Gå til innhold

Knutsi

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knutsi

  1. Dere som har Dev1 utgaven. Hvor vanskelig er det å få lekt med fks Dev2 utgaven for en som ikke er utvikler? Ser det er mye kule demoer osv som folk legger ut på Youtube. Er det vanskelig å få dette opp å gå?

     

    Det er enkelt å få programvare som *støtter* Rift til å kjøre på DK1. Det kreves ikke noe annet enn å plugge inn boksen med medfølgende kabler. Noen trikser til gamle spill som Skyrim, men det er slik jeg har opplevd det veldig lite vellyket og meget meget kronglete. Du kan kanskje få opp bildet, men du må ha god tracking og et grafisk grensesnitt som støtter VR for at det skal være praktisk og behagelig. Jeg blir skjelden simulatorsyk (bilsyk), men tre-fire minutter i Skyrim som var hacket til var alt jeg klarte, og det var ikke gøy.

     

    Merk at du ikke vil kunne spille de fleste spill på devkit'et. For å se litt på hva du kan forvente kan du sjekke http://share.oculusvr.com

  2. Inovasjon? Hva legger man i dette? Forventer noen at man endrer serien totalt og finner på noe helt nytt hver gang? Da lager man heller et helt annet spill, for det begrenser seg hvor mye man kan endre på ting å fremdeles være et CoD spill. Det begrenser seg faktisk hvor mye endring jeg ønsker i et CoD spill, eller andre spillserier for den saks skyld.

     

    Spørsmålet er hva du som anmelder premierer. Hvis man kommer på noe nytt som er bedre enn det som var, bør det gi størst uttelling. Hvis man reproduserer noe som er gjort før på en god måte bør det også få en ok score, men ikke like mye som de som gjorde det bedre. Hvis man gjor det samme som før, men dårligere, bør score ligge betydelig laverer.

     

    IMHO er det ekstremt viktig for spillmediet at journalistene ikke premierer det meningsløse. Store spillfabrikker er veldig gode på å dytte ut mer av det samme, men det gir bare inflasjon i markedsføring ("esktremt!", "det ULTIMATE!") og tommhet i innhold.

     

    Jeg synes f.eks. det er greit at Nintendo melker sine merkevarer, men de fortjener ikke bra omtale når de pumper ut nye New Super Mario Bros som er nærmest identiske om og om igjen. Super Mario Galaxy er derimot et eksempel på Nintendo på sitt beste.

     

    Jeg synes derimot indie-verdenen har vært fantastisk god på å produsere nye mekanikker. Kanskje fordi de faktisk er tvunget til å lage noe interessant hver gang for å overleve.

  3. Den eneste drivkraften i spillet (etter at man har fullført singleplayer) er å komme til maks level og prestige, samt opplåse alle perks, tags etc. Et helt idiotisk konsept spør du meg, (...)

     

    Tenkt som deg, men jeg kjøpte på tross av det BF4 forrige uke, og må si jeg har blitt positivt overrasket. Det er første gangen jeg spiller et primært flerspillerorientert FPS som dette, og bruker ikke mye tid på spill stort sett.

     

    Jeg legger ikke spesielt merke til levelingen og styrer lite etter den, men synes derimot oppriktig at lagspillaspektet er veldig godt, samt den rent praktiske utfordringen med å bli bedre til å sikte, lære seg å utnytte (eller kjøre!) de ulike doningene etc.

