Gå til innhold

ORUVQ7I7

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ORUVQ7I7

  1.  

    Er det ikke vanligvis påkrevd med overtrykksrespirator hvis det er fare for H2S-eksponering uansett? Det vil jo minke faren for lekkasje gjennom skjegget betraktelig. Eller spekulerer arbeidsgiveren muligens i å spare noen kroner på å bare bruke vanlige vernemasker?

     

    Mot H2S kan det brukes vanlige masker med filter til nøds for å komme seg vekk, mener jeg, men friskluft/overtrykksmaske er absolutt det beste. Maersk er ekspertise på H2S, vi har flere ganger hatt «pakker” fra de utplassert ved jobber der H2S er forventet og da har det vært små oksygenflasker og masker hvis jeg ikke husker helt feil.

    CO derimot er det kun friskluft som hjelper, sånn jeg har forstått det.. korriger meg hvis jeg tar feil.

    Arbeidsgiver har ikke lov til å spekulere seg vekk fra slike krav, det er rimelig godt regulert på norsk sokkel i alle fall. Ikke tror jeg de tar sjansen på å ta seg råd til å spekulere heller.

    Kommer helt an på hvor mye H2S det er snakk om. Høyeste jeg har opplevd på norsk sokkel et ~600 ppm. Dette er dødelig dose, men ikke veldig høyt i sammenligning med andre deler av verden... Passere du 1000ppm, så mener jeg at det er clean shave policy og frisk luft masker under arbeid, mot flukt masker ved evakuering i tilfelle eksponering. 1000 ppm, så puster du inn, aldri ut igjen.

    • Liker 1
  2. Legg så til miljøfotavtrykket av produksjonen, som er mye værre enn for bensinbiler, så har vi det at bensinbilen er mest miljøvennlig :) Ihvertfall frem til vi greier å produsere kraft uten særlig miljøfotavtrykk.

     

    https://steigan.no/2017/07/31/svensk-rapport-elbilenes-batterier-er-klimaverstinger/

     

    Står øverst i artikkelen:

    Forskere i Europa har regnet på livsløpsutslippene fra elektriske biler, inkludert produksjon og batteriproduksjon.

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...