Gå til innhold

Tek-847740

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tek-847740

  1. "Væsken i lageret hjelper til med å holde gasstrykket oppe, og når man har behov for ytterligere lagringsrom kan man ganske enkelt pumpe ut mer vann" 

    Det er vel luften som presser vannet ut her. Har forfatteren forstått hva han skriver om?

    Hvilken grad av nøyaktighet kan man forvente i en artikkel som er publisert i Teknisk Ukeblad? Jeg forventer litt mer. Dette nivået er mer i klassen "Vi menn". 

    • Liker 1
  2.  

     

    Så prisen har blitt billigere i dollar, mens dollaren har styrket seg mot krona? Hvor mye billigere har egentlig flyene blitt i nok?

     

    Hvis flyene betales med oljepenger spiller dollarkursen ingen rolle. Oljen selges i dollar og lyene kjøpes i dollar. Men jeg tipper det konverteres til norske kroner på papiret.

    Dette er noe jeg har spurt om flere ganger uten å få svar.

    Kjøpskontrakten med Lockheed Martin er nok i USD, mens flyene betales som en sum på Statsbudsjettet som er i kroner. Om prisen pr fly i USD reduseres like mye som kursen USD/kroner øker, vil prisen i kroner være uforandret. Siden utgiftene til forsvar konkurrerer med andre utgifter på Statsbudsjettet, alt i kroner, så betyr prisen pr fly målt i kroner en del. Men der er sikkert lagt inn reserve for usikkerhet i vekslingskurs, noe vi forøvrig kan gjøre lite med.

    Ellers er det verd å merke seg at US Marin Corps og Israel allerede har tatt i bruk disse vidunderlige maskinene til å spre død og ødeleggelse i verden. Hva kan være bedre salgsreklame for produsenten enn det? Verden er gal !!!

    Tipper du selv stemmer på SV, Rødt eller MDG. Verden er gal.

    • Liker 2
  3. Hvem f*** er så kvalme i hode at de flyr med Norwegian? Eller Ryanair for den saks skyld. Sånn de behandler sine ansatte er det for råttent å spare prisen av en t-skjorte for å få flyreisen billigst mulig. Fly mye mindre og bruk skikkelige selskaper med etikk og moral isteden, ikke kom å si alle lattene har gjort deg så "fattig" at du må fly med disse selskapene.

    De som ikke vil betale 50% ekstra for å reise med et nedslitt fly. Forøvrig har dette ingen ting med Samsung-forbud å gjøre.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...