     

    Det jeg ikke takler er "på skinner" spill med mye lineæritet. Ikke spill med for mye langdryge sekvenser eller lite presise kontroller heller - GTA5 var bare frustrerende. Har brukt mest tid på diverse indie-spill de siste årene. Derfor ble jeg overrasket her, over hvor godt jeg liker dette (: Det er heldigvis mye raskere enn MMORPG'er, samt at kontrollene er presise og man oppriktig kan bygge seg "muskelminne" (lillehjerneminne?) og øke ferdigheter (:

  4. Dette er interessant, men veldig generelt skrevet... Grå substans utgjør den delen av hjernevevet som beregner og fordeler informasjon, mens hvit er raske ledningsbaner som kobler sammen de beregnende områdene. Grunnen til at du blir bedre på et spill er (sansynligvis) at det legges opp koblinger i grått hjernevev i de områdene som har ansvar for de ferdighetene som trengs, men det er fullt mulig at denne veksten utelukkende virker i spillsituasjonen, og har liten overføringsverdi.

    Heller enn å si at "spill gjør deg smartere" kan man godt tolke det som er skrevet til at "spilling gjør at du blir bedre på det du spiller", og det krever dedikert hjernevev.

    Nå viser det seg imidlertid fra annen forskning jeg har sett at ja - ferdigheter du legger opp i noen spiller (StarCraft, FPS'er) har en effekt også på ikke-spill-oppgaver knyttet til romforståelse, konsentrasjon, diskriminasjon av objekter osv.

    Det sagt dog, "mer grå masse" betyr ikke nødvendigvis at du blir smartere. Det kan bety du er en jævel på å spille fele osv., men det gjør det ikke generelt smartere, slik jeg har forstått dette.

  5. Windows Phone 8 er et OS som kjører "smooth" på selv de dårligste mobilene!

     

    Helt enig. Jeg hadde en Galaxy S3, men er faktisk langt mer fornøyd i dag med en mye billigere Nokia. S3-telefonen lugget alt for mye, og opplevelsen av å bytte mellom kjerneapplikasjonene var dårlig av den grunn. I forhold til brukeropplevelsen man får for pengene er WP8-telefonenene tilsynelatende i en klasse for seg (og app-utvalget begynner å bli ok).

  6. Jeg fikk nylig en HTC titan med WP 7.8 fra en som trodde telefonen var ødelagt, og hadde kjøpt ny. Titan-telefonen var i utgangpunktet min, men mangelen på apper og ekstremt elendig PDF-leser gjorde at jeg for et års tid siden ikke lenger kunne bruke den, og ga den fra meg. I mellomtiden har jeg kjørt Android.

     

    Opplevelsen av å prøve WP igjen etter denne pausen er interessant: det er lynkjapt, elegant, enkelt. Min Galaxy S3 er blitt treg som rakkern etter kort tid, mens denne telefonen suser av gårde. PDF-søtten har også blitt bedre. Jeg ser for meg at hvis Instagram, Legevakthåndboken og en rekke andre apper jeg benytter hadde vært tilgjengelig, hadde jeg lagt vekk Android-telefonen til fordel for den gamle WP-telefonen.

     

    Jeg kan ikke se at WP er et dårlig produkt i seg selv.

     

    Hvis Microsoft of Nokia har resursser til å pushe og støtte disse telefonene et par år til, og klarer å få de inn hos forhandlere, hvorfor skulle ikke markedsandelen øke nok til at det blir interessant å utvikle kjerne-appene? (Ruter er allerede på WP, samme med DNB).

     

    Jeg mistenker at denne skuta bare synker hvis man velger å ikke pumpe ut vannet inntill videre. I det lange løp kan det lønne seg, spesielt for Microsoft, og vi forbrukere får en reèll tredje konkurrent i mobilmarkedet som har en interessant vinkling på grafisk grensesnitt.

    • Liker 5
  7. Spørsmålet er vell ikke hva storspillerene tenker om konsollen, men hvor bra den vil selge. Nintendo fokuserer på et marked utenom det Sony og Microsoft gjør - markedet med mye barn og barnefamilier. Det er leit for oss som vokste opp med NES/SNES/N64 som det beste valget, men nå er nok virkeligheten en annen. Kanskje vi rett og slett bør slutte å bli skuffet? Hadde jeg hatt småbarn hadde jeg kjøpt en Wii til de.

