Gå til innhold

Breadandpie341

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Breadandpie341

  1. Gå på hjemmesiden til kommunen din , der pleier de å utlyse ulike jobber. Men når du sier du "tar alt" men at du helst vil jobbe på er lager , kan det jo hende du er litt kresen? Kanskje starte å søke på bensinstasjoner, matbutikker, assistent på en skole etc. Mange steder de kan trenge deg, eller så kan du gjøre noe som passer til jobben du ønsker. Ta kurs, frivillig arbeid? Men ikke sitt inne å vent på at jobbene skal komme til deg, kom til dem

  2. Du vil garantert få nye venner på den skolen du fikk studieplass ved, her vil det være mange mennesker med samme interesser som deg og jeg tror du vil få like mye sosialt utbytte av å være der eller på FHS :-) om du er skolelei burde du velge FHS, men jeg garanterer deg at du vil få mange nye venner og mest sannsynlig trives sosialt på studiet ditt. Samtidig koster det jo en del på fhs.. Hadde jeg vært deg ville jeg valgt studiet :-)

  3. Takk for svar :-) eneste er at jeg hadde eksamen i økonomistyring for et år siden, jeg strøk og tok opp fikk 2er. Nå er jeg så lei av det faget siden ingen skoler gir undervisning så jeg måtte lære meg alt selv, men jeg bestod så jeg lar heller bare den 2'eren være .... Men jeg har tenkt på å ta opp matte og naturfag, og kanskje noen fag keg har fått 4er hvor jeg vet med meg selv at jeg kan få 5 eller 6.. Håper det ordner seg, ville så gjerne starte nå.. Takk for svar :-)

  4. Hei!

    Jeg har kommet på venteliste på alle studiene mine, og burde i utgangspunktet ha kommet inn men på grunn av at så mange har søkt har poenggrensene økt helt enormt. Så suger helt sykt. Regnet ut karakterne mine dersom jeg blir å ta opp fag for å være sikret studieplass neste år, men det koster kjempe masse og selv om jeg ville fått 5 i alle fagene ville snittet fortsatt vært på 4,2 ish på grunn av at mine eksamenskarakterer er 2&3 med en 4.... Men vet noen forresten om når de regner alderspoeng fra? Blir 20 neste år (1997) er det om enda ett år? Burde jeg vente et år og håpe på å komme inn. Eller bruke masse penger og forbedre karakterene ? Eneste er at det faget jeg VIRKELIG hater mest er det jef selvsagt burde forbedre...matte. Har 2&3 men jeg har gått til mattelærer for å kunne forstå det bedre men ingenting hjelper så føler det blir bare bortkastede penger..

     

    Noen tips ? Vet jeg er enda ung så jeg kommer til å bli noe en dag, men det er bare skikkelig kjipt

  5. Jeg skrev 2 temaer. Det mest åpenbare temaet var vel fred. Han tar sitt liv og hendelsen skjedde jo om kvelden 7.mai 1945. Krigen i Europa tok jo slutt 8.mai, så da var jo det han sa sant. Så da får du jo et tema til som er litt dypere! Er jo endel temaer i denne teksten man kan plukke ut dersom man er kreativ nok.

     

    Damn dumme meg, skrev ikke at han tok livet sitt...'tror dere jeg stryker pga det?

  6. Veldig fornøyd med årets norsk eksamen. Del A var veldig lett, kunne jo fint vært en langsvarsoppgave.

    Del B var også veldig grei. Valgte oppgave 2, tolke/analysere en novelle.

    Samme her. Skrev om virkemidlene, komposisjon osv osv, også deretter temaet jeg mente var i novellen: tok fra en mal i boka så satser på jeg gjorde det riktig. Hva tolket du temaet som?

  7.  

    Er ganske sikker på at kortsvar blir noe med retoriskanalyse av en tekst. Samtidig som språkhistorien kunne være ganske sentral. Tviler på det blir dialekter , da dette kom på nynorsk eksamen idag. Ulike epoker osv. Er litt redd eksamen for vg3 blir dobbelt så vanskelig som den omtalte 10klasse eksamen som har vært et diskusjonstema den sist uka. Håper ikke det; syntes det så ganske vanskelig ut selv for en vg3 elev, men ikke uoverkommelig da. Har noen et par gode dokumenter med feks tips til eksamen ? Har ikke fått stort av læreren min, ble bare fortalt å ta med boka på eksamen og det var det. Litt kjipt men..

    Det kan være lurt å laste norskfaget på NDLA som pdf. Det finner du her: http://ndla.no/nb/node/133499

    Kan også være lurt å låne vg2 bok. Kan risikere å få bruk for stoff der fra.

    Ja , har tenkt til å gå innom biblioteket før eksamen i morgen, men de er ekstremt sære der så kan hende de ikke vil gi ut.. For kjenner svært få 98 som jeg kunne lånt boken av :/ men tusen takk for link! Tenkte å laste ned noe om norrøn mytologi, og et tips til dere andre som leser: gå inn på udir.no , se på tidligere eksamensbesvarelser med kommentar fra sensor så kan dere se hva de mener er viktig å ha med for å få de ulike karakterene! :)

  8. Er ganske sikker på at kortsvar blir noe med retoriskanalyse av en tekst. Samtidig som språkhistorien kunne være ganske sentral. Tviler på det blir dialekter , da dette kom på nynorsk eksamen idag. Ulike epoker osv. Er litt redd eksamen for vg3 blir dobbelt så vanskelig som den omtalte 10klasse eksamen som har vært et diskusjonstema den sist uka. Håper ikke det; syntes det så ganske vanskelig ut selv for en vg3 elev, men ikke uoverkommelig da. Har noen et par gode dokumenter med feks tips til eksamen ? Har ikke fått stort av læreren min, ble bare fortalt å ta med boka på eksamen og det var det. Litt kjipt men..

  9. Hei :-) du burde isåfall vente med å publisere stilen din før du har fått den tilbake. Kan godt bli tatt for plagiat da det slår inn som en 100% og dette ikke er en av kildene dine. I tillegg kan ikke sensor vite om det er deg eller noen andre som har skrevet oppgaven du eventuelt legger ut her. Han vet jo ikke hva du heter!

×
×
  • Opprett ny...