Gå til innhold

Potet1

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Potet1

  1. Hei,

     

    Jeg hjelper fruen å finne seg ny telefon. Hun har idag en Samsung Galaxy S6 med slarkete ladekontakt og diverse sprekker og feil... så moden for utsikiftning. Sånn ellers har hun vært fornøyd med telefonen.

     

    Spurte hva hun var ute etter, og her er de eneste kravene:

    - Mobilen må ikke være spesielt mye større enn den hun har (Jeg har iPhoneX, den gikk fint)

    - Den må ha godt kamera

    - ...Ellers er nok alt av nyere telefoner gode nok ift maskinvare

     

    Jeg prøvde å lese meg litt opp og fant ut at Samsung Galaxy s10e virker å passe.

    Denne er på kampanje hos ICE til 5500,- ut uken. Det gjør ikke noe å bytte abb.

     

    Det finnes sikkert noen "kinatelefoner" som kunne gjort jobben for noen tusenlapper mindre, men prøvde å se litt tester og det virker som kamera ikke når helt opp på dem...

     

    Så, er s10e en god deal? Eller har noen tips??

  2. Hei,

     

    Er en stund siden jeg har sett hva som rører seg i TV-verdenen. I stuen har vi et 42" Grundig fra 2010. Dette har fungert greit det, men nå gir det fra seg masse høyfrekvente lyder som gjør oss halvsprø.. så det er på tide å tenke nytt.

     

    Grunnet plassering av tv i rommet vil jeg helst ikke ha større enn 49"/50", tror det kan passe fint.

    Pris er ikke avgjørende, kan strekke meg litt om det er et godt kjøp - men kanskje rundt 10k.

     

    Har prøvd å lese meg opp på OLED, QLED, HDR, 100hz, etc..

    OLED er jo i vinden, men tv`en skal stå i et lyst rom. Leste at dette ikke er ideelt, er det bedre å gå for LED/QLED? Hva med 100hz og HDR, er det noe man må ha??

     

    Ellers er kravene:

    - Bør ha grei smart-tv med Netflix, HBO og NRK. Er lei av å bruke PS3`en som "smartboks"

    - Bør ha ok høyttalere, vi har ikke plass til anlegg ved tv. Kan vurdere lydplanke.

     

    Bruken er alt mulig fra barne-tv til serier.. men ikke spilling, konsollene står i kjellerstuen :)

     

    Hvis noen kan lede meg på rett vei så setter jeg stor pris på det!

     

  3. Jeg var innom Elkjøp for å ta og føle på den Lenovoen (Ideapad 320).

    Den fristet ikke... det er en billigmaskin som også føles veldig billig. Kabinettet er i plast, og det kjennes også sånn ut. Tastatur og pekeplate var heller ikke noe å rope hurra for.

     

    Jeg tror jeg heller finner en Acer Swift 3 til henne. Den har metallchassis og virker som en mer solid maskin. Man betaler kanskje litt mer ift specs, men det får heller gå.

     

    Som nevnt har vi begge Acer-maskiner fra før, og har vært veldig fornøyd.

     

    Edit: ...men om man kan leve med byggekvaliteten, så tror jeg ikke man finner mer "bang for the buck" enn den Lenovoen fra Lefdal som er linket til over her.

    https://www.lefdal.com/product/data/barbar-pc/LE81BN000SMX/lenovo-ideapad-320s-14-barbar-pc-mineralgra?scid=EXT_DM_IPAPER#tab-store-availability-trigger

  4. Hei,

     

    Madammen skriver masteroppgave, men jeg innser at maskinen som hun sitter på - Min gamle Acer 3820TG - synger på siste verset. Det har vært en super maskin, men den er fra 2010 og har sett bedre dager.

     

    Jeg lurte derfor på å kjøpe en ny til henne - f.eks. en Acer Swift 3. Hun bruker den helst til surfing og skriving, så er begrenset hva slags spec som kreves. 14" tror jeg hadde vært en fin størrelse.

    Den må ha godt tastatur.

     

    Eventuelt så lurte jeg på å gi henne min maskin og kjøpe ny til meg selv. Er veldig fornøyd med min, men tiden går jo. Jeg sitter på følgende, kjøpt for drøyt 3 år siden:

    Acer V5-573G

    Intel i7 4510U 2GHz (med "turbo" opp til 3GHz)

    Nvidia GTX850M m/4GB ram

    8GB DDR3L minne

    256GB SSD

     

    Bruker den til surfing, skriving og "casual gaming" - spill som eks. Civilization, Football manager, etc.

    Det er min primær-pc, har ikke stasjonær.

