Gå til innhold

Ufdahl

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ufdahl

  1. Både i Storbritannia og Tyskland finnes ambisiøse prosjekter for å begynne med koding allerede i grunnskolen. Mange, med meg, mener koding er grunnleggende for å forstå digitalteknologi. For realfag-interesserte barn er det langt viktigere, og mer relevant, enn mye annet de må lære, innen for eks. matte.

     

    Hvis jeg ikke tar feil, benyttes det i begge land (GB: BBC micro:bit og  DE: Calliope Mini) læresystemer basert på mikroprosessoren nRF51822, utviklet av det norske firmaet Nordic Semiconductors ASA. Ikke mange ser ut til å være klar over hvor sterke miljøer vi har i Norge på det området.

  2. Her er det mange kommentatorer som ikke forstår hvor sterkt selve flyets vekt påvirker nyttelast og rekkevidde, - og dermed billettpriser/økonomi. Bare noe få prosent betyr mye. Derfor investerer også flyindustrien MYE i teknologi som reduserer vekten. – Selvsagt vil man etter hvert ta i bruke elektriske motorer for framdrift i fly også (særlig skole-/småfly), men det er LANGT fram før det vinner fram ifm. frakt- og passasjerfly. – En god og interessant artikkel.

  3. Super loop i Norge! Ha, ha. Prøv å bruke hode.

    1) Hva vil det koste i norsk terreng og klima? (Vi greier knapt å finansiere

    dobbeltspor til Lillehammer!)

    2) Hvor mange passasjerer må superloopen frakte for å skape rimelig økonomi?

    (Slike befolkningskonsentrasjoner finnes bare ikke i Norge.)

    3) Med våre ekstremt tungrodde planleggingsprosesser, og store antall urealistiske

    miljøvernere, vil planleggingen ta enormt lang tid. Etter mange mange års

    diskusjon greier bare så vidt å bestemme oss for å bygge moderne jernbane til

    Hønefoss.

    For og imot Superloop i Norge er en tåpelig diskusjon!

    • Liker 2
  4. For å vinne en amerikansk valgkamp synes oppmerksomhet å være nesten det eneste som teller. Trump forsto hvordan han skulle få det - til og med uten å betale alt selv.

     

    Mediene har, som vanlig, vært mest opptatt av overfladiske. Dette er en av de få interessante analysene jeg har les om Trump som politikker - og hans handlingsrom. Veldig bra!

  5. Virker som den skikkelig cowboy-pilot, som tok sjekklista på husken og "trodde det var computer feil" (det er ikke slikt man bare sitter og tror når det sitter 300+ passasjerer bak).

     

    Å fly/lande en A330 med "boksebaken" (seats of his pants) slik han gjorde er ingen lett sak (!!) - så på en måte var han fantastisk dyktig, - men jeg vil ikke ha med slike i cockpit!!

     

    Ja, når massemedia slår til er det utrolig hvem som kan bli helter!

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...