Gå til innhold

kill bill

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kill bill

  1. Anbefaler ett gratis program for denne bruken, installer gjerne på en egen maskin for å opprette en bootbar usb penn eller cd/dvd, så tar du en kopi av systemet ditt. Er det kryptert eller det er andre årsaker til det, så kan du gjøre en sector by sector kopi, enkelt fortalt er det en 1-1 kopi av hele disken/partisjonen alt etter hva du velger.

     

    Det er det beste og enkleste programmet for kopi av hele partisjoner/disker for å senere kunne gjenopprette fra.

     

    Tar du kopien på 'vanlig' måte og ikke sector by sector, så vil du max bruke plass tilsvarende det du har brukt av hd plass i dag. Men i de fleste tilfeller blir det komprimert en god del, og skulle få plass på en 8gb penn.

     

    Bruker du det så skriv gjerne om dine erfaringer etterpå. Ser det er kommet ut en versjon etter at jeg installerte, har 2.5.1 selv, og nå er det 3.0.

     

    Kanskje legge med linken og programnavnet ;-) http://www.todo-backup.com/ Easeus todo-backup

  2. Hei, kan de med kunnskap om hardware og spesielt med tanke på videoredigering hjelpe meg litt her. Er dette ting som fungerer isammen? Pris vs ytelse?

     

    Tenker i hovedsak å bruke PC'en til videoredigering - Sony Vegas - Canon HF100 AVHCD, og bilderedigering Photoshop. Litt spilling blir det sikkert også.

     

    Har skjerm og tastatur/mus fra før så det er utelatt. Backup holdes utenom, dette er ett forsøk på å få raskest og mest stabil PC for pengene. Pris 10-20K. Heller mer penger enn tregere PC hvis det er tvil om komponeneter holder mål. Er f.eks usikker på minnebrikkene.. Hardwarefreaks hjeeeelp :)

     

    Skal ikke kjøpe Blue Ray brenner enda. Men trenger f.eks en god multi leser for minnekort som tar SDHC minnekort, CF og Xd, helst via USB.

     

    Link til Handlevogna

     

     

    Asus P5E64 WS Evolution 2055,- Amentio 2055,-

     

    Chieftec CA-01SL-SL-B 899,- Microplex 899,-

     

    Intel Core 2 Quad Q9450 2124,- Amentio 2124,-

     

    Microsoft Windows Vista Ultimate Engelsk Fullversjon 2439,- Yaha.no 2439,-

     

    MSI GeForce 9800 GTX 512 MB OC 2063,- Amentio 2063,-

     

    OCZ DDR3-1600 Platinum EB XTC 4 GB (2 x 2048) 2764,- Amentio 2764,-

     

    Plextor PX-810A/T3B 520,- XD 520,-

     

    Samsung Spinpoint F1 750 GB 695,- Digitalimpuls.no 2085,-

     

    Thermaltake Toughpower 750W 915,- El-land.no 915,-

     

    Rimeligste totalsum 14145,-

     

     

    på forhånd takk for alle innspill, foreslå gjerne endringer, sikkert ting jeg ikke har tenkt på. Kan bli aktuelt å overklokke hvis det går å få stabilt med mye bedre ytelse.

     

    edit: forandret minne til 4GB, men vet fortsatt ikke om det fungerer optimalt

    redigert topic og ønsker tips om god multikortleser for minnekort

  3. Sjekk hvilket program som styrer trådløskortet, windows innebygde eller ett som fulgte med trådløskortet. Begge kan ikke kjøre samtidig, gå inn på services.msc og sjekk der om du lurer på hvilke tjenester som kjører samtidig.

     

    Beklager kortversjonen, men det er kveld nå. Legger ved en link, regner med vedkommede som har den siden synes det er greit:-)Sjekk denne hvis du lurer på detaljer http://la7dfa.com/hw-no.html den forklarer mye.

  4. Har du torrent programmer gående på pc'en? Trådløs adapteret ditt burdet ikke plages med skjermet antenne, men har selv vært plaget med nettilgang på 54mbps trådløskort. Da disse viste mindre en 54, 36 og nedover i styrke, så var det skjerming av antennen som var problemet. Det problemet har jeg aldri opplevd på bærbare pc'er. Men sjekk med cmd og ping, ping ofte i en periode og se etter spikes i forhold til normal tilgang.

