Gå til innhold

alkymist

Medlemmer
  • Innlegg

    389
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alkymist

  1. Eller Sony RX1. Eller Nikon D4. Men felles for alle kamera er at det er personen som betjener det som bestemmer hvor bra bildet blir. Noen kamera har bedre muligheter enn andre til å ta teknisk perfekte bilder, men det hjelper ikke hvis man ikke kan bruke dem.

     

    Det blir litt som en formel 1 bil. Med rette person bak rattet er de verdens beste biler, for mannen i gata - ikke fullt så bra.

     

    Trondster oppsummerte det i siste setningen sin.

  2. Et litt off-topic tips er å kjøpe billetter til (spesielt) vatikanmuseet på forhånd, og vær tidlig ute. Ellers kan du risikere ett par timer i kø bare for å kjøpe billettene + en times køvandring gjennom museet for å komme til det sixtinske kapell - jeg antar dere har tenkt dere dit...

    Og der trenger du lyssterk optikk, gjerne vidvinkel, for der er blits forbudt - selv om ingen av de amerikanske turistene bryr seg.

    De aller fleste kirkene i Roma har mye flott å se på / fotografere, vi fant en med tre-fire Caravaggio'er (og et sidealter dedikert til Olav den Hellige), mens i nærheten av presidentpalasset er det en hvor hele interiøret er designet av Michelangelo. Mangefarget marmor - kjempeflott. For ikke å snakke om Villa Borghese. Ikke lov å fotografere der, og du må bestille billett på forhånd, men fyttikatta for noen fantastiske marmorstatuer det er der... Berninis "David" slår Michelangelos variant langt ned i støvlene.

     

    Du får sikkert en flott tur - husk gode sko :-)

  3. Nå kjenner jeg ikke Canon sine kameraer godt (hadde det vært Nikon du hadde hadde jeg visst mer...), men ut fra de bildene jeg har sett ser det ut til at den bare har IR-mottaker på fremsiden. Jeg vet heller ikke om den trådløse fjernkontrollen kan brukes til noe mer enn "instant" og litt forsinket fjernutløsning. På min Nikon D7000 kan jeg bruke den trådløse fjernkontrollen til instant, 2 sek forsinkelse + først vippe opp speil og så ta bildet. Kombinert med IR-mottaker både foran og bak blir det fleksibelt :thumbup:

    Det er godt mulig du kan gjøre mer med en kablet fjernutløser, men det enkleste blir nok å lese bruksanvisningen og se hva som står der.

    Jeg vil også tippe at det er større sjanse for å få en defekt kablet fjernkontroll enn en trådløs en. Kabelbrudd er for eksempel helt eliminert med den trådløse (naturligvis :cool: )

  4. Er vel ikke nødvendigvis de 15-20 sekundene det tar å skifte objektiv som plager medreisende, men heller det faktum at man "bare skal ta et par bilder til med det andre og tredje objektivet"

     

    Ordnes greiest ved at den ikkefotograferende gjør noe helt annet mens du fotograferer.

     

    Min prioritering til neste storbyferie blir lyssterk normal, vidvinkelzoom, normalzoom og så til slutt tele.

  5. Skal du drive med bracketing bør du uansett bruke et stødig stativ, og det er bare en innstilling du trenger å flytte på (antagelig lukkertiden - da vrir du på ett hjul). Et stødig nokk stativ vil holde kameraet på plass.

    Da er det viktigere at du enten bruker en fjernkontroll (Nikon sin ML-L3 koster et par hundrelapper - antar at Sony har noe tilsvarende) eller at du bruker selvutløseren for å hindre bevegelse i kamera når du trykker ned utløseren.

     

    Jeg har ikke tafset på mange Sonykamera, me de jeg har sett på hadde mye mørkere (og mindre) søkevindu enn Nikonen min. (I det tilfellet d40x - har oppgradert til d7000, der er søkeren i en helt annen klasse. Nevnte jeg at d7000 har autobracketing og mye annet snacks, men da snakker vi en helt annen prisklasse)

     

    Hvis du fotograferer i raw kan du også lage en "jukse-hdr" ved å "fremkalle" tre ganger, en undereksponert versjon, en overeksponert versjon og en riktig eksponert versjon av samme motiv. Da unngår du også at enten kamera eller motiv har beveget seg mellom opptak.

