Gå til innhold

Besse

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Besse

  1.  

    Er Nord-Korea egentlig en trussel? Kan verden leve med et Nord-Korea med atomvåpen?

     

    I disse dager snakkes det mye om Nord-Korea (offisielt Den demokratiske folkerepublikken Korea). Bakgrunnen er det nordkoreanske regimets program for å utvikle atomvåpen. Et program som har blitt ensidig fordømt av det internasjonale verdenssamfunnet. Leste senest denne artikkelen i går:

     

    Kina må stagge Kim

     

    Skal Kina oppfattes som en global stormakt må Beijing bidra til en fredelig løsning i sitt nabolag. Kina må styre Kim Jong-un bort fra en kurs mot katastrofen.

     

    Landet ble delt etter 2. verdenskrig og Koreakrigen (1950-53) forsterket splittelsen. Det kapitalistiske Sør-Korea ble etter hvert et til moderne og velstående samfunn, mens det kommunistiske Nord-Korea er et av verdens fattigste land. Store ressurser brukes for å utvikle atomvåpen og avanserte rakettvåpen. De har gjennomført fem atomprøvesprengninger i strid med internasjonale avtaler og en lang rekke rakettutskytinger. I Nord-Koreas propaganda slynges det ut trusler mot USAs og deres allierte i regionen.

     

    http://www.vg.no/nyheter/meninger/kim-jong-un/kina-maa-stagge-kim/a/23982325/

     

    Artikler fra Wikipedia:

     

    Nord-Korea

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Nord-Korea

     

    Nord-Koreas atom- og rakettprogram

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Nord-Koreas_atom-_og_rakettprogram

     

    Personlig finner jeg ingen grunn til å frykte Nord-Korea eller deres atomvåpen! Og heller deres mulige kjemiske våpen eller biologiske våpen! Eller deres romprogram! De eneste det nordkoreanske regimet er en trussel mot er Nord-Koreas egen befolkning. Og sanksjoner mot landet bare rammer befolkningen verre. På samme måte som sanksjonene mot Irak etter invasjonen av Kuwait og Gulfkrigen kun rammet Iraks befolkning og ikke regimet. Sanksjonene er meningsløse. Det eneste meningsfulle ville være å invitere Nord-Korea inn i varmen. Inn i det internasjonale verdenssamfunnet. Dette er selvsagt i seg selv en forferdelig vanskelig oppgave all den tid landets regime selv opprettholder Juche, deres politikk om å være selvforskynt.

     

    Juche

     

    https://no.wikipedia.org/wiki/Juche

     

    Jeg synes det er bemerkelsesverdig og partisk hvordan Nord-Korea demoniseres mens Sør-Korea blir fremstilt som en fredsforskynder med engleglorie om hodet og englevinger på ryggen! Hvem var det som avslo fredsavtalen etter Koreakrigen 1950-1953 og slik gjorde slik at landene kun inngikk våpenhvile og fortsatt teknisk sett er i krig? Det var Sør-Korea. Hvem startet den såkalte Flaggstangkrigen? Det var Sør-Krea. Hvem driver stadig og spiller av propaganda i høytalere på grensen? Det er Sør-Korea. Og ikke glem at Sør-Korea langt ifra alltid har vært et demokrati selv. Og at det er i landets interesse å fremstille Nord-Korea som ekstra ille ettersom de to landene er i kald krig med hverandre.

     

    Nord-Koreas atomprøvesprengninger og rakkettester er ikke annet enn et ønske om oppmerksomhet! Og for øvrig, hvorfor skal ikke Nord-Korea få ha lov til å utvikle militæret sitt? Eller ha masseødeleggelsesvåpen? Landet har trukket seg fra Ikkespredningsavtalen og er dermed ikke forpliktet til å ikke ha atomvåpen lenger. Sør-Korea har ikke restriksjoner på militær opprustning og de driver regelmessig militærøvelser sammen med USA. Men dette reagerer ikke verden på.

     

    Hvorfor? Jeg ser på dette som ren svartmaling av Nord-Korea. Landet har selv flere ganger sagt seg villig til å gjenoppta samtaler med Sør-Korea. Men de møter bare krav og fordømmelser tilbake.

     

    Hva mener dere?

     

     

     

    Det er ufravikelig at alle land før eller seinere har atomvåpen. Og selv om de ikke har dem, har de allerede i dag de tekniske mulighetene til å fremstille dem i en aldri så kort tid. For Tyskland regnes det med at det ville tatt Tyskland mindre enn en eneste dag å fremstille atomvåpen. Det er noe en bare må slå seg til tåls med. Spørsmålet om verden kan tåle at N-K har atomvåpen er derfor fullstendig meningsløst. N-K har allerede avåpen og verden kan ikke gjøre så mye som en dritt imot dette. Den viktige læren fra irakkrigen er jo: sørg for at du som diktator fortest mulig har massedrapvåpen til rådighet... Bare da kan du være sikker på å ikke bli angrepet...

  2.  

    Via jobb og sosiale settinger på fritiden må jeg av og til omgås personer som har ett ganske anderledes syn på medmennesker enn meg.

    Her er det nedsnakking om alt som er mørkt i huden, tror på Allah eller har en annen kultur. Kommer du fra Thailand er du dum som ett brød og er du mørk i huden er du muslim no matter what.

     

    Muslimene er særlig utsatt: Sylvi Listhaug er det beste som har skjedd norsk politikk, Trump er endelig president og alle muslimene burde samles på en buss og sendes rett hjem. Skautkjerringene vil vi ikke ha noe å gjøre med og araberne tar alle de norske jobbene våre...

     

    Jeg gjør mitt beste for å ignorere oppgulpet og i de fleste situasjoner diskuterer jeg bare ikke politikk med dem. Det er som å snakke til en vegg uansett. De har bestemt seg.

    Og det gjør vondt. Jeg har jobbet med flere innvandrere oppigjennom, deltatt på opplegg for flyktninger og jeg har flere i kontaktnettet mitt som tror på Allah. Og det er hardtarbeidende gode folk! Ja - kulturene kan av og til kræsje, men de jeg omgås tilpasser seg og respekterer de andre rundt seg. At det finns en og annen dritsekk muslim - joda. Men hva med nordmannen som gikk bananas på Utøya? Representerer han alle nordmenn?

    Jeg mister helt troen på menneskeheten når folk åpenlyst i full offentlighet aplauderer brennende asylmottak og fnyser av overfylte robåter som velter og drukner hundrevis av desperate mennesker.

    Ett barnelik reker i land på en turiststrand og folk blir forbanna fordi barna deres så bilder av det på nyhetene, i stedet for å engasjere seg å sende klær, medisiner eller på andre måter bidra i flyktningkrisen.

    Jeg prøvde en gang å dra frem nordmenn som fløy over svenskegrensa i 1940 - det var det bare å drite i.

     

    Det dukker opp "likes" fra disse personene på artikler på facebook som er så grusomme at jeg blir helt matt og de tror på ALT som spres i sosiale media så lenge det er innvandrerfiendtlig.

     

    Hvordan i alle dager forholder man seg til så håpløse mennesker??

    Jeg prøver å lukke øynene og forestille meg en fjelltur med kjæresten, eller en ridetur i skogen, men det K O K E R !!

     

    Hverdagsrasistene må bare ignoreres. Dette er folk som ikke har noe å være stolte av selv, og som derfor tar stolthet i sin egen gruppe. "Jeg er hvit, så jeg er bedre enn deg". No, you're not. 

     

    Jeg ser på hverdagsrasismen som en reaksjon på venstresidens "kill whitey"-mentalitet. Det er ikke overraskende at rasisme mot hvite gir en motreaksjon i form av "white pride", men det gjør det ikke mer beundringsverdig. Two wrongs don't make a right. 

     

     

    Nei, rase-rasisme er et svar på overbærende klasse-rasisme - akkurat sånn som du uttrykker den... Og klasse- eller sosial-rasisme er ikke et plukk annerledes eller bedre enn rase-rasisme. Tvert imot...

  3.  

    Jeg ser ikke frem til at tyskerne på nytt skal «våkne»...

    Hva ser du frem til?

     

    Nei, enig på den måten du mente det.

    Det største problemet til tyskerne er at skyldmentaliteten har gjort dere passive og ute av stand til å forsvare dere.

     

     

    Både ja og nei.

     

    Sankt nok finnes det et poeng her. Hver bidige gang en viss politikk skal settes igjennom i Tyskland blir dette utslitte emnet misbrukt som et banalt skalkeskjul.

     

    Men spiller det virkelig noen rolle i dag? Jeg tviler sterkt på det. Skyldargumentet blir brukt av politikerne for å dekke over de ekte formålene som ligger bak en viss politikk, visse beslutninger og tiltak. Det duger for eksempel som påskudd hhv. "forklaring" på hvorfor vi tyskere skal måtte betale et tysk våpenfirma for å levere gratis u-båter eller andre pene ting til Israel. Og selvsagt blir dette argumentet også misbrukt for å rettferdiggjøre masse-importen av flyktningene.

     

    På overflaten stemmer det du antar altså. Det er også mainstream-opinionen som blir gjengitt i pressen - både i Norge og i Tyskland.

     

    Den harde sannheten derimot er at det bak overflaten alt utelukkende dreier seg om penger og geschäft.

     

    Ikke så mye som en eneste flyktning hadde fått bli her hvis "eliten" hhv. parasittene på toppen i næringskjeden hhv. de øverste 100.000 til en million innbyggere etter formue hadde måttet betale for flyktningene.

     

    Men det må de jo ikke heller!

     

    Tvert i mot øker de sin formue ved hjelp av flyktningene noe grådig. For det er de som selger til staten de tingene som trengs for å huse og mate flyktningene. Når det i løpet av noen få måneder plutselig strømmer inn en million uønskete mennesker hva er dette annet enn et gigantisk Geschäft for dem som har boliger, sengerplasser, boblehaller, bocontainere og tomter til å leie bort og som selger alt det andre som trengs til å leve - fra tannkost til flere millioner madrasser?

