Gå til innhold

imposibles

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av imposibles

  1.  

    Det er nok bare du. Høres veldig spesielt ut. 

     

    Om jeg spiller et spill en kompis ikke synes er gøy gir jeg F. vice verca.

     

    Nei nei. Om venner har meninger er helt ok. Jeg snakker om sosial rejects. Altså folk som er opphengt på en søppel dynge av en YouTube kanal som har mye påvirkelser på nettet at det rett og slett ødelegger hele spill opplevelsen når slikt popper opp i hodet. Forum snakk eller venner er noe helt annet og helt normalt, diskusjon er bare helt topp!

    Det blir litt som når du begynner å prate religion, man får stygt til alt som har med religion å gjøre.

  2.  

    Jeg ville vært Thor, eneste guden jeg tror på :p

     

    Vil ikke anbefale norrøn religion. På samme måte som jeg hater menneskeofring som eksisterte nesten universielt som Amerikas, Midtøsten, Afrikanske stammer. På samme måte hadde vikinger menneskeofring innenfor bloting. Så på den måten er jeg ikke direkte stolt over den religionen som våre forfedre praktiserte. Hadde det ikke vært for den så har jeg vel ikke direkte brydd meg om noen liker norrøn historie og religion. Eller historie er greit men ikke noen religion jeg finner beundringsverdig av den grunn.
    Så du liker ikke menneskeofring? Da burde du ta avstand fra bibelen. Abraham ble jo bedt av gud om å ofre sin sønn Isak for å prøve hans tro, og gud ofret/drepte vel jesus. Så hvorfor er det greit med all ofringen i bibelen, men ikke i norrøn religion?

     

    I linken under kan du lese om en stor mengde menneskeofringer i bibelen. Leser du ikke i din egen lærebok?

     

    http://www.biblen.info/Bibelen-offer.htm

  3. kvinner voksne mennesker av hunnkjønn. Det hebraiske ordet for kvinne er isjsjah som bokstavelig betyr manninne.

     

    Nedvurderer bibelen kvinnene. Behandler den dem som mindreverdige mennesker

     

    1.Mos 2:18: Da sa ( Jehova) Gud: Det er ikke godt for mannen å være alene. Jeg vil gi ham en hjelper som er hans like ( som et motstykke til ham) Gud sa ikke her at mannen er bedre enn kvinnen. Han viste snarere at kvinnen skulle ha egenskaper som ville utfylle mannens egenskaper innen Guds ordning. Et motstykke er den ene av to deler som utfyller hverandre. Noen egenskaper og evner er derfor mer fremtredende hos kvinner som gruppe betraktet, mens andre er mer fremtredende hos menn.

     

    1.Mos 3:16: Til kvinnen sa Gud: Din lyst skal stå til din mann og han skal råde over deg. Denne uttalelsen som Jehova kom med etter at Adam og Eva hadde syndet, var ikke en erklæring om noe mennene ble pålagt å gjøre, men en erklæring om hva Jehova på forhånd visste at de ville komme til å gjøre nå som selviskhet var blitt en del av menneskenes liv. En rekke senere bibelske beretninger forteller om de tragiske situasjonene som utviklet seg fordi mennene rådde over kvinnene i selviskhet. Men Bibelen sier ikke at Gud godkjente en slik handlemåte eller at en slik handlemåte skulle være et eksempel for andre.

    1Mos 02,21 Herren skaper kvinnen

    21 Da lot Herren Gud en dyp søvn komme over mannen. Og mens han sov, tok han et av hans ribben og fylte igjen med kjøtt. 22 Av det ribbenet Herren Gud hadde tatt fra mannen, bygde han en kvinne, og han førte henne bort til ham.

     

     

    1Mos 03,16 Herren mener at menn skal råde over kvinner

    16 Til kvinnen sa han:

    «Stor vil jeg gjøre din møye

    så ofte du er med barn;

    med smerte skal du føde.

    Din lyst skal stå til din mann,

    og han skal råde over deg.»

