Gå til innhold

Silverino

Medlemmer
  • Innlegg

    251
  • Ble med

Innlegg skrevet av Silverino

  1. «En lidar er en type radar som bruker lasere til å registrere objekter i alle retninger»

    «Radaren opererer med 128 laserkanaler»

     

    Det forn si... hva blir det neste, en høyttaler som bruker lys for å lage lyd? Eller en lyspære som bruker gravitasjonskraft for å gi lys?

     

    Tek.no er en teknologiside, og man bør vel kunne forvente at man klarer å ha basiskunnskapen om fysikkens verden iorden, når man lager en artikkel.

    Opplys heller leserene hva en LIDAR er, hvis man mener at publikum ikke vet det fra før, isteden for å dumme det ned såpass mye at det blir direkte feil.

     

    Sånn det står nå kunne man likesågodt lest VG eller DB...

     

    "lys" for lyd:

    https://www.youtube.com/watch?v=tzNTptFf9EU

    gravitasjon for lys:

    https://www.youtube.com/watch?v=L-c2lCoOQc0

  2.  

    Sier jo den kan dra 36 ton i artikkelen. Antar jo at dette er i tilleg til egenvekt.

     

    Den er nok bergnet på amrikanske motorveier som er noe mindre svingete og ka holde en gjevnere fart enn i norge ( dog vi trenger bedre motorveier )

     

    Men om du kan lade til 80% på 30 min og det er ladere på truckstops burde bateriet fint holde en hel arbeidsdag for langtransport. Om det er ladere alle plasser en sjåfør tar hvilepausene sine.

     

    36 Tonn er totalvekta i USA. Men, alt blir bestandig veldig unøyaktig når journalister lager innlegg om saker de ikke har peiling på. Med 14tonn mere lass faller nok rekkevidden betraktelig. Dere som har el bil erfaring. Hvor langt kommer dere med en vanlig tesla dersom dere drar en henger på 1,5 tonn ? Vanlig rekkevidde er ca 40 Mil ?

    står da vel at de tar utgangspungt i de tallene på 36 tonn last. Last er det som kommer i tillegg til egenvekta, altså tilnærmet likt det som allerede er standard.

    • Liker 2
  3. Prøver å koble en pc opp imot en surround-forsterker via hdmi, men når jeg da slår på forsterkeren, så går skjermen på pc svart, og må restarte for at det skal gå tilbake. (sikkert noe med at den registrerer ekstra hdmi-kobling som annen skjerm etc)

    Siden jeg bruker 4k-skjerm, med displayport, så kan jeg heller ikke kjøre dette igjennom forsterkeren.

     

    Det som er snodig, er at dette fungerte tidligere, men ikke nå lengre.

     

    Noen som har noen ide?

  4. I PC verdenen har man gradvis beveget seg bort fra modularitet. Spesielt små, lette laptoper har mistet utvidelsesspor, mulighet til å oppgradere RAM og SSD, og mangler ofte til og med utbyttbart batteri. Hvorfor skulle det være noe forskjellig med mobiler? Mobiler er enda lenger fra servere og stasjonære maskiner enn laptoper, så jeg skulle heller trodd at de kompromissene man gjør på bærbare blir enda mer gjeldende på mobiler.

     

    I PC verden har man mange valg, vil man ha noe som ikke kan oppgraderes, kjøper man som man alltid har gjort, en bærbar. Men skal man ha noe hjemme så har man en stasjonær, som alltids har kunne oppgraderes. Hvorfor skal man ikke ha det valget når det kommer til telefoner?

    Kjempeflott, bruker nesten aldri kamera, kunne godt tenkt meg å sette på noe mer nyttig der jeg. f.eks..

    • Liker 1
  5.  

    I det øyeblikk den gjør det, kanseleres det.

    Ikke bare på grunn av innhold, men det meste av innhold på norsk netflix er kun med skandinavisk tekst. Når noen i huset er tunghørt og dermed trenger engelsk tekst, så blir det da uaktuellt.

