Gå til innhold

FornavnIsMyName

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FornavnIsMyName

  1.  

    Hei :) Lager da en tråd der vi kan dele tips og tanker.

     

    Hva skal dere som kom opp i norsk bruke tiden frem til mandag på?

     

    Jeg tenker det er lurt å finne frem vurderingskriterier til ulike typer tekster; novelle, debattartikkel, fag artikkel, leserinnlegg osv. Også er det veldig lurt og lese gjennom hele eksamensveiledningen og læreplanen man kan finne på Udir. Gå gjennom ark og hefter en kanskje har fått fra norsk lærer om forskjellige ting, og så samle og organisere dette, slik at hvis det er relevant til tema eller oppgavene på eksamen, så kan man bruke disse arkene til besvarelsene.

     

    Gå også gjennom tidligere eksamens oppgaver og kanskje prøve å svare på disse, eller lese karakter begrunnelsene på andres rettede besvarelser.

     

    Noen annet som er ganske viktig å bruke tid på, er nynorsk grammatikk. Skriv ned ord du vanligvis bommer på, og bøy dem riktig slik at du husker dette på nynorsk delen.

     

    TIPS: et tips som får besvarelsene til å virke mer som en "høy kompetanse (5 eller 6-er)" besvarelse er hvis man skriver ned mange fagord, fagutrykk, og formelle og "fancy" ord for så å inkludere flere av disse i oppgave besvarelsen.

     

    Et annet tips til å lage en tekst besvarelse på høyere nivå er å skrive på en slik måte at "teksten flyter". Det vil si; SKRIV KORTE OG ENKLE SETNINGER, MEN OGSÅ VARIER SETNINGSLENGDE. Lær også regler for rett ortografi.

     

    Dagene før eksamen og under eksamen er det ekstremt viktig at en ikke legger seg kl 12 eller midt på natten. Selv om man kanskje tror dette ikke har så stor påvirkning, så har det det! Spis også riktig, og for all del IKKE LA VÆR Å SPISE FROKOST PÅ EKSAMENS DAGENE.

    Som niste på eksamens dagen bør man unngå ting med mye sukker, som bare gir deg mye energi i en kort periode, for så at energi nivået synker lavere enn det hadde vært normalt. Jeg foreslår noe som nøttemiks eller havrekjekks som snacks. Drikk også nok vann.

     

    Ønsker alle som kom opp i norsk lykke til! :)

     

    Kan du gi noen eksempler på noen "Fancy" ord. 

×
×
  • Opprett ny...