Gå til innhold

pengeflytter

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pengeflytter

  1. Stryktprosenten ved samfunnsøkonomi ved NTNU/UiO ligger rundt 10-20%. Ved høyskolene (økonomi og administrasjon) ligger den rundt 0%...

     

    Ja, samfunnsøkonomi er et langt hardere studie relativt sett, men det skal det også være. Samfunnsøkonomi er ren og skjær økonomi (mikro, makro, statistikk og finans). Tradisjonelt er mikro, makro, statistikk og finans fag som studentene ved økonomi og administrasjon har slitt veldig med, og mange velger de bort til tross for at det bare gies en liten innføring i rene økonomiske fag.

     

    Til gjengjeld lærer samfunnsøkonomistudentene nesten ikke regnskap, noe som gjør de mindre attraktive på jobbmarkedet (færre stillinger å søke på). Samfunnsøkonomer er for godt kvalifiserte til å jobbe i en liten eller mellomstor bedrift hvor de fleste arbeidsplassene er.

  2. Vi bør innstille oss på 5 dollar fatet. Innen få år er hele transportsektoren elektrifisert. Med en oljepris på 60 dollar er solkraft billigere i 2023-2024. Lønningene i oljebransjen må ned!

    Lønnsfesten som varte frem til 2014 kan sees på som et hån mot det norske folk og den norske stat. Regelrett tapping og fråtsing av våre felles ressurser og kampvåpen! Saudi Arabia vil flomme markedet om få år. NÅ MÅ OLJELØNNINGENE NED PÅ KONKURRANSEDYKTIG NIVÅ!

     

  3. Vi bør innstille oss på 5 dollar fatet. Innen få år er hele transportsektoren elektrifisert. Med en oljepris på 60 dollar er solkraft billigere i 2023-2024. Lønningene i oljebransjen må ned!

    Lønnsfesten som varte frem til 2014 kan sees på som et hån mot det norske folk og den norske stat. Regelrett tapping og fråtsing av våre felles ressurser og kampvåpen! FY OG FY - NÅ MÅ OLJELØNNINGENE NED!

    • Liker 2
  4. Jeg har fått tilbud om hybel fra Einar Fasting, han virket veldig seriøs på telefon, er det noen som har opplevd noe negativt eller er det bare å si dra på visning og si ja takk?

     

    Einar Fasting er svartelistet. Svindlende kverulant visstnok. https://snl.no/kverulant

     

    https://svartelista.wordpress.com/

     

    Leietaker: "Studieåret 2015-2016 leide jeg og tre andre hos Einar Fasting i Sunnlandsvegen 36. Gjennom året hadde vi ingen problemer med utleier, men problemene oppstod når vi skulle avslutte leieforholdet.

    Vi hadde flyttet og vasket ut, og spurte om utleier ønsket å se over før vi dro, noe han ikke ønsket.

    Noen dager senere fikk vi beskjed om at han hadde hatt behov for å vaske over på nytt, og krevde for dette 13 000 kroner.

    Vi skjønte umiddelbart at det var ugler i mosen, og bestemte oss for at vi ønsket å se over fakturaer fra strømselskapet, da vi syntes strømprisene virket noe høye. Etter mye om og men fikk vi se fakturaene, der det viste seg at han hadde krevd totalt nærmere 7200 kroner for mye i strømutgifter.

    Saken gikk videre til Husleietvisutvalget (HTU), der han i tillegg til vaske-tillegget krevde 500kr/time for forberedelse av saken, noe han antakelig skulle ha brukt 18 timer på.

    Vi flyttet ut innen 04.08.16, og frifinnelsen i HTU fikk vi 06.12.16, og depositumet ble utbetalt etter dette.

    Om man ønsker et enkelt leieforhold anbefaler jeg å styre unna Einar Fasting."

     

    En annen bruker skriver: "Kverulant" om Einar Fasting.

  5. Har ikke gått der, men har hengt en del med NHH-folk som er minst like rølpete som det man kan forvente å finne på andre høyere utdannelsesinstituasjoner. Mye Gant og Lacoste der ute, men ikke bare.

     

    Definitivt rølpete, om ikke harry... Thomas Seltzer lagde nylig en reportasje fra NHH (Natta Norge). Han konkluderte med at skolen først og fremst huset balleslikkende pappagutter som hadde penger som største interessefelt. I reportasjen får man også innblikk i festlivet ved NHH. Festene som vi blir tatt med på minner mest om et russeparty ved Tryvann - sinnsykt harry. Studentene dyrker nærmest lavkultur, og fremstår som konforme og pliktdrevne. Posører..

  6. Uten tvil CBS.

     

    Generalisering: På NHH finner man først og fremst konforme streitinger som er villige til å selge sjela si for en tier. Skolen domineres av sleske posører som er opptatt av å bygge nettverk og karriere. Du finner de på LinkedIn, poserende i dress med flere hundre kontakter og CVen innprentet på forsiden. Studentene skal ha for at de er pliktdrevne og resultatorienterte. Men de er lite samfunnsengasjerte, og har få eller ingen utenomfaglige hobbyer. Ser man bort i fra profittmaksimering står NHH-studentene til stryk på de fleste andre områder. Jeg vil gå så langt som å hevde at den gjennomsnittlige NHH-studenten er uintelligent. Den typiske NHH-studenten kommer fra en konservativ familie og har blitt pushet gjennom livet. Ved finansretningen finner man de aller verste. Her finner man de som har et ønske om å bli rik på penger - koste hva det koste vil. Stereotypier er dessverre ofte sanne...

     

    Studie: NHH-studentene er grådige og ineffektive

×
×
  • Opprett ny...