Gå til innhold

Heihår

Medlemmer
  • Innlegg

    107
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Heihår

  1. Hei, jeg blir ferdig med vgs nå til sommeren og tenker å søke medievitenskap på uio. Er det noen her som har gått her som vil dele erfaring? Hvordan skoledagen er, fagene, utveksling, nettverk med arbeidsliv osv. Er også interessert i å høre om miljøet og hvordan fasiliteten er, så del gjerne. Og om det er vanskelig å få jobb på akkurat denne linjen? Takk på forhånd  :)

  2. Foreldre som overlater leksehjelp til annen person. Jeg hadde nok brukt minst 45 minutter på intervjuet selv. De vil nok bare bli kjent med deg. 

    Typiske spørsmål du kan få er om du har hjulpet andre tidligere. Hvilken metode du bruker for å lære andre. Gode karakterer viser ikke din evne til å kunne videreformidle kunnskap. 

    Ja, skjønner hva du sier. Hva er viktig for deg som du ser etter når feks en ny mentor kommer på prøvetime?

  3. Om noen dager skal jeg ha et skype-intervju for å bli privatlærer, typ "leksehjelper". Det er satt opp 45 min(!) og jeg fikk også tilsendt noen caseoppgaver å forberede meg på. Jeg går fortsatt på vgs og har ikke noe annet å by på enn gode karaktersnitt. Har noen tips til spørsmål de kan stille, hva jeg bør forberede meg på osv.? Har aldri gjort et slikt intervju før, og gruer meg litt fordi de virker som en veldig lang utvelgelsesprosess.

  4. Hei! Jeg er en jente på 17 år, begynner på vg3 til høsten og er på utikk etter deltidsjobber. Har søkt på noen nå, til og med dratt og levert søknader personlig, men jeg synes det er vanskelig å finne jobb for alderen min. Er det noen som vet om noe som kan være for meg? Jeg bor i i Follo, men kan også jobbe i Oslo om det trengs. Enten det er barnevakt, butikkjobb, restaurant, hotell, kafé osv...Tusen takk:)

  5. Hei, tenker at jeg vil ha litt forandring på håret...lurer på om noen vet om et bra og billig frisør i Oslo og omegn som tar balayage? Privat også. Vil helst ikke betale mer enn 1000kr for håret, selv om det kan virke umulig, hehe. Men er åpen for litt over den prisklassen hvis de virkelig er flinke.

    Og hvis det er noen som trenger hårmodell er jeg og tilgjengelig!

    Jeg har kort og svart hår, litt over skulderen.

    post-408964-0-01505000-1522087564_thumb.jpg

    post-408964-0-49310400-1522087568_thumb.png

  6. Hei, har kommet opp i norsk muntlig i 10.trinn og trakk temaet makt (og motmakt). Oppgaven som jeg har valgt var å sammenligne to tekster med temaet makt, som ble Liket av Tor Jonsson og Amtmannens Døtre av Camilla Collett. Sliter litt med hva jeg skal sammenligne, og hva problemstillingen kan være. Har noen forslag? Jeg vil gjerne se evt analyse av disse tekstene dersom dere har/ finner de. Takk på forhånd!

  7. http://www.aftenposten.no/norge/Larere-fortviler-over-arets-norskeksamen-Provoserte-og-sinte-pa-elevenes-vegne-198003b.html

    Bra at noen sier ifra! Synes selv oppgavene var vanskelig, og at de krever veeldig mye av oss i forhold til tidligere eksamensoppgaver... Håper det at de tar hensyn til dette, når det gjelder sensuren, lønner seg for meg som sikkert datt ned en karakter både i dag og i går..

    Skulle poste den, men ser at du allerede har gjort det! Kanskje er de snillere mot oss :)

  8.  

     

     

     

     

     

    Tok med oppgaveheftet hjem, men orker ikke å hente den nå :tease:

    Hvilken oppgave tok du på del b?
    B2, den med bak fasaden
    Åja, vurderte den men tok B4. Mye skjønnlitterært synes jeg
    Mye skjønnlitterært i dag og mye sakprosa i går. Rart at de la det opp sånn egentlig?
    Ja det var faktisk rart. Burde jo fordelt

     

    Hva foretrekker du helst av de to?

     

    LIkte egentlig skjønnlitteratur bedre, men var overrasket at jeg var med fornøyd med sakprosa oppgavenfra i går.

  9.  

    Når jeg kom på skolen i dag og så A-oppgavene, så tenkte jeg at løpet var kjørt! Jeg aner ikke om jeg løste A1 oppgaven slik det var tenkt. Jeg er ikke god når det kommer til dikt, og det å skulle forklare hva diktet handlet om... haha uff! Hva mener dere det handlet om egentlig? Og hva skrev dere var likheten mellom biografien og diktet?

    Det var riktig at det kom skjønnlitterært i dag da i hvert fall. Jeg valgte oppgave B2, men tror ikke den endelige teksten min ble så bra som jeg håpet på. Har egentlig ikke peiling på hvordan det gikk i dag. Hvordan gikk det med dere?

     

    Jeg skrev at det var likt i kjærligheten eller no

     

    samme!

  10. Oppgavene idag var håpløse! Håper de tar litt selvkritikk!

     

    Fikk ikke mulighet til å skrive sakprosa, men kun skjønnlitterære tekster, med håpløse oppgavetekster.

     

    Håper på en 4er iallefall, tok B2

    Skjønner. I går var det kun sakprosa også, slik at man ikke hadde noen andre valg enn å skrive både begge på hver tentamen

    • Liker 1
  11. Vurderar å berre gi meg no. Veit ikkje om eg gidder å holde på meir, haha. Kor lenge skal dokk holde på? Nokre siste tips/ting eg bør gjere før eg gir meg? :p:)

    Det er viktig å være snill mot deg selv under eksamen. Ta pauser! Det blir som oftest ikke like dårlig som du tror. Ikke ta med godteri og vær positiv! haha

×
×
  • Opprett ny...