Gå til innhold

ukon

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ukon

  1. Jeg har intrykk av at det står bra til. Det varierer nok litt fra sektor til sektor. Men sånn generelt, virker det greit ut.

    Basererdet litt på det selskapet jeg jobber i og antall rekruterere som prøver å ta kontakt.

     

    Har ikke helt inntrykk av at det computerprogrammermk stemmer. Har en oppfatnign av at flere selskaper har begynt å gå bort ifra outsourcing til land som India. Har vært mye problemer med kommunikasjon, kvalitet osv har jeg hørt.

  2. Jobbtittel: Senior konsulent
    Utdanning: Bachelor i Informasjonssystemer - Webutvikling
    Erfaring: 4,5 år - Da hovedsaklig med frontend og backend utvikling (Java, Angular og React)
    Alder: 30 
    Brutto årslønn uten tillegg: 624 000 kr
    Tillegg: 132 000 kr (Det blir normalt rundt 11 000 kr i måneden i snitt utover året)
    Andre goder:

    • Valgfri (så langt i hvertfall) jobbpc hvert 3.år
    • Mobilabbo
    • 5,5k til mobil hvert 2.år.
    • Firmareise til utlandet 1 gang i året
    • Avdelingsreise til utlandet 1 gang i året
    • Årlig hyttetur til Hafjell
    • Ekstra bonus for relevante sertifiseringer ved fullført eksamen på 5-30k avhengig av nivå.
    • Ukentlig gruppetrening på sats + avslag på mnd abbo (har foreslått at man kan kanskje kunnet fått betalt deler eller hele månedsprisen på treningssenter abbo isteden evt, for de av oss som ikke bor i Oslo eller med Sats i nærheten)
    • Sosiale sammenkomster to ganger i måneden (når vi ikke har en pandemi)
    • osv

    Skatt: Har satt den til 35% (Ja, kunne skattet mindre)

  3. Stillingstittel: Senior konsulent
    Erfaring: 4,5-5 år
    Sertifisering: AWS Certified Developer Associate
    Arbeidsoppgaver: Utvikling av it systemer. Primært front- og backend utvikling.
    Utdanning: Bachelor i Informasjonssystemer | Webutvikling
    Årsinntekt: 624 000 kr i grunnlønn + 756 000 kr med gjenomsnittlig bonus.
    Månedslønn(før skatt): 52 000 kr i grunnlønn + 11 000 kr i gjennomsnittlig bonus = 63 000 kr.

    Jeg har holdt meg til det samme selskapet, så det hadde nok vært mulig med høyere lønn om jeg vært en som byttet jobb av og til.

    Lønnsstigen har så langt vært (+- noen hundre kroner her også):
    Ansinitet(år).     Grunnlønn.       Snittbonus per mnd         Sum per år ish

    0:                          38 500 kr    +    10 000 kr                      =    582 000 kr
    0,5:                       40 000 kr    +    10 000 kr                      =    600 000 kr
    1,5:                       42 000 kr    +    10 000 kr                      =    624 000 kr
    2,5:                       44 500 kr    +    10 500 kr                      =    654 000 kr
    3,5:                       47 000 kr    +    10 500 kr                      =    690 000 kr
    4,5:                       52 000 kr    +    11 000 kr                      =    756 000 kr

  4. William_S skrev (På 19.8.2020 den 19.43):

    Jobb: Ingen

    Utdanning: Master i IT

    Alder 29

    "Lønn" fra NAV 199k - dvs minstesats Aap

    Vurderer omskolering, men kan vel fort bli fasttracka til uføretrygd.

    Arbeidserfaringa mi er kortere arbeidsforhold her og der, etter Corona har ting tørket helt inn . Eneste fordelen er at jeg styrer livet helt selv men har iallfall en døgnrytme som funker så er iallfall ute av senga før 09 stort sett og sysler med ting

    Nå vet jeg ikke helt hva det er du har fokusert på i utdanningen eller hva du ønsker å drive med.

     Antar at du kanskje er forholdsvis nyutdannet.

    Jeg vil mene at det vil være en stor fordel for deg å finne noen relevante hobbyprosjekter i forhold til det du jobber med. Spesielt hvis det er programmering, design eller lignende som det er mulig å kunne vise til. Gjerne på Github eller tilsvarende. Så har du noe å vise frem til en potensiell fremtidig arbeidsgiver. Sett deg inn i nye teknologier, ta gjerne sertifisering hvis relevant osv.