     

    Skal jeg driste meg til en hypotese om hvordan maskinen vil lykkes vil det være ca. at:

     

    (1) Wii U går omtrent som Wii 1.0. Store salg, også til endel gamere, men de sistnevnte vil la den ligge brakk det meste av tiden. Noen gode spill på samme måte som Super Mario Galaxy, og masse masse spill hvor Nintendo melker kua si som før. Morro for unga. Tryghetsfølelse for far og mor. Gøy av og til for gamere, gjerne høye på nostalgi. Shame shit.

     

    (2) Storspillene vil trolig ikke komme til Wii U, i alle fall ikke etterhvert som neste generasjon konsoller får fart på seg. Som utvikler tenker jeg du ønsker å jobbe med det nyeste og det som selger, slik at du både får kompetanse og inntekt.

  8. Det er veldig spennende Linux-tider med KDE, Gnome 3 og Unity (: Jeg har selv prøvd alle tre, og må si Gnome 3 er min favoritt. Fedora har en beta ute nå (15 beta) om noen vil prøve det i en relativt stabil variant.

     

    Hadde bare den gjevne Linux-programvare holdt samme kvalitetsnivå som de nye grensesnittene, og utvalget av topprogramvare vært større, hadde det vært et real alternativ for flere.

  9. Heisann!

     

    Jeg er relativt ny hva Java angår, men har endel programmeringserfaring. Lurer på en liten stilmessig sak:

     

    Bruker man vanligvis this for å referere til private variabler i klasser, eller ungår man dette? Jeg pleier å bruke varNavn_ for å understreke at de er interne, og synes ofte this.varName_ blir noe rotetet. Hva er normalt innen profesjonel bruk? Finnes det en standard på dette?

     

    Mvh,

    - Knut

  10. Dette er egentlig en god kommentar fra Epic - de er nok innpå sannheten. Men det betyr jo egentlig ikke spesielt mye. Folk kjøper Wii fordi den er gøy å bruke, anderledes og lett å tilnærme seg. Det folk ikke vet, er at den gjevne bruker vil gå fort lei. Mange av disse brukerene følger jo ikke med i Wii-markedet uansett, og deres neste spill blir kanskje en skuffelse, om det i heletatt blir noe neste spill. Slik sett kan man kanskje undre på om Nintendo's suksess er fortjent.

     

    For industrien er maskinen farlig. Suksessen kan være med på å senke trykket i konsollkampen mot bedre grafisk prestasjon, og kanskje også skyve resursser over på andre former for innvoasjon en det som skjer inne selve spillene (mekanikk, historietfortelling etc...). Det er ikke nødvendigvis bra.

     

    Men, Wii er jo gøy, og spill som super Mario Galaxy, og Mario Kart Wii leverer jo tradisjonell Nintendokvalitet. I allefall for oss som hadde kjøpt og brukt maskinen uansett. For mange andre... kanskje litt nedtur, og bortkastede penger?

  11. Anbefaler deg å kjøpe Paper Mario på det varmeste. Har spilt det en del siden fredag, og må si at jeg liker det mer og mer.

    Er utrolig herlig med all ironien og humoren som er i spillet!  :)

    9505691[/snapback]

    Må bare si meg enig her. Grafikken og musikken er en blanding av herlig og slitsom, men bedre humor har jeg ikke sett på lenge! :) Kjæresten min kommenterte dog at spillet "høres veldig ut som Wii'en", da altså div. channels og deres musikk/lydeffekter :p

  12. Så Wii har nå solgt flere enheter enn Xbox 360 (iflg. Finacial Times etc.). Da skulle man tro, virkelig tro, at utviklere kan lage tilnærmet like store prosjekter for Wii som Xbox 360, og fortsatt få overskudd.

