Gå til innhold

Ritzy

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ritzy

  1.  

    Refinansiering innebærer at man erstatter ett lån med et annet. I praksis betyr det at dere låner det beløpet dere skylder din far hos en bank, og banken betaler det beløpet til din far mot å få pant i boligen.

     

    Hvorvidt man får samme betingelser på refinansiering av bolig som ved opprinnelig kjøp av boligen kommer an på betingelsene i banken.

     

    Pant i bolig betyr at man har en særrett foran andre kreditorer. Hvis du begynner å misligholde lån og skylde folk penger så vil den som har pant i boligen din ha rett til verdiene som ligger i boligen uten å måtte dele med andre kreditorer.

    Tusen takk for svaret. Da forstod jeg mye mer.

     

    Ringte nordea i dag. Og jeg kunne refinansiere så mange ganger jeg ville så lenge jeg stilte sikkerhet i egen bolig. Noe som jeg tipper betyr pant i boligen.

     

    Og jeg beholdte renten etter fylte 34.

     

    Bare husk at det ikke er gratis å refinansiere boliglån, banken kan fort glemme å opplyse om dette. Som minimum skal du vanligvis betale etableringsgebyr. Sjekk tilbud hos flere banker og ta det billigste du finner.I lengden blir laveste rente mye penger når det er snakk om boliglån. Og jo, sikkerhet i bolig = pant i  bolig. 

  2. Du går kort og greit til banken og spør der isteden, de er faktisk ikke så veldig firkantet som det mange tror. Noen har veldig god lønn og lavt boliglån, og sliter likevel med å betjene boliglånet grunnet stort forbruk andre plasser - mens andre klarer å leve nøkternt til fordel for høyere boliglån. Det koker ned til hvordan du prioriterer. Dersom du har vært kunde der en stund så kommer de til å gå over forbruket ditt og se deg litt an som type. Det at du har klart å spare unna 400k sier jo litt. 

    Ja, da er det vel bare å spørre banke for både meg og trådstarter. Har også en del kredittkort (ett til bensin slik at jeg får rabatt der, ett annet til å få gratis reiseforsikring osv), men  jeg betaler jo de til tiden, så det bør vel ikke være noe problem. Nå har jeg i hvert fall bestilt møte med bankrådgiver.

  3. Så lenge man kan vise til stabil inntekt over lang tid går det som regel greit selv om man ikke har fast ansettelse. Å klare å ha stabil inntekt over mange år med "usikre" arbeidsgivere viser at man er tilpasningsdyktig og søker muligheter der de finnes. 

    Hehe, det blir nok lang tid som blir problemet da... Er ganske nyutdanna, så jeg har ikke jobbet så lenge enda. Hjelper det noe at jeg kan vise at jeg har gått rett fra studie til bra lønn som freelancer og har hatt bra lønn under hele perioden? Har ålreite muligheter for å få fast jobb om jeg vil det og, men fortsetter egnetlig helst med det jeg gjør nå. Liker å friheten til å velge de spennende opgavenen. 

    Det er vel ikke noe alternativ til banklån om man skal kjøpe bolig?

  4. Hei, jeg lurer litt på det  her med fast inntekt og boligkjøp også. Bor i leiebolig nå, men må flytte om seks mnd tid, så jeg vurderer å kjøpe bolig, om det er mulig. Litt lei av å drive og flytte rundt hele tiden, men jeg er freelancer, med ålreit inntekt. Er det noen som har erfaring med hvordan banker ser på det?

×
×
  • Opprett ny...