    AWS og Azure sertifiseringer har jeg innrykk av at kan hjelpe også(også som utvikler).

  5. siDDis skrev (På 12.5.2020 den 22.05):

    Det kan godt være at å jobbe uten rammeverk er uaktuelt for deg, men for oss og andre bedrifter så er det uaktuelt å investere i rammeverk som kommer og går hver femte år og som skaper konflikter på jobb.

    Det er nok ikke bare meg det gjelder nei, men samtidig er det nok også en del som helst vil holde seg unna rammeverk. Har ikke vært borti at det har skapt konflikt enda selv. Man er ikke alltid enige om hva som skal brukes i nye prosjekter, men jeg ville ikke kalt det for konflikt.

    Nå virker da React, Vuejs og Angular (ikke js) forholdsvis stabile ut og to av de har vært tilgjengelige i over 6 år.

    Tror ikke at React eller Angular blir borte med det første, ettersom at de er banket av facebook og google. Men jeg kan jo ta feil.

     

    Men Koas burde uansett sette seg inn i React og/eller Angular (evt VueJS), for å øke muligheten for å finne seg en jobb. Hvis frontend eller fullstack er noe av det h*n ønsker å jobbe med.

  6. koans skrev (På 3.5.2020 den 19.39):

    Det virker som om det er nesten helt utelukkende angular/react frontend og c# backend utviklere som er etterspurte. Stemmer det? Er det helt håpløst for native android utviklere? 

    Nå tenker du på til mobil app utvikling, right?

    Tror nok det er en del som tenker at det er lettere å få tak i kompetanse på javascript og derav NativeScript(Angular/Vue) eller ReactNative, siden det bruker kjente rammeverk enn rene Android og iOS utviklere. Men dette er bare gjetning fra min side.

    I tillegg så er det antakeligvis også, det at du kan gjenbruke mer kode mellom en web applikasjon egen mobilapplikasjon, hvis begge f.eks bruker Vue, Angular eller React som base. Og derav, tenke de kanskje at de trenger å ansette færre folk osv.

     

    Det skal vel også være en del som også er ute etter Java backend også. Er i hvert fall en del rekrutterere som er ute etter det merker jeg. Og sist jeg sjekket var det en del jobb utlysninger på det også. Men kan være flere på C# ja.

     

    siDDis skrev (20 timer siden):

    Grunnen til at det er så stor etterspørsel etter frontendutviklere er at noen har funnet ut av frontend må gjøres 100x mer komplisert enn nødvendig og at ren HTML/CSS er fyfy. Så istedenfor å kunne greie seg fint med UX folk som kan HTML og CSS, så vil markedet ha folk med tung programmeringkompetanse for å vise noe ekstra flotter farger(satt på spissen).

    Så nå sitter hundrevis av norske selskaper i tung teknisk gjeld med superkomplisert frontend og er livredd for å miste den eine eksperten di har. Forsvinner den personen, så kan du banne på at den nye som kommer inn skal skrive om alt på nytt og gjøre det enda mer komplisert.

    Så har du også det andre dillemaet, nyutdannede vil jobbe med AI og data science, som gjør at poolen som vil jobbe som "vanlig systemutvikler" forblir liten.

    Nå er det vel også litt fordi en del (i hvertfall av våre forespørsler) oppdrag er web applikasjoner og ikke rene nettsteder. Det skal en del ulik funksjonalitet og responsivitet inn der.

    Å holde på med det (etter min mening) i ren html, css og javascript uten Vue, Angular eller React er helt uaktuelt. Altså, til web applikasjoner.

     

    Men det er nok en del steder det lages nettsteder som web applikasjoner, hvor det er fullstendig overkill!

  7. Disse grafikkboksene er helt urimelig dyre, da de koster flere tusen. Dette blandet med størrelsen deres, gjør det helt unødvendig kjøp spør du meg. Jeg kan bygge en egen ITX-PC med samme størrelse (Ghost S1, Fractal Node, NCASE M1, osv.) Og det er igjen mindre styr enn dette tilbudet, da man slipper den ekstra laptopen å måtte koble til, som i tillegg suser og bråker fælt, og har spesifikasjoner som ikke kan byttes eller endres -- i motsetning til en stasjonær PC. En stasjonær PC med tilsvarende pris som en gaming-laptop har i tillegg mye raskere specs.

