Gå til innhold

mahelgel

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mahelgel

  1. Bahrain Grand Prix 2004.

    Ny bane, nye muligheter... Det skulle kjøres 57 runder rundt denne nye banen i Bahrain, og løpet ble på forhånd forventet til å bli tøft for både førere og biler. Ferrari, som til tider under trening overraskende havnet bak både BAR biler og Williams, greide å få begge bilene sine på første rad under kvalifiseringen. Williams tok de to neste, for så å få de 2 BAR bilene på de følgende 2 plassene.

     

    Les artikkelen her

  2. Må bare innrømme at jeg har fulgt alt for lite med på MotoGP, men håper å få med meg noen løp på eurosport i år også. Er utrolig fasinerende å se de gutta der kjøre på (og til tider over) grensa :)

     

    Sitter altid like anspent når man ser bakhjulet snike seg "fremover" under nedbremsinger.. gutta som har kontroll ja :cool: Racingen på MotoGP er jo også som oftest veldig tett og fin. Blir bra tv-underholdning av slikt.

  3. Vil ikke si at det jeg holder på med er sport, men kjører litt GoKart i fritida. Er da 2takter - 100cc kart. Er fryktelig morro, og har debutantlisens, men har ingen store planer om å delta i noe løp, da hverken gokarten eller jeg er i "konkuransedyktig stand" :p

     

    Gokart kan iallefall anbefales, spes. om det da er konkuransekarter, som er litt mere hissig enn de vanlige 4takterne som går som utleie. Men selv utleie gokart er jo mye morro :thumbs:

  4. Malaysia Grand Prix, Sepang

    Den 2. runden av årets F1 sesong, avholdes 21. mars på Sepang banen i Malaysia. Det skal kjøres 56 runder på den 5.543km lange banen. Banen er av en moderne karakter, og det første løpet ble avholdt her i 1999. Sepang banen er ett veldig moderne anlegg, og har gode tribune og depot fasiliteter. Banen tar 130.000 tilskuere, og ligger 85km utenfor Kuala Lumpur.

     

    Les artikkelen her

  5. btw, når turbomotorene hadde sin høyde i F1, så hadde vel de sterkeste 1.5literene godt over 1000hk (mener og ha lest opp mot 1500hk!! en gang) i kvalifiseringsmotorene, og det var vel BMW som tynte mest ut av sine den gang. Da snakker man effekt/liter... :wow:

  6. Nå er ikke jeg noe nascar ekspert eller fan, men om de har hatt noenlunde samme motorspesifikasjonene over lang tid, så er det jo klart at utviklingen vil bidra til at effekten etterhvert blir imponerende høy i forhold til utgangspunktet. Samme gjelder jo F1, der de drar ut mye hk pr liter volum (men dog med helt andre virkemidler som du sier).

     

    Dette gjelder jo de aller fleste motorsportsgrener, da motoreffekten som regel har stor innvirkning på hvor konkuransedyktig man er. Dermed legges det mye penger og resurser i å utvikle motoren til å gi mest mulig effekt innenfor regelverket.

     

    Men ja, det er imponerende hvor mye de greier å dra ut av de "gamle" v8erene i nascar, samtidig som jeg synes det er imponerende med f1 motorene og rally osv osv :)

  7. Ser man tilbake til 96 sesongen, da Schumacker begynte å kjøre for Ferrari, så var det vel igrunn mye rart som skjedde med bilene til Ferrari. Om jeg ikke husker feil mista vel Schumacker en drivaksel på vei ut av depoet, samt stoppa på paraderunden før start ett annet løp med hvit røyk opp av bakenden på bilen...

     

    Men etter det har vel Ferrari blitt mer og mer pålitelige, og i 2003 sesongen hadde dem vel knapt noen stop pga "byggekvaliteten" på bilene. Barrichello stoppa i brasil pga tom for bensin, og fikk bakhjulsopphenget ødelagt på hungaroring etter å ha "klippet" for mange kerbs.. ellers var det vel stort sett utkjøringer som var årsaken om de ikke fullførte løpene.

  8. Vi har vel hverken bane eller fasalitetene for å kunne arrangere noe F1 løp her til lands. Tror ingen av de norske banene har depofasaliteter til å tillfredstille krava FIA har til F1 løp. Så var det dette med tv/media fasaliteter, banemannskaper, tilskuerfasaliteter, banesikkerhet (sandfeller etc) osv. osv. :)

     

    Vi får heller prøve å få til dette med WRC runde i norge. Det er nok en god del mer realistisk å få gjennomført.

  9. Renault gjorde det sterkt i fjor mye pga ett godt chassis. Motoren hang ikke helt med, men var liten og kompakt som gav muligheter for lavt tungdepunt og bedre aerodynamikk rundt bakenden på bilen. Jeg ble positivt overrasket over hvor bra de klarte seg i forhold til de "større" teamene.

     

    Men, det som kan bli problemet i år er jo det at så vidt jeg har fått med meg så utvikler Renault en helt ny motor i år, og ikke en videreutvikling av den gamle. Dette gjelder jo flere, da det er nye motorregler i år med at de skal vare ut hele løpshelga, men vil nok tro at mange har en evolusjon istedet for en revolusjon på motorfronten. Og selv om motoren skulle vise seg å bli både sterk og pålitelig, klarer de å få den liten, lett og kompakt slik at de får beholdt fordelene med den gamle motoren?

     

    Det er selvfølgelig vanskelig å si, men jeg har en mistanke om at de kanskje kommer til å måtte jobbe litt mere for plasserinene i år enn i fjor. Personlig liker jeg Renault veldig godt, og håper de kan overraske i år også. Vi får vel forhåpentligvis en viss pekepinn på dette om 14dager da sesongen starter :)

  10. Hadde vært litt typisk om JPM tok drivers championship før han forlater Williams... det er jo litt tradisjon det hos dem (Hill, Mansell, Prost) :)

     

    Men, Ferrari - Williams - McLaren blir nok de som kjemper om WC/WDC (som vanlig), og har vel mest tro på Ferrari og M. Schumacker. Ser gjerne at Kimi vinner, men frykter McLaren sliter med pålitligheten (de har jo hatt litt trøbbel nå i vinter testinga).

  11. Etter å ha sett lørdagen sending så sitter jeg med inntrykket av at dette var en del dårligere en NRK sine sendinger...

     

    TV2 hoppa veldig mye frem og tilbake med klippa sine, og viste de samme om og om igjen. Virka nesten som de hadde 5-6min med film som de klippa opp og spilte om igjen for å fylle sendinga.

     

    NRK hadde vel mere stage-for-stage, og mere sammenheng i sendingen. Har tv2 gått for en "billigere" pakke fra WRC? (pleier å se WRC sendingene på Eurosport, men har ikke fått dem med meg i år for sammenligning. NRK lå veldig tett opp til eurosport i kommentarer, og all videoen var lik)

     

    Kommentatormessig er det litt for tidlig å si helt... Vet ikke helt hvor mye Rally Atle Gullbrandsen har kommentert før, så det vil vel være naturlig at det kreves en liten innkjøringsperiode...

     

     

    Kebab GUD:

    NRK hadde sendinger på kvelden hver dag av rallyet, så slik er det likt.

×
×
  • Opprett ny...