Gå til innhold

Ståle Johannessen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ståle Johannessen

  1. Ja det finnes jo faktisk minst 5 forskjellige måter som angrepsvinkelen kan kontrolleres på..

    Og da er det merkelig at feil med bare EN sensor er nok til å styrte et fly??

     

    Altså det burde jo være slik at datamaskinen vurderte alle mulige kilder som måler angrepsvinkelen og sammenlignet disse FØR dramatiske tiltak ble iverksatt.. Og hvis det eventuelt var store unormale avvik imellom angrepsvinkel kildene på grunn av feil med EN av kildene, så skulle man tro at systemet automatisk koblet ut MCAS..

  2. Merkelig at ikke MCAS er istand til å sammenligne og kryssjekke vinkeldata fra nevnte vinkel sensorer og vinkeldata fra kunstig horisont(er) FØR horisontal stabilisator tvinger flyets nese ned..?

    Altså det finnes jo faktisk minst 7 forskjellige måter flyets "angrepsvinkel" kan måles på og da er det nokså enestående at EN sensor alene skapte såpass mye trøbbel for datamaskinen at flyet til slutt styrtet.

     

    Altså samme feilen, men da med fastfrosset vinkelsensor, var jo et problem på Airbus 320 også, og da skulle man jo tro at nyere programvare dobbeltsjekket alternative kilder før datamaskinen tok grep..?

    • Liker 3
  3. Sålenge det stortsett bare er kamerater av innovasjons-systemene og halvstatlige fond som blir "hjulpet opp og frem", så kan man nesten ikke forvente noen utvikling? da kameraderiet ALDRI har greid å skape noe nytt.. 

     

    Og derfor er det at Norge forblir liggende på absolutt sisteplass blant sammenlignbare land, hva angår innovasjon og utvikling..

     

    Og når også Høyreregjeringa velger å ivareta samme «innovasjons-strategi» som sosialistene, så er det heller tvilsomt om det noen gang vil bli bedre..

     

    Samtidig så er det litt vanskelig å skjønne hva Sjefen for Forsvarets Forskningsinstitutt egentlig mener med «forspranget som vesten har hatt»? da Norge ALLTID har ligget på jumboplass blant sammenlignbare land i utvikling.. ja selv Petroleums næringene i Norge var det Amerikanerne som grunnla..

     

    Helge Ingstad blir også nevnt,, og den er jo beviset på min påstand, da broløsningen ombord i Ingstad mest minner om broløsninger fra 1940-tallet..

    • Liker 1
  4. Jeg er heller ikke en havets mann, men er ikke fiske noe som relativt ofte foregår i sikk-sakk seilas? Det må da være minst én fisker her inne som kan opplyse oss landkrabber! Jeg savner uansett en del av fiskebåten sine bevegelser enda tidligere enn det som vises på grafen.

     

    I følge plottediagrammet, så kan det se ut som om at fiskefartøyet var i aktivt fisk, noe som innebærer at Star Kvarven da ville hatt vikeplikt i absolutt alle tilfeller.

  5.  

    Jeg er ikke noe båtmann, men basert på kartet virker jo manøveren til fiskebåten spesielt underlig.

     

    AtW

     

    Jeg synes det er rart at ingen i tråden har nevnt tanken om at fiskerbåten kanskje hadde fiskeutstyr slepende etter seg, som de var redd for å miste. Kan jo hende at sluttmanøveren fra fiskerbåt var en etterreaksjon for å få med over fiskeredskapen på samme side som fiskebåten før fraktskipet kom farende over kryssende lei.

     

    Kan fiskermannskapet ikke ha sett frakteskipet? Kanskje fiskebåtens kaptein også tok seg en hvil, eller at mannskapet var beruset?

     

    Nå er jo uhellet skjedd. Synes kursendringen til frakteskipet innledningsvis samsvarer best med opprinnelig posisjon til fiskerbåt, sammenliknet mot den reaksjonen som kanskje burde vært foretatt i forhold til fiskerbåtens opprinnelig kurs.

     

     

     

    AIS_plott_kollisjon.png

    Hvis fiskefartøyet var i aktivt fiske, så ville de hatt "forkjørsrett" uansett situasjon.

  6. En faktor som overhodet ikke nevnes eller omtales, er hvorvidt fiskefartøyet var i aktivt fiske?? (noe plottediagrammet faktisk kan indikere) For hvis fiskefartøyet var i aktivt fiske, så ville Star Kvarven hatt vikeplikt i alle tilfeller og burde dermed gitt fiskefartøyet nødvendig plass..

    Dette er situasjoner som forøvrig hyppig oppstår på norskekysten, der handelsflåte har vanskelig for å "akseptere" fiskeriaktivitet..

×
×
  • Opprett ny...