Gå til innhold

NORSK-NORSK-NORSK

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NORSK-NORSK-NORSK

  1. Noen som kan forklare meg, hva som menes med relevant fagspråk? Eneste jeg veit er retorikk.. Forstår at jeg ikke skal bruke retorikk på dikt, men kan jeg bruke det på en artikkel for å forklare argumentasjonen? For eksempel det står: skriv hovedsynet kort og presist, kommentar noen av argumentene og bruk relevant fagspråk. Blir det feil å velge retorikk i den situasjonen? Uansett kan jeg ikke om noe annet, så jeg kommer garantert til å gjøre det på eksamen i morgen om det står slik, men hadde vært fint å fått en bekreftelse! 

     

    Hvis du får en slik oppgave starter du med enn innledning før du kort formulerer hovedsynet feks til personen det gjelder. Deretter plukker du ut noen av argumentene til hovedpersonen der du drøfter/kommenterer litt rundt synspunktene. Til slutt skriver du en konklusjon/avslutning (Her skal du ikke komme med nye momenter, men summere opp det du har skrevet/drøftet om). 

  2. Er ganske sikker på at kortsvar blir noe med retoriskanalyse av en tekst. Samtidig som språkhistorien kunne være ganske sentral. Tviler på det blir dialekter , da dette kom på nynorsk eksamen idag. Ulike epoker osv. Er litt redd eksamen for vg3 blir dobbelt så vanskelig som den omtalte 10klasse eksamen som har vært et diskusjonstema den sist uka. Håper ikke det; syntes det så ganske vanskelig ut selv for en vg3 elev, men ikke uoverkommelig da. Har noen et par gode dokumenter med feks tips til eksamen ? Har ikke fått stort av læreren min, ble bare fortalt å ta med boka på eksamen og det var det. Litt kjipt men..

     

    Det kan være lurt å laste norskfaget på NDLA som pdf. Det finner du her:  http://ndla.no/nb/node/133499

    Kan også være lurt å låne vg2 bok. Kan risikere å få bruk for stoff der fra. 

  3.  

    Gjelder dette privatiser i Oslo også? 

     

    Hei! :)

     

    På både hovedmål og sidemål eksamen er det lov å bruke både NDLA, Wikipedia og SNL. Da har skolen opprettet et eget internett for oss det er aktuelt for. Det man må være forsiktig med da er kildebruken og å alltid oppgi kilder dersom det er brukt. 

     

    Kortsvaroppgaven tror jeg er noe fra pensum fra VG2. At man skal lese en tekst og finne virkemidler som er brukt o.l. 

     

    Langsvar er umulig å vite, men det kommer helt klart til å være en retorisk analyse der. 

     

     

    Vil tro dette gjelder alle som skal ta ha norsk eksamen, både i hovedmål og sidemål. Det kan nok være lurt å sjekke det opp for å være helt sikker. Står sikker noe om det på udir. 

  4. Er det lov til å bruke hjelpemidler på første del av eksamen? Hvis man har mye lagret på PCen kan de jo ikke se om man åpner en fil eller noe, da er det jo ganske lett å jukse for folk? Eller må kan skrive første halvdel på papir?

     

    Det er lov å bruke hjelpemidler på hele eksamen. Alt som er lastet ned på pcen din + enkelte nettsider er lov å bruke, så lenge sidene som er brukt oppgis som kilde. 

  5.  

    Hei  :grin2:

     

    Er det noen som har noen tanker om hvordan oppgavene til skriftlig eksamen i hovedmål blir? Tips til hva og hvordan vi kan øve? Nettsider som kan være lurt å laste ned? 

     

    Læreren min har tipset om at det kan være lurt å se på Sigbjørn Obstfelder, ettersom det er 150 år siden han ble født. Han har også tipset om at flykningskrisen kan være sentral. Hvilke oppgaver ser dere for dere at kan komme i forhold til dette?

     

    Håper på svar  :woot: 

    Ligger noen tråder ute her fra før, der det står mye bra: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1437333

     

    Ellers har jeg bare samla oppskrifter og prøver å skrive forfatterportretter for å skaffe oversikt... 

     

    Temaer er vel flyktningkris, oljekrise, og kanskje jubileet. 

     

     

    Hvordan tror du oppgavene kan være i forhold til flyktningskrisen og oljekrisen? 

  6. Hei  :grin2:

     

    Er det noen som har noen tanker om hvordan oppgavene til skriftlig eksamen i hovedmål blir? Tips til hva og hvordan vi kan øve? Nettsider som kan være lurt å laste ned? 

     

    Læreren min har tipset om at det kan være lurt å se på Sigbjørn Obstfelder, ettersom det er 150 år siden han ble født. Han har også tipset om at flykningskrisen kan være sentral. Hvilke oppgaver ser dere for dere at kan komme i forhold til dette?

     

    Håper på svar  :woot: 

  7. Hei! :)

     

    Er det noen som har noen tanker om hvordan oppgavene til skriftlig eksamen i sidemål blir? Tips til hva og hvordan vi kan øve? Nettsider som kan være lurt å laste ned? 

     

    Læreren min har tipset om at det kan være lurt å se på Sigbjørn Obstfelder, ettersom det er 150 år siden han ble født. Han har også tipset om at flyktningskrisen kan være sentral. Hvilke oppgaver ser dere for dere at kan komme i forhold til dette?

     

    Håper på svar  :w00t:

×
×
  • Opprett ny...