     

     

    2Mos 21,07 Regler for salg av sine døtre som slaver

    7 Når en mann selger sin datter som trellkvinne, skal hun ikke gis fri som trellene. 8 Hvis hennes herre har bestemt henne for seg selv, men ikke liker henne, skal han la henne kjøpes fri. Han har ikke rett til å selge henne til utlendinger, siden han har vært troløs mot henne. 9 Men har han bestemt henne for sin sønn, skal han gi henne samme rett som døtre har. 10 Får sønnen enda en kone, skal han ikke la den første mangle mat, klær eller ekteskapelig omgang. 11 Dersom han ikke lar henne få disse tre ting, skal hun gis fri uten vederlag, uten betaling.

     

     

    2Mos 22,18 Trollkvinner skal drepes

    18 En trollkvinne skal du ikke la leve.

     

     

    3Mos 19,29 Du skal ikke la din datter bli en skjøge

    29 Du skal ikke vanhellige din datter ved å la henne bli skjøge. For da blir folket usedelig, og landet blir fullt av skamløshet.

     

     

    4Mos 05,27 Buken skal hovne opp på utro kvinner

    27 Hvis hun har gjort seg uren og vært utro mot sin mann, da vil forbannelsesvannet volde smerte når hun får det i seg. Hennes buk svulmer opp, og hennes hofter svinner inn, og hun blir en forbannelse blant sine landsmenn. 28 Men hvis kvinnen ikke har gjort seg uren, men er ren, da skal hun ikke ha noen skade av det; hun kan fremdeles få barn.

     

    29 Dette er loven om sjalusi: Når en gift kvinne kommer på avveier og gjør seg uren, 30 eller når en mann blir grepet av sjalusi og får mistanke til sin kone, da skal han la kvinnen tre fram for Herren, og presten skal gjøre med henne alt som er skrevet i denne loven. 31 Mannen skal være fri for skyld, men kvinnen må lide for sin misgjerning.

     

     

    5Mos 21,10 Herren aksepterer tvangsekteskap

    10 Når du drar i krig mot dine fiender, og Herren din Gud gir dem i dine hender, så du tar noen av dem til fange, 11 og du blant fangene ser en vakker kvinne som du blir glad i og vil ha til kone, 12 skal du føre henne inn i huset ditt. Hun skal klippe håret og skjære neglene 13 og ta av seg de klærne hun hadde på da hun ble tatt til fange. Så skal hun bli i ditt hus og sørge over sin far og sin mor en hel måned. Siden kan du gå inn til henne og ta henne til ekte, så hun blir din kone.

     

     

    5Mos 21,15 Herren aksepterer flerkoneri

    15 Det kan hende at en mann har to koner, en som han elsker, og en som han ikke bryr seg om, og at han får sønner med begge to, men den førstefødte er sønn av henne som han ikke holder av....

     

     

    5Mos 22,20 Dødsstraff for piker som gifter seg uten å være jomfru

    20 Men hvis beskyldningen er sann, hvis det ikke finnes tegn på at piken var jomfru, 21 da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i byen skal steine henne i hjel. For hun har gjort en skammelig gjerning i Israel ved å drive utukt i sin fars hus. Slik skal du rydde ut det onde hos deg.

     

     

    5Mos 22,23 Dødsstraff for kvinner som blir voldtatt i byer

    23 Når en mann treffer en ung pike i byen, en som er jomfru og forlovet med en annen mann, og han har samleie med henne, 24 skal dere føre begge to til byporten og steine dem i hjel, piken fordi hun ikke ropte om hjelp enda hun var i en by, og mannen fordi han krenket en annen manns kvinne. Slik skal du rydde ut det onde hos deg.

    Upassende innlegg?

    Svar

    Bguiden

    Bguiden

    Innlegg: 61

    24.01.04 14:50Del

    1Kor 11,03 Mannen er kvinnens hode

    3 Jeg vil dere skal vite at Kristus er enhver manns hode, mannen er kvinnens hode, og Kristi hode er Gud.

     

    1Kor 11,06 Det er en skam for en kvinne å klippe eller barbere av seg håret

    6 Hvis hun ikke vil ha noe på hodet, kan hun like godt klippe av seg håret! Men når det nå er en skam for en kvinne å klippe eller barbere av seg håret, da må hun ha noe på hodet.