     

    Samme om de statlige utgiftene for flyktningene var på 43 milliarder EURO eller snarere på 100 milliarder EURO i løpet av bare to år, så har disse pengene ikke bare blitt "spist opp" av flyktingene. En svær del av disse pengene havnet som gevinst/avanse hos "flyktningsindustrien". Flyktningene er en gigantisk kapitalistisk penge-omfordelingsmaskin. Det er hovedsaklig derfor vi har disse folkene her.

     

    Det ville derfor vært ekstremt naiv å tro at der finnes flyktninger i Tyskland (eller Norge!) fordi "vi er forpliktet til å hjelpe dem som er i nød". At det ikke dreier seg om det er ekstremt lett å bevise:

     

    • Kriger, borgerkriger og sult er absolutt ikke noe nye fenomen. Ikke bare fantes de også i 50, 60, 70, 80, 90 årene av forrige århundre men det fantes til og med mange flere som sultet i hel den gangen enn det gjør i dag. Selv om vi kanskje akkurat for tiden igjen ser en oppblussing av lokale kriger så er heller ikke forferdelige kriger med millioner utflyttere noe nytt. Om SKYLD i Tyskland eller ANSVAR i Norge var grunnen til å hjelpe disse menneskene, hvorfor hjalp vi dem ikke for 10, 20, 30, 40, 50 år siden? Var skylden eller ansvaret vårt den gangen mindre?

       

    • Den aller, aller største parten av flyktningene som kommer i dag er hverken akutt livstruet av kriger, forfølgning, sult eller sykdom. Tvertom er det mange, mange, mange, friske, forholdsvis velnærte, unge kraftige menn som hverken kommer fra krigsherjede land eller fra land med sult, men bare fra "fattige" land som for eksempel landene i Nordafrika og som drømmer om velstand og rikdom i Europa. Dette er folk som kan betale 10.000 Dollar til kriminelle organisasjoner for å bli smuglet inn i Europa. Og selv om noen stammer fra flyktningsleir et eller annet sted i Tyrkia, Libanon, Pakistan og livet i disse leirene er nok så beskjedent så er man heller ikke akutt livstruet i disse leirene   takket være internasjonal hjelp og forsørgelse. Hvorfor får disse folkene lov til å bli i Tyskland eller Norge? Har dette noe med skyld eller ansvar å gjøre?

       

    • Det finnes fremdeles mange, mange millioner mennesker på denne kloden som er virkelig dødsens fattig - så fattige at de dør pga sult og eller lett helbredelige sykdommer. Mens vi overøser flyktninger fra Nordafrika eller fra ganske safe flyktningsleir i Tyrkia og andre land med oppmerksomhet, integreringsvirksomhet og penger, bryr "vi" oss ikke en skit og drit om disse andre folkene som faktisk dør av sult eller elendige sykdommer. De pengene som vi skusler bort med å "integrere" folk som ikke hører hjemme er de pengene som kunne spart mange millioners liv andre steder. Hva har dette med skyld eller ansvar å gjøre?

       

    • Det er fullt umulig å ta opp alle de milliarder mennesker verden over som sitter på pakkede kofferter og drømmer om et paradisisk liv i Europa eller USA, Kanada eller Australia (som de aller fleste borgerne der ikke engang har!) med mindre vi ikke senker livsstandarden og livskvaliteten i våre land på samme nivå som for eksempel Brasilia, Sør-Afrika, India, Kina eller kanskje enda lavere. Det er fult mulig at det er også DEN MENINGEN og kapitalistiske hensikten som står bak forflytningen av disse menneskene.

       

      Urovekkende nok kan man lese og til og med også av velstående bekjente til tiders høre setninger som disse "Hvorfor tror disse dustene [de mener altså tyske "nasjonalister"] at de har en rett som tyskere til å ha det bedre enn folk fra andre kanter". Sånne utsagn kommer gjerne fra meget "etablerte" folk, høyskolelærere for eksempel eller - om ikke superrike - da i hvert skikkelig rike folk som for eksempel eier store andeler i flere klinikker eller har arvet en bedrift med flere hundre millioners omsetning eller eier dusinvis leiligheter.

       

      Vel, kanskje disse karene har et lite poeng der. Men de glemmer en ting: Har ikke vi som innfødte noen som helst rettigheter overfor de land vi er født i så har disse etablerte menneskene heller ingen rett til eie dusinvis med leiligheter eller til å arve en bedrift med mange millioners omsetning, osv. For aldri i livet er de selv eller det som de har selv har ytt i livene sine verdt denne rikdommen. Har en flyktning rett bare til å banke på og å KREVE en leilighet her i mitt land da har også jeg en rett til å bare ta meg en eller annen tomt her i mitt land eller for såvidt min verden. Da må vi faktisk sette et megastort spørsmåltegn etter alle de rare og ekstrem ugjevne fordelingene av formuer vi finner i våre land. For kanskje mye rarere og urettferdigere enn forskjellen i velstand og livskvalitet på en Tunisier og en vanlig Tysker er forskjellen på en vanlig Tysker og en av de 100.000 rikeste Tyskere med formuer på i snittet minst 200 millioner NOK.

       

      Men hvis vi nå altså ikke går så langt som å ødelegge livsstandarden for flere millioner Europeere fullstendig ved å åpne grensene helt og holdet for alle og enhver - hvordan velger vi i så blant alle de milliarder som gjerne vil trenge inn? Skal man forestille seg en slags rampe som i et konsentrasjonsleir, der noen står og avgjør hvem som må tilbake og hvem som får lov å bli? Hvordan går dette fore seg? De som lyver best om livsvilkårene i sine land får bli og de andre må dra tilbake igjen? For det er jo det som skjer for det meste nå. Flertallet av flyktningene i Tyskland har kastet passene sine for å kunne lyve om deres herkomstland og svindle til seg oppholdtillatelse.

       

      Og igjen spørsmålet: Hva har alt dette med skyld og ansvar å gjøre?

       

    • I motsetning til Norge er kapitalismen og dermed fattigdommen for de aller fleste igjen på strak fremmarsj i de fleste delene av verden. Dette er en utvikling Nordmenn flest er helt uvitende om og etter mine observasjoner dessverre veldig ofte også ekstremt naive overfor.  Jeg skal nå ikke igjen ramse opp alt det jeg allerede har skrevet om utviklingen i Tyskland. Faktum er at vi har mange millioner etnisk tyske mennesker som lider skikkelig nød. Selvsagt er det bare veldig få som dør direkte av underernæring. Men faktisk er til og med sulten kommet tilbake. Det finnes mange millioner mennesker i Tyskland som må spare på maten - ikke bare kvaliteten, men også mengden. Folk som magrer av pga at de har for lite til å spise. Livsforventningen i de fattige miljøene i Tyskland har kraftig sunket. Til og med sunket i den grad at den gjennomsnittlige livsforventningen regnet over hele landet synker for første gang siden mange tiår. Hvorfor skulle jeg så bekymret meg mer overfor en nordafrikansk yngling og "lykkesrydder" som det kalles på norsk enn for en gammel tysk landsmann som ikke har nok til å spise?

       

      Hva har alt dette med skyld eller ansvar å gjøre?

    Så er det en ting til jeg gjerne skal gjøre oppmerksom på. Flyktningene "kommer" ikke bare. Likeså som også globaliseringen ikke bare "skjer", er også masseinnvandringen IKKE noe vi IKKE hadde kunnet gjort imot og som må bare tåles. Selvsagt er flyktningene her fordi vi slipper dem inn, har sluppet dem inn og har latt dem være her. Selvsagt kan vi styre ikke bare hvor mye mennesker som kommer men også om det kommer noen i det hele tatt. Alt annet er et latterlig eventyr. Hadde det ikke vært mulig å få styr på flykningene hadde det ikke vært EN million flyktninger i Norge nå, men 200 millioner. Det hadde heller ikke eksistert utransporteringsleir og -prosedyrer. Det kom en milion flyktninger til Tyskland fordi hun kvinnen fra Østtyskland slapp dem inn. Som flyktning var det bare å si til myndighetene at de ville til Tyskland, da fikk de lov til å reise tvers gjennom hele Europa i forseglete tog til nådde Tyskland. De kom ikke, vi slapp dem inn. Man kan på en måte si at de ble hentet.

     

    Selv om kriminell innvandring ikke blir forfulgt hadde det ikke vært mulig for flyktningene å trenge inn hvis de ikke fikk all slags understøttelse fra husing til mat. Du kan ikke bare invadere et land i dag som du kanskje kunne for en 500 år siden. Men selvsagt: jo mere av dem du slipper inn desto vanskeligere blir det å få has på det. For har du først en million i landet kan de andre lett komme etter å bo illegalt hos dem som allerede har fått bosette seg.

     

    Hyggelig kveld...

     

    B.

     

    Atter unnskyld for den dårlige norsken...

     

    P.S.:

    Det er så "harmløst" som dette når det begynner: https://www.nrk.no/norge/sju-av-ti-utenlandske-sjaforer-far-ulovlig-lav-lonn-1.13900273

     

    Men hvor lenge kommer vel de norske sjåførene til å ha en sjanse mot tyske som kjører til under 90 NOK / timen eller de østeuropeiske som kjører enda billigere?

     

    Forresten: noe dere kanskje ikke vet: Østeuropeiske transportselskaper er ofte tyske. Det er nemlig motstykke til utflaggingen: de tyske lastebilene blir registrert i Polen. Sånn går de an å unngå den tyske minstelønningen på 85 NOK i timen...

    • Liker 1
  4. Vel,

     

    Det rulles opp...

     

    Madsen hadde detaljert plan om ubåtdrap
     
    I en melding sendt til en elskerinne få dager før den svenske journalisten Kim Wall døde, skrev Peter Madsens detaljert om å begå drap på ubåten.
     
    – Han sier at han har planer om å drepe i ubåten. Jeg svarer at jeg ikke er redd og at han skal være mer truende. Han forteller da om verktøyene han vil bruke, og jeg sier at det fortsatt ikke er truende nok. Så blir scenariet enda mørkere, til at han vil invitere en venninne om bord i ubåten, hvorpå stemningen vil endres og at de begynner å skjære henne opp, står det angivelig i meldingene.
     

    https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2018/02/16/195372862/madsen-hadde-detaljert-plan-om-ubatdrap

     

    Vel, det er ikke vi der skal dømme...