     

    Hvilken programvare styrer trådløskortet, windows egen tjeneste, eller en som fulgte med kortet? Sjekk at bare den ene kjører som tjeneste av gangen.

  5. Hvis mormoren din sin pc har programvare fra spray for å få koblet seg på nett, så er det enkleste som sagt å installere samme programvare selv, og selvfølgelig legge inn rett brukernavn/passord. Vet ikke om den fungerer på Vista, men der er sikkert lagt ut nyere versjon på spray sine nettsider.

     

    Har hun 2 nettverksporter i sin pc, så kan du koble din pc i hennes nettverksport nr 2, men da må du dele internetttilkobling med andre pc'er i nettverksinstillingene på den pc'en.

     

    Hvis ikke må du nok inn i oppsettet på modemet/routeren og legge inn brukernavn og passord og annen relevant informasjon for å få modemet til selv å sørge for identifisering mot ISP. Og samtidig må du slå på DHCP, da vil alle pc'er som kobles til få netttilgang, uten programvaren fra spray.

     

    Gjetter litt her på hvordan oppsettet er pr idag, men er der programvare som sørger for identifiseringen på din mormors pc så kom det sikkert 1 cd med programmet på med modemet.

  6. Sjekk om hun har programvare som styrer modemet, lignende som telenor bruker, hvor programvaren har passord/brukernavn for oppkobling. Hvis det ikke er det, så kan du jo sjekke om du har automatisk ip på din pc, i tilfelle du har lagt inn en fast adresse og glemt av?

     

    Til DrPhlux: Tror ikke det er modemet for analog oppringing han plages med.

  7. Lag en konto med samme brukernavn sett samme passord på begge, på de forskjellige pc'ene.

    Da skal du få tilgang til alle mapper du evt. har på den andre PC-en, uansett hvilken du logger på.

     

    Hvis du da har problemer så sjekk brannmurene dine, har du windows standard brannmur på begge?

     

    Når du pinger ip'en får du svar, enn hvis du pinger maskinnavnet?

     

    \\ip adresse fungerer hvis du kan pinge ip adressen, hvis ikke du får svar ved \\maskinnavn så sjekk ping mot maskinnavn

     

    Du kan evt. legge til ip-maskinnavn binding i host fila...

     

    sjekk ut dette og spør på nytt hvis du ikke får det til

  8. Sjekk denne linken http://www.practicallynetworked.com/sharin...mydocuments.htm

    for mer om fildeling, kjenner ikke MCE så ikke sikkert det hjelper der, men ved all fildeling foretrekker jeg å slå av enkel fildeling og heller dele ut til enkelte brukere evt. grupper.

     

    Mener å huske at ved enkel fildeling må gjeste kontoen være aktiv...

     

    Har du bruker(administrator) med samme brukernavn og passord på begge maskinene?

     

    post-40640-1202922964_thumb.jpg

     

    se vedlagte bilde for eks. fra en av mine delte mapper

  9. Hmm, ett par spørsmål til. Hvilken type nettverk kobler du til med, trådløst eller kabel, og hvilke pc'er gjelder det?

     

    I tilfelle kabel på den stasjonære, og trådløst på den bærbare, har du prøvd å bruke kabel på den bærbare for å teste..

     

    Og hvilke tjenester/protokoller er installert for nettverksforbindelsen din? 'se vedlagt bilde for eksempel' post-40640-1165789294_thumb.jpg

     

    Det at du får tilgang til printeren din er fordi den er delt, men hvordan 'fant' du den? Gjennom explorer, eller legg til nettverksprinter?

     

    Som du nå har oppdaget så kjører ikke XP Home og XP Professional alt likt, spesielt ikke når det kommer til nettverk. Men er det Professional på den stasjonære? Du skrev bare windows så.. Og du er helt sikker på at du har fått slått av Norman Branmuren da?

  10. Hei i mstsc skal du ikke skrive \\ før ipadressen, men ipadresse evt. datamaskinnavn. Og heller ikke c$ etter, dette gjelder kun ved kontakt mellom maskinene med Windows Explorer.

     

    Har du slått på Remote Desktop da? Du finner den ved å høyreklikke på My Computer, og Remote Tab'en, sjekk at det er huket av for Remote Desktop, administratorer har automatisk tilgang.