     

    1Kor 11,07 Kvinnen ble skapt for mannens skyld

    7 Mannen må ikke dekke hodet, for han er Guds bilde og ære. Men kvinnen er mannens ære. 8 For mannen ble ikke til av kvinnen, men kvinnen av mannen. 9 Mannen ble heller ikke skapt for kvinnens skyld, men kvinnen for mannens.

     

    1Kor 14,34 Kvinnene skal tie i menigheten

    Som i alle kristne menigheter 34 skal kvinnene tie i menighetssamlingene. Det er ikke tillatt for dem å tale, de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det sømmer seg ikke for en kvinne å tale i menigheten.

     

    Ef 05,22 En kvinne skal underordne seg under sin mann i alt

    22 De gifte kvinner skal underordne seg under mennene sine som under Herren selv. 23 For mannen er kvinnens hode, slik Kristus er kirkens hode; han er frelser for sitt legeme. 24 Likesom kirken underordner seg under Kristus, skal en kvinne underordne seg under sin mann i alt.

     

    Kol 03,18 Hustruer skal underordne seg under sine menn

    18 Dere hustruer skal underordne dere under deres menn, som det sømmer seg for kristne.

     

    1Tim 02,09 Kvinner skal ikke pynte seg utfordrende

    9 Likeså vil jeg at kvinnene skal ha en fin fremtreden; de skal ikke pynte seg utfordrende, men sømmelig, ikke med flotte frisyrer, gullsmykker, perler eller dyre klær. 10 Deres pryd skal være gode gjerninger, slik det passer seg for kvinner som vil leve gudfryktig.

     

    1Tim 02,11 En kvinne skal ta imot læren i taushet og underordne seg

    11 En kvinne skal ta imot læren i taushet; hun skal underordne seg. 12 Jeg tillater ikke en kvinne å opptre som lærer, heller ikke å være herre over mannen; hun skal være stille. 13 For Adam ble skapt først og så Eva. 14 Og Adam ble ikke forført, men kvinnen lot seg forføre og brøt budet. 15 Men hun skal bli frelst, igjennom sin barnefødsel, så sant hun holder fast ved tro, kjærlighet og helliggjørelse og lever som det sømmer seg.

     

    Tit 02,03 Kvinner skal underordne seg sine menn

    3 Likeså skal de eldre kvinnene oppføre seg som det sømmer seg for hellige. De skal ikke fare med sladder eller ligge under for drikk, men være lærere i det gode, 4 så de kan lære de unge kvinnene å elske mann og barn, 5 leve sømmelig og rent, være gode husmødre og underordne seg sine menn, slik at Guds ord ikke blir spottet.

     

    1Pet 03,01 Gifte kvinner skal underordne seg sine menn

    1 Likeså skal dere gifte kvinner underordne dere under deres menn. Så kan de menn som står Ordet imot, bli vunnet, ikke ved ord, men ved hustruens livsførsel, 2 når de ser hvordan dere lever i renhet og gudsfrykt.

     

    1Pet 03,03 Kvinner skal ikke pynte seg

    3 La ikke ytre stas, frisyrer, gullkjeder og fine klær være det som pryder dere. 4 Deres smykke skal være det indre, skjulte menneske med sitt milde og rolige sinn, som er uforgjengelig og dyrebart for Gud. 5 For slik smykket de hellige kvinner seg i tidligere tider, de som satte sin lit til Gud. De underordnet seg sine menn, 6 likesom Sara var lydig mot Abraham og kalte ham herre.

    • Liker 2
  4. Når vi går på gaten en mørk kveld, setter vi pris på gatelyktene som hjelper oss til å finne veien. Lyset fra dem får oss til å føle oss tryggge. Nå, i den mørkeste tid verden noen gang har opplevd, setter vi virkelig pris på verdifull veiledning som kan vise hvilken vei vi selv og vår familie må gå. Og hvis vi kan få veiledning som viser hvordan vi kan oppnå en lykkelig framtid, ønsker vi naturligvis å vite hvor vi kan finne den.