     

    Men sånn som denne historien blir fortalt i pressen..

  5.  

    Altruisme er altså en god ting. Look it up.

    Nei, det behøver ikke å være en god ting, utrykket bjørnetjeneste finnes av en grunn. Og egoisme behøver ikke å være en dårlig ting heller.

     

     

    Faktisk er altruisme en løgn. Ekte altruisme finnes ikke. Ingen steder. Enhver menneskelig handling er utelukkende motivert av å ha eller få det bedre selv. Hadde mennesket vært altruistisk hadde menneskeheten vært utdødd for lenge.

     

    Men sant nok er vi - i forskjellige grader - i stand til å føle oss bedre og derved også ha det bedre selv når vi ser at det også går bedre med andre. Dette skyldes også at vi kan forestille oss at det andre vesle skjøre ynkelige fattige syke lidende mennesket kunne ha vært oss og den ubehagelige tanken at det fremdeles også KAN BLI OSS.

     

    Men det blir jo litt rart når vi overøser et bittelite og helt vilkårlig - for ikke å si kriminelt - oppstått tall mennesker med godser på bekosting av og til skade for våre egne fattige ynkelige fattige...

     

    En må heller ikke glemme helt at mange av oss som ikke (enda) er helt nede selv har betalt en dyr pris for dette. En veldig dyr pris.  I Tyskland må du nok arbeide mye hardere enn i Norge skal du komme deg opp fra den sosiale bunnen til et bedre liv... Og det må du kanskje fortsette hele ditt liv med. Erfaringene som arbeidsgiverne i Tyskland til deres stor forbauselse nå gjør er at de velkomne antatte villige, billige, lett utbyttbare arbeidsslavene slett ikke er så villige og så lett utbyttbare til å arbeide 8 til 10 dager hver dag for en skit og ingenting... det var jo det de hadde forventet seg og frydet seg på...

    • Liker 1
  6. Jeg ser ikke frem til at tyskerne på nytt skal «våkne»...

     

    Nei, enig på den måten du mente det.

     

    MEN: Om du ikke synes dette er så fristende da burde du IKKE propagert en politikk som fører til nettopp dét til syvende og sist.

     

    Jeg er klar over at det er vanskelig for mange Nordmenn å forstå hvordan realiteten for majoriteten verden over - og også i Tyskland - virkelig er. Mange av dere lever i en velstandsboble og tror at alle i verden har det like bar som dere har det akkurat nå for tiden og at det kommer til å fortsette for dere som det er i dag i alle dager.

     

    Men sånn er det ikke. Realiteten i mange vestlige land er blitt til en helt annen, den ble forsettelig gjort til en helt annen for de aller arbeidsbiene "nede". Vi er på vei tilbake til føydalismens tider. Og vi er kommet langt allerede. Ikke i Norge, men i de aller fleste vestlige land...

     

    Visste du for eksempel at de 45 rikeste i Tyskland eier så mye som de 50% fattigste i Tyskland?

     

    Nei, ikke die 45 prosent rikeste! Men de 45 rikeste husholdene / familiene eier like mye som over 40 millioner tyskere. Og visste du at de rikeste 10% eier minst 70% av all privat formue i Tyskland og kanskje enda mye mer? Visste du at den gjennomsnittlige formuen i den fattige halvparten av alle tyskere (40 millioner mennesker altså) ligger ved så "mye" som 5.000 Euro, altså ikke mer en 50.000 NOK? Det er alt enhver tysker i den økonomisk eller sosial nedre delen av befolkning i gjennomsnitt kan rutte med.

     

    (kilde: Der Spiegel: http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/vermoegen-45-superreiche-besitzen-so-viel-wie-die-halbe-deutsche-bevoelkerung-a-1189111.html )

     

    Les dette innlegget her for eksempel: http://www.zeit.de/arbeit/2018-01/altersarmut-frauen-ruhestand-jobbing som står i Zeit, en av de store og snarere høyrevridde dagsavisene i Tyskland om aldersarmod i Tyskland.

     

    Eller se på den video'en om folk som går på arbeid, men som likevel ikke har råd for en leilighet og bor på gaten (kilde: ZDF - statlig tysk TV)

     

    Hva tror du kommer til å skje når det samtidig importeres flere MILLIONER fremmede som blir tildelt leiligheter, penger, mat, sykler, medisinsk behandling - alt gratis...som lever på sosialen, prostitusjon og kriminalitet?

     

    Er det virkelig motbydelig rasisme å konkludere med at disse folkene skal dra dit de kom fra? Hvor mye lenger, hardere og mindre godt betalt er egentlig du villig å arbeide for at fremmede skal få kunne leve bedre i landet ditt enn en stor del av landsmennene dine gjør? På hvor mye økonomisk sikkerhet gir du frivillig avkall for at andre skal få det LITT bedre enn de hadde det der de kom fra?

     

    Våken da opp, mann!

    • Liker 5
  7.  

    Det er klart folk ikke vil bo i ghettoer. Og som nordmann har du ofte mer muligheter og alternativer og flytter vekk ifra ghettoen. Det er selvfølgelig et stort problem når det dannes raseskiller. Så vi trenger helt klart tiltak for å få til integreringen bedre. Og integreringen i Norge i stort sett alle andre steder enn enkelte strøk i Oslo er veldig god.

    Hvorfor vil ikke nordmenn bo i områder med mye innvandring?

     

    Og hvordan henger denne tendensen sammen med "all statistikk" som du refererte til tidligere?

     

    Jeg synes tendensen i praksis er motsatt av hva du skisserer. Hvilket også reflekteres i boligprisnivået i områder med mye innvandring.

     

    Hvorfor tror du det er slik? Vil ikke alle som har innvandringen tett innpå seg bare ha enda mer innvandring?

     

    Nei.

     

    Men det er ikke vanskelig å finne dokumentasjon på dette. Når de stemte i Sveits om innvandring så var landsbygden klart nei. Og byene der de fleste innvandrere bodde, var ja. Så du kan prøve å være smart og vittig, men byer med mer innvandrere er og generelt mer positive til innvandrere. Mens folk på landsbygd spesielt er mest negative, til tross for at de har minimal til ingen kontakt med folkene de er negative til.

    Hvem vil veldig gjerne bo i innvandrermiljøer unntatt innvandrere?

     

    Dersom ingen nordmenn egentlig vil bosette seg i slike områder, hvorfor skulle de ønske at byen deres ble mer og mer slik? Og hvilken verdi har egentlig svarene på en spørreundersøkelse når trenden er at nordmenn flytter vekk fra innvandrerne?

     

    Statistikken på utflytningstrenden av nordmenn, og den voksende innvandringstettheten i Oslo viser et langt mer realistisk samfunnsbilde enn hva hvem som helst føler seg moralsk forpliktet til å svare i en spørreundersøkelse. Handling teller mer enn ord. Det er slik man luker ut hyklere.

     

    I Sverige har folk (offisielt sett) i lange tider vært ekstremt positive til innvandring, og ekstremt negative til enhver kritikk av innvandrerpolitikken. Det er derfor det svenske politiet nå blir sporadisk angrepet med håndgranater. Man kan lyve til seg selv og andre så mye man vil, men det endrer ikke virkeligheten. Ønsketenkningen er en illusjon, ikke virkelighet. Og flere er i ferd med å våkne.

     

     

    Du har så rett!

     

    Vi tyskere er også i ferd med å våkne... bare at det er mye verre her enn dere aner..

    • Liker 1
  8.  

     

     

     

    Rasisme er basert på uvitenhet, akkurat det samme som å innbille seg at dette er noe som skjer kun en vei, så dagens ord er uvitenhet.

     

    Eneste medisinen som kan kurere slikt, er å få mer kunnskap inn mellom øra, samt som bonus kanskje følge litt bedre med hva som faktisk skjer i samfunnet og på resten av kloden innimellom.

     

    Fullstendig uenig. Rasisme er basert på en fordelingskamp mellom grupper av forskjellig rase.

     

    Og den kampen blir desto hardere og grovere jo vanskeligere og jo ulikere livsvilkårene for en del av medlemmene i en eller begge av gruppe blir... 

     

    For noe vas, da burde du vel heller sloss mot den rike hvite overklassen i Holmenkollen og Montebello...

     

    Wow, Besse traff et ømt område :) Selv hvor mye du bagatelliserer andre sine holdning om rase, så vil det mentale fysiske bilde alltid være synlig. Det Besse sa har veldig mye sannhet i det. Moroklumpen (fo2re) har kanskje drukket for mye humanisme og jantelov :tease:

     

    For det første så er det kun rasister som kalles mennesker med ulike hudfarge for rase, for det finnes ikke noe som heter rase når det kommer til mennesker, mulig dere har vært litt for mye på hundeutstillinger ?

     

     

    Det skal jeg delvis være enig med. Men om det ikke finnes raser, da betyr det vel også at ikke jeg er rasist heller når jeg mener at man ikke burde slippe inn en eneste en av dem?

     

    Faktisk dreier det seg for meg heller ikke om hudfarge.

     

    Men Phrail treffer midt i blinken når han konstaterer at det er hudfargen man kan se det ved at folkene egentlig ikke tilhører her. Samme gjelder jo språket. Du hører at folk kommer fra et annet sted.

     

    Som sagt: situasjonen i Norge kan ikke (enda) sammenlignes med den i Tyskland:

     

    1. Vi har mye, mye, mye mer utlendinger fra alle mulige land her i Tyskland enn det finnes i Norge - ikke bare i absolutte tall men også i relasjonen til den innfødte befolkningen. Det kryr også av østlendinger - altså folk fra Østeuropa. Hvorhen enn du snur deg hører du stygge harde bratschki og brutschki lyder. Takket være EU kan de bosette seg hvor som helst i Tyskland og etter en viss og kort tid har de samme krav på støtte som de innfødte.

