Gå til innhold

PHS2018!

Medlemmer
  • Innlegg

    276
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PHS2018!

  1. Angående innkalling til opptaksprøvene og konkurransepoeng:

     

    Vil det ikke være mer fornuftig å sende pc-tester til KUN de med høyest konkurransepoeng. Jeg ser ikke logikken i at de sender pc-tester til absolutt alle sammen og bare kun de med høyest konkurransepoeng blir da innkalt til fysiske tester. Hva er vitsen med å gjennomføre pc-tester når du får vite at du ikke er med videre i opptaket allikevel basert på dine konkurransepoeng. Noen flere som er enige?

  2. Vell, 

     

    De nye regler om å ta inn de med høyest konkurransepoeng innen 1.mars skremmer meg. Det er utrolig mange der ute med god snitt på vitnemålet og en del flere som sitter med massevis av alderspoeng og mye mer. Jentene er som oftest flinkest på skolen, og de alle fleste har minst 50 konkurransepoeng. Det er helt åpenbart at det vil være mye høyere prosent inntak av jenter enn gutter. Som konklusjon tenker jeg at søkere med under 50 konkurransepoeng vil ikke ha sjanse til å bli tatt med videre i det hele tatt, dessverre:(

  3. Hei, har et spm ang egnethetstesten under opptaket. Har forstått det slik at man blir vurdert alene utifra intervjuet og gruppeoppgaven? Betyr dette at det ikke er vits i å sende med attester fra tidligere erfaringer, eller kan dette telle positivt med? Tenker da eksempelvis på at man har vært MP i fgt, og har et år på baken innad i psykiatrien?

     

    Hadde vært flott om noen kunne gitt et klart svar på dette, da jeg ikke finner noe om dette på phs sine sider :)

    Det er ingen som får fortrinn i opptaks prosessen ut fra deres tidligere erfaringer. Det er jo så klart positivt å sitte med denne erfaringen under utdanningen. 

  4. Jeg er faktisk veldig usikker på dette punktet, fordi både denne nettsiden og phs sin nettside hevder at alderskravet om at man må ha fylt 20 år året man søker er fjernet. Vgs elever som går en treårig skolegang på VGs fyller 19 året de slutter, og 20 året etter der, så dersom alderskravet er fjernet må det vel bety at det er under 20, altså 19 og nedover, men da skjønner jeg ikke Hvorofr phs sin nettside hevder at man skal ha generell studiekompetanse innen 1.mars året man søker. Det strider i mot det faktum at alderskravet er fjernet.https://www.politiforum.no/artikler/fjerner-alderskrav-ved-phs/404499

    Enig med deg her. Men kravene for generell studiekompetanse er nødvendig å dokumentere før 1.mars for å være med på den videre søknadsprosessen. Tror ikke det er lurt å ha vært gjennom alle fysiske testene og levert medisinske tester først, også får du beskjed om at du ikke har oppnådd generell studiekompetanse senere. Tror ikke politihøgskolen har så veldig lyst til å bruke ressurser på denne måten. 

     

    Tror ikke politihøgskolen har fått med seg at elevene på siste VGs ikke får vitnemålet sitt og dermed ikke oppnår generell studiekompetanse før de har fått vitnemålet sitt i Juni. ( NB: dette mener ihvertfall jeg)

     

    Send en mail til phs for å være på den sikre siden, lykke til!

  5. Mtp svømmingen, er det overkommelig å svømme normal, gjennomsnittlig brystsvømming? 

    Øvelsen svømming er lagt opp slik at de første 75 meter svømmes valgfritt, mens de siste 25 meter må svømmes på rygg med armer under vannet, ved bruke av slynge-spark.

     

    Men armer kan brukes så lenge de befinner seg under vannet til en hver tid under de siste 25 meter på rygg.

  6. Hei!

    Jeg går siste året på VGS, og har tenkt å søke i år. Er dette mulig, og hvilke karakterer søker jeg med? Søker jeg med de jeg har fått som standpunkt på vitnemålet så langt, også eventuelt med halvårsvurderingen min som kommer før nå i januar, eller søker jeg når skolegangen min er ferdig(sent i juni)? 

     

    Tusen takk for svar på forhånd :)

    https://www.phs.no/studietilbud/bachelor/opptakskrav/studiekompetanse/

     

    Søkere må ha generell studiekompetanse innen  søknadsfrist 1.mars. Du får nok ikke generell studiekompetanse før du er ferdig med dine siste vurderinger og har fått et vitnemål. 

