Gå til innhold

alex34

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av alex34

  1. Jeg fikk selv 5 på både hovedmål- og sidemåleksamen. I standpunkt har jeg 5 i hovedmål og 4 i sidemål. Var ikke fornøyd med noen av tekstene jeg skrev på eksamen og forventet 3/4 på begge. Føler jeg halte i land to latterlig enkle 5ere. Kanskje bare heldig med sensoren? 

    Til deg som fikk 2er. Sikker på at du svarte på oppgaven/skrev riktig oppgavenummer? Kan ikke forstå hvordan en ellers kan klare å få 2..

     

    Edit: De aller fleste andre jeg har snakket med både fra min egen skole og andre skoler fikk omtrent samme karakter som på standpunkt.

  2. Har fått et inntrykk av at god karakter i R1 + kanskje et oppfriskningskurs før studiestart er et greit utgangspunkt. Den tyngste matten kan du velge vekk senere. Begynner selv første året nå til høsten som 18åring og satser på at det finnes en god gjeng 97ere også.  

  3. Hva følte du "hoppet" opp til R1 og R2 var fra 1T??? Jeg jobbet en del med 1T, og klarte akkurat å få 5... Låg an til 4 hele skoleåret egentlig, men var ekstremt heldig på tentamen hvor jeg fikk 5...

     

     

    Hadde jeg tatt R2 hadde jeg jo fått 1,5 poeng til sammen... Fordi planen min om å komme inn på drømmestudiet her i Norge rett etter vgs begynner å rakne, dersom jeg får 0.5 poeng mindre :ohmy: Jeg kan jo begynne å tenke på R2 når vi faktisk skal velge det, men jeg må jo bestemme meg for om jeg skal ta S1+S2 som privatist... 

    Hoppet var ikke nevneverdig stort fra 1T til R1. Jeg slet derimot mer i R2 hvor man ikke lenger kan pugge formler, forstå alt kun på overflaten og ro inn en 5er. Hvis du slet med å få 5er i 1T ville jeg nok kanskje gått for S1+S2 hvis du ikke trenger R-matten (ingeniør). Har mange bekjente som fikk typisk 4/svak 5 i matte på ungdomsskolen og i 1T og som enkelt fikk 5 i S1+S2 og flere fikk 6 på eksamen i VG3. Og dette uten å legge ned en alt for stor innsats. 

  4. Jeg tenker selv å begynne på rettsvitenskap i Bergen til høsten og prøve ut dette et år, fremfor et årsstudium. Ikke topp motivert til å velge matte årsstudium på NTNU etter en dårlig avslutning på r2. 

    • Liker 1
  5. Hadde jævlig flaks. Nødpass var kun mulig hvis jeg skulle reise utenlands de nærmeste dagene. Ingenting annet de kunne gjøre. Itillegg vmåtte man forhåndsbestille time flere uker i forveien pga. stor pågang. Dama bak skranken syntes derimot så synd på meg (pga. at landstreffet kunne ryke), så hun ga VIP-behandling og skulle få fikset nytt pass til fredag. 

     

    Får prøve å passe på passet på landstreffet nå da, kan visstnok bli nektet nytt pass om jeg skulle miste det en tredje gang. Håpløst å ikke ha førerkort og en bank som nekter deg bilde på bankkortet..

  6. Ingen som vet om jeg bare kan møte opp på politistasjonen uten noe som helst papirer eller foreldre og få utstedt midlertidig pass på dagen?

    Har fra tidligere scannet det mistede passet på mobilen hvis dette skullle hjelpe. 

  7. Om du har andre førerkortklasser får du mopedlappen med på kjøpet.

    Det er nettopp folk som ikke har førerkort som har nytte av dette.

    Tidligere var det ikke krav om førerkort på moped, så da førerkortkravet ble innført slapp disse å melde seg på opplæring.

     

     

    Om du er godt voksen kan det gjelde deg.

    Har ingen førerkortklasser, kun trafikalt grunnkurs. 18 år..

  8. Om jeg tolker det riktig:

    http://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/Hva+har+du+lov+a+kjore/Moped+%28klasse+AM%29

     

    Husker det stod plakater på veggen på Vegvesenet for noen år siden.

     

    Andre kan sikkert svare bedre.

    Still spørsmål i MC eller Trafikk-kategorien for mer kompetent svar.

     

    Dette hjelper deg ikke med ditt legitimasjons-problem før arrangementet du skal delta i. Vegvesenet vil kreve at du viser legitimasjon når de gir deg førerkortet.

    Men det er greit å tenke på til neste gang.

    Jeg kan ikke tenke meg at dette vil fungere når jeg ikke har førerkort, men skal undersøkes. 

    På lengre sikt klarer jeg meg, problemet er bare å få tak i noe gyldig id før fredag, hadde vært kjipt å ikke komme inn på russelandstreffet.

  9. Hei!

    Har havnet i noe trøbbel her. Mistet passet (og lommeboka) på byen sist helg. Har ikke førerkort og banken min opererer med bankkort uten bilde, altså ikke gyldig leg. Har behov for legitimasjon neste helg (landstreffet) og lurer derfor på hva jeg bør gjøre?

     

    Har ikke tid til å vente på nytt pass, og jeg tenker da å kanskje skaffe meg et midlertidig pass. Er dette mulig med tanke på at jeg ikke skal ut å reise? 

  10. Hei! 

    Har planer om å begynne på NHH, men ligger atm. hårfint over poenggrensen, før eksamen. Trenger derfor en plan B. Noen tips til hva jeg kan studere til neste år som vil være relevant? Har behov for de 2 to studiepoengene et helårsstudie gir.

     

    Alternativer jeg har sett på er samf.øk årsstudium og matte årsstudium ntnu. Har også søkt CBS og kommer inn der (almenn HA). Vil dog ikke gå hele løpet på CBS, ville evt. gått første året og deretter startet fra starten av på nhh. 

     

    Har full realfagspakke fra vgs., noe realfagsrelatert kan absolutt være aktuelt.

×
×
  • Opprett ny...