Gå til innhold

Lars_Olav_N

Medlemmer
  • Innlegg

    224
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars_Olav_N

  1. Takk for svar! Beklager at jeg var litt upresis. Jeg skal presiserer problemet nærmere:

     

    Problemet er at når jeg setter OnChip SATA-mode til RAID så vil den ikke boote fra DVD, uansett hvilket bootbar DVD det er. Setter jeg den i AHCI så booter den uten problem. Men da får jeg ikke hatt harddiskene i RAID, slik som jeg har nå.

     

    Det jeg tror er årsaken til problemet er at DVD-romen på en eller annen måte også blir satt i RAID. Den blir bare detektert (fremstår blinkende) i "RAID-biosen", den som kommer opp etter man kan trykke "delete"-tasten for å gå inn i Windows, men før oppstart av OS. Denne "RAID-biosen" kommer kun opp når OnChip SATA mode er satt til "RAID"

     

    Jeg har for øvrig et Fatality F-190HD hovedkort.

     

    Setter stor pris på forslag til løsninger, det er et forferdelig irriterende problem!!

  2. Hei,

     

    Jeg er usikker på om jeg har valgt den mest riktige kategorien, men jeg prøver meg her.

     

    Jeg skal installere Windows 7 RC på en pc som nå bruker RAID. Jeg setter Boot-rekkefølgen i Biosen til å 1. CDROM og 2. HD, men det er ikke snakk om at den vil boote fra CD'en.

     

    Når jeg starter opp maskinen går den gjennom "RAID-biosen" hvor de to HD-partisjonene står. Her står også CD-Romen, men den blinker av en eller annen grunn. Kan dette være relevant?

     

    Det er nå installert Windows XP, og jeg har ikke opplevd problemer med CD-romen i selve Windows. Håper det er noen som kan hjelpe meg med dette problemet!

  3. Jeg har et problem som jeg ser flere har hatt, men jeg lager likevel en ny post slik at jeg kan forklare problemstillingen min noe nærmere.

     

    Problem: Jeg har satt sammen en PC av delene som er angitt nedenfor. Maskinen får strøm, alle vifter, HD og CPU vifte begynner å gå, men det kommer ikke noe opp på skjermen.

     

    Har forsøkt: Prøvd med en og en rambrikke, fungerer ikke. Har tatt ut skjermkortet og prøvd med skjermutgang fra hovedkortet. Heller ikke dette får noen respons.

     

    Jeg prøvde først å starte maskinene når jeg hadde glemt å koble til strømkoblingen til CPU'en.. Den 4-pin connectoren.. Det at jeg glemte dette først kan vel ikke ha forårsaket noe skade?

     

    Kan noen av disse "led"-tilkoblingene gjøre at feilen oppstår, eller går dette kun på tilkoblinger i forbindelse med kabinettet?

     

    Gjør det noe om jeg forsøker å starte PC-en gjentatte ganger uten CPU-vifte? Hadde vært en fordel å problemsøke uten denne tilkoblet, fordi den er så stor...

     

    Håper noen kan hjelpe meg med hva jeg kan forsøke videre!

     

     

    ABIT Fatal1ty F-I90HD, ATI RX1250, HDMI, m-ATX, DDR2, Socket-775, GbLAN, PCI-Ex16 (FATAL1TY F-I90HD)

    ANTEC NSK2480 New Solution Series (0761345-00280-6)

    CORSAIR TWIN2X 6400 DDR2, 2048MB CL5 Kit w/two matched CM2X1024A-6400 Dimm's (TWIN2X2048-6400)

    POWERCOLOR Radeon HD 3650 512MB DDR2, PCI-Express 2.0, SCS3 (Silent), 2xDVI-I

    INTEL Core 2 Duo E8400 3.0GHz LGA775 FSB1333 6Mb Retail Boxed (BX80570E8400)

    SAMSUNG DVD Recorder 20x +R/+RW -R/-RW Lightscribe SATA Black Bulk With Vista comp. SW (SH-S203P/ BEBN)

  4. Har nå vært i kontakt med HP support, og fikk der opplyst at maskinen jeg har kjøpt IKKE støtter DVI utgangen på dockingen.

     

    Veldig dumt da den avgjørende grunnen til at jeg kjøpte dockingen var for å koble til ekstern både monitor og LCD-TV.

     

    Men, men, sånt bør sjekkes først:)

     

    Takk for all hjelpen!

  5. Et siste forsøk på å få til dette ved hjelp av ekspertisen på forumet:)

     

    Noen generelle spørsmål:

     

    1. Er det 100% sikkert at med en bærbar PC som kun har VGA utgang, men med en docking som har både VGA og DVI-D, så skal begge utgangene virke?

     

    2. Skal det være mulig å få gjennom signalene ved bruk av et integret Intel G965 X3100 grafikkort?

     

    Håper på hjelp, god søndag!

  6. Hjertelig takk for innspill!

     

    zonko: Når jeg trykker fn-tast+f4 så blinker skjermen, og så dukker det opp to datamaskiner like over klokken nederst til høyre på laptoppen. Ingenting skjer på tven, og den blir heller ikke detektert under "grapics properties" som jeg omtalte i forrige innlegg.

     

    froggyler: Ja, det er jeg faktisk 110% sikker på, for jeg gjorde nemlig den feilen først:) Jeg håper ikke det kan ha ødelagt utgangen at jeg brukte en kabel med svakere effekt først?

     

    Håper på flere innspill og forslag på hva jeg kan prøve videre! Det skal ikke være et problem at det er en integrert Intel G965 X3100 grafikkontroller?