     

    2. Der er mye, mye, mye, mye mindre plass i Tyskland enn i Norge. Tyskland er overbefolket til helt under taket. Det er - etter min overbevisning - her en av grunnene ligger for at landet og befolkningen har vært lettere å få med på to verdenskriger. For livskvaliteten synker innmari når folk bor for tett på hverandre. Dette har også noe med verdien av et enkelt menneske å gjøre. Kryr og flyr det alle steder av mennesker, slik at du nesten ikke kan gå ute uten å trakke på dem, da begynner medmenneske å bli snarere et hinder, en ergrelse, en motstander, en konkurrent, en fiende enn at du ser på ham som nabo, din nærmeste. Da blir mennesket til "masse".

     

    3. Utlendingene her i Tyskland er i snitt mye mindre tilpasset enn de er i Norge. Grunnene til dette er vel forskjellige. En grunn til dette ligger sikkert i det at man i Tyskland har vært ekstremt liberal og tolerant overfor flyktingene. I den grad at "venstrefolkene" mente man ikke kunne kreve av tilflytterne at de skulle måtte tilpasse seg - ikke engang at de måtte lære seg tysk engang. De skulle få lov å bevare sin kulturelle og språklige identitet. Ved en sånn fremgangsmåte er det kanskje ikke så rart at de aldri lærte seg språket heller. Her er Nordmennene - selv snillistene - alt for nasjonalistiske ;-) for å fremme en sånn utvikling.

     

    4. Det viktigste av alt: Tyskland er i full ferd med å bli fullstendig "brasilianisert" som det kalles på tysk ( https://de.wikipedia.org/wiki/Brasilianisierung ). Store deler av det tyske samfunnet opplever en voldsom nedgang mens en liten sjikt blir rikere og rikere. Det er NØYAKTIG samme utviklingen som først har skjedd i USA. Om noen enda ikke skulle ha sett filmen "Saving capitalism" av Robert Reich (dere finner den blant annet også på NRK) I would strongly recommend you to see this film ( her: https://tv.nrk.no/program/KOID25007215/oekonomi-i-ubalanse ) Nøyaktig det som har skjedd i USA skjer i Tyskland i omtrent  15 år nå. Takket være korrupte narsisser av politikker som gir faen i "almuen" men som heller blir tiltrukket av lyset og glansen til de virkelig mektige superrike. I stedet for "brasillianisierung" kan man også like godt bruke betegnelsen "den tredje veien i sosialdemokratiet" ( https://de.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6der-Blair-Papier ). Går det nedover ser man snart litt annerledes på de millioner sortkledde kvinner på gaten. Og selv de dummeste og upolitiskeste begynner å lure hvorfor vi bare for noen år siden med all makt måtte rasere masse av de viktigste sosiale rettighetene som "arbeidsslaver" (som for eksempel den fullstendige avskaffelsen av arbeidsledighetstrygd for de som er lengre arbeidsledig enn 12 måneder - samme hvor lenge du har arbeidet før, samme hvor gammel du er, samme hva slags lønnings- eller utdanningsnivå du hadde) mens vi nå plutselig har - minst - 25 milliarder Euro per år til overs for å fore å huse en million flyktninger som kom inn i løpet av mindre enn et år. Selv de dummeste forstår jo at der er noe gale hvis visse kretser nå kommer med den absurde argumentasjonen at utgiftene hjelper å få fart på økonomien når vi bare for et sekund siden måtte spare som bare tusan fordi kassene angivelig var helt tomme for den enkle mannen ("kein Geld mehr da"). For de pengene som nå blir skuslet bort i fleng på de fremmede kunne man jo helt opplagt også ha unt de alminnelige arbeidstakerne i Tyskland når det bare galt å stipulere økonomien ved hjelp av utgifter. Samtidig må man vite at arbeidsgiverne i årevis har klaget over det lave utdanningsnivået av tyske elever (fra folkeskolen). Disse folkene var ifølge arbeidsgiverne helt udugelige til alt fordi se ikke engang kunne sitt morsmål bra nok. Og nå plutselig elsker arbeidsgiverforeninge akkurat flyktningene som angivelige "Fachkräfte" trass i at de fleste av dem ikke engang kan skrive eller lese sitt eget mål.

     

    Et aktuelt eksempel:

    https://www.focus.de/finanzen/altersvorsorge/wegen-80-euro-rentnerin-wird-grundsicherung-wegen-mini-lohn-gekuerzt_id_8465674.html

    (for dem som ikke kan tysk: en 71 gammel dame får omtrent 7.600 NOK pensjon i månen. Hun betaler (veldig rimelige) 6.000 NOK i husleie. Det betyr at hun har omtrent 1.600 NOK "til overs", altså sirka 53 NOK hhv. 5,3 Euro per dag. Kanskje litt lite når EN stor kopp kaffe hos starbucks koster omtrent like mye? Selv med 71 år klarer man kanskje ikke å leve PÅ EN kopp kaffe? Selv om går med de samme klærne som gamling til man faller i kisten? Selv myndighetene vedgår fremdeles at det kan være litt lite med ein kopp kaffe. Derfor får hun sensasjonelle 2.530 NOK i månen i støtte som tilsvarer omtrent 8,4 Euro per dag i tillegg. Det betyr at hun damen kan unne seg 2 kopp kaffe til hos en ganske alminnelig amerikanske kaffe-kjede. Mer mat eller til og med klær blir det dessverre ikke i "rike" Tyskland. Siden også dette er litt lite for å OVERLEVE i Tyskland (og selvsagt også fordi hun 71-åring hadde så LYST til å arbeide) fikk hun seg en "jobb" der hun tjente omtrent 800 NOK, eller 2,7 Euro per dag, for å stelle og å vaske et hus (8 timers arbeid - altså 100 NOK per time). Og nå skjede det følgende: Sosialmyndighetene TRAKK 500 NOK fra hennes sosialtrygd slik at hun hadde hele 30 Euro igjen for å ha arbeidet 8 timer som vaskekone med 71. We proudly present: Germany etter korrupte drittsekk-politikkere. Men som sagt: Det er ingen problem å mette 1 million flyktninger samtidig. Forstår dere var dette gjør med menneskene? Forstår dere hvordan hat og rasisme rett og slett dyrkes? "Make no mistake", som han der dusten sa: dette er ingen overdrevet historie. Dette er helt vanlig i dagens Tyskland og realitet for mange millioner mennesker. Den såkalte sosialdemokratiske utfordreren til hun Østdamen som regjerer som forbundskanslerinne hadde ideen å gjøre noe med det hele. Han skulle sette opp overlevelesessikringen for pensjonistene som hadde arbeidet i mange år til 440 Euro istedenfor 400 Euro per måned.  :dribble: 

     

    Dette er helt andre forhold enn dere enda har i Norge.

     

    Men bare vent. Utviklingen kommer nok også til Norge med tider og stund. Jeg tviler veldig på at Norge kan undra seg denne worldwide utviklingen i lengden. Visse tegn til at det også går nedover i Norge - altså med alumen, ikke storkarene - kan vel også skimtes allerede i dag.

     

    Ha en hyggelig kveld og kos dere så lenge det varer...

  9. J

     

    Hvordan klarer enkelte av dere å tolke det jeg sier som at jeg prøver å rettferdiggjøre "normal" rasisme? At jeg mener at hvite også kan oppleve rasisme er rasistisk av meg å mene da eller???? Jeg er jo i mot alle former for rasisme.
    Ser også at en her mener at det jeg sier kommer av uvitenhet. Det er jo stikk motsatt. Det er på grunn av min erfaring at jeg ikke er uvitende. De som mener at dette ikke er noe tema derimot, de er uvitende.

     

    Eg mente dette fordi det etter mine begrep er helt soleklart at det også finnes en "motsatt" rasisme.

     

    Ditt spørsmål virket derfor for meg som et slags skalkeskjul, en hale for å kunne komme med rasistiske ideer og lokke andre til dem. Jeg tolket spørsmålet ditt ikke som et spørsmål om omvendt eller motsatt rasisme men som sunn rasisme.

     

    Men er du ikke rasist som du sier, da er du det antakelig ikke. Litt synd kanskje. For jeg mener det også finnes en slags "sunn rasisme" i den forstand at man tilgodeser sine egne berettigete interesser. Og selv om jeg før i tiden ikke så på meg som "rasistisk" så gjør jeg dette i en begrenset form absolutt i dag. Og det gjør meg ingenting.

     

    Der finnes bare to viktige regler om flyktinger og utlendinger (samme hvor de kommer fra):

     

    1. Ikke slipp dem inn

    2. Få dem ut as soon as possible

     

    Som sagt: Dette betyr ikke at jeg vil dem noe ondt eller vondt. Ikke heller at jeg mener at de på noen som helst måte er mindreverdig. Ingen skal heller måtte sulte i hel eller måtte dø i følge av helbredelige sykdommer. Det er vi alle forpliktet til å sørge for - samme hvor folk befinner seg.

     

    Tvert imot ønsker jeg dem at de skal få det like "godt" som de tror at "vi" har det. Men det skal de få i deres land. Ikke her hos oss og absolutt ikke på våres bekostning. Jeg skal definitivt ikke måtte arbeide til jeg blir 80 for at en afghansk familie skal få en gratis leilighet her i Tyskland for seg og sine 12 barn og gratis forpleining og gratis alt mulig annet. Livet er hard og de får klare seg der de kommer fra og ikke senke vår livsstandard på deres nivå. Det har jeg ikke stridd, pugget og arbeidet for.

     

    Har de oppnådd samme levestandarden og har de betalt like mye for å komme seg dit (men ikke ved å senke våres standard!) da kan det kanskje på gjensidighet bli aktuelt med å gjøre det lettere for å kunne bosette seg hvor en har lyst til....

  10.  

     

    Jeg tror han forsøker simpelthen å spørre om den "norsk rasisme" kan være så ille siden det også finnes motstykke. Eller enda direktere sagt: han forsøker å rettferdiggjøre "normal" dvs. nordisk rasisme.

     

    Og jeg vet ikke om ikke han har rett med det også.

     

    "Like barn leker best." Så enkelt er det kanskje. Hvite trives som vanlig best i selskap av hvite, og sorte best i selskap av sorte. Hvordan ville du følte deg på en fest, der du var den eneste hvite? Og hvordan ville du følt deg, om du som den eneste snakket norsk mens de andre snakket et eller annet huttaheiti som du ikke forsto? Og hvordan ville det vært om det var sånn ved enhver bidige fest, alltid?

