Gå til innhold

UnderBergfallet

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av UnderBergfallet

  1. Motstanden mot vindkraft på land har bare såvidt begynt, og det vil bli politisk selvmord å støtte nedbygging av norsk natur i samme omfang som bransjen ønsker. Vindkraft på land har nesten utelukkende negative sider for de aller fleste - og det er dessverre for Norwea er det "de aller fleste" som bestemmer. Demokrati.

    Hvis du ikke vil ofre ditt hytteområde - er det etisk forsvarlig å forvente at noen andre skal ofre sitt? Jeg er enig i at vindkraft på land bør få samme vilkår som vannkraften for da vil all utbygging umiddelbart stoppe.

    • Liker 1
  2. Håper de gjør seg noen erfaringer før se tildeler kontrakt på de andre jernbanestrekningene. Prisforskjellen var jo helt marginal her, så da er det utrolige at ikke kvalitet skal være det avgjørende kriteriet...? Tilbudt kvalitet er sikkert ganske lik, men man burde hatt kriterium om gode tilbakemeldinger i markedene man opererer.

     

    Får inntrykk av at Høyre følger en slags religion om at man alltid får bedre tjenester ved å konkurranseutsette. Jeg har ihvertfall aldri sett noe bevis på dette.

    • Liker 6
  3. Artikkelen sier vel bare at det blir sannsynlig med økt import og redusert eksport fremover. Kan godt hende det allikevel blir netto eksport. Siden mai har vi eksportert netto ca 3.8TWh ifølge Statnett: http://statnett.no/Kraftsystemet/Data-fra-kraftsystemet/Import-og-eksport/ og det har jo knapt regnet en dråpe her i sør.

     

    Systemet blir jo slik siden dereguleringen av kraftmarkedet i 1991 og med forbindelser utenlands. Om vi ønsker et forskjellig system må man lobbe på politikere og få det på dagsorden. Har en liiiten mistanke om at det kommer på dagsorden til vinteren når man ser hvor stort engasjement litt bompenger skaper... #winteriscoming :D

  4. Vi installerte et slikt system i vårt boligsameie i Oslo for et par år siden. Skulle egentlig bore 18 brønner med vanlig vann-vann varmepumpe, men permabiliteten var så god at det var veldig vanskelig å bore... løsmassene kom ikke opp av hullet. Vi endte med å bore 6 brønner, 2 uttaksbrønner med frekvensstyrte pumper og 4 injeksjonsbrønner.

     

    Vi er 91 seksjoner, 4 blokker. Mellom blokkene er det et lite "fjernvarmeanlegg" med MEG. Varmepumpen står i kjelleren i hver blokk.

     

    Anlegget fungerer supert!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...