Jump to content

AndyMik

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by AndyMik


 1. Når du legger ut for kunde skal du som hovedregel fakturere inklusive merverdiavgift, jf. mval. §§ 4-2 og 4-1 annet ledd. Utlegg for kunde er ikke mva-fritt med mindre det er snakk om "godtgjørelse for utlegg pådratt i kjøpers navn og for kjøpers regning", mval. § 4-1 annet ledd bokstav a.

   

  Hvis utlegget fra Google AdWords er på 1000,- kr eks.mva., og fakturaen sendes dere i deres navn, skal du fakturere kunde 1000,- kr pluss mva.

   

  Takk for godt svar krikkert.

   

  1)Kan jeg da i utgangspunktet endre navnet til kundens navn for fakturering bare at betalingen blir utført med vår betalingsløsning og da fakturere uten mva?

  2) Dersom jeg fakturerer 1250,- inkl moms, men ved registrering av kjøpet for annonseringen benyttes kode 86 slik at moms blir lagt til og så trukket fra, vil da mva. betalt av kunde bli betalt til staten uten grunnlag? Eller blir det slik at både kunden og vi avskriver momsen (vi på google adwords, og kunden på oss?)


 2. Hei

   

  Har et ENK som ble MVA-pliktig 14.10.16 og ser nå over MVA oppgaven for 2016.

   

  Vi har noen kunder der vi legger ut for annonsekostnadene til deres markedsføring pga. de ikke ønsker å dele kortinformasjon.

   

  Dermed fakturerer vi f.eks. 1000 kroner til annonsekostnad.

  Når vi får faktura fra Google Adwords/facebook som er basert i utlandet legger vi dette inn med Kode 86 i Fiken der mva blir lagt til så trukket fra.

   

  Så mitt spørsmål er:

  Dersom jeg fakturerer kunden for 1000,- + 250,- så vil jeg i utgangspunktet ha mottatt 250,- som skal til staten, men når kjøpet kommer på 1000 kroner vil moms bli lagt til så trukket fra og dermed vil beløpet kunden skulle ha betalt vært 1000 kroner.

  Hvordan er det korrekt å fakturere kunden? 1000,- avgiftsfritt eller med 25%? 


 3.  

  En runde til i Fallout 4 på nye gaming riggen :)

  Nice. Hvilke specs har den? :)

   

   

  Til tråden: Jeg lager noen mods til Fallout 4 og spiller også en del CS:GO og DayZ.

   

  Intel Core i7-6700K

  Asus Maximum VIII Hero

  G.Skill Ripjaws V Series DDR4 2666 (16GB)

  MSI GTX 980 Ti Gaming 6G

  Samsung 950 Pro M.2 SSD (256 GB)

   

  Pluss litt andre godsaker ;)

  • Like 1

 4. Har to DXRacer stoler selv, en drifting på jobb, og en MAX series hjemme.

   

  Slet endel med ryggsmerter før jeg kjøpte disse stolene, , hadde en ergonomisk dyr sak fra EFG som jeg bytta ut med MAX. MAX stolen er vel snart to år gammel, har aldri hatt det bedre foran PCen hjemme. Når jeg i nye jobben fikk vondt i ryggen igjen av stolen der, spurte jeg om å få kjøpe ny, kjøpte da en drifting som ble en hit på kontoret. En har alt kjøpt lik, venter at flere vil hive seg på.

   

  Hovedpoenget med disse stolene for meg, er at de er solide, gir god støtte når du trenger det, har avtagbare ergonomiske muligheter, og kan være løse og avslappede når det behovet melder seg.

   

  Kort fortalt jeg kommer neppe til å sitte i noe annet foran en PC igjen. 

  Har du noe link til disse stolene? Trenger en ny selv. Kostnad er ikke noe problem når det kommer til ny stol :)


 5. Kjøpte Mario & Sonic Olympics 2016 til 3DS for kr 329,- i et svakt øyeblikk. Hadde håpet det skulle være noenlunde morsomt, men er noe av det verste mølet jeg har spilt på lenge. Styr unna. Eneste morsomme er golf, bordtennis, fotball og turn, men alle fire er gjort langt bedre i "ekte" spill (dvs Mario Tennis, ikke bordtennis, og turning er bare en rip-off av Hatsume Miku. Kjøp heller det, det er LANGT bedre. Og har mer enn tre sanger...)

  Takk for det, så faktisk på å kjøpe det til guttungen!


 6.  

  Druid er alltid safe, shammy også egentlig, men er litt mer å tenke på der.

  Disc ser svært interessant ut i Legion om jeg skal være ærlig.

  Disc er vel stikk motsatt av det jeg kunne tenke meg fra en healer  :wee:

  For mye å tenke på å ta hensyn til.

   

  Har sett litt på resto druid også, som også ikke er det verste å levle mtp. man får Balance Affinity. 

   

  Holder med til disc for tiden, tenker også på å levle en resto druid. Si ifra om du begynner, se ser vi hvem som er først til 100 ;)

×
×
 • Create New...