     

    Selv begynner jeg å bli lei kvalitetstørken nå. Det er godt Metroid og Galaxy er på vei, ellers hadde Wii'n min blitt finn.no mat. Regner min Wii som delvis bortkastede penger pga. dårlig spillutvalg, men det kan jo fort ta seg opp, slik den fortsatt selger.

    (det sagt, samboeren min er besatt av avstemingskanalen!)

  13. Jeg har ikke spilt noen av Halo spillene, så jeg skjønner ikke meg på denne hypinga :p Hvorfor er Halo så stort?

    9268552[/snapback]

    Halo river deg med i fantastisk dynamiske shoot-outs mellom deg (og noen ganger andre soldater) og Covenant, som er den religiøse pakten med romvesener av varierende raser du kjemper i mot (Halo 2 snur litt på flisa, uten at jeg vil legge igjen noen spoilere).

     

    Kombiner spillfølelsen med en relativt god historie, vidunderlig musikk, fin grafikk og god multiplayer, så har et spill som river deg sikkelig med.

     

    Eneren er ett av mine beste spillminner, da jeg i allefall lot meg dra med i historien på en helt spesiell måte. Halo 2 når ikke helt opp, men vidererfører verdenen på en god måte. Jeg ser virkelig frem til Halo 3, som blir seriens avsluttning (:

     

    Det finnes såklart gode utfordrere, særlig til PC, men på konsoll er Halo rett og slett en strålende opplevelse! (: Ble du nyskjerrig, spill Halo først, dernest Halo 2. Det gir mer følelse med universet.

  14. La oss nå vente til vi ser historien før vi skriker rasisme her. Jeg tipper de har lagt inn noen elementer relatert til vestens utnyttelse av kontinentet, kanskje spesielt legemiddelindustrien, søtte til regimene etc.

     

    Men jeg er dog enig i at noe føles "feil" med traileren. Tror dette spiller på en slags frykt mange her i vesten har for fattige, ville, voldelige Afrika, mørke mennesker etc. Spesielt scenen med en afrikaner i mørket, hvor de hvite øynene stikker frem spiller på dette tenker jeg. Det gir en slags kollisjon med bildene vi er vant til fra afrika, med lidende, mørke mennesker. Grafisk er det spennende.

     

    Det skulle også være lett å finne en lokal "warlord" eller to å trekke frem, noe som kan kutte de normale klisjeène i persongalleriet noe.

     

    Hvis de spiller historien riktig tenker jeg vi kan snakke om et spill som får oss til å ta oppgjør med egne holdninger, noe som vell hadde vært å pløye ny mark... (:

     

    Realistisk sett dog tenker jeg det bare er snakk om en produsent om satte seg ned å sa "hei karer, hva kan vi gjøre for å variere zombiene litt? De begynner å bli kjedelige..."

     

    Men det er vanskelig å sette fingeren på dette... mulig det blir en debatt når slippdato nærmer seg ;)

  15. Hvis du tar kontakt med ANSA kan de sikkert sette deg i kontakt med noen som er ute nå. Hvis du ikke får napp der kan jeg muligens sette deg i kontakt med noen som studerer i Polen.

    8418391[/snapback]

    Hei hopp ekm,

     

    Jeg har så langt vært i kontakt med SAFH, NLF og venter på svar fra ANSA. Ser ut som det ikke finnes statistikk på faglige forskjeller, og studentene er generelt sett fornøyd over alt, dog endel faller fra grunnet hjemlengsel og studietrykk.

     

    Ingen av studiestedene i Øst-Europa virker til å være rangert i verdensklassen av internasjonale undersøkelser, men det er muligens ikke å forvente. UiO kommer ikke så langt opp heller etter det jeg husker ;)

     

    Jeg har ikke noe i mot å settes i kontakt med noen i Polen om det ikke er mye bry, hvor studerer vedkommende? :)

  16. Hei alle samen,

     

    Jeg kommer til å søke meg inn på medisinstudiet et eller annet sted i Øst-Europa i løpet av 2008, da dette nærmest har blitt et kall de siste årene.