     

    Så hva er egentlig meningen med disse boksene?

     

    Hvis du ønsker å kun ha en pc å forholde deg til, så er jo dette en fin løsning. Du slepper å ha en bærbar og en stasjonær pc. Alt av filer, programmer osv er alltid likt, da det er den samme maskinen.

     

    Det er sikkert ikke alle det er relevant å ha en bærbar pc for, men for min del så er det supert. Da kan jeg koble fra laptopen og sette meg i stuen å programmere etc. Men når jeg er hjemme og vil game, så er det bare å plugge laptopen inn i eGPU'n igjen.

     

    I tillegg så er det vel billigere å kjøpe en god laptop og en eGPU. Enn en god laptop og en god stasjonær, med bra GPU osv.

  8. Har satt opp noen websider tidligere, men siden jeg er selvlært opplever jeg stedvis og på noen områder at jeg ikke har nok kunnskap. Forsto ikke helt hvordan jeg kan gjøre dette med den første lenka du sendte (custom scrollbar styling). Er det mulig å få til samme fargevalg og en ny html-kode via den første kolonna eller fungerer den kun i sammenheng med en css-fil?

     

    Det best er normalt om du holder css og html for seg selv. Så langt det lar seg gjøre, styr unna css i htm filer. HTMLen blir bare rotete og uoversiktlig da. og hvis du skal bruke stilene på flere sider. Må du gjenta css'n hele tiden.

     

    Jeg får ikke testet det med scrollbarene selv, siden jeg foreløpig. Men det du gjør for å inkludere css filer i HTML er å legge inn dette med en link til css filen som har stilsettet:

     

    i index.html

    <!doctype html>
    <html>
    <header>
      <meta charset="utf-8">
      <title>En fin tittel</title>
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
    </header>
    <body>
      <p>Innhold</p>
    </body>
    </html>
    

    Også putter du bare stilene du vil ha i style.css istedenfor html'n din.

    Men som Brattus sa, scrollbaren han/hun linket til, fungerer ikke i alle nettlesere.

     

    Hvis du ofte føler at du mangler kunnskap, så ville jeg foreslått å tatt ett kurs på pluralsight eller lignende sider.

    Se på HTML, CSS og JavaScript. Hvis det er front-end utvikling du er interessert i.

     

    Start på https://www.pluralsight.com/paths/html5 og gå videre til https://www.pluralsight.com/paths/javascript . Ja det koster litt penger å få tilgang til alle videoene. Men det er verdt det om du ønsker å lære. Det koster ca 300kr tror jeg, for ubegrenset med videoer per mnd.

  9. Angående Informatikk, så trenger du egentlig ikke noen kjennskap til programmering på forhånd. Kan også likegreit velge informasjonssystemer så vidt jeg kan se. Mener å huske at Informatikk krever R1 matte. men om du har R1, så skal Informatikk fungere bra om du trives.

     

    Men som noen har nevnt før, kan det være en god ide å prøve det før man starter. For å se om man liker det eller ikke. Det vanskeligste ved å lære det, var vel å få satt seg inn i og forstå det grunnleggende.

     

     

    Takk for svar. Hva synes du å starte programmering med Python? Hvilke fordeler og ulemper den har i forhold til Java? Fordi har hørt Python er generelt sett lettere språk å lære seg. Når det gjelder læring på egenhånd, er det kanskje noen bøker, podcasteryoutube kanaler eller andre læringskilder som du ville anbefalt meg?  

    Jeg tror det kan være lurt å se på Java og C# også. Og ikke bare Python.

     

    Når jeg søkte opp på LinkedIn får jeg opp:

    306 stillinger som nevner Java i oslo, 223 C#, 286 Python og 335 JavaScript.
    Men det betyr ikke at dette er stillinger som er for disse språkene.

  10. Sent svar her også.

    Du nevner ikke noe om hva du ønsker å jobbe med. Er det sikkerhet, siden du nevner alternativ 2? I så fall, så er det unødvendig å ta dataingeniør.

