Gå til innhold

HawkMan79

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HawkMan79

  1. 625 kr i timelønn gir en årslønn på omtrent 1,2 millioner. Det burde være mer enn en anstendig lønn for en operatør med minimalt med fagbakgrunn.

     

    Dersom du ikke får det til å gå rundt som et enkeltmannsforetak får du skalere opp virksomheten. Ansett f.eks 10 operatører som jobber utelukkende med å bytte deler, en fyr med fagbrev som gjøre enklere feilsøk og en person i administrasjonen som kjører lønn og fakturerer. Dette er ikke akkurat en bedrift som krever rakettforskere.

     

    Hvem har nevnt noe om dette?

     

    Ja, ansette 10 personer er nok kjempenyttig utenfor Oslo i steder der det er vanskelig nok å få det til å gå rundt med bare seg selv som ansatt og uten alt det ekstra arbeidet med å være sjef og betale lønn og adminisstrasjon i tillegg... joda. super ide det der...

  2. Så du synes det er i overkant mye med 1250,- timen for reparasjonskostnader, med leie av lokaler, gjerne i sentrum, skatt og dele kostnader?

    Er vel du som ikke har perspektivet i orden tenker jeg.

     

    Selv i billige utkant strøk er det akkurat så det går for et enkeltmannsforetak. I sentrum av storbyer... kommer ikke til å gå rundt, selv med et større firma.

    • Liker 1
  3. Interessant at du synes det er helt greit at en som reparerer enkle feil på en mobiltelefon skal ha like mye timesbetalt ut til kunde som en sivilingeniør i byggebransjen. Jeg tror ikke du har perspektivet ditt i vater.

     

    Det kunde betaler i timen er i beste fall halvparten av timeslønnen til den som gjør jobben. Det skal skattes, så skal det betales arbeidsgiveravgift, så skal eventuelt verkstedleie betales, osv. 

     

    Om du gjør det som enkeltmannsforetak, har du en person som må ta ut mye av "lønna" til papirarbeid, avgifter til regnskap og andre faste utgifter, moms, så må man legg til side for sykepenger og pensjon som man ikke får ellers. 

     

    Du kan ikke sammeligne det som kunde betaler med lønna direkte ut til ansatte, det blir som å sammenligne eple og gris. 

     

    Jeg tenker uansett at skal man reparer så vil det koste, selvsagt kunne staten sponset med å droppe skatter og avgifter på slike yrker, men det er et byråkratisk mareritt. og vi har jo allerede gode ordninger på dette. retur/bytteordninger på telefoner. der telefonene blir fikset på store verksted der rutinene er satt i system og er langt mer effektiv. Det ville vært langt bedre å gi ekstra støtte til disse slik at man får igjen en brukbar sum på en slik telefon som i saken der det utvendige skallet og skjermen må byttes. Noe som i dag vil redusere avslaget på ny telefon til kanskje 200,- 

    • Liker 3
  4. Du for All musikk du ønsker med abonnement hos andre aktører også i tillegg til at andre aktører også selger sanger og album, noe Ikke Spotify gjør! Derfor er Spotify Uaktuelt for meg !

     

    Du kan jo likevel abbonere på Spotify og kjøpe på andre tjenester.

     

    Spotify fungerer på Spotify Copnnect, som er den desidert beste tjenesten av slitt slag, uten konkurranse. og nei, hverken AP2 eller chrome cast gjør det samme. I tillegg er det veldig begrenset i sammenligning og har en merkelig forsinkelse. 

  5. [quote name='Playpilot' timestamp='1541597469'

    Yonathan/Team Playpilot 

     

    På iPhone, av en eller annen grunn når man registrer seg i appen og skal skrive in aldre får man bare opp bitmoji tastaturet(om det er installert går jeg ut ifra) og man kan ikke bytte. nå kan man skrive tekst med det og men...

     

    dette er jo litt merkelig. i alle andre steder får jeg swiftkey og apple tastaturet som standard slik jeg har valgt og kan bytte som jeg vil. selv i søkefeltet i appen.

    • Liker 1
  6. Hadde det bare vært slik at Spotify Connect fungerte så. Jeg har en Sony SRS-HG1 med Spotify Connect og Google Cast. Connect har ikke fungert på vel over et år, skjer ingen ting når jeg prøver å koble til. Ender alltid opp med å bruke Cast for dette formålet.

     

     

    Her å du nok skylde på Sony. enten har du ikke oppdatert firmware, ellers så har sony ikke giddet å bry seg med Spotify connect på oppdateringene. Den er jo også utgått så den vill nok ikke fått oppdatering for støtte til gratisbrukere uansett med Sony som produsent. 

     

    Utover det fungerer jo Spotify connect helt fantastisk, mye bedre enn chromecast. 

  7.  

