Gå til innhold

6530b

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 6530b

  1. Hei,

    Vurderer å gå til anskaffelse av et rimelig mesh-nettverk. Slik huset er utformet og erfaringer med dagens ruteroppsett tror jeg fire noder/aksesspunkter er det mest hensiktsmessige.

    Spørsmål:

    Vil Telenor-ruteren vi allerede har være en del av meshnettverket, slik at jeg kan ta til takke med å kjøpe en 3-pakning med noder (f eks TP-Link Deco M4) og fortsatt få sømløs overgang mellom de 4 ulike nodene? Altså at jeg slipper å bytte WiFi-nettverk på mobil/laptop mellom mesh-nettverk og originalruter.

    Eller vil kun de tre mesh-nodene operere som et meshnettverk, slik at jeg egentlig må sette en mesh-node rett ved siden av originalruteren min for å få mesh-nettverk-dekning i kjellerstuen?

  2. Jeg skal kjøpe en bruktbil og har kommet over en 2013 VW Golf i riktig variant. Jeg legger dog merke til at bilen er kjøpt ny i Polen og importert til Norge etter 10 dager/330 km etter førstegangsregistrering.

    - I utgangspunktet er jeg skeptisk til bruktimporterte biler uansett opprinnelsesland; men trenger man være det?

    - Hva skiller en bil ment for det norske marked fra en ment for det polske marked?

    For sistnevnte punkt: utstyrsnivåer er "greit" å holde kontroll på; om bilen har varme i setet, xenonlys, etc. Men er det noen "skjulte" forskjeller med en norsk bil og en kontinentbil? Batteriskapasitet, batteriisolasjon, startmotor, karosseribehandling, generell termisk isolasjon, etc?

×
×
  • Opprett ny...