Gå til innhold

Lars Skjønberg

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars Skjønberg

  1. Det kan hende at den klarer det de sa til å begynne med, men så ga markedsavdelingen og salgsavdelingen teknikkerene beskjed om å holde kjeft sånn at de kan selge en som er litt bedre nå og så en som er enda litt bedre osv ... dette er jo sånn teknologi firmaer tjener penger.

     

    Hadde de solgt noe som var tusen ganger bedre enn det som fantes nå så kunne vi jo bare bruke utstyret til det falt fra hverandre og det hadde de jo ikke tjent noe på.

  2. Som vanlig blåses dette veldig opp, men jeg tenker at en eller flere faktorer gjør dette til mindre problem enn det virker.

     

    Switcher er sjelden koplet rett på nettet

    Sysadmin bruker (bør) SSH og ikke telnet

    Admin nettet er (bør) adskilt fra resten av nettet og kun tilgjengelig fra noen arbeidstasjoner.

     

    Har du kunnskapen og evnen til å komme igjennom det så tenker jeg at du kommer inn uansett.

  3. "Vi synes ikke det er greit med forurensing i byen, selv om det er frisk luft i fjellet, sammenfatter han."

     

    Mulig jeg har fått for lite kaffe i dag, men den sammenfatningen der skjønte jeg lite av :)

     

    Det han sier er at det er ikke greit med bredbånd hjemme hvis det ikke også finnes på hytta, båten og i bilen. Denne var da ikke så vanskelig ....

    • Liker 1
  4. Dette er jo helt håpløst. Jeg har jo fått mailer som er faktiske svindelforsøk med akkurat samme ordlyd og dette vet DNB skjer. Hvorfor truer de med å stenge nettbanken hans hvis han ikke oppdaterer opplysningene sine.

     

    De har sikkert prøvd å få tak i han, men hvis de må sende ut en mail så be han bare ta kontakt med kundeservice som så kan fortelle han at han må logge inn i nettbanken der han vil bli bedt om å oppdatere opplysningene sine.

     

    Dette skjer meg innimellom når jeg logger inn på Skandiabanken sin nettbank. Hvorfor er dette så vanskelig for DNB ?

    • Liker 2
  5. Her prøver de å dekke over sin egen inkompetanse ved å si at man må over på skyløsninger så noen andre kan gjøre arbeidet for dem. Skyløsninger er bare et nytt ord med noen modifikasjoner det samme som fjerndrift, outsourcing osv osv ... Det var også fremtiden en gang.

     

    Tror de at Microsoft har en hemmelig versjon av exchange som de bare kjører i skyløsningen sin ? Det at de ikke har klart å oppgradere før nå er deres egen skyld ene og alene. Migrering av exchange er kanskje noe av de enkleste som finnes og i nyere versjoner kan gjøres online, til å med cross forrest. Sett opp en ny exchange server, migrer brukerene, ferdig.

     

    Helt enig i at folk ikke skal kjøre VPN lenger osv. Mener at selv Exchange 2007 støttet smtp over https så dette burde ikke være noe problem. For resten kjører man direct access. Da er man på nettverket bare man har internett tilgang.

     

    Det de smører ganske glatt over er begrensningene som fortsatt finnes i skyløsningene og hvilke muligheter man misser i form av integrasjon mot interne applikasjoner uten masse trøbbel.

     

    Det er de ansatte og ikke løsningene som burde vært byttet ut, men de gode jobber vel alle hos skyleverandørene nå .....

     

    Jeg sitter her med en løsning som garantert fungerer for brukerene og venter på neste buzzword for å selge kompetanse til folk som ikke har det. Lykke til når de tvangsoppgraderer dere til neste versjon før resten av applikasjonene er klare.

    • Liker 2
  6. Det hoppes nesten glatt over at de holder på med planlagt vedlikehold. Arbeid ute i nettet krever ofte reconfig av sentrale routere osv. Neppe tilfeldig .... Men dette skjer jo hele tiden. De fleste leverandørene gir fullstendig blanke i kunden og tar ned nettet i flere timer. Kjenner en i Oslo som denne uken har vært uten nett mellom 0100 og 0600 to dager på rad. Helt uholdbart med så lange nedetider.

     

    De som mener det er akseptabelt fordi oppetidsprosenten er god, forstår ikke hvor viktig infrastruktur Internett access er og jeg er redd for at mange av dem jobber i disse selskapene.

  7. Kan ikke noen heller forklare hvordan disse prosessorene skal klare å være mye mer effektive enn dagens prosessorer? Jeg regner med finansieringen av disse er fler tierpotenser lavere enn for eksempel Xeon og det er jo ganske utenkelig at ikke de store fiskene skal ha tatt lavthengende frukt allerede..

     

    Ikke har de bare tatt lavtliggende, de har kanskje liggende klar de neste 5-10 generasjonene.

     

    Hvis du var Intel, ville du lansere en revolusjonerende CPU med 100 ganger ytelsen noe som finnes idag, selge et datasenter til en kunde for 80 millioner og så si vi har kanskje noe nytt om 5 år.

     

    Eller ville du som blårussen krevde selge noe som er dobbelt så raskt og selge et nytt datasenter til kunden for 80 millioner hvert 2-3 år ?