     

    Derfor er det absolutt ikke nødvendig å gyve løs på hverandre. Men det spørs jo om det er så lurt å importere millioner flyktninger fra alle herrens land til Norge eller Tyskland...

     

    Samme om vi alle likeledes stammer fra Afrika om vi går langt nok tilbake i tiden... Og samme om vi i prinsipp har samme rettigheter..

     

    Jeg tror han vet hva han selv mener :)

     

    Folk med lik kultur trives ofte best med andre med lignende kultur. Det har ingenting med hudfarge å gjøre. Da er du over på rasisme.

     

    Og kultur er "måten man gjør ting på her". Kulturen er altså ikke basert på din hudfarge, men heller hva du gjør og oppfører deg. 

     

    Og selv om lik kultur er noen du oftest liker, så betyr det ikke at folk bare liker andre med lik kultur. Se på nordmenn, se så utrolig mye vi reiser. Det å leve i boble kan umulig være så sunt. Hvor mange spiser bare norsk mat? Det ville vært kjedelig for de fleste.

     

    Jeg har vært i mange situasjoner der jeg var eneste hvite. Det gikk helt fint, og det var ikke skummelt. Jeg var ikke redd for at jeg og min rase var døden nær. Og jeg kom ut av situasjonen helt uten å ta skade.

     

     

    Ellers bra at du prøver å se ting litt mer i innvandreres perspektiv. Det er sånn du finner ut at folk er folk, og vi alle deler det at vi er mennesker. Og det er slik vi oppnår forståelse for andre mennesker og kulturer.

     

     

     

    Det er derfor se skal får lov å være der de er fra. For at ingen av oss - hverken de ene eller de andre - føler seg minoriterisert.

     

    For det er jo nøyaktig det som skjer: Nordmenn kommer til å være minoriterisert om noen 30, 40 år til - om dere fortsetter med flyktningsimportpolitikken... det er i dag, dere bestemmer, om deres barn eller barnebarn kommer til å føle seg uvel og som en minoritet i sitt eget land...

     

    Som tyskere vet vi hva som kommer til å skje i følge av en stor bølge med flyktninger. De kommer til å stime seg, flokke seg ved bestemte steder og bydeler for å brette seg ut derfra lenger og lenger...

     

    Vi har i Tyskland den situasjonen at det allerede i dag finnes skoleklasser med nesten utelukkende utenlandske barn som ikke kan tysk skikkelig. Hvordan blir det for et stakkars tysk barn som skulle havne i et sånt miljø? Da jeg var barn og ikke enda var begynt på videregående (som man i Tyskland den gang gjorde med 10/11 år) gikk jeg på folkeskolen i et strøk med en del utenlendinger. Jeg kan aldeles ikke bekrefte de sosialromantisk-naive forestillingene at et utenlandsk miljø er like grei som et innenlandsk. Det var mye slåssing og grov vold fra de utenlandske barns side. Skjønt dette var en helt annen innvandring denne gangen enn i dag. Disse folkene kom ikke fra hutaheiti men fra Italia, Grekenland, Jugoslavia eller Tyrkia. Likevel var de aggressivere, voldeligere enn tyske barn i snittet. Det fantes også de voldelige tyske - så klart, men helt opplagt kom det mer ondt fra et fåtall utenlandske barn og ungdommer enn den overveldende majoritet tyskere den gang.

     

    Selvsagt skyldtes ikke det det faktum at de andre rasene var mindreverdig, mer ondsinnet av prinsipp, men at de hadde det vanskelig i familiene sine. Det var blitt rotløse, hjemløse -  noe av det verste man kan bli i verden. Oh selvsagt var de jo bunnen av det tyske samfunnet. Noe som sikkert heller ikke bidrar med å oppfostre snille utlendinger. Kanskje også patriarkalsk / familiær vold var av kulturelle grunner mer utbredt i disse utenlandske miljøene den gang enn i vanlige tyske. Warum auch immer. Det var bare sånn det var. Og jeg synes det er veldig naivt å tro at noe annet kommer til å skje i dokkers flyktningsmiljøer i dag.

     

    En stor del av nordmennene kommer til å svi for denne politikken. Ikke alle selvsagt. Noen kommer til å tjene skikkelig bra på dette. det er jo derfor dette foregår både i Tyskland eller Norge. Hadde den såkalte "eliten" måttet betale prisen for innvandringen ville det vært slutt på flekken, på stedet, i selve sekunden. Men det er ikke til villabyene disse folkene flytter til. Heller ikke sender disse folkene sine barn på privatskoler. Noe som er vanlig for privilegerte tyskere. Og heller ikke konkurrerer disse folkegruppene med eliten om mat, statlig støttepenger, leiligheter... Så det er veldig lett å være snillist når man ikke selv betaler prisen for denne importen av flyktninger men tvert om tjener godt på det.

     

    Men hovedpoenget som snillistene aldri gir svar på er jo et annet og veldig lett et - nemlig spørsmålet: HVORFOR I ALL VERDEN???

     

    Der dør hver dag folk der ute på grunn av fattigdom, sult og lett kurerbare sykdommer. Likevel har snillistene intet annet å gjøre enn å importere og å kline med velnærte, kraftige, sunne flyktninger fra huttaheiti som slettes ikke var dødstruet der de kom fra. de aller fleste flyktingene som er i Tyskland er her ulovelige. I hvert fall i den forstand at de både tok seg inn i landet på en kriminell måte (siden Tyskland er omkretset av andre sikre land og det ikke er lovlig å ta seg inn i landet som flyktning fra andre sikre land) og at de aller fleste ifølge den tyske asylloven ikke har en rettighet til å bli værende i Tyskland. For den gjelder bare for folk som virkelig er i konkret fare og ikke for dem som bare skal det bedre rent økonomisk.

     

    Så hvorfor i all verden mener snillistene å ha rettigheten til å råde over de andre innfødtes arv? Det finnes ingen som helst grunn. Og det er helt soleklart at slipper du først inn noen vil du senere ha alle hos deg. Kan dere det i Norge? Kan dere ta imot tre eller fire milliarder mennesker som alle drømmer om et liv som Nordmann - lite enn si ingen slit på arbeid, god lønning, gode bo- og levevilkår, hytte i fjellheimen og naust med båt ved fjorden, skikkelig flott romslig hus med storartet utsikt over hele sjøen. Kan dere skaffe disse villkårene for alle som kommer? Er det bare å banke på altså? Jeg bare spør, for da kunne jo til og med jeg tenkt meg å dra nordover. For selv om jeg har høyere lønning en Ola N. så er levevilkårene her i en vemmelig drittstorby i Tyskland ikke så festlige. Og selv om jeg selvsagt aldri kommer til å kunne snakke norsk så godt som en analfabetisk flyktning kan jeg jo kanskje radbrekke et forkludret kaudervelsk av norsk som er godt nok lell? Er det bare å banke på altså? Det er ubegrenset plass i Norge altså og skulle det bli trangt likevel så flytter dere selvsagt litt tettere sammen for at jeg også skal ha det bra. Ikke sant?

     

    Våken da opp, dere naive snillister...

  11.  

     

    Dramaqeen. Folk er folk, så lenge de mest innbitte religiøse tørker av seg dette på dørmatta inn så ser jeg ingen problemer overhodet med dette helt nødvendige påfyllet av mennesker og arbeidskraft som Norge trenger. Verden blir mindre og å videreutvikle globalismen er eneste mulighet vi har til å kunne løse globale problemer. Her nytter det ikke å låse seg inne i stabburet og trekke ned nisselua.

     

    Vi kan løse globale problemer uten å begå etnisk rensing av oss selv.

     

    Eller mener du at hvite må bort for å løse disse problemene ?

     

     

    Endel av løsningen var jo nettopp ikke å låse seg inne stabburet og trekke ned nisselua, denne isolasjonismen din er helt ulogisk når vi ser det over tid. Mennesker vil etterhvert få flere og større felles prosjekter på tyvers av land (og selvfølgelig "rase"), såpass at å dele oss opp pga hudfarge vil virke absurd. Du er så stuck in last century i argumentasjonen din, ekstremt gammaldags og lite verdensvant måte å reflektere over tingenes tilstand på.  Hvordan skal vi kunne gå framover og nå nye globale mål for menneskeheten uten å samarbeide?

     

     

    Om jeg får lov å svare på ditt spørsmål. Svaret et enkel. Det finnes ikke noe "vi". Det er de og vi. Og derved mener jeg ikke flyktningene og oss, men dem som eier nesten alt i våre land og vi som går på arbeid til daglig i hele livet for en skit og ingenting.

     

    Men jeg er klar over at en Nordmann har vansker for å se det sånn. For sånn er det simpelthen ikke i Norge for majoriteten. Ikke enda. Men Norge er et stort unntak og den samme utviklingen har nok startet i Norge også. Det tok omtrent 10 år til store deler av tyskerne var skikkelig fattige på grunn av en asosial politikk satt til verks av den "sosialdemokratiske" forbundskansleren Schröder.

     

    Det er han som frekt sa til en TV-reporter etter at han hadde mistet valget at han nå skulle tjene skikkelige penger. Det gjør han sikkert og. For det var også han som i siste lite som forbundskansler fikk i stand en mange milliarders EURO tung gasleveringskontrakt med det russiske firmaet GAZPROM og som kort tid etter sitt embete som forbundskansler ble medarbeider av selve firmaet. Hans "lønning" er ukjent....

    • Liker 2
  12.  

     

     

    Hei Lunaris,

     

    Faktisk kan jeg fortelle litt om hvordan det ser ut i dag i et overraskende lignende land som du beskriver.

     

    Jeg har skrevet om det her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1803186&page=2&do=findComment&comment=24304990

     

    Hilsen

     

    B.

     

    Jeg leste alt du skrev, når du skrev det. Uenig i deler av det du skriver, men det blir litt off topic. Har flere tyske venner, som har blandede syn på situasjonen. Det at du synes noe, betyr jo ikke at det er slik. Jeg kjenner også tyskere som synes det som er gjort er bra. Og en del som synes det er for mye. Ikke at jeg kjenner noen som mener uhemmet kapitalisme er det store problemet da.

