Gå til innhold

20DSPXL4

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 20DSPXL4

  1.  

     

    Alle husker vel når iPhone 1 og 2 kom så var det var beste mobil i verden, i følge tester på den tiden. Men man ser nu resultatet i dag, iPhone er ikke beste mobil telefon i dag.

    Teslafans sier vel de har verdens beste bil, uansett hva som skjer med Tesla.

     

    Hvis man ser på en BMW og Tesla(med avgifter) til samme pris, så ser jo Tesla ut som en billig bil. Tesla kan rett og slett ikke lage Premium biler.

     

    Tesla 3 ser jo helt for jævlig ut både innvending og utvendig, i forhold til en BMW.    

     

    Jeg syns moderne ser BMWer billige ut - stygge er de også. 

    Hvis du er en Tesla fanboys, så er det ikke noe rart at du mener dette :)

    Er litt ny i dette fora, men hva er relevansen med disse synspunktene ift artikkelens innhold?

    • Liker 1
  2. Metodikk:

     

    Snitthastighet: 115 km/t

    Dersom vi tenker oss at en avstand på 115 km ble utført med en halvtime med 130 km/t og en halvtime med 100 km/t ville luftmotstanden over en time bli ca 2% større.

     

    Dersom vi relaterer data til snitthastighet vil andel energi brukt til luftmotstand stige med ca 10 - 15 % , med de relative forskjellene mellom modeller vil være lik. Snitthastighet burde vært brukt, og forklarer noe av den lave energi som legges til grunn for luftmotstand ii beregninger.

  3. Det er mulig å tune dette litt mer. Forutsetter vi at endring i forbruket ikke bare skyldes luftmotstand kan vi skrive (a*x+(150-130)^2*y)=20,9, dersom vi varierer det forbruket utenom luftmotstand med +/- 5 % (a=0,95 til 1,05) har dette stor konsekvenser for rekkevidde. Det mest sannsynlige er en økning. Dette vil bety at tesla 3 bruker 28% på luftmotstand og etron 18%. Dvs at rekkevidden reduseres betydelig for etron

    • Liker 1
  4. En interessant undersøkelse. Nå er det slik at energiforbruket i elbiler blir relativt mer følsomt for luftmotstand pga. høy virkningsgrad. Fordi luftmotstanden øker med kvadratet av hastigheten hadde jeg forventet at forbruket for tesla 3 ved 150 km/t hadde vært (150/130)^2*18,5=24,6, men det er målt til 20,9. Hva skyldes dette store avviket?

     

    En annen interessant ting er at det prosentvise tillegget i forbruk er tilnærmet likt for alle modeller med unntak av etron (som er mindre). Dette vil jeg tolke som at etron har en mindre effektiv drift.

  5. Ser at det er installert 20 m2 med solceller. 1 m2 med solcelle gir i beste fall ca 200kWh i året. Dvs du kan regne med max 20 x 200 = 4000kWh. Forskning har vist at det er mest sol om sommeren?. Så her har du et problem med å være offgrid. Snakk med naboen, begrens effekten for å unngå høye tariffer, og uttnytt batteriene dine optimalt. Dvs lastfordeling mht vaskemaskin,oppvaskmaskin otc.

  6. Kan øke fleksibilitet betydelig med mer akkumulatorkapasitet.

    Vann: 1m3 inneholder 1,16 kWh pr grad

    Dersom gulvarme er ved 30 grader og tank varmes til 90 grader så inneholder 600 liter

    0,6 x (90-30) x 1,16 = 42 kWh. Varmen tilpasses ved å shunte ned temperatur.

    Det samme gjelder tappevann. Her vil du imidlertid skikte vannet i tanken samt tilpasse temp med en shunt.

    Ved å tilføre en væske vann varmepumpe høy temperatur vil du ytterligere kunne tyne systemet med høy cop.

    Batterikapasitet kan bli avgjørende viktig mht produksjon fra solceller og vindmølle.

    Etter mitt syn vil du med økt akkumulatorkapasite kunne spare mye tid på redusert driftstid for vedfyring.

    • Liker 2
  7. For å gi et perspektiv på hva vi kan forvente oss fra ny batteriteknologi har jeg klippet følgende tekst fra BBC World:

    Dr Paul Shearing, a chemical engineer at University College London, said the Cambridge design was "an important step" towards taking lithium-air batteries out of the lab.

    "It's very impressive work," he told the BBC.

    "Lithium air batteries [have been] plagued with problems, particularly around poor cycle life. This potentially could address those problems."

    If successful, Dr Shearing added, lithium-air batteries could make a huge difference because their energy density very nearly matches the energy-per-kg packed by petrol

     

    Et slikt paradigmeskifte vil medføre at NEL kollapser.

×
×
  • Opprett ny...