Gå til innhold

Jalmar

Medlemmer
  • Innlegg

    416
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jalmar

  1. Dette stemmer ikke. I realiteten benyttes aml. §10-12(2) i stor grad. Sitat: "Bestemmelsene i dette kapitlet kommer ikke til anvendelse for arbeidstakere i særlig uavhengig stilling". I praksis betyr det at lønnen man har oppgitt også inkluderer overtidsarbeid, og det er ikke strenge kriterier for å kunne benytte seg av denne bestemmelsen.

     

    I følge LO's advokater som kjører en sak på mine vegne akkurat nå er det kun høyere sjefer som kan påberope seg dette untaket. Har du en fast arbeidstid eller noen som forteller deg hva du skal gjøre så er det ikke en "særlig uavhengig stilling" og har du en kontrakt som påberoper seg dette er det ganske sansynlig at du i etterkant kan komme tilbake å kreve overtid utbetalt.

     

    Det er svært strenge kriterier, men ja, mange firma misbruker denne bestemmelsen pga blåøyde ansatte som meg som tror de ikke har videre rettigheter.

     

    Tror du meg ikke kan du bla.a. ringe El og IT og prate med de om det.

     

    En vanlig fastlønn kan inneholde en "kvote" overtid som det er beregnet at man jobber. Feks at man får 100k i året og at man kan/må jobbe litt overtid her og der når det så passer seg. Dette har ingen ting med "særlig uavhengig stilling" å gjøre og betyr at arbeidstaker ikke direkte får utbetalt overtid.

     

    Selvfølgelig ikke særlig givende å jobbe overtid når man får samme fastlønn allikevel, men dette er en ordning en god del private bedrifter praktiserer og er ikke ulovlig.

  2. En avtalt lønn skal forøvrig aldri inkludere overtid. Det er ulovlig i følge arbeidsmiløloven.

    Jobber du overtid SKAL du ha minimum 40% tillegg til din faste lønn, og en kontrakt som fratar deg dette kan du bruke som dopapir.

     

    Mnjaaa, det er ikke helt sant. Avtalt lønn kan inneholde en viss mengde overtid, men dette skal komme tydelig frem.. gunstig om man allikevel ikke jobber overtid :) Ikke fullt så gunstig om man jobber litt mer enn snittet med tilsvarende kontrakt.

  3. Denne kommentaren er så ukonstruktiv og idiotisk at jeg egentlig ikke burde gi noe svar. Nuvel. Det er riktignok gode tider for arbeidstakere, men det hjelper ingen med mindre man har relevant erfaring eller utdanning.

     

    Ikke enig med deg her. Alle kan få seg en jobb i dag slik markedet er, uansett utdanning eller erfaring. Problemet til de som ikke klarer å få seg jobb er typisk en av disse: Dårlig CV, Passiv, Kan ikke selge seg selv på intervju, Legger lista for høyt, Mangel på vilje osv osv.

     

    Om jeg leser en CV med mer enn 1 skrivefeil blir den dumpet med en gang, og de er det mange av. En CV er kort og man kan ta seg goooood tid på å lage en, så det minste søkeren bør klare er å bruke stavekontroll i Word. Klarer ikke vedkommende noe så enkelt regner jeg med at den samme holdningen blir videreført ute hos kunder, dermed blir søkeren dumpet rett i søpla.

     

    Når de først kommer på intervju faller også mesteparten av de som faktisk har utdannelse relevant for stillingen bort fordi de er verdensmestere. De sier de kan alt, så blir de gitt et scenario de skal forklare og her er det helt urelevant om de svarer riktig eller galt, det er metodikken og tankegangen jeg er ute etter.. ikke om de kan alt i detaljer rett etter endt skolegang. Allikevel vil de fleste ro seg ut på vidda og være skråsikre på at deres løsning er rett uten å kunne si at "dessverre, dette kan jeg ikke 100% men jeg tror kanskje at det kan gjøres slik:"

     

    Man kommer med andre ord langt med en bra CV, ydmykhet på intervju samt vilje til å lære. Ikke sleng et krav i bordet på 600.000+ og si at det "skal jeg ha, ellers har vi ikke noe å prate om" (har faktisk opplevd det).