     

    Har du delt en mappe på den pc'n du sliter med å få kontakt med da?

     

    Forsto det slik at du hadde kontakt en vei mellom pc'ene, og det får du hvis det er delte mapper på den ene pc'n, og ikke den andre.

     

    Brannmurene du har, er det Windows sin, eller andre løsninger?

     

    Og hvilket OS kjører du, Home eller XP, og er det det på begge maskinene?

     

    Kill Bill

  11. Hei, regner med at det er tilgang til de forskjellige diskene/mappene du trenger.

     

    Eks.: du sitter på en pc som heter 'bærbar' med en konto med administratorrettigheter. Brukernavn 'per' og passord '1234'.

    Den bærbare har ip adresse 192.168.1.10

     

    Den stasjonære heter 'spillboks' og har også en konto med brukernavn 'per' og passord '1234', og administratorrettigheter.

    Den stasjonære har ip adresse 192.168.1.20

     

    Du vil da få kontakt mellom pcene ved å logge på den ene maskines konto per, og

    skrive inn \\bærbar eller \\spillboks , alt etter hvilken maskin du sitter på.

    Alternativt kan du skrive inn \\192.168.1.10 for å få kontakt med den bærbare.

     

    Har du en D: disk kan du skrive inn \\192.168.1.10\d$ og du kommer til root(første nivå) på disken, samme som om du satt direkte på den og jobbet.

     

    Har du delt ut noen mapper på en pc vil du få kontakt med den uansett, men kun til de delte ressursene.

     

    Det beste og minst brysomme, er å mappe stasjoner, da trenger du ikke like kontoer og passord.

    Åpne Explorer - Høyreklikk på My Computer og velg Map Network drive, det vil stå ett eksempel under der hvor du skal legge til Folderen du vil ha tak i.

    Eks.: \\bærbar\d$\skolearbeid Dette vil da legge en snarvei i mappevisninga til explorer, som peker rett på den bærbare pc'n sin D: disk, og mappen med navn skolarbeid. Samme som om du satt rett på den pc'n og jobbet. (D:\skolearbeid).

    Har du ikke samme kontonavn og passord, så kan du legge til det under, 'Connect using a different username', legg der inn brukernavn og passord som hører til den kontoen.

     

    P.S. Mappen må selvfølgelig eksistere...

     

    Kort oppsummering, begge pc'ene må ha samme kontonavn og passord for enkel tilgang mellom de. Evt. Map Network stations :-) og legg til det brukernavnet og passordet som er gyldig på den andre pc'n.

     

    Og kanskje det viktigste i ditt tilfelle, du må ha delt ut minst en ressurs/mappe på den pc'n du ønsker tilgang til :cool:

     

    Velg en mappe som du høyreklikker på, velger shared og security, og setter den til delt... Vent så ett minutt eller 2 før du prøver å få tilgang til den pc'n :)

     

    Håper dette hjalp.

     

    Hvis ikke beskriv problemet ditt nærmere, hva og hvordan og så videre..

     

    hilsen Kill Bill :ph34r:

  12. har akkurat vært borti samme problemet hos en kar som var plaget med trådløstilkoplingen, det fungerte fint med kald pc, men etter ei stund når maskinen ble varm fungerte det bare sporadisk

     

    enden på visa var at han kjøpte nytt trådløskort og satte i pcmcia-utgangen, og alt fungerte knirkefritt.. :cool:

     

    men du kan jo prøve de andre alternativen som er foreslått først før du evt kjøper nytt kort og deaktiverer det gamle :)

  13. Har du på enkel fildeling?, evt på begge? Du skriver ikke hvorfor du vil ha VPN i drift, ønsker du tigang mellom pc'ene over internett? eller kun på hjemme-LAN?

     

    Hjemme-LAN:

    Mitt oppsett gjør at jeg har full tilgang mellom den bærbare og stasjonære, jeg har da slått av enkel fildeling! Og så opprettet 2 like kontoer, selvfølgelig bare 1 på hver pc :-)

    Når de da er på samme nettverksgruppe så går alt knirkefritt, kan også få full tilgang til alle disker uten å gå å dele mapper og lignende. Men da må du 'map network drive' i explorer. Veldig lettvint for eget hjemmenettverk.

×
×
  • Opprett ny...