Gå til innhold

1YEQN1B1

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 1YEQN1B1

  1. Nei, dette er løgn. Levetiden er betydelig høyere (20-30 år). Det at vindkraft er subsidiert og ikke lønnsomt, er en myte som florerer blant vindkraftmotstandere, og stemmer ikke. En viss andel av selve turbinbladene har blitt gravd ned (tårn og annet blir resirkulert), men dette ønsker bransjen selv å endre: https://www.tu.no/artikler/vil-forby-dumping-av-blader-fra-vindkraftverk/511268?key=jvrCEb6f

    • Liker 4
  2. 1 hour ago, poffer said:

    Iskast er også en mulighet, og store klumper kan fyke flere hundre meter av sted. Maksimal kasteavstand for is regnes vanligvis ut ved formelen: 1,5 x (D + h) der D er rotordiameteren og h er navhøyden

    Dette er et svært grovt estimat. Å beregne sannsynlighet for iskast er omfattende og inkluderer blant annet lokasjon, terrenghøyde, vindhastighet, vindretning, rotasjonshastighet, temperatur +++.

  3. Interessant sak dette:

    Det skrikes om flere ingeniører i alle land, også har vi mange tusen som er ledige etter oljepris raset. Kan det være at det er bare de med Bachelor og Master som kan brukes? Hva med alle som har teknisk fagskole? Er de ikke bra nok? Ikke rart at de unge tenker seg om 2 ganger....

     

    Hvilke unge er det som tenker seg om to ganger, og hva er det de vurderer? Det kom nemlig ikke så godt frem i teksten din.

  4.  

    Slike rekorder kan vi bare ikke la bli stående. Nå gjelder det for all del å finne et eller annet forlatt sted på vestlandet vi kan ta rekorden tilbake til Norge på.

     

    Ingen fare, vi har mange rekorder allerede ved å bom-finansiere utbyggingene våre :p

    Men ja, dette kan trolig være aktuelt i flere områder av Norge , er det noen som vet om det er solcelle paneler som skal ligge over deler av tunnelen? Ser sånn ut på bildene.

    Det ser strengt tatt ut som hull i taket, noe som er svært vanlig ved undersjøiske tunneler. Jeg regner med at det er for å vende folk til lysforskjellen når man kjører inn eller ut?

×
×
  • Opprett ny...