Gå til innhold

DansForPappa

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DansForPappa

  1. På oppgave c) kan du også tenke slik:

     

    Summen av alle mulige hendelser er lik 1.

     

    For at du skal få minst ett rødt kort, så må bare ikke alle kortene være noe annet enn rødt.

     

    Dvs: chart?cht=tx&chl=P(\text{x \geq 1}) = 1 - P(\overline{A}), der chart?cht=tx&chl=P(\overline{A}) er sannsynligheten for at du to ganger på rad får ikke-rød (dvs. svart).

    Tror jeg har har fått teken på det nå, takker folkens ;=)

  2. Du har en bunke med seks kort, der fire er røde, og to er svarte. Man kan her ganske enkelt bruke gunstige/mulige.

     

    Sannsynligheten for å trekke et rødt kort er antall røde kort i bunken, delt på antall kort i bunken totalt. Det blir derfor 4/6. Når du så har trukket det kortet, så har du et mindre rødt kort, og et mindre kort totalt i bunken. Klarer du da å finne sannsynligheten for at det neste kortet er rødt?

     

     

    For å finne sannsynligheten for at du trekker to røde kort, må du bruke multiplikasjonssetningen (tror det heter det). Dette gjør du når delforsøkene er uavhengige. Et eksempel på et uavhengig delforsøk er å kaste en terning to ganger. Da vil sannsynligheten være å gange sammen sannsynlighetene for de to forsøkene.

     

    På b) er det samme som på a), bare at du finner sannsynet for to svarte kort.

     

    På c) må du bruke trikset om at summen av sannsynlighetene for alle utfall er 1. Altså er summen av sannsynligheten for 0 røde kort, 1 rødt kort og to røde kort til sammen 1. I oppgave b) fant du hva sannsynligeten for ingen røde kort er. Siden alle andre utfall innebærer at man trekker et rødt kort, kan man løse denne med å bruke det at P( minst et rødt) = 1 - P(to svarte).

     

     

    Bare spør om noe er uklart.

    oppg A og B er da i boks, men C var litt uklar, kan du kanskje omformulere den på noen måte? og neste oppgave nevner '' betingede sannsynligheten '' Hva definerer dette?

    takk for svar :=)

  3. Kan du noen formler for sannsynlighet, som kan være relevante for oppgavene?

    Tja, første oppgaven har totalt 6 kort, 4 røde og 2 svarte, så jeg mener å si at utfallet for å trekke 2 røde kort på rad ( oppg A ) er først 4/6 delers sjangse og deretter 3/5 pga 1 mindre kort totalt? Er jeg helt på villsport eller er dette noe rett? Som sagt har jeg lite kompetanse innen dette.

    takk for svar.

  4. Hei folkens, har muntlig eksamen imorgen og trenger svar på noen oppgaver i forhold til den da. 10klasse.

    Oppgavene går som følgende.

     

    Fra en kortstokk velger vi fire røde kort (ruter, hjerter) og to svarte kort (kløver, spar) og legger i en bunke. Vi trekker s˚a tilfeldig et kort fra bunken og ser hvilken farge det har. Uten ˚a legge kortet tilbake trekker vi et kort til.

    a) Hva er sannsynligheten for at begge kortene er røde?

    b) Hva er sannsynligheten for at begge kortene er svarte?

    c) Hva er sannsynligheten for at minst ett kort er rødt?

    d) Bruk resultatene i a og c til ˚a finne den betingede sannsynligheten for at begge kortene er røde gitt at minst ett av dem er rødt.

    e) Forklar hvordan vi kan tolke den betingede sannsynligheten i d som en relativ frekvens.

     

    og en annen oppg.

     

    En kortstokk har 52 kort. Kortene er delt inn i fire “farger” : kløver, ruter, hjerter og spar. I hver farge er det tretten kort: 2, 3, ..., 10, knekt, dame, konge og ess. Du trekker tilfeldig ett kort.

    a) Hva er utfallsrommet for dette forsøket?

    b) Hvilke utfall er med i hendelsene (i) “en kløver” (ii) “et ess” (iii) “et rødt kort” (dvs. ruter eller hjerter) (iv) “et honnørkort” (dvs. knekt, dame, konge eller ess)?

     

    Takk på forhånd :=)

×
×
  • Opprett ny...