  7. Takker for svaret, og for rosen av beskrivelsen. Som regel litt vanskelig å sette seg inn i infoen andre trenger for å hjelpe da det er lett å ta ting man vet selv som selvfølgelige:)

     

    Jeg bruker en DVI-D kabel, og beskrivelsen av dockingen beskriver også DVI-D, dvs uten de 4 pinnene på siden av den avlange pinnen. Så jeg tror ikke det er problemet?

     

    Når jeg høyreklikker på skrivebordet på PC-en kan jeg velge et alternativ som heter "Graphics Properties", og der er det en meny med et punkt som heter "Display Devices". Her står det at det kun er Single display og at jeg må plugge inn en ny skjerm for at den skal detekte.

     

    Skal det være nødvendig å gjøre noe for å aktivere DVI utgangen på dockingen? Det eneste jeg har gjort foreløpig er å koble til kabelen...

  8. Hei,

     

    Jeg kjøpte i høst en HP 6710b laptop sammen med en HP docking stasjon.

    Dockingen har en digital DVI utgang, og jeg kobler docking til TV med en DVI-D til HDMI kontakt.

    Laptopen i seg selv har ikke DVI utgang, kun VGA.

    Skjermkortet på laptopen er Intel G965 X3100.

    Jeg formaterte VISTA og la in Win XP pro på PC-en etter jeg kjøpte den.

     

    Jeg får ikke opp bilde på TV'en (Toshiba 37X3030DG) når jeg har koblet kabelen riktig. Er det noe spesielt jeg må gjøre for å få det til å fungere?

     

    Håper noen kan hjelpe meg!

     

    Link til laptop: hp 6710b

    Link til docking: HP basic docking

    Link til TV: Toshiba TV

  9. Når jeg kobler til min eksterne HD vha USB 2.0 så blir touchpad-musen på min HP 6710b gal. Den lever sitt eget liv, jeg får til en viss grad styrt den, men den klikker når den vil og det er svært vanskelig/umulig å få styrt den dit du vil.

     

    Er det noen andre som har erfaringer med dette fra samme eller annen bærbar PC og eventuelt har en løsning på problemet?

     

    Håper på svar!

  10. Er det noen har erfaring med USB dokking til bærbare PC'er?

     

    Fungerer det tilfredsstillende?

    Er det mye tregere enn en maskin med egen dokking utgang?

    Tenker i første rekke på hvordan skjermutganger fungerer... Vil det være noe restriksjoner på hvilken oppløsning som kan kjøres på en ekstern skjerm annet enn hva skjermkortet begrenser?

     

    Håper noen kan hjelpe meg med å få svar!

  11. Et kort og konsist spørsmål:

     

    Når en bærbar maskin kun har VGA utgang til skjerm, mens den kan kobles til en dockingstasjon som har både VGA og DVI, vil det da fungere å ha to eksterne skjermer tilkoblet dockingstasjonen?

     

     

    Mer spesifikt gjelder dette HP Compaq 6710b + HP Basic Docking Station m/ AC-adapter

     

    Dockingen

     

    Maskinen

     

    Andre kommentarer til maskinen taes imot med takk.

     

    Den skal brukes som student PC, gjerne med mulighet til å spille noen av de nyere spillene, men ikke det råeste.

  12. Jeg synes også G1s ser veldig bra ut, men synes det er vanskelig å bli klok på om den kommer med HDMI eller ikke.

     

    På testen nevnt ovenfor står det at det er HDMI-utgang, det samme står det på notebookreview.com.

    På Norske nettbutikker som Komplett, PS data, MPX m.f så står det at det ikke er med.

     

    Noen som vet hva som er riktig?

  13. Hei!

     

    Jeg leier nå ut leiligheten min og har sammen med leietaker skrevet under på en standard husleiekontrakt hentet fra forbrukerrådet. Avtalen er tidsbestemt med en varighet på 6 mnd.

     

    Når jeg leser husleieloven og kontrakten, så virker det på meg som om det ikke er mulighet for å si opp en tidsbestemt kontrakt. Likevel står det ingenting eksplisitt om dette, og jeg lurer på hvordan det er med oppsigelsestid på en såpass kort kontrakt.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med å få svar!

  14. Hei og hopp!

     

    Er det noen som har litt mer oversikt enn meg på nye bærbare maskiner som kommer med HDMI i løpet av sommeren? Ved søk på bærbare med HDMI i prisguiden kommet det kun opp en Toshiba og noen HP Modeller med 17" skjerm. For meg er det aktuelt med en 14,1-15,4" til rundt 15k.

     

     

    Leser i andre tråder at Zepto 6625WD skal komme med HDMI til høsten. Noen som har en litt mer presis anelse om når dette vil skje? Synes denne maskinen virker veldig fristende, men må kjøpe i månedskifte august/september grunnet studieopphold i utlandet. Og jeg kommer ikke til å kjøpe uten HDMI:)

     

    Håper på innspill!

  15. Hei

     

    Jeg har i dag bredbåndstelefoni gjennom TelevoIP med en Grandstream 486 adapter. Til høsten skal jeg studere et halvt år i Frankrike. Jeg lurer da på hva som vil skje dersom jeg skulle ta med telefon + adapter og koble dette på nøyaktig samme måte som jeg har det i dag i et annet land. Vil dette virke? Hvordan blir det eventuelt med nummeret jeg har i dag? Dersom det ikke virker, er det noen annen måte å få det til å virke på enn å bestille på nytt fra en Fransk operatør?

×
×
  • Opprett ny...