     

    Helt enig, jeg ser innhold som er tilgjengelig i Norge på amerikansk eller britisk Netflix for engelske undertekster. Er greit å ha tekst å støtte seg på hvis man har volumet lavt på kveldstid.

     

    Netflix har tydeligvis skjønt dette og har engelske undertekster på egenproduserte innhold. Men antar det er et krav fra Hollwooddinosaurene at innholdet deres bare har lokale språk.

     

    Men som så mange andre så kutter jeg Netflix den dagen jeg ikke kan omgå geosperren. Når det er sagt så er jeg også villig til å betale det dobbelte av det jeg gjør idag for full tilgang til hele biblioteket til Netflix

    Har vært i kontakt med kundeservicen deres og sagt det samme selv. Jeg, som mange andre ønsker full tilgang uten sperrer, engelsk tekst på alt, tilgang til 4k på pc, og jeg er villig til å betale for det.

    Når de da går motsatt vei, kan de ikke forvente annet enn å miste en betydelig del av alle ikke-amerikanske kunder.

    • Liker 1
  6. Med den løsningen jeg bruker, så er tilgangen min sperret i edge og win10-app, men snedig nok ikke i chrome.. I det øyeblikk den gjør det, kanseleres det.

    Ikke bare på grunn av innhold, men det meste av innhold på norsk netflix er kun med skandinavisk tekst. Når noen i huset er tunghørt og dermed trenger engelsk tekst, så blir det da uaktuellt.

     

    Rettelse, kunne bare se ferdig episoden på chrome gitt, ser ut som jeg må laste ned for å få sett ferdig serien jeg holdte på med.

    • Liker 2
  7.  

    dette er veldig enkelt:

     

     

    § 22-9. Bevisfritak for belastende personopplysninger

    (1) En part eller et vitne kan nekte å gi tilgang til bevis som kan medføre straff for

    a) vedkommende selv,

     

    ref Lovdata

    Det er jo dette som er grunnen til at det er rettsak - om politiet holder noens finger mot en leser, gir personen da tilgang? Det er ikke enkelt, juridisk sett.

    Politiet har da brutt loven, bevis kan ikke brukes videre i saken og politiet skal da bli anmeldt for dette. En rettsak skal tolke lovene, de kan ikke omgå lovene.

  8. 4k er forbeholdt de med det dyreste abb.

     

    Appen har mye bedre bilde og lyd og MYE enklere å bruke

    Eneste minuset med den nye appen er at det er noe mer komplisert å gi stjerner

    Savner fortsatt en slags liste for serier en kan abbonere på så de kommer automatisk i rekkefølge etterhvert som de kommer ut

     

    4k er forbeholdt de med dyreste abb på TV, spiller ikke hvor mye penger man kaster på de, er umulig å få 4k netflix til pc

    • Liker 1
  9.  

     

    Visste ikke at folk faktisk brukte apps i windows.

     

    Har dette noen fordeler foran å bruke netflix i nettleseren?

     

    Netflix på Chrome er maks 1280x720 og 2 kanals lyd.

    Netflix appen støtter opp til 4K og 5.1 surround. 

     

    Jeg håper de har fått fikset feilen i windows 10 klienten som gjorde at det kræsjet ved fullskjermvisning og total ubrukelig.

    Om det ikke er noe som er skjedd i de siste 2 ukene, så stemmer det ikke at appen støtter 4k. Det var sist jeg sjekket (ca 2 uker siden) umulig å få tilgang til 4k via pc.

    • Liker 1
  10. Det er alltid stor prisforskjell på topp-produktene imot noen hakk lengre ned, mens ytelse ikke direkte samsvarer med dette, så om man greier seg med "nest best" er det som regel veldig mye å spare der. Det hender også man får solgt slikt brukt for mersom samme pris man betalte (amd-kort da bitmining tok av f.eks)

    For egen del, eneste jeg går for det beste er ang skjerm, mus etc, ting som man gjerne kan ha i veldig mange år før det er nødvendig å bytte ut.

×
×
  • Opprett ny...