Gå til innhold

charlieme

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av charlieme

  1. Dette blir kanskje en litt kunnskapsløs post, men: 

     

    Jeg har i litt over et års tid vurdert å begynne å kjøpe aksjer. (Jeg er 23 år, for referanse). Jeg forstår konseptet med AKS, men jeg forstår virkelig ikke hvordan man faktisk kjøper aksjer. Har spurt flere, uten å få noe konkret svar.

     

    Dette er det jeg har forstått: En aksjesparekonto er som en lommebok, og pengene (aksjene) må du kjøpe separat.

    Hvor kan man kjøpe aksjer? Er det på egne nettsider? Noe man gjør i nettbanken? Kjøper man de på en side, og... importerer de inn i AKS?

     

    Hjelpes.

     

    Det står liksom ingen svar på dette noe sted føler jeg  :hmm:  Bare "kjøp aksjer, ha de i en AKS".

     

    Åpne konto hos et meglerhus, f.eks. DNB markets Nordea eller Nordnet (det finnes mange flere), overfør penger til kontoen, finn den aksjen du ønsker å kjøpe og klikk på kjøpsknappen.

     

    DNB og Nordea har aksjekjøp i selve nettbanken, dersom du er kunde fra før. Nordnet er et rent meglerhus, som kun driver med handel av verdipapirer (aksjer, fond etc. )

     

    Merk deg at du må betale en viss sum for hver gang du kjøper eller selger akjser, såkalt kurtasje. Kurtasjen varierer fra meglerhus til meglerhus, og kan faktisk bli mye penger hvis du handler ofte. Derfor bør du også se på hva kurtasjen er hos de ulike meglerhusene.

  2. Rimelig irrelevant med mindre du vet at det ordner seg i Senegal og Gambia. Jeg kan ikke noe om APCL, men det høres ut som et rent sannsynlighetsveddemål. Høy risiko og tilsvarende høy potensiell avkastning.

    Da kan du klargjøre en trommevirvel allerede i dag. Sjekk kursene på nevnte aksjer i løpet av neste uke, og se utviklingen.

     

    Jeg skrev at de får en rekyl...

     

    Tenker man litt mer langsiktig, ville jeg ha sjekket ut AkerBP, DNO og NEL. XXL vil også reise seg igjen, nå som Tidemansen er tilbake som styrmann.

  3. Hei, TS her!

     

    Takker for alle svar, og jeg er glad for at dette ble tatt seriøst :-)

    Hun har vært min kjæreste i to år. Vi datet og var på dealeren i to år før det. Måten jeg fikk vite det på, er at hun ikke fortalte det selv, men at jeg leste en back-up av vår Viber-kommunikasjon som hun lasted ned da hun skulle bytte mobil. Vår viber-chat var en hyggelig gjenopplevelse, med denne back-upen fulgte det med kopi av annen viberkommunikasjon hun har hatt med andre folk. Det var ikke fullt så hyggelig, og det var nok ikke meningen at jeg skulle se dette. Men det er vel flere enn henne som bærer rundt på "hemmeligheter" som det ikke er meningen at andre skal se, inkludert meg :)

     

    Vi er begge litt opp i årene, så unger er helt utelukket. Bosituasjonen vår er at jeg solgte min leilighet, og flyttet inn i hennes leilighet. På denne måten kan jeg på veldig kort tid pakke sakene mine og finne et annet sted å bo, hvis det blir nødvendig. 

     

    Det er riktig som Løgn har vært inne på, at forholdet til å begynne utelukkende var basert på sex fra min side. Ja, hun er svært pen og sexy. Og med det vil hun alltid andre menn rundt seg som hele tiden prøver seg på henne. Det er en belastning man må ta hvis man skal være sammen med en fin dame. Men at hun har brukt det for å tjene penger er vanskelig å akseptere...

     

    Alle svarene er interessante reaksjoner, og de har hjulpet meg i min vurdering av forholdet. Konklusjonen foreløpig er vel at ingen er perfekte, og at man bør få en second chance. Når det er sagt så er tillitten svekket betraktelig, og det vil ta tid å bygge opp igjen. Hun har et bra stykke arbeid å gjøre. Men jeg vet at alle forhold har sine utfordringer, og gresset er sjeldent grønnere på den andre siden. Sånn er det bare, spesielt når hverdagen atter en gang slår inn.

     

    Jo eldre man blir, jo større perspektiv klarer man å sette ting i. Det gjelder også forhold og damer. Men hennes fortid plager meg, og vil plage meg hver gang jeg tenker på det. Jeg får seg om det blir noe jeg ikke klarer å takle i lengden. 

  4. Noen som har litt greie på investeringskonto, som Zero på nordnet?

     

    Det er jo sånn at det ikke blir skatt/fradrag før du tar pengene ut derfra. Gjelder det også hvis du tar ut litt, eller er det bare når du tar ut alt eller en viss prosent?

     

    Si at du feks har hatt 500K innpå der fra børjan. Nå har du etter noen gevinster på forskjellige aksjer 600K totalt. Så tar du si kr 10 000 ut av kontoen. Blir det da skatt på dem, og i såfall hvor mye?

    Slettet...

  5.  

    Klarsynte og healere burde da kunne produsere en eller annen observerbar, målbar effekt.

     

    26 kroner i minuttet er da både observerbart og målbart :p

     

     

     

     

     

    Klarsynte og healere burde da kunne produsere en eller annen observerbar, målbar effekt.

     

    26 kroner i minuttet er da både observerbart og målbart :p

     

     

    Har definitivt en målbar effekt på lommeboka, absolutt.

     

    :lol::laugh:

  6. Altså. Dette foregår over telefon. Enten sier du hva du heter, eller spådamen bruker nummeret ditt til å søke deg opp. Du vet ikke hva hun gjør under samtalen.

    Så gjør hun et søk på aksjonærregisteret, og ser at du sitter med aksjer i et selskap. Investeringer gir jo ofte avkastning, så derfra er veien kort til å si at hun ser en økonomisk gevinst i nær fremtid. Rent teknisk er det ikke gevinst før du selger aksjene, men det er en grunn til at de er spåkoner og ikke revisorer.

    Og om ikke aksjene hadde økt i verdi, hadde du kanskje kjøpt et Flax-lodd. Og kanskje du hadde vunnet en tusing. Man blir enten rikere eller fattigere. Det er ganske billig å tippe på det.

    Slettet

×
×
  • Opprett ny...