    • Liker 1
  7. Gjensøkerordningen avvikles fra og med opptaket i 2018
    De siste årene har Politihøgskolen som følge av høye søkertall hatt kapasitetsutfordringer ved opptaksprøvene. Politihøgskolen innførte derfor en ordning med at søkere som bestod opptaksprøvene året før, men som ikke fikk tilbud om studieplass, slapp å gjennomføre opptaksprøvene på nytt. Som følge av ny forskrift om opptak til bachelorutdanningen har Politihøgskolen fra 2018 mulighet til å regulere antallet søkere som innkalles til opptaksprøver. Gjensøkerordningen avvikles derfor fra og med neste års opptak, noe som betyr at alle søkere i 2018 må gjennomføre opptaksprøver.

     

    Hvordan kan politihøgskolen være så sikre på at søker tallet vil være mye færre enn de siste tidligere årene, hva skjer om søkertallet overstiger over 4000?,  da vil de nok ha stor kapasitetutfordring til å gjennomføre opptaket tenker jeg da, hva tenker dere andre?

  8.  

     

     

    Hvor mange ganger har dere søkt politihøgskolen tidligere? Blir fjerde gangen min neste år:)!

    Min 2 gang nå til våren. Røk på konkurransepoeng i år, så går rundt med konstant noia for å ikke naile eksamene jeg tar opp nå.
    Er det med alderspoeng? Du får vel 2 aldersoeng fra og med du fyller 20 frem til du er 23 for hvert år - totalt 8 alderspoeng.

    Makset alderspoeng, men tar et årsstudium + noen eksamener. Om det går som planlagt ender jeg på 51 i år :)

     

    Så bra, lykke til!

  9.  

    Hvor mange ganger har dere søkt politihøgskolen tidligere? Blir fjerde gangen min neste år:)!

    Min 2 gang nå til våren. Røk på konkurransepoeng i år, så går rundt med konstant noia for å ikke naile eksamene jeg tar opp nå.

     

    Er det med alderspoeng? Du får vel 2 aldersoeng fra og med du fyller 20 frem til du er 23 for hvert år - totalt 8 alderspoeng.

  10.  

    Dere som tenker å søke PHS, har dere en plan B?

     

    Vet egentlig ikke om noe annet jeg kunne tenkt meg enn å bli politi, men vet hvor vanskelig det kan være å komme inn (spesielt på første forsøk)..aner liksom ikke hva jeg eventuelt kunne hatt som plan B

    Jeg har ingen plan b. Er politi jeg vil (skal) bli. Uansett hva en plan b skulle vært, så føler jeg selv at dette ville vært noe jeg bare hadde gjort sånn halvveis.

     

    Enig!

  11.  

     

     

    Uff, jaja så holdt ikke karakterene mine for i år...Satser på neste år  :)  Håper ordningen for bestått egnethet fra tidligere vedvarer, ser ikke noen grunn til at de skal endre det? 

    Hva hadde du i snitt i år? 

     

    Havnet på 4,67. Fagene jeg tok opp gikk ikke helt som planlagt  :hrm: Stiller vertfall med ekstra alderspoeng nå da. Hva hadde du?

     

     

    47,2. Snakket med PHS på telefon og hun mente at ordningen for bestått egnethet ikke varer slik det ser ut nå, men at vi bare måtte følge med på PHS sine nettsider når det nærmer seg jul. :-( 

     

    Det er jo ikke blitt gjort noe endringer i forhold til det fysiske og egnethet, hvorfor skal dem ikke videreføre samme ordningen til neste år da? Når var det du prata med dem? Sikker på at det ikke var på grunn av justering av studieplasser, men nå skal de ikke nedjustere studieplasser.

     

    Også tenker jeg at de ikke ønsker og er villig til å bruke så mye ressurser på de som allerede har bestått testene.

  12. Hei! Jeg står ganske høyt oppe på ventelista til medisin vår i Oslo og går foreløpig årsstudium ved NTNU. Kommer rett fra vgs og vet ikke helt hva jeg skal gjøre videre.

     

    For det første er jeg usikker på hva jeg skal gjøre om jeg får tilbud om plass i Oslo, har jo satt det øverst på lista for en grunn? Men så har jeg slått meg til ro med NTNU og Trondheim samtidig som at jeg trives utrolig godt.

     

    Det jeg egentlig trenger hjelp til er en backup plan i tilfelle jeg finner ut at jeg takker nei til medisin. Jeg er nemlig utrolig glad i matte og kjemi og vil gjerne jobbe med dette videre. Utover det så liker jeg ikke så godt biologi(kun humanbiologi), fysikk går fint også er jeg veldig kreativ og "nyskapende". Har egentlig veldig lyst til å gå en sivinglinje, men spørsmålet er egentlig hvilken. Til nå har jeg sett på disse linjene, kan dere som går der/kan mer om dem fortelle meg litt mer om de ulike linjene som kan passe meg?

     

    - industriell design

    - industriell kjemi og bioteknologi

    - medisinsk teknologi (UiB)

    - energi og miljø

     

    Takk på forhånd :)

     

    Bygg, elektronikk, bio eller maskiningeniør? 

×
×
  • Opprett ny...