Gå til innhold

PolarKing

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PolarKing

  1. Nei men fordelen med PC-er er jo størrelse. Det ville vel ikke vært vanskelig for Apple å legge til Lightning på Mac-ene itillegg til USB Type-C for eksempel.

     

    Det har du rett i. Det er ikke vanskelig å utstyre pc'er eller annet utstyr for den saks skyld med ekstra kontakter, men gjør Apple det? Nei, det handler om tap av penger i form av ekstra salg. Macbook er et flott eksempel på nettopp dette. En USB type C and that's it. Lite brukervennlig.

  2.  

    Er det noen som kan gi meg ett rasjonelt argument for hvorfor i guds navn de fjerner 3,5mm porten? Jeg ser kun en fordel i forhold til 6s oppsettet; tynnere telefon.

     

    Nei, lyden blir ikke automatisk bedre av at den sendes digitalt ut av telefonen, det avhenger helt og holdent på DAC i eventuelle propper/klokker du skal bruke.

     

    For å sende Lyd gjennom 3.5mm må den gjøres om til Mono lyd og det krever mer strøm og gir mindre kvalitet enn det som kan teoretisk være mulig i digital lyd. Men vi har jo blåtann? den er ikke like god.

    uansett er Apple en av de få leverandørene på telefonmarkedet som har mulig å få bort den gamle 3.5mm teknologien, de satte standaren for smarttelefon i 2007, nu prøver de igjen. om dette er et bra eller dårlig valg vil vi mest sannsynelig se på andre telefon merker fremover eller på neste versjon av iPhone.

    Eeehhh. Du er helt på jordet !!!

    3,5mm jack finnes både i stereo og monoutgave.

    Og når det gjelder lyd og strømforbruk - her kommer fysikk og bevegelsesenergi inn i bildet.

    Energien som skal til for å bevege en membran til passive høytalere er den samme uansett kontakt. En viss besparelse har man på telefonbatteriet hvor signalet sendes digitalt til trådløse hytalere, men energien for å drive membranene er den samme. Dog er det batteriene i headsettet som belastes ekstra.

  3. Hjelpe meg for et sutrekor :)

    Tror dere at jackpluggen vil overleve 100 år til?

     

    Noen må tørre å ta steget, og Apple gjør det nettopp fordi de kan, og fordi de andre vil følge på når de ser at jackpluggen blir et hinder for hvis de skal lage produktene sine tynnere.

     

    Vi har jo sett dette før.... hvor lenge drev PC-produsentene med 3.5" diskettstasjoner når Apple hadde fjernet dem for lenge siden? Hva med CD/DVD-rom? Hva med at alle PCer absolutt måtte ha VGA-kontakter som forhindret dem å bli mindre klumpete osv?

    Ja det er klart at alt dette krevde at man måtte kjøpe overganger, men til slutt ble det likevel en standard som vi nå ser i dag med smalere connectorer som f.eks at VGA ble til MiniVGA, Mini Displayport, HDMI og til slutt Thunderbolt. Alt dette er med på å kunne gjøre maskinene tynnere og lettere.

     

    Det er jo ikke dermed sagt at lightning kommer til å bli en industristandard, det tviler jeg veldig sterkt på, men Apple gjør det fordi de er de eneste som kan gjøre det.

    De andre kan ikke gjøre det hver for seg, de er avhengig av å gjøre det SAMMEN.

     

    Apple har gjort mye teit i fortiden, og kommer nok til å gjøre det i fremtiden også, men de skal ha en ting, de har guts til å prøve. Det må dere i det minste være med på :)

     

    Det blir aldri standard å måtte ofre ladekontakten for å bruke annet utstyr. Behøver ikke mye iQ for å skjønne at det forringer opplevelsen.

    • Liker 2
  4.  

    Kjempebra artikkel, med godt og interessant innhold, men jeg er overrasket over at en ussel hastighet på bare 20mbit/s i 2016 kvalifiserer for en overskrift som "super bredbånd". Det er direkte feil og misvisende. I beste fall er det i nedre sjikt av hva som kan kalles bredbånd.

     

     

     

    - Du tar det der med SUPER- for bokstavelig...

     

    Det kan ikke defineres som SUPER-Bredbånd..., det har du rett i..., men det er ikke det artikkelen gjør heller.

     

    I denne artikkelen så nevnes SUPERHASTIGHET.

    Som i denne sammenheng refererer til det faktum at hastigheten økte fra 220kilobit/s til 20Megabit/s.

    Det tilsvarer en økning på nesten 91 ganger den orginale hastigeten.

    Jeg vil påstå at det er superhastighet om man går i målestokk fra før til etter bytte av ruteren.

    Og jeg er rimelig sikker på at det var det artikkelforfatteren også hadde i bakehodet da han skrev denne artikkelen.

    Ser at overskriften er endret siden jeg la ut min kommentar :-)

  5. Utrullingen av fiber er sentralt for prisen på data og datapakker 4G. I Sverige sponset den svenske stat bygging av fiber i store deler av landet på høyspentnettet. Der den svenske stat brukte milliarder, har den norske kun brukt et par hundre millioner. I Danmark er det korte avstander og lett og relativt billig å bygge ut. I Norge har byggingen vært behovsstyrt og dyr. Lange avstander og komplisert terreng medfører høy byggekost. Dette gjenspeiles i 4G prisene, samt i prisen på fiber til heimen.

×
×
  • Opprett ny...