Gå til innhold

Speedopa

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Speedopa

  1. Hei,

    Sitter med års-regnskapet for mitt AS for 2015 og får ikke tallene til å gå opp. Egenkapitalen fra året før er alt for høy. Går så igjennom årsregnskapet for 2014 og ser at jeg har utelatt å legge inn skatten jeg betalte (20000 kr ca). DVS: Det er 20000 kr for mye i egenkapitalen til selskapet i 2014. Selskapsskatten for 2014 ble betalt i oktober 2015.

    Så i år må jeg altså prøve å rette opp i dette. Måten jeg har løst det nå er å legge de 20000 inn på konto 8500 som en ekstraordinær kostnad for 2015. På denne måten blir egenkapitalen i 2015 riktig. Problemet nå er at det for 2015 går fra å være et possitivt resultat, til å bli et negativt ett (mao, jeg går fra å være skyldig skatt til å ha skatte-lette til gode).

    Finnes det en bedre måte å rydde opp i dette på?

    Takk for hjelpen!

  2. Hei,

    Jeg eier noen aksjer personlig i Selskap A som jeg ønker å overføre til mitt holding selskap (HS). Problemet er at HS ikke har nok penger til å kjøpe aksjene. Slik jeg ser det har jeg følgende alternativ:

    1. Tilføre kontanter gjennom en kapitalforhøyelse i HS, så kjøper HS aksjene fra meg.
    2. Gjøre en kapitalforhøyelse i HS hvor kapitalinnskuddet er er mine aksjer i Selskap A.

    3. HS låner penger av meg for å foreta handelen.

     

    Nr 1 er vel det vanligste, men er nummer 2 også lovlig/vanlig? Heter dette et tingsinnskudd? [ref: https://www.lederkilden.no/tema/kapitalforhoyelse-i-aksjeselskap]

     

    For en som fører regnskapet selv regner jeg med at metode vil være det enkleste? Evt. har dere andre anbefalinger?

     

    Takk!

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...