     

    En vis mann sa en gang til Gud: Ditt ord er en lykte for min fot og et lys for min sti. ( Salme 119: 105 ) Guds ord finner vi i bibelen. Hvis du undersøker bibelen, vil du oppdage at den inneholder praktiske veiledning som kan hjelpe til å oppnå et lykkelig og meningsfylt liv. Bibelen kan være av stor praktisk verdi for oss.

    Ja den gatelykta di er det nok best å følge. Ellers så blir det en plass i helvete til evig tid. Hvordan behandles tidligere medlemmer av jehovas som ikke lenger gidder å følge denne gatelykta di?

  5. Klart det er en mental sykdom. Og før dere hopper på meg og påstår at jeg er religiøs -  jeg tror ikke på en gud eller en guddom. Jeg tror på realiteten - det vi kan se, røre, føle og observere. Alt i denne verden har blitt skapt av naturen. Vi, akkurat som alle andre skapninger på denne planeten, kommer fra naturen. Selvfølgelig, når vi først kom til var vi ganske mye enklere og langt mindre kapabel enn vi er nå.

     

    Natur hamret oss, herdet oss gjennom millioner av år - og evolusjonen tok sin vei. For omtrent 20.000 år siden, var vi blitt

    til det vi er nå: Homo Sapiens; Vis Mann.

     

    Alle har vi en hovedoppgave.

    En manns plikt er å beskytte sin familie, bringe mat på bordet, lære sine barn verdier og idealer, og være en god far.

    En kvinnes plikt er å være en god og omsorgsfull mor og ta vare på familien.

     

    Dette er våre primære oppgaver. Selvfølgelig, jeg sier på ingen måte at vi er begrenset til å gjøre kun disse tingene.

    Men de er våre primære oppgaver og mål som naturen belastet oss med. At hver av oss har utført disse oppgavene er det som har sørget for at vi har komt så langt.

     

    I det øyeblikket vi går mot våre primære oppgaver, er det øyeblikket vi spytter i ansiktet på naturen. Dette er ikke klokt.

    Vi kommer alle fra naturen, og å jobbe mot naturen jobbe er mot deg selv.

     

    La oss si at en katt ser en hund. Katten er veldig imponert over hundens styrke og hurtighet. Katten er sjalu, og

    drømmer om å være en hund. Til slutt forsøker katten å jakte som en hund, og oppføre seg som en. Men til tross

    for hva katten skulle finne på å gjøre, er han fortsatt en katt, og han vil aldri kunne bli hund. I det lange løp vil hans handlinger bare føre til ruiner.

     

    Vi er hva vi er, uavhenging av om vi ønsker å være. Noen ønsker at de var noe de ikke er. Uansett hvilke grunner de måtte ha, så har vi alle en primær rolle å oppfylle. En kvinne er å bli mor; en mann er å bli far.

     

    Hvis naturen har bestemt at du skulle bli født en mann, har den bestemt at du skal oppfylle din primære rolle som mann. Hva du måtte føle og ønske, er dine egne personlige ønsker.

     

    Selvfølgelig kan disse mentalt syke folkene prøve å bryte fri fra naturens begrensninger, de kan prøve å late som naturens lov

    ikke gjelder for oss mennesker, som om vi er en slags magisk skapning som er over naturens lov.

     

    Uansett hvordan de måtte velge å se det så er dette rett og slett slik det er. I det øyeblikket de går imot naturen og begynner å tukle med hormoner og operasjoner, da de jobber mot det som skapte ikke bare dem - men oss alle. Alt levende på denne planeten. I det øyeblikket en går mot naturen er det øyeblikket en begynner å kjempe mot seg selv.

    Å gå mot naturen gjør vi da hele tiden. Det ikke naturlig for oss mennesker å fly, svømme under vann, reise til månen og besøke planeten mars. Det kalles teknologi, og leder oss inn i nye spennende eventyr hele tiden.

     

    I fremtide vil vi gå mere og mere imot naturen. Om femti år består kanskje kroppen vår av halvparten kunstige deler og resten naturlige deler, og vi lever kanskje av den grunn i flere hundre år. :)

    • Liker 2
  6.  

