Gå til innhold

TineSandvold

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TineSandvold

  1. Sjelden jeg tar Apple i forsvar, men det er nok temmelig urimelig å forvente 5 års driftstid på samme batteriene teknisk sett. Med det bruksmønsteret mange har på musikk er det et under at det er så bra det er.

     

    Når har jo f.eks Sony latt være å selge enkelte produkter i det norske marked p.g.a den sterke forbrukerretten vi har.

     

    Ja, det er akkurat det det kommer til å bli mer av. At bedrifter velger bort det norske marked. Og jeg forstår dem, når vi her i landet mener at ting til en tusenlapp eller mindre på død og liv MÅ vare i minst 5 år. Det blir nok mer bryderi for dem enn nytte til slutt. Forbrukerrådet kan jo kanskje finne opp ett så lite batteri selv som varer i 5 år før det begynner å bli dårlig.

  2.  

    Det er vel ikke fryktlig griskt å ønske at familieabb. ikke brukes av folk som ikke bor på samme sted (det står tydelig når du bestiller familieabb. at man skal bo på samme sted). Hundrelappen i måneden man ellers må ut med, er da slett ikke så ille, og

     

    > fantastiskt mye bedre enn ordningene som har vært tidligere (cd-plater til 160kr /stk, de hadde sikkert kostet 250kr idag...)

     

    Tja, jeg vet ikke riktig.

    Hva CD/LP ville kostet i dag, hvis mp3+nedlastingsfenomenet ikke hadde funnet sted, er vanskelig å spekulere i.

    Men hva som er sikkert, er i hvertfall at gjennomsnittspersonen ikke kjøpte en 1/2 CD hver måned, når salg var enerådende.

    I beste fall 2-3 CD'er hvert år.

     

    Da ville gjennomsnittspersonen, med utgangspunktet i din prissetting, ha brukt 500-750,- pr år på CD'er.

    Altså langt mindre enn dagens Spotify Premium-abonnement (12 x109 = 1 308)

     

    Så kan man hevde at utvalget blir uendelig mye større med streaming.

    Men ulempen er at du sitter igjen med absolutt ingenting, den dagen abonnementet avsluttes

    (eller at Spotify sin leieavtale utløper, så låten blir grået ut i spillelisten din)

     

    Jeg er ganske sikker på at vi i løpet av få år, vil se at totalomsetningen for musikkindustrien betydlig vil overgå omsetningen i perioden 1999-2008 (som var "all time high").

    Det eneste som ikke har forandret seg, er at plateselskapene, og artistene med høye salgstall, fremdeles vil være de grådigste.

    Godt svar! Oppegående du.

  3. Busslomma forblir ja. Ikke noe reduksjon i størrelsen på den heller nei.

     

    Bryr dere Apple haterne dere virkelig SÅ mye om «busslomma»? Jeg tror ikke det. Det er vel heller for å ha noe å klage på for å kunne slå fast enda en gang at «æsj, Apple er noe dritt. Android er best!!!» Uansett hva Apple hadde gjort hadde dere funnet en feil som gjorde at dere bare ikke kunne bruke det. Selv om mange Android telefoner også har en «busslomme» av noe slag. Og flere av dere har sikkert en sånn en. Men selvfølgelig er busslomme greit, bare det ikke er Apple sin.

    • Liker 8
  4. Den «alltid på nett» garantien bruker de for å få kunder over til seg. Jeg har Telenor bredbånd og Telia mobilabonnement. Jeg var uten nett i to uker i sommer (det tok lang tid for å få de til å gidde å gjøre noe), og da var «kompensasjonen» «kom over til oss, så får du 15GB gratis». Jeg sa nei fordi jeg ville beholde Telia, og da var det ingen kompensasjon å få. Jeg fikk også full regning på en måned, enda jeg bare hadde nett i to av ukene.

    • Liker 1
  5. Det nye er at nå har de begynt å ta betalt for hastighet, ikke for mengde. Vanligvis når man betaler for mengde så får du veldig lite data men betaler dyrt. Det er blitt helt vanlig i mange andre land med hastighet istedenfor volum på mobil så norge er bare et par år etter i tid. Det som gjenstår nå for at norge skal få samme valgfrihet som vi har i andre land, er at man begynner å selge abonnementene med kun hastighetsbegrensninger og ikke noe volumbegrensning. Det kalles også ubegrenset forbruk, bruk maks av hva hastigheten på nettet ditt er så kan de som er interesserte begynne å kalkulere hvor mange gigabyte det teoretisk er mulig å laste ned.

     

     

     

    Jeg ønsker at disse abonnementene lanseres i norge, uten volumbegrensning, kun med hastighetsbegrensning fra første MB:

     

     

     

    Feks.

     

    1 mbps til 99 kr måneden (for bestefar og 7 åringen)

     

    2 mbps til 149 kr måneden

     

    4 mbps til 279 kr måneden

     

    6 mbps til 350 kr måneden

     

    8 mbps ti 400 kr måneden

     

    10 mbps til 450 kr måneden

     

    15 mbps til 550 kr måneden

     

    20 mbps til 700 kr måneden.

     

     

     

    Når det kommer så er det mange som ikke trenger kablet internett lenger, og de fleste vil da ikke trenge wifi routeren lenger heller. Alle kan ha hver sin private internett sim på sin mobil og dele internett fra mobilens wifi hotspot for å koble datamaskinen til internett.

