte 5-600 kr). Angra litt på at eg ikke betalte 168 kr + MVA. for bluetooth (just in case/høgre andrehåndsverd?). Ellers hadde eg kanskje valgt 802.11b/g uten pristillegg (av samme grunn som for bluetooth). Kanskje hadde eg kjøpt D600 i dag, kun fordi denne har "14,1`- chassis" og ikke "15`chassis" som D505.

  3. Eg har ein Fujitsu-Siemens Connect2Air (b og g kompatibel). Denne fungerer utan problemer mot ein stasjonær PC og ein Latiude D505 (Intel WLAN 2100=b). Routeren står i kjellerstova og tre etasjer opp oppgis signalstyrken til "Veldig bra". Denne routeren har også printerserver/USB. Denne har eg så langt ikkje satt opp trådløst. Min arbeidsgiver har satt opp fleire slike sidan i haust, og IT-folka på jobben har ikkje meldt om problemer.

     

    Ellers skjønnar eg ikkje dette snakket om hastighet, b og g etc. For dei som stort sett skal bruke trådlaust til surfing er 802.11b uansett raskere enn breibåndsoverføringa. Skal eg overføre data mellom den stasjonære og den bærbare er det uansett raskare med kabel/USB.

  4. Kvifor betale 900 kr i tillegg for eit ekstra 256 minne og 1500 kr for å auke til 60 Gb? Komplett skal ha 440 kr for samme minne, mens ein identisk 60 harddisk kostar 1500 kr. Den 30 hardisken du får til overs kan du bruke eksternt eller selge.

  5. Hvorfor satte du PC-en i nedslagsområdet for snøballer? Hvis ikke skolen har satt opp varselskilt om at dette er et snøballfarlig område bør skolen være erstatningspliktig. Sjekka du om rektor var i nærheten, for kanskje var det han som var målet for snøballen. I tilfelle bør rektor kjøpe deg ny PC siden din PC kanskje redda livet hans.

     

    Et tips til slutt: Jeg bruker å vokse PC om vinteren med SWIX Universalglider (event. Blå Swix). Dette gjør at snøballene sklir av. Dette har reddet mang en PC for meg.

  6. Kanskje prøver eg andre løysningar i kveld, men kan ikkje forstå at det skal finnes bedre tilkoblingar enn å koble direkte til s-videoinngangen på TV-en. Enkelte hevdar forresten at Dells "originale" s-videokabel har 7(?) pins, og at dette funkar. Standard s-video/s-vhs kabel har vel kun 4 pins (?).

  7. Ingen forskjell hos meg om eg velger S-video inn på TV-en eller via scart. Fargene på TV blir blasse og kontrasten ikkje særleg bra (vanskeleg å lese tekst). Har forsøkt å korrigere dette, men eg er ikkje fornøyd. (Ser forresten på Dell Community Forum at mange har dei samme problemene).

     

    Prøv å bruk CTRL-ALT-F12 etter tilkobling til TV og kanalinnstilling. Då skal det komme opp eit bilete der du kan velge mellom skjerm, TV eller begge (DUAL). Her har du også mulighet til å endre innstillinger for bl.a. TV-biletet.

  8. Prøv denne: Gå via Kontrollpanel til Skjerm/Instillinger/Avansert/Intel®.../Graphics Properties etc.

     

    Dette funkar både via S-inngang og via scart (med adaptor).

     

    Prøv med ulike PAL-innstillingar.

     

    Har så langt fått fram eit fargebilete på TV-en, men ikkje særleg brilljant så langt.

  9. Eg er enig i det du skriver, men---:

    Plastikk og komposit-materiale oppfattes ofte som dårlegare mht. til kvalitet, robusthet etc. enn metall. Dette har nok mest med følelsar å gjere og ikke realiteter. Samme diskusjonen var det i mange år om fotokamerahus. Disse skulle helst vere laga av sink og ikkje plastikk/komposit. Ettersom folk har skjønt at fordelene med ikkje-metall er større enn ulempene har denne diskusjonen forstumma (og sinken er "ute"). Uansett materialvalg er desse maskinene dårleg egna som skjæreføl, hoggestabbe, hammar etc. (Sjølv velger eg nok helst "alu" framfor "plast", men dette skuldast nok "feeling" og ikkje rasjonelle grunnar.)

     

    Sidan Latitude er mest retta mot bedriftsmarkedet så er det vel grunn for å tru at desse er meir stabile, bl.a. fordi dei er underlagt ein større grad av kvalitetsikring/test.

  10. Eg valde sjølv å kjøpe ein Latitude D505 (14,1-skjerm, 1,4 centrino, 1x256/333-minne, 30 hd., combo og XP Home). . Betalte 12 000 inkl. frakt og Deluxe nylonveske. WLAN b/g kan bestillast utan tillegg, innebygget blåtann 2-300 i tillegg)

     

    Chassis i magnesium, alu, stål (TRIMETAL). Eg angrar ikkje på valget, men sannsynligvis hadde 510m gjort samme nytten. Eg valde Dell/Latitude sidan min statlige arbeidsgjever brukar Dell, så kan eg utnytte IT-folka i huset sin kompetanse på desse maskinene. Fleire burde tenke på lett tilgang på brukar-/maskinstøtte når dei velger bærbar. Eg valde av samme grunn Fujitsu Siemens router sidan den samme arbeidsgjevaren har valgt desse. Så slepp eg å tulla med alle instillingar sjølv.

     

    Alt funkar så langt problemfritt. Fangar til og med opp naboens trådløse nett ca 20 meter unna.

  11. Tester er viktige for mange av oss ved kjøp av utstyr. Skal vi kunne stole på disse testene er det viktig at vi har tillit til testmetode og testerens objektivitet. Dette burde også være i barbara.no (og Sourouri) sin interesse. Den som utfører slike tester bør være ekstra varsom med å komme med antydninger eller oppfatninger før en eventuelt test er gjennomført. Dette har med testerens objektivitet og troverdighet å gjøre, og ikke om et utsagn er rett eller galt. Dette er nok også Sourouri enig i (i alle fall i prinsippet). Så kan det sikkert diskuteres om mannen var varsom nok i dette tilfellet eller ikke. (Denne prinsipielle innvendingen burde egentlig være lett å slutte seg til, men jeg skjønner likevel at dette kan være vanskelig nok for enkelte av de som deltar i dette forumet og og som stort sett er opptatt av om PC-en har separat grafikk-kort og kapasiteten på kortet.)

  12. Det er veldig mye udokumenterte påstander, eller synsing på godt norsk, i slike diskusjonsfora. Dette må vi godta, men vurdere det som uttales på dette grunnlaget.

     

    Når M.Sourouri skriver på nyhetsplass om 510M at "Vi tar ikke mye feil dersom dette er tilfelle for 510m også", så er dette åpenbart en udokumentert påstand. Folk flest må ha lov å mene eller tro dette, men det er ikke like greit at M. Sourouri som "testansvarlig" i barbara.no synser og dermed binder seg opp som har her gjør. Dette har bl.a. med troverdighet til tester om bl.a. 510m som Sourouri senere måtte være ansvarlig for.

     

    For øvrig er jeg enig i at vi skal være kritiske til produsentenes pressemeldinger m.m., men også til alle disse testene som gjennomføres. Samtidig vil det ofte være slik at testmetodene ikke er like eller standardiserte, dvs. at barbara.no sin testmetode ikke er den samme som den Dell (eller andre) benytter. (Dell sine opplysninger om batteri-tiden kan derfor være riktig, gitt den metode de har benyttet.)

×
×
  • Opprett ny...