     

    Vi må ha hjelpemidler , det er våkn opp og vakttårnet bladet som hjelper deg til å fortstå bedre på bibelen.

     

    www.jw.org/no

     

    På jw sine sider så star det som nevnt tidligere, sitat:

    "Du trenger ikke Å være svært intelligent eller ha høyere utdannelse for å forstå bibelen."https://www.jw.org/no/hva-bibelen-laerer/sporsmal/forsta-bibelen/

    Men du mener den er så vanskelig å forstå at man trenger både "vakttårnet" og "våkn opp" for å skjønne noe :) Våkn opp, sier nå jeg.

     

    JA

     

    Tenk deg to menn som prøver å reparere hver sin bil. Den ene mannen kaster oppgitt verktøyet fra seg. Den andre fortsetter ufortrødent. Han reparer feilen, vrir om tenningsnøkkelen og smiler fornøyd idet motoren starter og går jevnt. Det er ikke vanskelig å gjette seg til hvem av dem som hadde en instruksjonsbok fra fabrikanten.

    Litt dårlig instruksjonsbok (bibelen) når du må ha to andre bøker for å forstå hva som står i instruksjonsboka :)

  7. Vi må ha hjelpemidler , det er våkn opp og vakttårnet bladet som hjelper deg til å fortstå bedre på bibelen.

     

    www.jw.org/no

     

    På jw sine sider så star det som nevnt tidligere, sitat:

    "Du trenger ikke Å være svært intelligent eller ha høyere utdannelse for å forstå bibelen."

    https://www.jw.org/no/hva-bibelen-laerer/sporsmal/forsta-bibelen/

     

    Men du mener den er så vanskelig å forstå at man trenger både "vakttårnet" og "våkn opp" for å skjønne noe :) Våkn opp, sier nå jeg.

  8. Sikkert bare dumt det jeg sier, men for meg er det viktig å ha en hobby å brenne for. Mine to viktigste hobbyer er tv-spill på ps4 og gitar. Det er klart på tunge dager så er det ikke så lett å komme igang. Har du prøvd strikking, det er jo så poppulært for tida. Finnes mye info på youtube.

     

    Ellers så vil jeg anbefale deg å sette deg et lite mål med en liten spasertur hver dag. Kanskje begynne med 15 min, og øke litt etter hvert. Det føles fint å mestre slike små mål som en setter seg. Det gjør så godt når man er ferdig. Håper du finner ut av det :)

  9. Oslo 1970 kontra Oslo 2013

     

    Oslo 1970:

     

    47 forbrytelser pr 1000 innbyggere.

    Du finner tallene i dette dokumentet : https://www.ssb.no/a/histstat/sagml/sagml_55.pdf

    Står under punkt 3.4

     

    Oslo 2013:

     

    126,6 lovbrudd pr 1000 innbyggere

    Du finner tallene i denne oversikten: https://www.ssb.no/sosiale-forhold-og-kriminalitet/statistikker/lovbrudda/aar/2015-04-15?fane=tabell&sort=nummer&tabell=224259

     

    Ut fra disse tallene, ser det ut som at det nå blir begått over dobbelt så mange lovbrudd enn hva det gjorde i 1970.

    Er all dritten som blir henlagt med et klapp på skulderen med i desse statistikkene. Og alle saker som politiet ikke engang "gidder" å ta tak i på grunn av resursmangler? Jeg tipper det blir henlagt mye flere saker idag enn på 70 tallet.

    • Liker 2
  10.  

     

     

    Jeg spør deg om DOKUMENTASJON, ikke linker. Og nei, den ENE linken du ga meg var ikke nok dokumentasjon for dine påstander. Og nei, jeg leste den ikke, fordi jeg så hva den handlet om, ristet på hodet og lukket fanen.