     

    Til slutt: Nikon har fått skryt for "active d-lightning" funksjonen sin, altså at kamera "automagisk" lysner opp i mørke skygger oglar lyse partier være uendret. Dette funker bra hvis du skyter i jpg, og er en fin funksjon på snapshots (typisk "grønn auto"). Mulig Sony har noe av det samme, me jeg har hørt (av selger i fotobutikk) at Sony ikke "fremkaller" jpg'ene optimalt.

     

    Sammenlign hvilken søker som er best i tillegg til ergonomi. Husk at det må være batteri i kamera for at søker skal oppføre seg "normalt".

  6. Filen vil føre til at du får "like" bilder som det Ken Rockwell ville fått hvis dere fotograferte det samme motivet. Altså at ditt og Ken Rockwells D7000 behandler råfilene på samme måte, slik at jpg-bildene dine blir "Ken Rockwwellske".

     

    Det er sikkert noen andre innstillinger som blir påvirket også, tipper auto-iso blir endret i forhold til fabrikkinsstillingene.

     

    Du gjør ikke noe galt i å kopiere Kens innstillinger, men jeg ville ikke brukt dem ukritisk.

     

    Og for all del - husk å gjøre som Ken sier i punkt nr 3:

     

    3.) My camera is set to mark every file with my ©, name, address and phone number, so be sure to reset your camera to your name and info.

     

    Gjør du ikke dette vil alle bildene dine få skrevet inn at det er Ken Rockwell som har tatt dem, noe som kan bli problematisk his du tar et blinkskudd og vil selge bildet i etterkant... At Ken ikke gidder å fjerne dette før han legger ut sine innstillinger til nedlasting får stå på hans kappe.

  7. Beklager til trådstarter men jeg klarer ikke la være...

     

    Tricell: hvis du hadde brukt like mye energi på å studere som du bruker på å prøve å lure systemet (som hittil ikke ser ut til å ha gitt de store resultatene) så hadde du antakelig fått gode karakterer.

     

    Og når du en gang (Gud forby) kommer ut i arbeidslivet - har du tenkt å fortsette med juksing? (eller planlegging av juksing - hva du selv definerer som juks endrer seg tydeligvis raskere enn enn en rev som rasker over isen)

    • Liker 3
  8. Jeg ser at jeg var litt uklar. Jeg mente absolutt ikke at dipoler og upolare molekyl er det samme, men det er de samme fysiske lovene som bestemmer om et molekyl er polart som om det er en dipol.

     

    Se igjen på eksempelet BF3. Ser man på molekylet som et hele er det upolart, men hver enkelt B-F binding er en polar binding. Man kan derfor si at BF3 består av tre dipoler som kansellerer hverandre. (selv om man aldri vil finne et fritt B1/3F dipol)

  9. Veldig forenklet forklaring:

     

    Et upolart molekyl er et molekyl som ikke har en negativ eller positiv del.

     

    Vann er et polart molekyl, eten er et upolart molekyl. For å gjøre det vanskeligere kan et upolart molekyl ha polare bindinger, så lenge de "slår hverandre ut".

     

    Fant en fin forklaring på wikipedia, riktignok på engelsk, men bildene viser godt hva jeg prøver å si:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Polar_molecules

     

    Og dipoler og upolare molekyler er på en måte to sider av samme sak...

  10. For trådstarter er det nok bare ordnett som gjelder, den har han tross alt superdupertilgang til... Hvorfor han linker til screenshots av ordboken og ikke direkte til den får bli hans sak.

     

    Direkte til tråddstarter:

     

    Takk for linken til internasjonal engelsk, det ser fornuftig ut hvis du hadde planlagt en samfunnsfaglig studieretning, ikke nødvendigvis like anvendelig i en naturvitenskapelig utdanning. På den annen side er det nok bra at du ikke satser på noe samfunnsfaglig, du hadde blitt en byråkrat fra Helvetes innerste sirkel.

     

    Jeg gjentar påstanden min om at du ikke får en Siv. Ing. grad lenger, du får en Master of Science når (eller i ditt tilfelle hvis) du fullfører graden.