     

    Hvis det f.eks er programmering(webutvikling, app utvikling osv), så ville jeg heller gått for Informatikk(krever R1) eller Informasjonssystemer med så mange programmerings valgfag som mulig. I og med at du ikke har  R1, R2 eller Fysikk 1. Å ta alt det for dataingeniør, kan bli litt mye.

     

    Hvis det er programmering, så er det stor etterspørsel etter kompetente folk i jobbmarkedet. Jeg kan ikke se for meg at det blir noe mindre etterspørsel om 3-4 års tid.

  11. Jeg gikk ikke på BØ, men jeg hadde Informasjonssystemer - Webutvikling på HIØ avd Remmen. og der var det ingen matte. Men jeg kunne velge det som valgfag.

     

    Hvis du er interesert i noe lignende informatikk, men uten matematikk. Så synes jeg at infosys passer fint (i hvertfall der jeg gikk). Jeg kunne velge flere programmeringsrelaterte valgfag når jeg gikk der.

     

    Av fag som var relevant for programmering(imo) så hadde jeg:

    1. året: Innføring i programmering(Processing, men nå er det javascript isteden), Webutvikling(JS og PHP), Objektorientert programmering (JAVA) og Databaser (Relasjonsdatabaser(MySQL))
    2. året: Spillutvikling (valgfag -> Unity3D og C#), Software Engineering og testing og Informasjonsarkitektur
    3. året: Android programmering (valgfag -> Java), Store datamengder: prosessering og analyse, Operativsystemer med Linux(valgfag)

    I tillegg kunne vi velge .net programmering, og ett kurs med python(Utvikling av interaktive nettsteder).

     

    Det mest kjipe med kurset, var at vi hadde Markedsføring og Økonomi. Men det ser ut til at de har endret til noe de kaller "Økonomi for IT".

     

     

    Jeg studerer på egenhånd. Og jeg skal si programmering er tøft. Leser en bok om Javascript og jQuery på 520 sider. Og ser videoer på Udemy. Udemy anbefales. Flinke forelesesrer og månn får programmert masse.

    Tror det beste er å bare prøve å programmere. Det var det som fungerte best for meg under studiene. Finne på hobby prosjekter som jeg kunne øve på og referere til når jeg søkte på jobb etter studie.

     

    Og ikke glem å sett deg inn i databaser! Jeg synes det er viktig å kunne, uansett om du skal jobbe i front-end eller back-end. Desto viktigere om man skal jobbe i back-end.

  12. Det jeg har vært borti har primært vært relatert til AWS og programmering på Pluralsight.

    Men jeg har ett godt intrykk av tjenesten. Synes ogs ådet er veldig greit at man bare betaler per mnd for så mye innhold som du har tid til å gå igjennom.

     

    De har også ferdighetstester for "skills". Noe som kan være kjekt.

  13. Det var en meget spesiell ordning. Om du må jobbe 2 dager ufakturert taper du 50% av maks bonus. Tar du to dager ferie får du ~75% av maks bonus? Tapet i inntjeningen fordi du ikke fakturerer kunde de 15 timene er jo den samme..

    Ja, det har sett sånn ut for meg i praksis når jeg har sjekket lønnslippene. Det er ikke ofte jeg jobber ufakturerbart. Men jeg kan ikke si at jeg er sånn super fan av konsektet om bonus i seg selv. Da det ikke er en garantert fast sum og kan variere fra måned til måned. Personlig kunne jeg heller tenkt meg høyere fast lønn, og eventuelt "tape" 2000 eller noe i månden av bonusen på å ikke ha bonusordning.

     

    Men da er vi ett konsulenthus, så jeg kan på en måte forstå at det er å foretrekke fra deres side, å kun gi bonus for fakturerbar tid. Så 80% sånt sett er ikke super bra. Men jeg trives godt i jobben i hvertfall.

     

    Jeg har ikke satt meg inn i hvordan andre bedrifters bonusordning er, så jeg har ikke stort å sammenligne med.

  14. Høres ut som et fint opplegg det der.

    Kan du forklare hva URVE går ut på?

    Prøvde å Google, men fant ikke noe relevant umiddelbart.

