Gå til innhold

henkzen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av henkzen

  1. Gikk fra vest til øst for noen år siden, startet i Kinsarvik og endte opp i området omkring Dagali (Åan turisthytte). Tok 5-6 dager tror jeg. Noen erfaringer fra den turen:

     

    * Likte å gjøre unna all stigning første dagen, hadde vært mer slitsomt å gå ned alle høydemeterne på slutten av turen.

    * Hadde ikke behov for fjellsko, kunne klart meg med lettere, lave sko med gore-tex og gode såler.

    * Meld deg inn i DNT, en natt på hytte med dusj og 3-retters er luksus, særlig hvis været har vært litt slitsomt noen dager.

    * Øv og bli trygg på bruk av kart og kompass! Turen blir mye bedre hvis man kan ta trygge avstikkere til gode fiskevann og alternative ruter utenfor de merkede stiene.

    * Ta med noen lette camp-sko, crocs, nike free e.l.

    * Pakk smart, bruk (vanntette) pakkposer og sorter klær i disse.

    * Mat: Drytech gir mest energi per kg. Havregrøt er enkelt å dosere og gir mye energi til frokost/lunch, bland gjerne inn vaniljesukker, nøtter etc for ekstra smak og energi. Sjokolade! Potetstappe i pose er enkelt og greit til lunch, bland med en pose rett i koppen for ekstra smak, ta med spekemat til å ha i potetstappe og som snacks.

    * Drikke: Husk harepest og andre ting som kan spre sykdom i drikkevann, ta med klor e.l. for å desinfisere drikkevannet.

     

     

    Angående utstyr:

     

    Ryggsekk: Her må du prøve litt forskjellige i butikken, men den bør være rundt 80 liter, og behagelig med en vekt opp mot 25kg. Arc'Teryx Altra er flott, selv brukte jeg en Haglöfs som funket fint.

     

    Sovepose: DUN! Pakk den i en vanntett pakkpose, så lenge du holder den tørr er dun overlegent mtp varme per kg. 3-sesong holder på vidda. Kjøp og ta med linerpose (innerpose i f.eks. silke), da kan du tyne ut noen ekstra grader komfort om nødvendig.

     

    Liggeunderlag: Oppblåsbart er et must, men tenk vekt! Liggeunderlag med syntetisk fyll kan være lurt, da kan du blåse det opp med munnen uten å måtte tenke på fukt inne i underlaget. Ta også med et tradisjonelt skumunderlag, det veier ingenting og gir ekstra komfort både på natten og som sitteunderlag.

     

    Kokeutstyr: Brenner og bensin er meget effektivt og plassvennlig. Kan være lurt å ha med en enkel brenner for backup eller hvis man skal lage mye mat samtidig. Ta med tennstål.

    Tusen takk for hjelpen! :D

  2. Hei,

     

    Skal på tur med 2 kompiser i en uke i juli på Hardangervidda og trenger derfor et par råd.

    Kan noen anbefale en ryggsekk, sovepose og et liggeunderlag som passer til denne turen?

    Er det noen praktiske råd folk kan gi oss? Noe annet vi trenger? Vi har telt og har planer om å bruke det istedenfor hyttene. 

    Hvilken rute er finest, og som varer i ca 5-7 dager?

     

    Mvh. henkzen

×
×
  • Opprett ny...