     

    Om du lurer så mener jeg at innvandring skal skaleres etter integrering. Altså hvis det som du sier er fattigdom, og du importerer mer fattigdom, og du ikke klarer å gjøre det til et integrert samfunn så før du høy økonomisk ulikhet som gir utslag i hat mellom raser når det økonomiske skille går mot etniske tyskere og tyskere av europeisk opprinnelse og innvandrere fra andre land.

     

     

     

    Hei Lunaris,

     

    selvsagt betyr ikke det at "noen" skriver et eller annet på nettet at det er nødvendigvis sant. Især i Tyskland er store deler av folket kommet frem til konklusjonen at de blir manipulert til de grader. De betegner derfor mediene som "Lügenpresse" - altså løgnmedier. Og det har de etter min egen overbevisning helt rett i.

     

    Men det er mulig å skille mellom det jeg synes og mener og det som simpelthen er et faktum. Det er et ubestridd faktum også i mainstream-mediene at vi har omtrent 800.000 hjemløse mennesker i Tyskland. Dette kan man lese i nesten alle blad, for eksempel også her: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-11/wohnungslosigkeit-obdachlose-fluechtlinge-armut 

     

    At de finnes offisielt 800.000 bostedsløse betyr ikke at alle av dem lever direkte på gaten. Det gjør ifølge offisielle tall "bare" 50.000 mennesker i Tyskland - altså grovt "bare" en av 1.500 innbyggere. De 750.000 bostedsløse som ikke bor direkte på gaten bor alle mulige steder - også i sammlingsleir eller som ungdommer i barne-/ungdomshjem eller hos bekjente eller i såkalte nødboliger i containere. Men det er neppe bare flyktninger det er snakk om her. Omtrent Halvparten - altså ca. 400.000 - er "ikke-flyktninger".

     

    De fleste andre tall jeg har berettet om går det også an å "bevise" i den forstand at det ikke handler seg om fantasitall fra et "forsvergelse"-forum, men som har sitt grunnlag i mer eller mindre offisielle tall. Når det gjelder arbeidsledigheten finnes det for eksempel her: https://www.tagesschau.de/wirtschaft/hg-arbeitslosenzahlen-101.html en detaljert forklaring på hvordan det blir fjusket med disse tallene av regjeringen. Dette er altså en lenke til det tyske statlige TV-"selskapet" ARD som tilsvarer norsk NRK. Om du også kan litt tysk som jeg kan litt norsk ville jeg anbefalt å se video'en på samme side. Den er enda klarere. De nevner et "omtrent" ekte tall - nemlig 5 millioner arbeidsledige - istedenfor det offisielle tallet på 2,7 millioner. Andre ("seriøse") medier konkluderer med enda høyere tall.

     

    Når det gjelder fattigdommen i Tyskland i alminnelighet finnes det haugevis med filmer på youtube: https://www.google.de/search?source=hp&ei=PLOEWsOnJM7MwAKi65rIDw&q=Armut+in+deutschland+youtube&oq=Armut+in+deutschland+youtube&gs_l=psy-ab.3..0j0i22i30k1l2.2140.14179.0.14710.40.27.0.0.0.0.981.6149.2-2j6j3j2j1.14.0....0...1.1.64.psy-ab..26.13.5819...0i10k1.0.vXx5aoiwBsg

     

    Det første innlegget er fra NDR (også et statlig TV-selskap). Her forklares det at maten som utdeles til de fattige imidlertid blir fordelt i tredjedeler: en tredjedel til tyskerne, en tredjedel til østtyskerne (som dessverre takket være den forbannete EU også finnes her) og en tredjedel til flyktningene. De må dele maten opp på den måten - både for å forhindre sjalusi blant de forskjellige "folke-"gruppene men også fordi det begynner å skorte på maten.

     

    Men det er helt rett det du sier!

     

    Det finnes likevel også veldig mange tyskere

    • som ikke interesserer seg for denne utviklingen fordi de ikke er rammet selv og "velstående" eller skikkelig rike
    • som til og med tjener veldig godt på at det er sånn som det er (for eksempel ved å "stable" flyktningene opp under taket i gamle hus som man fort kan tjene seg styrtrik på)
    • som lever i "sine bobler" hvor de ikke blir konfrontert med denne utviklingen. Tyskland er ikke Norge og klasseforskjellene her tillands er blitt så store at klassene ikke omgåes hverandre lenger. 
    • som benekter sannheten fordi den ikke skal være sant av politisk-ideologiske grunner (for eksempel blant deler av det ekte venstre partiet LINKSPARTEI som av en eller annen rar grunn ikke kan få seg nok flyktninger)
    • som ikke tør å stå frem og å si hva de egentlig mener. For er det noe som ikke er politisk korrekt i Tyskland og som kan ha kraftige konsekvenser da er det jo det å gjelde som "rasist" eller utlendingsfiendtlig. Så du sier ikke til et "TV-kamera" på gaten at du har stemt på AfD (selv om noen må jo ha vært blant de seks millioner som gjorde akkurat det). 

    Når det gjelder majoriteten så er nok de aller fleste kraftig imot å ta opp enda mer flyktninger. Bortsett fra det kan man også godt si at også rasismen og utlendingshatet er tilbake blant store deler av befolkningen. Jeg forstår dem godt skjønt jeg mener de burde rette hatet sitt heller mot politikerne i de ansvarlige partiene.

     

    God natt i Noreg...

    • Liker 1
  13. P.S.: Jeg burde kanskje tilføyet at den egentlige kampen etter mine begrep er en klassekamp mellom de skikkelig rike og de "alminnelige".

     

    Og rasene blir brukt som et middel både å skjule denne egentlige kampen ved

     

    - å beskjeftige de nedre sosiale klassene med de problemene som følger denne ansvarsløse politikken som vi opplever i Tyskland i dag og ved

    - å (mis)bruke flyktningene som en slags pengemaskin for de rike.

     

    Sånn fungerer det i hvert i Tyskland. For disse millionene inntrengere skal jo bli forsørget.

     

    De skal ha mat, de skal ha klær, de skal ha medisin, de skal ha det varmt om vinteren og til syvende skal de til og med få leiligheter til tross for at mange millioner tyskere ikke greier å betale husleien sin selv engang og enda flere millioner tyskere sliter noe voldsomt med å få den betalt.

     

    Dette koster vanvittig mye penger og disse pengene blir jo ikke direkte spist opp av flyktningene men havner - så rart - hos de (tyske) familiene som helt tilfeldig for eksempel eier et par hundre leiligheter eller kanskje også har "fått" et par titusen statlige leiligheter til en rimelig pris til gjengjeld for en liten gave til regjeringspartiet (ingen overdrivelse her: http://www.faz.net/aktuell/politik/eisenbahner-wohnungen-ingrid-ehlerding-stellt-sich-als-opfer-der-cdu-dar-114154.html)

     

    Situasjonen i Norge er på overflaten en helt annen. Men jeg lurer på om ikke det samme mønsteret ligger skjult i botnen av det hele... For det finnes noe som går igjen både i Tyskland og i Norge: Vi får ingen forklaring på hvorfor vi egentlig skal bli tvunget til å ta imot disse uønskete personene. For det er jo ikke de som virkelig er i akutt nød for liv og helse som kommer, men folk som (for det aller meste) slettes ikke ville sultet i hel der de kom fra. Og det kan jo ikke være meningen å utrydde fattigdommen ved å importere de fattige til Tyskland eller Norge for da måtte vi tatt imot en, to eller flere milliarder mennesker - altså mangedobbelt så mange som lever i Europa i dag.

     

    Den eneste hensikten jeg kan skimte bak det hele er å presse ned livsstandarden av almuen og berike seg ved dette.

     

    Att igjen til de tidene med adel og slaveri som vi hadde tenkt å ha lagt bak oss for lenge siden. I Tyskland snakker vi allerede om "Geldadel". Og det er vel det adelen i begynnelsen alltid har vært i historien: en opphopning av godser og rettigheter i hendene på noen få familier som gikk i arv i mange generasjoner. 

  14.  

     

    Du og andre sier det er uungåelig, men ingen av dere har vist at det faktisk skjer. I motsetning til andre her inne i tråden som har vist at utviklingen går andre veien der nasjoner blir mer homogene, bare ikke hvite land.

     

    Det var en gang en mann. Han så at landet sitt hadde problemer, og han så samtidig at landet hadde mye innvandrere. Samtidig så han at til tross for at landet slet var det fortsatt rike igjen. En del av disse viste seg å være jødiske. Den logiske slutningen var dermed at jøder var grådige og onde og måtte vekk, og befolkningen i landet måtte homogeniseres. Og da snakker vi ikke om det Tine gjør med melk. Selv om denne mannen også fant ut at han kunne lage "fabrikker" for å homogenisere landet. 

     

     

    Men til tross for at denne mannen gjorde landet bedre, og til tross for at han enda ikke hadde startet homogeniseringen i neste steg for å gjøre landet til et stort og mektig land igjen var det de som kom med dumme og naive ideer og tanker som ville ført til landets undergang. Disse ble ble selvfølgelig stemplet som anti-hvite eller fiender og heldigvis for dette landet så hadde de en skikkelig leder som tok seg av trusselen fra disse anti-hvite og fikk kontroll over landet ved hjelp av et byrå med dobbelkonsonant. 

     

    Alt var bra, alt gikk etter planen helt til globalistene og kommunistene ødela alt, la landet i ruiner. Og splittet landet mellom globalisme og kommunisme før det samlet seg og tok en lederrolle innenfor globalisme. Og landet faller selvfølgelig raskt under dette fæle globaliststyre.

     

     

    Enda fortelles denne fortellingen på skoler i hele kontinentet, bare at historien er vinklet til å være fake news selvfølgelig siden vinneren skriver historien. Heldigvis finnes det folk som geita_ som ser gjennom denne propagandaen.

     

    Tenk hva som kan skje med kontinentet vårt om vi ikke lærer fra historien?

     

     

     

    Hei Lunaris,

     

    Faktisk kan jeg fortelle litt om hvordan det ser ut i dag i et overraskende lignende land som du beskriver.