    Jeg antar at den var rettet mot meg. Lettere om du trykker på "svar" :) Tenkte ikke over å forklare hvordan det fungerer. Fant det ikke når jeg googlet i starten jeg heller. Jeg husker ikke hva det sto for. Men jeg fikk det forklart en gang. Men det som skjer i praksis er:

     

    Hvis jeg jobber 100% fakturerbart(f.eks kundeprosjekt) vil jeg få 20% av timene i bonus(80% URVE).

    Formelen ser slik ut: "antall arbeidstimer i månden * (fakturerbar tid / antall arbeidstimer i månden) * bonus timepris". med mindre jeg roter nå.

     

    Bonus timeprisen er fastsatt til en sum som settes i starten av året. Så la oss si at man da har 350 kr per bonus time og en måned med 20 arbeidsdager.

     

    Da ville bonusutregningen sett slik ut: 150t * 20% (100%-80%) * 350kr = 10.500 som bonus

    Hvis du f.eks fakturerer for 90%  av arbeidstiden din(kundeprosjekter) vil det f.eks være slik: 150 timer * 10% * 350kr = 5.250.

     

    Hvis du er i oppdrag (noe vi normalt er), så vil du stort sett fakturere tett oppimot 100% av tiden din. Hvis du f.eks er syk 2 dager/hjemme med sykt barn eller har ferie, vil da de f.eks 5 dagene du er syk/på ferie fjernes fra de 20 arbeidsdagene den uken, også blir det 112,5t * 20% * 350kr = 7.875kr i bonus.

  15. Hvis du er villig til å betale noen kr i mnd ville jeg anbefalt å ta en titt innom https://www.pluralsight.com/

    De har mangle kurs/tutorials du kan følge uten at du må betale noe ekstra utover månedsbeløpet (ulikt udemy om jeg husker rett).

     

    Jeg ville foreslått at du så på noe om Angular (ikke AngularJS altså) og ReactJS som rammeverk, i hvertfall om du ønsker å jobbe i nyere prosjekter. Også ville det nok vært lurt å satt deg inn i JavaScript best practices, ES6/ES7 og TypeScript. Lære deg SCSS og/eller LESS hvis du ikke alt kan det.

     

    Ville også påstått at det er en fordel å ha kjenskap til Java og/eller C#. Selv om det ikke er back-end du er ute etter, så er det en fordel å ha kjennskap til det. Og det ville nok gjort at du blir mer interresang for mulige arbeidsgivere.

     

    Hvis du skal jobbe som utviller må du også lære deg ett versjonskontroll system. Jeg ville da anbefalt git. Det er også kurs for dette på pluralsigt osv.

     

    I tillegg ville jeg anbefalt å ha ett eller flere hobbyprosjekter på github, som du kan vise til når du skriver søknaden din. Hvor du da kan vise frem dine ferdigheter

     

    Pluralsight har noen skills/paths du kansje kunne gått igjennom. De har også en test du kan ta for å se ann hvor godt du ligger ann (skill IQ):

     

    Håper dette hjalp, og lykke til videre :) Selv om det er litt sent i forhold til når du skrev innlegget.

  16. Stillingstittel:Javakonsulent / Programmerer

    Arbeidserfaring: 0,5 år

    Sertifisering: 0 her også.

    Arbeidsoppgaver: Utvikle systemer for våre kunder. Både jobbet på frontend og med å utvikle en Android app for våre kunder.

    Utdanning: Jeg har en bachelorgrad innen Informasjonssystemer, med fokus på webutvikling. I tillegg har jeg satt meg inn i diverse front-end teknologier.

    Lønn: Baselønn er på 39k før skatt + bonus. Med bonus kan det være opp til 50k ca per mnd.

    Andre goder: Når jeg startet fikk jeg en laptop til 34k + mobil til 11k samt at de betaler telefonregningen og deler av Internett regningen.

    Har gått opp i lønn noen ganger siden dette innlegget og jobber fremdeles i samme selskap.

     

    Stillingstittel:

    Full-stack utvikler/Konsulent (Java, Angular, AWS etc) Samme som før egentlig, men mer beskrivende.

    Arbeidserfaring:

    2 år

    Sertifisering:

    0 foreløpig, men er i prosessen med å starte på en AWS sertifisering.

    Arbeidsoppgaver:

    Primært frontend og backend. Utover det jeg normalt ville drevet med, har jeg også jobbet med en Android app og hjulpet til med en Wordpress side i mens jeg har vært mer. Men dette er da ting vi normalt ikke ville tatt på oss.

