Gå til innhold

thomaskk

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thomaskk

  1. Hei!

    Nå til dags er de mest populære appene som f.eks youtube, facebook etc. veldig flinke på å skape distraksjoner som gir dopamin-kick for å holde deg på platformen deres lenger. I den forbindelse lurer jeg på om noen har noen gode anti-distraksjons apper/tillegg som man f.eks kan bruke på maskinen sin / youtube for å forhindre å se f.eks recommended videos, eller generelt øke produktiviteten i dagliglivet?

    Er veldig spent på svar, dere har alltid mye god kunnskap å komme med, så alt er velkommen! ;)
     

  2. Hei, er litt usikker på om dette er rett sted å stille spørsmålet, men jeg prøver.

    Er det noen som vet om en god måte å overføre notater fra iPhone til PC (ikke mac), slik at man helst kan få lastet de ned som enkeltfiler?

    Har sett på iCloud, men det virker som en veldig tungvint måte dersom man har mange notater.

    Hva tenker dere?

     

    Setter stor pris på alle svar! :)

  3. Hei! Hver gang jeg ser på video og lar musa på pcen stå stille, blekner skjermen slik at det blir veldig få kontraster mellom de lyse fargene og blir så og si hvite. Når jeg rører på musa på en video blir fargene normale igjen. Jeg har en billig lenovo bærebar pc (typ. 1700kr), og lurer på om noen vet hva denne instillingen heter? Det kan sammenlignes med at iphonen får mørkere skjerm om man er inaktiv.

     

    På forhånd, takk for svar!

  4. Hei! Jeg lurer på om dere kan komme med noen gode forslag til et nytt kjøp av bærebar pc som skal brukes til å studere + redigere videoer med!

     

    Jeg trenger en laptop som kan brukes til skolearbeid, + enkel redigering av video med sony vegas. I tillegg trenger den mye batteritid og en stor nok harddisk (opptil 1 tb). Pcen må gjerne ha et ekstra stort batteri, (batteriet har jeg slitt mest med på mine gamle laptoper)!

     

    På forhånd takk for hjelpen, setter stor pris på alle svar!

  5. Ah! Dette var jo fantastiske svar dere kom med! Jeg synes linjen virker meget interessant, og jeg tror jeg skal søke på det!

    Jeg har også hørt at "Kybernetikk og Robotikk" og "Datateknologi" også er interessante linjer å søke på. Vil man gjennom studiet på FysMat kunne gå over i disse feltene senere? eks datateknologi

     

  6. Hei!

     

    Skal opp i R1-eksamen som privatist snart, og derfor lurer jeg på om noen av dere har noen litt vanskelige fallgruver som er viktige å se opp for! Eller andre vanskelige oppgaver dere har undret på som kan være greie å ha gått igjennom.

     

    Takk på forhånd for svar!

     

  7. Hei!

     

    Jeg skal ha førstegangstjeneste som ingeniørbataljon ved Brigade Nord. Jeg skal møte opp ved Sessvollmoen ved Gardermoen. Er det da på Sessvollmoen jeg skal ha rekruttskole? Isåfall, hvor lenge varer dette?

    Takk for svar på forhånd!

  8. Hei!

     

    Jeg er ferdig med 3vgs nå, og jeg har noen eksamenskarakterer i skriftlig som jeg gjorde i 2. klasse som jeg kunne gjort det bedre på. Jeg lurer på om det er mulig å ta opp skriftlig eksamen i eks. matematikk R1 på nytt mens jeg er i Forsvaret?
    Hvordan er reglene rundt dette?

     

    Takk for svar på forhånd!

  9. Det er to feil i fasit.

     

    Ei linje som står vinkelrett på ei annen linje med stigningstall a har selv stigningstallet -1/a. a1 skal derfor være -1/aBC, ikke -1/AB.

     

    aBC vises riktig utregnet i fasiten, med resultat (s-t)/(t-s)*st. Kombinerer du disse to får du at aBC er s*t, og kan regne videre vha. ettpunktsformelen. I fasiten har de nok en skrivefeil i beregningen av al - det skal ikke være (t+s) i telleren, det skal være (t-s). Da kan man gange inn (-1) og få (s-t) både i teller og nevner som kan strykes mot hverandre.

    Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å se på oppgaven! 