     

    Jeg har skrevet om det her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1803186&page=2&do=findComment&comment=24304990

     

    Hilsen

     

    B.

    • Liker 1
  15.  

    Så hvis problemer er lokale så kan man ikke ta det opp her på forumet med andre ord? Sorry, skjønner ikke hva du skal frem til. Selv om problemer er lokale så kan de finnes mange steder for det. Er ikke bare i Norge (bare Oslo etter din mening) dette gjelder. Men uansett om det var det så skjønner jeg ikke problemet med å ta det opp.

     

    Problemet er at du ikke er klar over hva du da mener er et problem.

     

    Hvis det er lokalt så er det hverken et problem i samfunnet, eller et systematisk problem. Måten man takler og løser de problemene er helt annerledes om det er lokalt. Min argumentasjon går på at du mente det var et problem i samfunnet, samme med resten her i tråden.

     

     

    Men hvis du faktisk mener lokalt så vil jo diskusjonen være helt annerledes. Og hvis du mener lokalt forstår jeg deg virkelig ikke. Vi snakker altså nå om hverdagsrasisme. Det finnes det mange av blant nordmenn, men på et privat plan så gjør det ikke at disse folkene gjør noe videre fysisk eller kriminelt mot noen innvandrer. 

     

    Så det største problemet i Oslo øst er jo da kriminaliteten som foregår. Det er det du og klager over. Usikker på om du da mener at hvis en gjeng angriper noen etnisk norske så skal de stilles for retten for hatkriminalitet? Problemet er at du må kunne bevise det uten tvil, det er ikke enkelt. Legemsbeskadelse og tyveri er derimot lett å felle noen for. Og som jeg har sagt før, ingen sted får mer oppmerksomhet enn kriminaliteten i Oslo øst. Så hvordan mener du det mangler oppmerksomhet rundt problemet? De aller fleste ikke-Oslo folk synes allerede det er altfor mye om Oslo på TV, men du vil altså ha mer? Altså vil du ha mer oppmerksomhet på nasjonalt plan over problemene der, eller er det på lokalt nivå du vil ha?

     

    Og hvis på lokalt nivå, hvor vil du at denne informasjonen bør formidles. Jeg så du nevnte skoler. Så altså Oslo-skolen bør ta dette opp og lære elever at rasisme er diskriminering basert på hudfarge, uansett hvilken hudfarge som diskriminerer om hvem? Men igjen vi har en veldig nasjonalisert skole, med nasjonale læreplanmål som alle må følge og Oslo-skolen virker å ha som sitt største mål å ha høyest score i nasjonale prøver. Så i realiteten må en da endre nasjonale læreplansmål, som igjen gjør det til et nasjonalt tema. Om det allerede ikke er inne nå da? Den endres jo ofte. 

     

     

    Hvis du vil frem til noe konkret kreves også en del presisering rundt tema.

     

    Hvis målet bare sånn generelt er å uttrykke frustrasjon eller klage så er sånn sett alt greit som det er nå. 

     

    Men det er vanskelig for andre å vite hvor det er problem, hva slags problem, hvor du vil øke informasjon rundt dette osv.

     

     

    Jeg tror han forsøker simpelthen å spørre om den "norsk rasisme" kan være så ille siden det også finnes motstykke. Eller enda direktere sagt: han forsøker å rettferdiggjøre "normal" dvs. nordisk rasisme.

     

    Og jeg vet ikke om ikke han har rett med det også.

     

    "Like barn leker best." Så enkelt er det kanskje. Hvite trives som vanlig best i selskap av hvite, og sorte best i selskap av sorte. Hvordan ville du følte deg på en fest, der du var den eneste hvite? Og hvordan ville du følt deg, om du som den eneste snakket norsk mens de andre snakket et eller annet huttaheiti som du ikke forsto? Og hvordan ville det vært om det var sånn ved enhver bidige fest, alltid?

     

    Derfor er det absolutt ikke nødvendig å gyve løs på hverandre. Men det spørs jo om det er så lurt å importere millioner flyktninger fra alle herrens land til Norge eller Tyskland...

     

    Samme om vi alle likeledes stammer fra Afrika om vi går langt nok tilbake i tiden... Og samme om vi i prinsipp har samme rettigheter..

  16. Rasisme er basert på uvitenhet, akkurat det samme som å innbille seg at dette er noe som skjer kun en vei, så dagens ord er uvitenhet.

     

    Eneste medisinen som kan kurere slikt, er å få mer kunnskap inn mellom øra, samt som bonus kanskje følge litt bedre med hva som faktisk skjer i samfunnet og på resten av kloden innimellom.

     

    Fullstendig uenig. Rasisme er basert på en fordelingskamp mellom grupper av forskjellig rase.

     

    Og den kampen blir desto hardere og grovere jo vanskeligere og jo ulikere livsvilkårene for en del av medlemmene i en eller begge av gruppe blir... 

  17. Om dere reagerer slik, så tror jeg dere hadde ikke likt å være i min situasjon. Jeg er vant til å få spørsmål relatert til min bakgrunn og hvor jeg kommer fra. Av og til vil noen peke på meg og si "se en utlending". Jeg har aldri brydd meg om slikt.

     

    Jeg drømmer ikke om at verden blir som Brasil. Brasil har mange attraktive brune mennesker, men det hjelper lite når Brasil er et land med høy kriminalitet, elendig infrastruktur, masse korrupsjon, lav levestandard og nesten null økonomisk vekst. 

     

    Og det er akkurat det som kommer til å skje når man importerer mange millioner mennesker i et land som for eksempel Tyskland som allerede har nesten hver tiende innbyggere gående på sosialen og som ikke i det minste har bruk for tilflytning av folk som ikke har den miste sjanse å oppnå en bra livsstandard. Og om det virkelig er så sjarmerende i Brasil tviler jeg litt på også. For det kan jo hende at fordelingen av hudfargen ikke er likt på begge sidene av gaten som skiller de styrtrike fra de elendig-fattige...

    • Liker 2
  18.  

     

    så problemer må være landsdekkende før man gjør noe med dem?

    Nei, regjeringen innførte nye boligtiltak med spesialregler for Oslo.

     

    Men jeg ser ikke noe sted at du påpeker at dett er et problem i Oslo, snarere at det er et problem i samfunnet at rasisme mot hvite ikke klassifiseres som det etter din mening. Og at det ikke settes fokus på disse problemene i Oslo øst. Som tom har fått egen NRK serie som setter fokus på disse problemene og er på riksdekkende nyheter hele tiden.

     

    Poenget er at om problemene er lokale så er det en helt annen måte å fikse dem på om det er riksdekkende (problem med samfunnet). Da vil det være innbyggere i Oslo, Oslo kommune, Oslo politi osv.

    Så hvis problemer er lokale så kan man ikke ta det opp her på forumet med andre ord? Sorry, skjønner ikke hva du skal frem til. Selv om problemer er lokale så kan de finnes mange steder for det. Er ikke bare i Norge (bare Oslo etter din mening) dette gjelder. Men uansett om det var det så skjønner jeg ikke problemet med å ta det opp.

     

     

    Jeg er enig. Men det finnes sikkert mange som reagerer fordi de ser et forsøk på å rettferdiggjøre rasismen i innlegget ditt. Noe som kanskje kan diskuteres.  Men kanskje det også kan diskuteres om det ikke finnes forskjellige trinn rasisme hvorav noen er rettferdige også? Som jeg forsøkte å uttrykke finnes det mange arter av rasisme. Og det spørs om det er så mye bedre å utfryse, å utelukke folk pga deres sosiale herkomst, deres formue, deres "suksess", deres ytelse, deres legning, deres kjønn, deres tro ellre ikke-tro, deres utseende, deres alder,  utdanning, kvalifikasjon, nasjonalitet, familiære samband, deres språk, deres dialekt, deres formentlige intelligens, deres funksjonshemning enn å diskriminere folk pga hudfarge - ? Alt dette skjer jo til de grader og delvis til og med med sterk offentlig "tillatelse". Alltid dreier det seg jo bare om en ting: et forsøk på å rettferdiggjøre hvorfor en gruppe, en klasse i samfunnet skal ha krav på - mye - større rettigheter enn dem andre. That's all.

  19. Heisann,

     

    om jeg får lov å bidra med et utenlandsk syn så skal jeg gjerne tilføye et tysk perspektiv om rasisme.

     

    Som dere kanskje vet har vi for tiden knepen 20 millioner mennesker i Tyskland som enten selv er utenlandske eller som har minst en utenlandsk forelder. Ikke medregnet i dette tallet er de tyrkerne (eller andre landsmenn) som lever i Tyskland i tredje generasjon (men som flest ikke på langt nær klarer å uttale seg på et skikkelig tysk. Alt i alt finnes det ifølge offentlige tall tre millioner tyrkere i Tyskland.)

     

    Siden tall fra det offentlige i Tyskland pleier å være grovt manipulert og siden der lever mange utlendinger og flyktninger ulovlig i Tyskland kan man gå ut fra at omtrent hver tredje person i Tyskland ikke er av tysk herkomst. 2015 åpnet en uansvarlig forbundskansler lovstridig grensene for flyktningene verden over og vi tyskere ble overskyllet med en bølge på (ifølge statlige tall) omtrent EN hel million flyktninger fra alle steder, herunder mange fra India, Pakistan, Afghanistan, Nordafrika og mange, mange andre steder i huttaheiti eller som han Trump ville kanskje kalt det for: dritthuller.

     

    Disse folkene har i løpet av bare to år kostet så mye som omtrent 50 milliarder. Nei, ikke Kroner - Euro. Og de kommer til å koste den tyske skatteyteren mange, mange flere hundre milliarder i løpet av de neste tiårene. For de aller fleste av dem kommer aldri til å dra hjem igjen. Dette vet vi fra erfaringene med tyrkerne og mange andre utlendinger som aldri var tenkt å bosette seg for godt i Tyskland, men som gjorde det likevel.