     

    Jeg sliter dog litt med å få oversikt over de faktisk kvalitetsforskjellene i utdanningene/lærestedene og forskjeller i de kulturelle og språklige utfordrigene mellom landene.

     

    Er det noen her som kan hjelpe meg litt på vei, ev. peke meg til resursser som kan hjelpe?

     

    Jeg regner med jeg ikke er den første som har spurt seg om dette (: Hvis noen har tatt valget tidligere, hadde jeg satt stor pris på å høre hva som gjorde at man valgte det ene landet foran det andre.

     

    Mvh,

    .. Knut

  17. Dette er misbruk av logikk. Det er ingen logisk konklusjon at du vil heve din respekt om du begår en masakre. Det er en irrasjonell konklusjon bare et sykt menneske ville kommet med.

    8403883[/snapback]

    Hvem sa logikk alltid har noe med medfølelse og menneskelighet å gjøre (som jeg antar du mener med "sykt").

     

    Hvis man i i 1940 var overbevist om at jødene er årsaken til all verdens lidelse, og så på de som ikke-mennesker uten verdi er det logisk å gjøre som Hitler. Sykt, ja, men ikke direkte ulogisk. I dag vet dog de fleste bedre. Mye av det syke i verden stammer fra at vi ikke ser verden som den virkelig er, og trekker konklusjoner om hva man må gjøre ut fra det man vet/tror.

     

    Det er også klart vi ha noen instiktive sosiale sperrer på ting som drap og vold, men det er like klart når man ser på historien at disse sperrene kan overstyres når presset blir for stort, som med alt annet.

     

    Det handler om å ikke senke mennesker ned i en opplevelse av verden som er så ute av kontakt med vår felles virkelighet til at slike handlinger kan seès som reelle valg for personen.

     

    (for ordens skyld: vi vet ikke mye om denne spesifikke saken enda, men det virker som personene som har utført lignende ting tidligere har det til felles at de har vært utstøtt og blitt voldsfiksert, kanskje for å gjenvinne "respekt", eller respektens onde tvillingbror "frykt")

  18. Hei,

     

    Jeg kan ikke hjelpe for å undres om hva som driver mennesker til å gjøre det de gjør. I går kveld begynte nyheten å tikke inn om skolemasakren på Virigina Tech, og det er verdt å tenke gjennom hvorfor slikt skjer rundt omkring, og hva vi kan lære av det.

     

    Har noen noen formening om hva som driver et menneske til å gjøre noe så umenneskelig som å skyte over 30 av siden medelever? Disse drapene er ikke affektdrap for et menneske som i et øyeblikk ser svart, de er nøye planlagt, gjennomtenkt, og til tider snakket om med medelever på forhånd.

     

    Det første som datt ned i hodet mitt var at dette må henge sammen med taper/vinner kulturen i USA, kombinert med en kultur hvor vold og våpen er utbredt, til tider tilbedt, og en sterk fokus på indivualisme.

     

    For en person som er psyket ned som "taper", vil det kanskje være en logisk konklusjon at han kan heve sin respekt ved å utføre en masakre. Han har jo ikke noe å tape. I hans verden er han ikke noe verdt, han er en "taper". Alle som har vært unge vet at unger og ungdom kan være rå, brutale, gjeng-orientert og totalt hennsynsløse.

     

    Noen tanker? Er det noe vi kan lære?

     

    .. K

  19. "Walking on spheres" er vell den eneste gode løsningen på kameraproblemene som alltid har fulgt 3D platformspill. Her har de virkelig tatt'n helt ut! ;D

     

    Det ser jo unektelig helt herlig ut, men jeg tror jeg ville ha en boks sjøsyke-piller stående klar med så mye bevegelse, og så lite horisont på skjermen på en gang! (kunne være et artig tillegg til Wiimoten - pille-dispenser)

×
×
  • Opprett ny...