  4. "senior konsulent" varierer fra 20 åringer med 1 års erfaring til 60 åringer med 35 års erfaring. Så selve tittelen i seg selv medfører ikke nødvendigvis noen økning i lønn. Kjenner selv flere "konsulenter" som tjener vanvittig mye mer enn senior konsulenter og sjefskonsulenter.

     

    Så vil si en plass mellom 372.000 og 3.000.000

     

    Kommer helt an på hvor desperate selskap A er og hvilken kompetanse det er snakk om.

  5. Anbefaler heller å bruke tid og penger på jobberfaring, eit vikarbyrå skaffer deg lett jobb der du kan dra i land erfaring som er 10x meir gull enn sertifikater.

     

    Jeg er et levende bevis på at det motsatte er tilfelle.

     

    Uansett, en kombinasjon av sertifiseringer + erfaring = 10x gull, ikke en av delene. Enkle sertifiseringer koster uansett ikke penger (1000kr per stk er ikke penger). Det er derfor ingen ting i veien for å kombinere eller starte lett med en av delene.

  6. Tja, kommer an på om du liker å jobbe 8-16 på en plass eller bytte litt på.

     

    Drift:

    Telenor

    Banetele

    Statoil/Hydro IS

    Aker Kværner

    osv

    osv

     

    Stort sett ISPene eller de største bedriftene (unngå gjerne de som er styrt fra utlandet)

     

    Konsulent:

    Datametrix

    Ementor

    Siemens/HP/IBM til nød, men ikke førsteprioritet vil jeg si da de ikke har like store Cisco miljø i Norge.

  7. Alle som tror dette er normal arbeidsforhold har lite/ingen peiling på hvordan det faktisk er å være i arbeid.

     

    Det er vel ingen som har sagt at dette er et normalt arbeidsforhold?

     

    Akkurat det har jeg allerede gjort. Det er IP adresse skjuling jeg er ute etter og som jeg ikke vil at skal spores. Noen som vet ?

     

    Et eksempel på hvordan man tror dette kommer til å få store internasjonale konsekvenser og at Adecco/IBM kommer til å anmelde saken til Politiet slik at de igjen kan pålegge nettleverandøren om å vise fram navn i en sak...... hallo .. :roll:

  8. To år krever dem at du skal være her for ikke å betale ett straffegebyr.

    Jada, Manpower er også med på dette og de er ett hakk verre enn Adecco.

     

    Uansett hva mine planer er (som er en rask exit bort fra IBM og en livslang boikott), har jeg kommet hit for å advare mot denne rip-off arbeidsgiveren. Ikke bli rundlurt av Adecco og IBM som jeg har blitt. Spre min advarsel mot dette lureriet til andre. Jeg vil ikke at andre skal oppleve det jeg har opplevd.

     

    Tror du de hadde forfulgt deg til Norge, startet en sak, fått masse negativ PR osv?

     

    Selvfølgelig kjedelig å havne i situasjonen, men jeg aner et snever av tafatthet/naivhet/dumhet i forhold til situasjonen. Dette var ikke militæret, de hadde ikke kommet og hentet deg på døra hos mamma om du dro hjem.

     

    Jeg mener at det du/burde ha gjort er så opplagt at det er helt utrolig at dere ikke gjorde det?

  9. Grattis! Noen som har flaks ;)

     

    Hva er spec på bilen du har bestilt? Greit å vite, så kan vi kanskje se om det er noe spes som forsinker disse bilene også. Vet at Mondeo og s-max sliter dersom man skal ha minne på forsetene, så det utgikk for min del...

     

    Grunnen for at min ble levert så fort var i følge selger valget av 2.5T motor, det var vistnok noe de hadde på lager til enhver tid.

     

    Ellers ganske standard Titanium uten de mest fancy duppedittene.

×
×
  • Opprett ny...