     

    Finnes det noen maskiner som kan erstatte min, samt gi meg litt bedre ytelse? Eller er maskinen min fremdeles god nok? Foruten specs så vil jeg gjerne ha en tynn og lett maskin med diskret utseende. Er ikke så glad i glorete spillmaskiner med store logoer og lys i alle farger.

     

    Tips og innspill mottas med takk til begge alternativ :-)

     

  5.  

    Vet ikke om det finnes en egen tråd for dette, men er det noen som har forslag til etui for iPhone X? Jeg er på jakt etter et "lommeboketui", gjerne et der telefonen har et tynt deksel som igjen festes magnetisk i "lommeboken".

    Kjøpte et på Elkjøp som het "Gear Buffalo". Veldig pent, men designet på "claspen" som skal holde den lukket samt styrken på magneten var elendige. Kunne ikke ha et eneste kort inni den, da ville den ikke holde seg lukket.

    Apple lager og selger jo nøyaktig en slik til iPhone X.

     

    Nei, om du tenker på Apple sin leather folio så er den i ett stykke... dvs at det ikke går an å ta selve dekselet m/telefon ut av "lommeboken".

  6. Vet ikke om det finnes en egen tråd for dette, men er det noen som har forslag til etui for iPhone X? Jeg er på jakt etter et "lommeboketui", gjerne et der telefonen har et tynt deksel som igjen festes magnetisk i "lommeboken".

    Kjøpte et på Elkjøp som het "Gear Buffalo". Veldig pent, men designet på "claspen" som skal holde den lukket samt styrken på magneten var elendige. Kunne ikke ha et eneste kort inni den, da ville den ikke holde seg lukket.

  7. Tror desverre ikke du har noe juridisk krav. Leste kontrakten da vi bestilte ny VW i sommer, og det skulle en ganske drøy forsinkelse til før vi hadde krav på noe (tror det var 6 måneder ut over estimert levering).

     

    En annen ting er goodwill fra forhandler. Jeg hadde avtale med selger om billig lånebil dersom levering ble forsinket. Dette ble heldigvis ikke nødvendig i mitt tilfelle, men det er altså en mulighet.

     

    Skader ikke å prøve seg :)

  8.  

    De holder seg skremmende godt i pris, så det er ikke helt bort i natten - men annonsen har ligget lenge, siden i sommer en gang..

    Er det noen måte man kan sjekke hvor lenge en annonse har ligget på Finn? Vet at på bruktmarkedet står det datoer på når ting var lagt ut, men på bruktbilene så skjuler de dato.

     

    Tror ikke det, jeg bare husket den siden jeg var på S-Max jakt tidligere. Det gikk an å se før, men jeg tror de har fjernet det bevisst sånn at det ikke skal se så håpløst ut med biler som ligger i månedsvis.

  9. Jeg kikket litt på reglene rundt AKS idag, og ser at "amnestiet" for overflytting av eksisterende fond har blitt utvidet til å gjelde ut 2018. Er det da sånn å forstå at jeg bør investere utenfor konto fra til slutten av amnestiperioden? Da vil jeg jo kunne flytte fondene inkludert urealisert gevinst uten å senere måtte skatte for denne gevinsten. Eller misforstår jeg noe?

  10. Hei,

     

    Min faste jakke måtte dessverre kasseres for litt siden, så jeg er på jakt etter en ny.

    Det jeg er ute etter er:

     

    - Pen jakke som kan brukes med skjorte og dressbukse

    - Stående/høy krage (Ikke "utringet" som på dressjakke)

    - Kan godt være litt foret, men ikke altfor tykk.

    - Ikke hette

    - Diskret farge/design

    - Må tåle litt regn/vær og vind.

     

    Jeg har sett litt på Uber sine jakker, blant annet "Regulator Coat". Dette er et greit eksempel på hva jeg ser etter, men finnes det alternativer?

    • Liker 1
  11. Et tips er å sjekke om du (eller partner) har noe rabatt via arbeidsgiver, organisasjon eller lignende.

    Jeg fikk 7% avslag på min nye bil via avtale som jobben min hadde. Denne visste jeg ikke om, helt tilfeldig at selger nevnte at vi burde sjekke når jeg spurte om det var rabatt å hente.

     

    Utover denne rabatten var det ikke mye å gå på, men det hjalp jo godt det.

  12. Takk, takk! Angrer ikke enda hvertfall :-)

    S-Max har bedre plass, men forskjellen er større utvendig enn innvendig. Fikk til og med 3 beltestoler side ved side i Touran med isofix. Vi har 2 biler og dermed masse seter, så kunne prøve alle kombinasjoner. Vi bor tross alt i byen, så mindre bil samt bensinmotor passet fint. Veldig imponert av hva VW har fått ut av 1,4 TSI`en (150hk/250nm)!

