Gå til innhold

sillyseason

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sillyseason

  1.  

    Er det noen som har lyst til å ta en brainstorming på hvordan sosialiseringsprosessen kan påvirke vår psykiske helse? både negativt og positivt. Dette kan jo være en eventuell problemstilling vi får i morgen. Er superspent!

     

    Oppdragelse er jo en målrettet del av sosialiseringsprosessen, og dersom man fletter inn Diane Baumbrinds (?) oppdragelsestiler, kan man lett se at de påvirker individet på ulike måter. Den autoritære oppdragelsestilen vil med større sannsynlighet resultere i dårlig psykisk helse. I tillegg vil antakelig den uinvolverte stilen også påvirke barnet negativt. 

    Selvbildet er jo veldig viktig, og det formes/påvirkes allerede fra barndommen av, og et godt selvbilde danner grobunn for bedre sosiale relasjoner, god sosial kompetanse og i sin tur et styrket individ som er "sikker" på sin identitet. Så kan det være motsatt :)

     

    Iallefall det jeg tenker foreløpig.. Fint med innspill!

     

     Gode innspill. Takk. :yes: 

    Psykiatriske pasienter kan ofte ha opplevd avvik på grunnleggende faser i oppdragelsen, som har bidratt til å svekke deres psykiske helse. Dette kan skyldes at de ikke har fått den nødvendige oppmerksomheten, eller ved fysisk eller psykisk overgrep. 

×
×
  • Opprett ny...