    Utdanning:

    Same som sist,

    Lønn:

    Base lønn på 42.000, med en URVE bonus ordning på 80%. Så avhengig av antall dager i månden ligger jeg på mellom 9.000-13.5000 i bonus i mnd. Men mindre de mnd jeg har ferie. Det siste året har jeg ligget på 611.000 med tap av bonus for 5 uker ferie + 2 uker fødselspermisjon. Så blir nok en del mindre neste år med ett halvt år permisjon med 80% lønn :)

    Andre goder:

    Samme som før. Men vi har og hadde også en del ekstra forsikringer, sosiale jobbturer, fredakspils, ny pc hvert 3.år, tilbakebetaling opp til 5.500 kr på ny mobil hvert 2.år osv osv. Men jeg tror ikke dette er unormalt i andre tilsvarende selskaper.

     

    Edit:

    Bonus modell (URVE):

    Jeg husker ikke hva det sto for. Fikk det forklart en gang. Men det som skjer i praksis er:

     

    Hvis jeg jobber 100% fakturerbart(f.eks kundeprosjekt) vil jeg få 20% av timene i bonus(80% URVE).

    Formelen ser slik ut: "antall arbeidstimer i månden * (fakturerbar tid / antall arbeidstimer i månden) * bonus timepris". med mindre jeg roter nå.

     

    Bonus timeprisen er fastsatt til en sum som settes i starten av året. Så la oss si at man da har 350 kr per bonus time og en måned med 20 arbeidsdager.

     

    Da ville bonusutregningen sett slik ut: 150t * 20% (100%-80%) * 350kr = 10.500 som bonus

    Hvis du f.eks fakturerer for 90%  av arbeidstiden din(kundeprosjekter) vil det f.eks være slik: 150 timer * 10% * 350kr = 5.250.

     

    Hvis du er i oppdrag (noe vi normalt er), så vil du stort sett fakturere tett oppimot 100% av tiden din. Hvis du f.eks er syk 2 dager/hjemme med sykt barn eller har ferie, vil da de f.eks 5 dagene du er syk/på ferie fjernes fra de 20 arbeidsdagene den uken, også blir det 112,5t * 20% * 350kr = 7.875kr i bonus.

  17. Jeg er IT-konsulent, men bruker kun PC til nettbaserte ting.

     

    Min iPhone 6 brukes utelukkende som telefon og musikkspiller, og til å svare på sms en gang i blant når jeg er nødt.

    Gidder bare ikke knote på en så liten skjerm for å gjøre ting jeg kan gjøre mye mer behagelig på PC'en senere.

     

    Den er aldri på nett, hverken wifi eller 3G. Musikk laster jeg inn fra PC via usb.

     

    Ser ikke helt relevansen av hvilket yrke du har. Jeg er også konsulent innen IT og bruker mobildata ofte, da det er mer praktisk enn å være avhengig av å være ett sted med wifi.

     

    Det tillater også at jeg kan jobbe på vei til jobb(dele internett med pc'n), strømme musikk, bruke kartløsninger, språktjenester på ferie m.m. Alt dette synes jeg er kjempe kjekt. Og mobiltelefoner er ikke nødvendigvis små nå for tiden heller. Du får fint en mobil med stor skjerm.

    • Liker 5
  18.  

     

    Jeg hadde tilfeldigvis LAN-party hjemme i perioden X til X. Jeg har heller ikke full kontroll på hva kidza holder på med. Dessuten kommer jeg tilfeldigvis til å ha en fysisk kopi av den aktuelle filmen. Jeg ønsket å lage en backup, men utgiver hadde gjort dette svært vanskelig ved å legge til diverse beskyttelsesmekanismer. Jeg valgte derfor å laste ned en digital kopi av samme film, som i praksis vil gi samme resultat som å sikkerhetskopiere den fysiske platen.

    Bortsett fra at torrent deler ut filen til andre også. Som da ikke er lov.

    Er det ikke bare å strupe opphastighet til 0 da?

     

    Så vidt jeg har forstått, så får du ikke lov til å laste ned om du ikke deler. Men for alt jeg vet kan det variere, men det er i hvertfall slik jeg har forstått det.

     

    Men du kan i hvetfall sette den til et lavt tall.

×
×
  • Opprett ny...