     

    Og igjen så lurer jeg på hvorfor du ikke kan godta at du må følge de samme reglene som de andre i klassen din. Læreren din er i sin fulle rett til å nekte å ta imot besvarelser som ikke leveres innen fristen, om det så bare er ett minutt for sent. Forventer du at tidsfrister er noe som bare skal gjelde for andre? Hvis du trenger mer tid for å fullføre en oppgave er det selvfølgelig lov å be om utsettelse, me du bør ha en god grunn for dette.

     

    Når det gjelder språket ditt så er det rett og slett dårlig. punktum. Skriv forståelig, og tenk over at adre ikke nødvendigvis skjønner hva du mener når du skriver ting helt utenfor kontekst. Du behandler språk og fremmedord som en femåring, de slenger også rundt seg med ord de tror de forstår. Forskjellen er at det kan være sjarmerende når en femåring gjør slikt, når en nittenåring gjør slikt blir det bare patetisk.

     

    Jeg regner med at jeg havner på "listen" din med dette innlegget, og gleder meg til å se hva det innebærer :tease:

    • Liker 4
  11. her er riktig link fra caplex angående konsistens:

     

    http://www.caplex.no/Web/ArticleView.aspx?id=9319097

     

    Og man er konsistent, mens noe har konsistens...

     

    Forresten, linken din går til et bilde av et parabolteleskop eller noe sånt på bildr? hva har det med konsistens å gjøre? For ordens skyld, dette er linken til bildet jeg mener:

     

    http://bildr.no/view/746516

     

    nå ble det mye rot her, tror jeg går og legger meg

  12. Hei Tricell. Beklager å skuffe deg, men du kan nok ikke bli sivilingeniør. Det er en "foreldet" tittel. Siv.Ing er i tillegg en beskyttet tittel.

     

    Sakset fra NITOs sider: Sivilingeniørtittelen er ikke lenger i bruk for nyutdannede kandidater. De får nå tittelen Master i Teknologi, etterfulgt av studieprogrammets betegnelse. På samme måte får man ikke lenger tittelen Cand. Scient etter et hovedfag i naturvitenskapelige fag, man får en Master of Science etter en masteroppgave istedet.

     

    Den gode nyheten er at ingeniør som sådan ikke er en beskyttet tittel, hvem som helst kan kalle seg ingeniør hvis han/hun vil. Om man får seg en jobb som krever kompetanse innen teknologiske fag (altså som en tradisjonell sivilingeniør) er en helt annen sak. Ingen kan derfor nekte deg å å titulere deg selv som eksempelvis lageringeniør eller butikkingeniør hvis du vil.

     

    Og jeg er litt nysgjerrig: hva er egentlig internasjonal engelsk? Forretningsengelsk gir mening, teknologisk engelsk gir mening, men internasjonal engelsk sier meg ingenting. Godt mulig jeg ikke har oversikt over hvilken type engelsk som undervises i skolen nå til dags, men det må vel være en fordel å benytte enten britisk engelsk eller amerikansk engelsk i undervisningen. Internasjonal engelsk høres ut som en smørje.

     

    Til slutt: hva er problemet med at læreren følger alle reglene 100%?

     

    sitat fra deg (post 73)

     

    "Noen har problemer med å forstå hva jeg mener med A4 firkantet, det jeg mener med dette er som følgende: Læreren kjører A4, er hvor læreren følger alle regler 100% for eksempel regler i klassen, særlig rettet mot meg som for eksempel anmerkninger uten orientering og advarsel. Med firkantet mener jeg at læreren viker ikke fra noen som helst ting, hun skal helt inn i hjørnet før hun endrer kurs, for eksempel besvarelser. Dette er rettet mot meg personlig."

     

    Slik du formulerer deg får jeg inntrykk av at du ikke mener at reglene gjelder for deg. Er det riktig forstått eller har jeg ikke "privilegier" nok til å få et ærlig svar på det spørsmålet?

  13. Du snakker ikke tull - ikke så mye hvert fall...

    ND filter finnes i forskjellige graderinger som "stjeler" mer eller mindre lys og dermed gir lengre lukkertider. Siden eksponering er en funksjon av blender, iso og lukkertid, kan man ved bruk av ND-filter øke lukkertiden samtidig som blender beholdes.

    Men det samme ND-filteret kan brukes til å øke lukkertiden akkurat sp mye eller lite man vil så lenge blender (og iso) justeres riktig.

×
×
  • Opprett ny...