     

    Med en gang AMD kommer med noe som knuser Intel på ytelse så kommer de med noe som er mye raskere uka etterpå ... Altså hadde de det klart. Godt det blir mer konkurranse fordi jeg tror Intel sitt semi monopol gjør at vi ligger langt tilbake for hvor vi kunne vært.

     

    Beklager litt på siden av det du egentlig spurte om ...

  8. Ser ut som DNB har gjort en riktig jobb med feilsøkning utifra informasjonen de hadde tilgjengelig. Men man kan spørre seg om to ting + en bonus teori.

     

    Hvis man er Norges største bank og betalingen igjennom deres mobil løsning nå ikke har fungert i et døgn er det på tide å kanskje sende et par mann bort til nets og spørre mann nummer 1 "Har du gjort en endring ?" Mann nummer 2 ... Osv til man har spurt alle programmerere i Nets om det samme personlig.

     

    Nummer to er når DNB gjør lightversjonen av dette ved å ringe Nets å spørre om de har gjort noen endringer så svarer personen i andre enden utrolig nok bare nei. På dette tidspunktet har norges største mobil betalingsløsning vært nede en stund og du sitter på telefonen med DNB. Da sjekker du med kollegaene dine om de har gjort noen endringer før du svarer.

     

    Dette ser ut til å være et menneskelig og organisjonsmessig problem.

     

    Vi skal endre kode i betalingsløsningen vår. Ok, da sender vi ut et varsel til kundene våre å gir dem en måned varsel. Setter opp en test løsning så de kan teste sine produkter mot endringen.

     

    Men det finnes en annen ting som jeg ikke har sett noen kommentere. Hvis NETS sin endring førte til feilen .... Hvorfor gikk ikke de andre løsningene ned ? Alle må bruke NETS i Norge. Kan det være at DNB ikke fulgte standarden som NETS har lagt opp til og at det er derfor de var så utrolig kvikke med at de ikke skulle kreve erstatning fra NETS ? Hvis de ikke hadde gjort noe feil selv er det jo ganske utrolig å ikke kreve erstatning .....

    • Liker 4
  9. Trist vi ikke har myndigheter som har en overordnet plan for fiberutbygging. Skal man drive dette på markedets premisser, så blir det tragisk for alle som sitter og venter. Her jeg bor, så drypper de noen kroner i året. Det fører til at man bygger ut en klatt her og en klatt der.

     

    Vi vet jo at internett er viktigere enn fasttelefonen i gamle dager, så hvor er retten til leveranse av fiber?

     

    Synes man snakket om veiprosjekter som skulle bygges ut helhetlig? Dette gjelder tydeligvis ikke for fiberutbygging, nei der skal man holde på til evigheten med småpusling. Sikkert fint for sysselsetting, men for kundene suger det.

     

    Man burde hatt en større plan om stamnett og lokal utbygging, med tidsfrister. Samfunnsikkerhet med redudans burde absolutt være nøkkelord.

    Det kan ikke være slik at et par brudd lammer telekom for halve landet.

     

     

    Hvordan har du tenkt at det skal fungere i praksis da ? Skal leverandør 1 få beskjed om at du får bygge ut eller SKAL bygge ut i område A. Og leverandør 2 skal bygge ut i område B.

     

    Synd for leverandør 1 at ingen ville ha fiber i område A ...

     

    Finnes ingen god måte å bygge siste bit ut til kunden uten å bruke markedsmekanismer.

     

    Stamnett er mulig, men det virker ikke som om så mange liker det monopolet heller.

     

    Forøvrig er det ikke sånn at et par brudd lammer telekom i hele landet. Det var sånn for 20 år siden. Men i tillegg til alle nye NIX'r vi har fått så har de fleste leverandører mange egne linker seg imellom.

    • Liker 1
  10.  

    I alle mine år, har jeg aldri opplevd at Telenor har flyttet meg til en annen DSL sentral nærmere der jeg bor. Da jeg bodde på Nesodden (kun see rett over fjorden til Telenor) var det raskere å skyte wifi over fjorden enn å bruke DSL med linjevstand på nesten 8km.

     

    Tilsvarende nå som jeg bor i Oslo knappe 250m fra slottet har har jeg linjeavstand på 2km. Hvor går disse penge? Russland? India? Telenor innvister minimalt i bredbånd i Norge. Hadde de lagt alle de mrd de skryter av hadde langt flere i dag hatt fiber

     

    Så snart man har tatt i bruk fiber i noe vesentlig grad var det egentlig klart at dette ER fremtiden, og med mindre man plutselig finner opp noe nytt som baserer seg på en eller annen type avansert kvantemekanikk så vil fiber forbli den beste måten å overeføre data på. I samme slengen er det også den sikreste, det har jeg selv opplevd da lynnedslaget spredde seg gjennom telefonlinjen og tok livet av DSL modem, ruter, og NAS.

     

    At Telenor ikke satser 100% på fiber og at fiber er enda ikke noe prioritert infrastruktur viser vel bare hvor lite Telenor ønsker å gi sine kunder det beste alternativet og hvor lite regjeringen skjønner hvor viktig fiber er.

    Sånn sett er hele kobbernettet noe som burde finnes kun på museum, og ikke "oppgraderes" (yeah, right!) ved å kreve enda mer betalt fra de som har denne dr**en.

    De satser 100 % på fiber. De legges ikke nye kobberkabler i Norge av noen.

×
×
  • Opprett ny...