Gå til innhold

aksldjaslkdjaslkdlkjasd

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aksldjaslkdjaslkdlkjasd

  1. Hei!

    Ved siden av studiene mine driver jeg dag et enkeltpersonforetak for konsulenttjenestene mine. Hvis ting fortsetter hele 2020 på samme måte som det har gjort mot slutte av 2019, så risikerer jeg å gå over Lånekassen sin inntektsgrense. Dette vil føre til at stipendet jeg mottar gradvis forsvinner. I praksis vil dette føre til lavere fortjeneste på all jobb over grensen.

    For å motarbeide dette har jeg lekt litt med tanken på å opprette et aksjeselskap som jeg vil fakturere klientene mine fra. Pengene vil gå til selskapet mitt og den personlige lønnen min vil bare bli pengene jeg tar ut av selskapet (som vil være langt under inntektsgrensen). Pengene som jeg ikke tar ut vil bli investert i fond. 

    Jeg forstår at det å drive AS er noe helt annet enn ENK, men dette er noe jeg er villig til å bruke tid på hvis det gir økonomisk mening. Jeg tenker at evt. ekstra kostnader ved å drive AS kan føre til at vinningen går opp i spinningen, men jeg er veldig interessert i å høre deres tanker om dette.

    Er det noen som har noen umiddelbare tanker om dette? Jeg forstår at min situasjon er ganske unik og det er generelt meget lite å finne om dette på nettet.

     

    • Liker 1
  2. Hei!

     

    Driver å tenker på det å kjøpe en stasjonær datamaskin som egner seg godt for deep learning og annen programmering. Ultrabooken med integrert grafikkort og datasalmaskiner uten administratorrettigheter duger dessverre ikke. 

     

    Ser derfor etter en maskin som kan egne seg godt til dette. En jevn over god pc med ekstra godt grafikkort vil være idéelt. Tenker å bruke toppen rundt 10 000 av studentlommeboka, så vet egentlig ikke hvor bra maskin det er mulig å få til det. Spør derfor dere om hjelp. 

     

    Vil aller helst kjøpe nytt, men er det en god deal i nærheten av Ås så vil det vurderes sterkt. Komplett / Multicom demopc vil også være aktuelt.

     

    Hadde satt veldig pris på om noen kunne kommet med noe innspill her  :)

  3. Det er generelt liten forskjell på jobbmulighetene enten studiet ditt heter datateknologi, dataingeniør, datavitenskap eller informatikk. Du lærer å programmere uansett, og det er den ferdigheten arbeidsgiverne ser etter. Kontakten med næringslivet blir det dere som første kull sitt ansvar å etablere, skulle man tro. Uansett er arbeidsmarkedet brennende hett, så jeg ville ikke bekymret meg for å ikke få jobb.

    Takk for svar! Var litt sånn jeg hadde tenkt. Tanken om å være første kull og evt. etablere en linjeforening er både spennende og skummel. 

  4. Hei! Det nye femårige sivilingeniørstudiet ved NMBU er foreløpig øverst på listen min på Samordna. Er meget interessert i datavitenskap og er veldig interessert i maskinlæring osv. Lager denne posten fordi jeg har bare noen få spørsmål og litt tvil.

     

    Hvordan tror dere sivilingeniør i datavitenskap vil være å ha i forhold til datateknikk? Antar at de vil begge være kvalifisert til mange av de samme utviklerjobbene og maskinlæringsjobbene, men er redd en datavitenskapjobb skal utelukke for mange jobber.

     

    NMBU i forhold til datanæringslivet? Er jo NMBUs første "datastudie" og jeg er litt bekymret om det vil være tilstrekkelig med muligheter til å nå ut til det aktuelle næringslivet gjennom stands, bedpresser osv på skolen. 

     

    Ås som studieby? Har hørt gode ting, men vet lite selv. 

     

    Rotete innlegg, men jeg hadde satt veldig pris på det om noen tok seg tid til å svare.

     

    Takk!

×
×
  • Opprett ny...