     

     

     

    Også har jo Telia mulighet til databoost med maks hastighet i 1 time for de som virkelig har hastverk i de situasjonene det er nødvendig. Det koster litt ekstra men det er valgfritt om du vil kjøpe databoost eller ikke

     

     

     

    Ideen med fri hastighet de første 5 gigabytene per dag er kanske bra for mange, men jeg hvis det skulle være en god ide så ville jeg nok heller ønsket å kunne få den høyere hastigheten når jeg har behov for det. Så kanskje en kvote med databoost på 1 time kunne inkluderes i abonnementene og at man kan velge å slå databoost av og på med en app på mobilien som teller ned minutt for minutt helt til 0 minutter, og at man da kan kjøpe ny databoost hvis man trenger mer høy hastighet.

     

     

     

    Jeg har aldri hørt noen som har fast internett linje og fiber som faktisk noen gang har regnet på hvor mange gigabyte de faktisk kan klare å forbruke på en måned eller forsøkt å teste ut det.

     

    What?! 700 kr for 20mbps er helt uaktuelt. Det er jo en hinsides pris. Hva skulle i såfall 100mpbs kostet? Uansett så betaler jeg aldri 700 kr for ett mobilabonnement i det hele tatt, og i hvert fall ikke ett på bare 20mbps.

  6. App’en er skikkelig flott, men jeg venter veldig på den saldo-widget’en. Det er så tungvint nå. Kul idé å ha saldoen som en widget. Kjempelurt! Jeg gleder meg til å teste den. Jeg håper den viser oppdatert saldo med en gang etter at penger har blitt brukt, og at det ikke tar tid, eller at man må relaunche ett eller annet, sånn som med forrige versjon av DNB app’en. Da måtte man jo forcequit’e app’en og åpne den på nytt for å se riktig saldo etter man hadde brukt penger. Hvis det fungerer ordentlig denne gangen så blir det gøy. Og app’en har blitt kjempebra. Gleder meg til resten av funksjonene kommer.

  7.  

    Ja da var det pån igjen. kjønner ikke at chili har låv til dette. hva med å heller bere definere grenser tydelig

     

    kan jo ikke selge det som "fri data" hvis de asvlører hvor begrensingen egentlig ligger :D

     

    Ser ut som +/- 200 GB i mnd er taket per idag...for lite for 500,-

    Så kjøp ett av alle de andre abonnementene som gir deg 200GB for mindre enn 500 kr, da. (Det er jo så innmari mange å velge i).

    • Liker 5
  8.  

     

    man vil jo ikke bytte fra ios til android?

     

    sent fra min iphone

     

    Jo.. Beste valget jeg gjorde var å skifte fra iOS til Android. Kommer aldri til å gå tilbake

    Beste valget jeg gjorde var å skifte fra Android til iOS. Kommer aldri til å gå tilbake.

    Samme her. Brukte Android i årevis og skjønte ikke greia med Apple og de overfrelste fans’a. Men en dag fikk jeg en iphone i gave, og jeg skjønte plutselig greia. Bytter aldri tilbake.

    • Liker 1
  9. Huffameien...best å få på seg det beste furte-bildet og løpe til avisa!

     

    Jeg hadde nok blitt greit sur sjøl, men i stedet for å bare måtte stå frem i media-verden, enkelt nok gått tilbake og ordnet opp. MÅ man bare i avisa med alt?? MÅ avisa bare skrive om alt? Finnes det ikke verre ting i verden?? 

    Tror jaggu jeg kunne klart å bli litt irritert på meg selv også , for ikke å catche ting i butikken...skulle bare mangle om ikke avisa kunne skrevet litt om det også, ;)

     

    Alle må forholde seg til lover og regler, og det burde Elkjøp også klare. Nå har jeg lest her i kommentarfeltet hvor ofte Elkjøp driter på draget. De gjør tydeligvis dette med vilje for ikke å tape noen kroner på å selge varene som B-vare.

    Er varen levert inn med angreretten skal butikken selge det som B-vare. I stedet bare lurer Elkjøp nye kunder til å kjøpe det de tror er en ubrukt vare. Det er overhodet ikke greit!

    • Liker 1
  10. Jeg kjøpte ett treningsprodukt hos Treningspartner.no til noen tusenlapper. Det var full pris og produktet skulle liksom være nytt. Men jeg så at det var teipet litt ekstra godt igjen, og når jeg åpnet det lå angrerettsskjemaet til forrige kunde oppi der. Med fullt navn. Han hadde byttet det inn igjen og klart å putte det nedi esken. Da ville ikke jeg ha produktet heller, for å si det sånn.

     

    Produkter som er levert inn hvor angreretten er brukt skal selges som B-vare til nedsatt pris. Men mange butikker gjør ikke det og bare selger det som nytt igjen. Skikkelig dårlig. Så nå lurer jeg alltid på om dyre produkter jeg kjøper virkelig er helt nye, eller brukt før meg.

    • Liker 1
  11. Først; Jeg er enig i at Chili burde reklamere med det de faktisk har, 200GB eller noe i nærheten av det.

     

    Men skjønner ikke folk at jo mer dere klager over å «bare» få brukt 250GB på to uker, jo større er sjansen for at Chili går konkurs rimelig snart? Det er veldig tydelig at de sliter. De hadde en god tanke, og det får de svi for. Og er det ikke bra nok, så bytt til noe annet!

    De som er storforbruker av GB klager fælt over Chili, men det eneste dere oppnår er å miste det beste tilbudet dere har. Men dere skjønner det vel ikke før det skjer. Og er ting til: Med dette rabalderet dere har laget er det helt fullstendig sikkert at ingen andre kommer til å lansere ett fri bruk abonnement i Norge igjen på lang tid.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...