     Du ristet altså på hodet av en artikkel som tar opp sex trakassering av tyske jenter å avfeide det som tull. Og du ber om enda mer dokumentasjon om samme emne, til hvilket formål? Du tar det jo ikke til deg.  Hva er det du egentlig vil diskutere her? Du snakker ikke om trådens emne som er tyske jenter som blir plaget av flyktninger.  Mener du det er utidig at det kommer frem i lyset? Skader det "saken" din?
    Shruggie er enten en andre eller tredje generasjons invandrer, eller har vert muslim i et av sine tidligere liv. Det har han avslørt mange ganger allerede. Han forsvarer alt muslimer gjør samma faen hvor groteskt det er.
    Jepp, det er bare skitne mørke muslimer som vil ha kilder på ting. Vi gode kristne hvite folk tar alt for god fisk.

    Vil du ha dokumentasjonene i blindeskrift? Du må jo være både blind og døv, og dette forumet må jo være din eneste kontakt med omverden.

  11.  

    Jeg spør deg om DOKUMENTASJON, ikke linker. Og nei, den ENE linken du ga meg var ikke nok dokumentasjon for dine påstander. Og nei, jeg leste den ikke, fordi jeg så hva den handlet om, ristet på hodet og lukket fanen.

     

     

    Du ristet altså på hodet av en artikkel som tar opp sex trakassering av tyske jenter å avfeide det som tull. Og du ber om enda mer dokumentasjon om samme emne, til hvilket formål? Du tar det jo ikke til deg. 

     

    Hva er det du egentlig vil diskutere her? Du snakker ikke om trådens emne som er tyske jenter som blir plaget av flyktninger. 

     

    Mener du det er utidig at det kommer frem i lyset? Skader det "saken" din?

    Shruggie er enten en andre eller tredje generasjons invandrer, eller har vert muslim i et av sine tidligere liv. Det har han avslørt mange ganger allerede. Han forsvarer alt muslimer gjør samma faen hvor groteskt det er.

    • Liker 2
  12. Bibelen skiller seg også ut fra alle andre bøker ved den påstanden mange av dens skribenter kom med. Ca 40 enkeltpersoner, deriblant konger, hyrder, fiskere, embetsmenn, prester, minst en hærfører og en lege var med på å skrive ned de forskjellige delene av bibelen. Men om og om igjen kom skribentene med den samme påstanden, at det de skrev, ikke var deres tanker, men Guds.

     

    Vi leser derfor ofte slike uttalelser i Bibelen: Gjennom meg taler ( Jehova ) ånd, hans ord er på min tunge og så sier Herren,allhærs ( Jehova ) I et brev som apostelen Paulus sendte til en annen evangelist skrev han: Hele skriften er inspirert av Gud og nyttig til opplæring, til irettesettelse, til å bringe orden i tingene, til opptuktelse i rettferdighet, for at gudsmennesket kan være fullt dugelig, fullstendig utrustet til all god gjerning.

     

    I overrenssstemmelse med bibelens påstand om at den er guds og ikke menneskers ord, besvarer den spørsmål som bare Gud kan besvare. Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred, hvordan menneskene kan oppnå størst mulig tilfredshet i livet og hva framtiden vil bringe for jorden og menneskene.

    Du skriver, sitat: "Den forklarer for eksempel hvorfor menneskelige styreformer ikke har klart å innføre varig fred"

     

    Og en av de viktigste grunnene til at vi ikke har hatt eller får varig fred er nettop religion.

    • Liker 1
  13. Hardstein: kan du fortelle litt om utstøtte medlemmer av jehovas vitner?

     

    Kan man si hei til utstøtte medlemmer?

     

    Stemmer det at hvis familien til et utstøtt barn har middagsgjester, må barnet spise alene på rommet sitt og helst ikke vise seg i det hele tatt, for ikke å gjøre gjestene ille til mote. Hvis familien skal besøke medlemmer av menigheten, kan barnet ikke være med?

     

    Stemmer det at et utstøtt barn som bor hjemme, lever på lånt tid og vet at den dagen h*n er gammel nok til å flytte hjemmefra, kommer kontakten med familien til å opphøre. Da har ikke lenger foreldrene plikt til å ta hånd om h*n, ja, ikke engang snakke med h*n.

×
×
  • Opprett ny...