     

    Sånn i tilfelle andre er i samme situasjon og skal ha ny bil, så kan jeg jo liste opp noen mål som jeg har tatt. Alt dette er målt "manuelt", altså kan det være noe +/-.

    Nye S-Max er først, nye Touran etter:

     

     

    BAGASJEROM:

    Dybde bagasjerom m/seter i bakerste stilling (5-seter): 110/100

    Bredde mellom hjulbuer bagasjerom: 113/105

    Max bredde i bagasjerom: 138/129

    Høyde bagasjerom: 78/84

     

    Dybde bagasjerom som 7-seter (midt på bilen): 40/36

     

    BAKSETE:

    Total bredde puter: 138/134

    Bredde mellom dørhåndtak: 143/137

    Bredde mellom nederst på vinduer: 153/147

    C/C mellom innerste isofix-feste på yttersetene bak: 66/60

     

    BEINPLASS:

    Dette er vanskelig å måle "vitenskapelig"... men når jeg satt komfortabelt i førersetet, så var det bedre beinplass baksetet på Touran`en enn i S-Max. Men dette er helt avhengig av hvordan man liker å sitte.

     

    Satser på at dette er nyttig for noen :-)

  13. Hei,

     

    Nå er dette etterhvert blitt en gammel tråd, men jeg liker tråder som avsluttes skikkelig - så jeg tenkte å skrive hva det ble til.

     

    Jeg kikket på finn.no lenge, og prøvekjørte alt fra nye biler til halvgamle S-Max`er til rundt 200k.

    Det jeg ønsket meg var en pent brukt S-Max av forrige generasjon med panoramatak, 140/163hk, hengerfeste og webasto. Gjerne en Titanium S. Dette viste seg å være vanskelig, og de få jeg fant kostet fort 300.000+ for en 5 år gammel bil.

     

    Vi tok en ny prøverunde med nye biler, og fant ut at vi likte Touran godt. På tross av at bilen er nesten 30cm kortere og 10cm smalere enn S-Max, så er forskjellene små innvendig. Egentlig overrasket jeg meg selv her, for jeg var veldig oppsatt på at det var S-Max vi skulle ha. En ny S-max med ønsket spec ville kommet på 550k, noe som var litt i overkant.

     

    Så nå venter vi på vår nye bil - En Touran 2018 modell R-Line 150hk TSI DSG. Med panoramatak, webasto og hengerfeste - og mye annet! Prisen ble rundt 470k. Mer enn vi ville bruke, men akseptabelt for helt ny bil.

     

    Så nå er det bare ventingen igjen....!

  14. Hei,

     

    Trenger litt råd her.

    I verkstedet har jeg et gammelt anlegg som fungerer fint. Imidlertid har det selvsagt ikke DAB+.

    Jeg har ikke lyst til å spandere mye penger på dette, så jeg lurer på følgende:

     

    Kan jeg kjøpe en DAB radio til 299,- hos Jula/Clas etc og koble fra hodetelefonutgangen på denne og inn på "line in" på anlegget?

     

    Jeg er klar over at jeg kan bruke nettradio etc., men vil helst ha en "permanent" radio.

     

    Hvis jeg skal kjøpe et nytt, større anlegg med DAB integrert så blir det ganske dyrt, så jeg trenger egentlig bare en tuner av noe slag som jeg kan koble på det eksisterende.

  15. Hei,

     

    Jeg lurte på om noen har erfaring med Ford Grand Tourneo Connect?

     

    Venter barn nr.3 og trenger en større bil, og denne er en potensiell kandidat. Men, for tiden er det ingen til salgs i min del av landet - så jeg får ikke sett på den.

     

    Er det noen som har noen erfaringer for og i mot? Og, hvis noen har den.. kunne dere målt avstanden mellom de innerste Isofix-festene? Altså mellom den innerste på høyre og den innerste på venstre? Dette vil gi meg god info om plass til barneseter :)

  16. Hei,

     

    Jeg tenkte det snart var på tide å ta steget over fra PS3.

    Ser at PS4 slim 500gb har gode priser nå, ca. 2300,-. Men i tillegg til konsollen så trenger jeg en ekstra dualshock og Fifa17. Noen som har sett noen gode pakkepriser?

    Om det er et annet spill i bundle så funker det såklart om pakken er god.

     

    Takker for alle tips! :)

     

    PS: Jeg regner med det kommer noen tips om PS4 pro og 1TB HDD.. men jeg spiller litt fifa med kompiser og ellers veldig lite. Tror ikke jeg har behov for mer.

×
×
  • Opprett ny...