Gå til innhold

Kasperino

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kasperino

  1. Om ikke vedlegget er der, får du bare gjøre oppgaven med den infoen du har. Sett inn en sikring uten å ta hensyn til samtidighetsfaktor eller andre begrensinger i skapet og begrunn dette i oppgaven. Dimensjoner vern, dimensjoner kabel, risikovurdering, utførelse av arbeidet og slutkontroll.

     

    Du har heller ikke anleggsdata, så det får du bare bestemme selv.

     

    • Liker 1
  2. Legg fram noen paragrafer fra arbeidsmiljøloven? ;)

     

    Kapittel 4. Krav til arbeidsmiljøet

    § 4-3.Krav til det psykososiale arbeidsmiljøet

     

    (1) Arbeidet skal legges til rette slik at arbeidstakers integritet og verdighet ivaretas.

     

    (3) Arbeidstaker skal ikke utsettes for trakassering eller annen utilbørlig opptreden.

     

    Fra <https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62#KAPITTEL_5>

    § 4-1.Generelle krav til arbeidsmiljøet

    (1) Arbeidsmiljøet i virksomheten skal være fullt forsvarlig ut fra en enkeltvis og samlet vurdering av faktorer i arbeidsmiljøet som kan innvirke på arbeidstakernes fysiske og psykiske helse og velferd. Standarden for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø skal til enhver tid utvikles og forbedres i samsvar med utviklingen i samfunnet.

     

    Fra <https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-06-17-62#KAPITTEL_5>

    • Innsiktsfullt 5
  3. -Siberian- skrev (1 minutt siden):

    Er det nødt til å lage sånt et leven da?

    Kort oppsummert: Når 2 elektriske ledere kommer i kontakt med hverandre, er det svært liten motstand. Ved å bruke ohms lov ( I (Strøm) = U (Spenning) / R (Motstand), kan vi finne kortslutningstrømmen. Si motstanden var 0,2ohm, og spenningen på 230V som vanlig. Da ville strømmen blitt 1150A. Heldigvis har vi sikringer som løser ut før vi kommer til slike verdier. I kortslutning er det snakk om enorme krefter. Det er som et stort lynnedslag.

  4. image.png.57224182e7481058eaa3d44c6ad48b6e.png

     

    Til rotasjonsvendingen trengs det to kontaktorer, en for hver rotasjonsretning. Rotasjonsvendingen er basert på at den ene kontaktoren bytter om to av de tre fasene til forskjell fra koblingen på den andre kontaktoren. Dersom begge kontaktorene skulle bli koblet inn samtidig blir det direkte kortslutning. For å hindre at dette skjer må kontaktorene kobles i en avhengighetskobling. Når den ene kontaktoren skal kobles inn, er det avhengig av at den andre kontaktoren er utkoblet. På fagspråket sier vi at kontaktorene er innbyrdes forriglet. Her er det innbyrdes forrigling med hjelpekontaktene Q1:21–22 og Q2:21–22 i styrestrømkretsene. Betjeningsbryterne S2 og S3 er også innbyrdes forriglet for at det ikke skal være mulig å koble inn begge kontaktorene samtidig.

    Lykke til ?

  5. Hei mopedfolk.

     

    Har et lite problem som jeg lurte på om noen kunne hjelpe med.

     

    Når jeg gir full gass så dør mopeden ut. Den kjører også fortere (toppfart) når jeg bare holder gassen ca på midten. Når jeg holder choken inne går den bedre på full gass. 

     

    Er det noe jeg må stille på forgassern? 

     

    Den er original.

     

    Takk for svar.

×
×
  • Opprett ny...