     

    Som dere kanskje også vet er flyktningene temmelig "uvelkommen" blant tyskere flest (for å si det mildt). Flere hundre asylmottak har det blitt satt fyr på bare i året 2016. ( https://www.welt.de/politik/deutschland/article170354347/Noch-immer-gibt-es-fast-taeglich-einen-Anschlag-auf-Asylheime.html ) I 2017  er tallet gått ned litt - sikkert også pga at det "bare" kom ytterlige 200.000 flyktninger pluss et ukjent eller i hvert ikke offentliggjort tall på "etterfølgere" dvs utenlandske folk som fikk lov å slå følge med de delene av familiene sine som allerede hadde klart å snike seg inn i Tyskland.

     

    Som jeg ser det (og veldig mange) er de aller fleste flyktningene neppe stakkarer med avmagrede kropper helt til skjelettet men velnærte, sunne, kraftige unge menn som overraskende nok er vant med bruken av mobilen. Bare et mindretall av dem stammer fra krigsherjede områder som Syria - skjønt veldig mange ankommer Tyskland uten pass (som de veldig ofte kaster i Tysklands naboland som Østerrike) og omsider fjusker om herkomsten sin.

     

    Nå har det seg slik at man især i Tyskland må passe seg med å stå frem med ethvert bidige kritiske utsagn om utlendinger grunnet ting som har skjedd en eller annen gang for lenge siden. Noe som til de grader blir misbrukt ved å undertrykke en offentlig diskusjon om man - dvs. folket - egentlig vil ha de dere utlendingene som for det meste ikke engang kan skrive sitt eget språk enn si et språk med latinske bokstaver og som kommer fra et helt og holdent uønsket religiøs miljø.  

     

    Som den vanlige Nordmann ikke vet, lever veldig mange tyskere i økonomisk ekstremt trange, for ikke å si svært fattigslige kår. Medianlønningen ligger ved 2.000 Euro, dvs 20.000 NK per måned - før skattetrekk og sosialavgift, altså mellom 1.300 og 1.500 Euro etter skatt alt ettersom hvilken skatteklasse man hører til. Medianlønningen betegner den lønningen som er den høyeste blant halvparten med de laveste arbeidsinntektene. Noe som for såvidt er samme verdien som den laveste inntekten blant halvparten med de høyeste lønningene. En medianlønningen på 20.000 NOK før skatt betyr altså at halvparten av tyskerne har en lønning som i det høyeste kan nå opp til 20.000 NOK per måned, men som for det meste er atskillig lavere.

    Samtidig er det ikke uvanlig at en mindre til mellomstor, helt alminnelig - og dette betyr i Tyskland snarere karrig-sjuskete-tarvelig - leilighet i en av storbyene koster omtrentlig 1.000 Euro i husleie. Og dette betyr at selv de folkene med de høyeste fortjenestene i den såkalte "sosial svake" halvparten av befolkningen ofte ikke greier seg med lønningen - trass i at de arbeider i heltid. De har behov for å på sosialen og å få tilleggspenger som såkalte "Aufstockere" (noe som betyr at lønningen blir "forhøyet" av staten siden arbeidsgiveren nekter å betale en tilstrekkelig høy lønning).

     

    Dessuten har vi Tyskland ifølge offentlige tall knepen 3 millioner arbeidsledige. Alle vet at dette tallet er grovt manipulert og at måten å beregne arbeidsledigheten med har blitt forandret fra regjeringens side hele 17 ganger (!) i løpet av 20 år hvorav forandringen i 15 tilfeller førte til en "forminsking" av arbeidsledigheten. Det ekte tallet ligger mellom fire og fem millioner, kanskje også enda høyere.

     

    Alt i alt går seks millioner tyskere på sosialen akkurat nå og nesten 15 millioner tyskere har gått på sosialen i løpet av de siste 10 årene ( http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/massenphaenomen-hartz-iv-14-5-millionen-menschen-leben-von-hartz-iv/14788738.html ). Siden sosialtrygden i Tyskland har blitt skjært ned noe helt vannvittig av den antisosiale forbundskansleren Gerhard Schröder og siden den derfor for mange ikke er tilstrekkelig til å overleve, har det blitt innrettet såkalte "Tafel"-er av private initiativtakere, altså privat veldedighet, som forsørger de fattige med mat (mat som for eksempel har gått ut av dato og ikke kan selges mer, men som fortsatt ansees å være i orden).

     

    I dag er mellom 1,5 millioner og 2 millioner tyskere avhengige av å livnære seg ved hjelp av denne private veldedigheten i tillegg til å få statlige støttepenger. For å avrunde bildet må det tilføyes at mange ytterlige millioner tyskere bare får minstelønningen som ligger ved latterlige 9 Euro per time, mange flere millioner arbeider som uekte entreprenører (som er avhengige av bare en oppdragsgiver som betaler drittdårlig eller som simpelthen holder på med en eller annen ulønnsom virksomhet). Annen hver ny arbeidskontrakt som blir utstedt i dag i Tyskland er tidsbegrenset og mange, mange millioner tyskere har god grunn til å tro at dere arbeidsplass kommer til å falle bort i løpet av noen få år, derav mange millioner skjulte arbeidsledige som holder på med en eller annen såkalt "bullshit-jobb".

     

    Hvorfor forteller jeg alt dette her? For det ene fordi det kanskje er interessant også for dere. For selv om dere sannsynligvis ikke tror dette med tanke på dagens Norge så snakker jeg faktisk også om Norges fremtid. For det som har skjedd i Tyskland takket være asosiale og korrupte politikere i de siste ti til tyve årene har skjedd i USA for lenge siden og det er faktisk en utvikling verden over.

     

    Fattigdommen  - som for første gang siden 60 år er på strak fremmarsj i Tyskland - skyldes aldeles ikke en generell økonomisk nedgang i hele Tyskland. Tvert i mot har rikdommen per saldo øket noe helt voldsomt i Tyskland i de siste tiårene. Det er disse tallene om stigende velferd og rikdom en vanlig Nordmann sannsynligvis har i bakhodet når det gjelder Tyskland. For det er disse tallene som fortrinnsvis blir presentert i mediene i sammenheng med Tyskland - uten å henvise på det faktum at Tyskland hører med de land i verden med den mest ujevne og ekstrem ujevne fordelingen av formue og velstand blant innbyggerne.

    Mens den ene halvparten av befolkningen lever i fattigdom, lever omtrent et prosent i sus og dus. Jeg kjenner også til dette miljøet: folk som lettvint uten å blunke med så mye som et øye kan yte seg å gå en uke heliskiing hvert bidige år til en pris for 40.000 Euro (dette er betydelig mer enn en vanlig sykesøster har i lønning per år - før skatt og avdrag). Dette er folk som for eksempel har arvet bedrifter med en omsats på mange 100 millioner Euro per år eller som har arvet dusinvis med leiligheter.

     

    Men primært beretter jeg ikke om dette for å beskrive Norges fremtid men for å forklare at vi allerede lever i en tid der en annen form for rasisme har etablert seg - noe som jeg ville ha kalt for sosial-rasisme. Her er det ikke snakk om rasisme grunnet hudfarge eller nasjonalitet, men familiær herkomst, "kvalifikasjon" og "suksess" - eller for å si det på god norsk: formue.

     

    For lengst ser en internasjonal selverklært elite ned med kynisme og forakt til den alminnelige mann på gaten. Et godt eksempel for dette menneskeforaktende syn på de vanlige finnes i et utsagn av den franske premierministeren Macron. For noen måneder siden ytret han ved anledning av innvielsen av et område for start-up-gründere en setning som denne: "Her møter man både folk som er suksessfulle og folk som er intet." ( https://www.google.de/search?source=hp&ei=XfaBWt_hHsuqsQHjzpnIBA&q=macron+%22ceux+qui+sont+rien%22&oq=macron+%22ceux+qui+sont+rien%22&gs_l=psy-ab.3...1214.16132.0.16542.27.20.0.0.0.0.367.367.3-1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..26.1.360...0j0i131k1.0.f1Tl2GGnwms ). 

     

    Hva har denne sosial-rasismen å gjøre med trådåpnerens spørsmål om det også finnes en omvendt rasisme? Svaret er enkelt.

     

    En kan lett forestille seg hva som kommer til å skje når veldig store deler av samfunnet lever i fattigdom og elendighet mens det samtidig importeres millioner av utlendinger som lever på samme nivået (eller kanskje til og med bedre) enn den innfødte befolkingen.  Akkurat dette skjer i Tyskland for tiden. Det forvolder hat og illsinne.

     

    Dessverre retter denne haten seg mot innvandrerne og ikke mot (de mest tyske, men også "internasjonale") landsmennene som tjener seg styrtrike på utgiftene på flykningenes vegne. Og denne "ekte" rasismen skaper som gjengjeld selvsagt en motsatt rasisme.

     

    Rase-rasisme virker sånn sett som et naturlig svar på sosial-rasisme eller for å kalle det ved dets mer gjengse betegnelse: uhemmet kapitalisme. 

     

    Tysker

     

    - Unnskyld for mitt dårlige norsk -

    • Liker 2
  20. Det er ikke noget så stort problem for meg ;-) der har vært flere ganger ti års mellomrom mellom besøkene i Norge før. Norge er ikke verdens navl, selv om ola nordman ofte gjerne vil tro det. Egentlig så er det veldig få tyskere som er virkelig sterkere interessert i Norden. Tro det eller ei: selv i middeleuropa lengter folk heller etter sol og lange sommer enn etter en fem ukers surt regnværsommer...

    Så for du heller kose deg med den nesten bøten du må betale og den norske minisommer...

    Ligger det forresten ennå snø oppe i "fjellheimen" ;-)? Hvor manger måneder har dere fra nå av igjen til også dere kan gå tur på fjellet?

  21.  

    Når en stat misbruker sin maktstillning til å sanksjonere selv minimale forseelser med drakoniske strafer så er dette mindst like ille som å leve i ett samfunn der en når som helst kan bli offer for ran eller tyveri. Eg betilver sterkt at et "alminnelig" ran ville gjort mye dårligere inntrykk på meg enn denne erfaringen. Der fins mange fine sider ved Norge. Men i ett sånt samfunn ville eg ikke ha levet hvor enn når som helst må regne med fullstendig absurde sanksjoner for ting enn selv med beste vilje ikke kan kontroll over....

×
×
  • Opprett ny...