  10. Hei!

    Jeg kom opp i R1-eksamen i fjor, og jeg husker veldig godt en oppgave som jeg ikke forsto så mye av. Det er oppgave 4 på DEL 2 av R1-Vår 2016. Her er en link til eksamensheftet: http://matematikk.net/res/eksamen/R1/kort/R1_V16.pdf

     

    Jeg så i fasiten, men jeg forstår ikke hvordan framgangsmåten i oppgave A er. Jeg er kjent med ettpunktsformelen, skalarprodukt og pytagoras osv, men forstår ikke hvordan det blir brukt her og i hvilken rekkefølge. Hvordan i all verden finner man at stigningstallet a1= -1/AB ??

     

    Her er et bilde av fasiten: https://gyazo.com/b4b2950874eb806db635c9aa2fccd97b

     

    Jeg ville satt utrolig stor pris på om noen som kan dette kunne forklare meg framgangsmåten her,

    jeg er veldig forvirret!

     

    Tusen takk på forhånd!

  11. Hei!

     

    Jeg har fullført sesjon del 2, og jeg har kommet inn på førstegangstjeneste som ingeniørbataljon på Brigade Nord.

     

    Jeg har tenkt til å søke på befalsskole, og jeg lurer på om det er mulig å søke seg inn på befalsskole både i luftforsvar og i hæren samtidig?

     

    Dersom man kommer inn på befalsskolen, men ikke greier å kvalifisere seg videre til å bli befal, er det da mulig å dra til førstegangstjenesten likevel? Førstegangstjenesten min starter i midten av August.

     

    Tusen takk for svar på forhånd, det hjelper veldig!

  12. Studieopptak går bare på karakterer fra videregående (+ evt poeng for alder, militærtjeneste e.l.) og i noen få tilfeller opptaksprøver (da i tillegg til poengene dine, og helt spesifikke for studiet, f.eks. musikk/kunst).

     

    Noen arbeidsgivere vil kanskje verdsette lederutdanning og -erfaring fra Forsvaret, og da kan det tenkes å være det som skiller deg fra en annen kandidat. Men det er nok mye mer relevant hva du har jobbet med ved siden av studiet. Studerer du et helsefag er det relevant med arbeidserfaring fra helsesektoren, og studerer du et ingeniørfag er det relevant med arbeidserfaring fra relevant bedrift osv.

     

    Men man skal ikke kimse av å ta seg et par år til å skaffe litt livserfaring, sånn for egen del! :) Dessuten med lønn! Forsvaret tilbyr en del bachelor-grader kombinert med lederutdanning også, hvis noen av dem er relevante for deg. 

    Ok! Tusen takk for svar!

    Jeg har hørt at dersom man fullfører førstegangstjeneste som f.eks ingeniørbataljon eller befal, at man får 2 ekstrapoeng som teller i den ordinære kvota. Er dette riktig, eller tar jeg helt feil? 

     

  13. Hei

    Jeg skal på opptak til befalsskole i 2017, og jeg har hørt at det er noen endringer i hvilke øvelser man blir testet i.

    Jeg lurer på hvilke øvelser dette er? Er de forskjellig fra sesjon del 2? Sesjon del 2 (løp på mølle, benk- og legpress).

     

    Jeg er veldig takknemlig for alle svar, det hjelper veldig!

     

  14. Hei! Skal gjøre et lite innkjøp av noen varer, men er usikker på hvor jeg kan få tak i dem.

     

    Er det noen som har kjennskap med noen av disse varene, og hvor jeg kan få tak i dem? Evt. om noen har produkter de vil anbefale meg? Skal brukes til smoothie som vistnok skal være bra for huden.

     

    - kokosnøttmelk

    - hyllebær sirup/ekstrakt

    - chiafrø

     

    Takker på forhånd for alle svar, trenger virkelig all hjelp jeg kan få!

  15. Hei, jeg går mitt siste år på videregående skole neste skoleår, og det er noen ting jeg lurer på. Jeg vil gjerne inn på befalsskolen og gjennomføre to år der, for deretter å studere på ntnu i Trondheim.

     

    Dersom jeg velger å gjennomføre to år i forsvaret (befalsskole/førstegangstjeneste), kommer jeg da til å søke inn på NTNU på bakgrunn av førstegangsvitnemålskvoten? 

     

    Takk på forhånd for svar!

×
×
  • Opprett ny...