    Men jeg kan jo gi deg en out da, kan du finne en eneste person som har brukt 500GB eller mer på dette fantastiske abonnementet uten å ha blitt kastet ut eller flyttet ned på 12GB?

     

     

    Grunnleggende argumentasjonsregler. Det er ikke andres oppgave å bevise en negative påstand. Det er faktisk DU selv som må bevise at ALLE som bruker 500GB eller mer har blitt kastet ned på 12GB abbonementet. Så bare å be chilli om innsyn i brukerbasen og finne frem telefonen, dette vil ta tid. 

    • Liker 3
  8.  

    Bør denne gå for halv pris av en Samsung eller iPhone?

    Troll.

     

     

    Sony Xperia XZ

    Størrelse: 14,6 x 7,2 x 0,81 cm

    Vekt: 161 gram

    Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080 piksler, LCD IPS

    Maskinvare: Snapdragon 820, 4 kjerner, 2 x Kryo @ 2,15 GHz + 2 x Kryo @ 1,6 GHz, Adreno 530 GPU, 3 GB RAM

    Lagringsplass: 32 GB, plass for MicroSD

    Operativsystem: Android 6 Marshmallow, oppgraderes til Android 7 Nougat

    Teknologi: Fingersensor, Qnovo ladeteknologi, QuickCharge 3.0 (hurtiglader medfølger ikke)

    Kamera: 23 MP, stabilisert, hybridfokus med laser og fasedeteksjon, mulighet for manuell kontroll på fokus og lukkertid.

    Batteri: 2900 mAh

    Pris: Fra 7000 kroner, i salg fra 11. oktober

    Prosessor - MediaTek MTK6755 OctCore 2.0GHz Cortex A53 (Helio P10)

    OS - Android 6 (M)

    SIM - Dual (Micro) - OBS - om du bruker begge SIM plassene kan du ikke bruke TF kort!!!

    RAM - 4GB

    Lagring - 32GB + SD (Opp til 128GB)

    Skjerm - 5.5" LPTS 1920 x 1080 capacative m/Gorilla Glass 3

    Kamera - 13MP m/blits (1080P 30Fps), 5MP front kamera

    Navigasjon - GPS/GPS-A

    Sensorer - Avstand, Lys, Gravitet

    Mål - 150.8 x 75 x 8.5mm (tykkeste)

    Vekt - 196g

    Batteri - 4000mAh Li-Ion

    Data - GPRS/EDGE/HSPA+/LTE

    Nettverk - 2G GSM: 850/1800/1900MHz, 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz, 4G Bånd 1, 3, 7, 8, 20

    BT - 4.1

    HotKnot - Ja

    WLAN - 802.11 - a/b/g/n/ac

    Fingerprintleser - Ja (bak)

    WiDi - Ja (MTK)

    Farge - Gråsølv bak, sort front

     

    Hadde nok kjøpt mobil på iwill slik det er i dag.

    Eneste denne er ikke vanntett hvordan det er med reklamasjonsrettigheter er jeg usikker.

    Da uglephone nok har reprasjon i kina.

     

    Du må vel være enig sony\samsung og apple tar stiv pris på samme deler som kan produseres billigere?

    Kvaliteten kan være forskjellig men det er ikke sikkert.

    PRoblemet md disse billigmobilene er at selv om spes er tilsynelatende bra, er det andre ting som trekker ned. byggekvalitet. kameraet er som regel rimelig dprli til sammenligning og skjermen, er ote veldig dårlig, joda, oppløsning har den, men lysstyrke og fargegjengivelse er til skogen. så kan komponentkvaliteten generel være ganske tvilsom.

     

    men noen av telefonene er bra de, så lenge man ikke er kresen på skjerm og kamera.

     

    Sony'en her er jo ganske grei på prisen da, MEN, Sony og snapdragon... etter Z3 og Z5 har jeg nok hatt min siste sony selv om jeg ellers like design og byggekvalitet på telefonene. hjelper ikke når de kan brukes som varmeovm og alt henger og lagger.

  9. Jeg får bare 4mbps på hjemmenettet derfor hvis noen kan tiby 10mbps med FRI data mengde (eller minst med stor pakke, mer en 200GB), det blir en stor forbedring for meg.

     

    Og HEr er grunnen til at de ikke leverer fri eller store datapakker. hastighet KAN de levere, så mye de teknisk klarer. datamengde derimot skaper problemer. ikke mengden i seg selv, men bruken som kommer med det. På mobilnettet deler alle brukere innenfor en viss radius på samme sender/tårn. og selv om tårner har fiber som klarer å levere flere terabytes om så hva. kan bare et lite antall brukere. her snakker vi titalls. totalt blokkere den trådløse trafikken ved å bruke opp de som finnes av frekvensbåndbredde på konstant å laste ned, selv ved "lav" hastighet. høyere hastighet ville i teorien kunne hjulpet. men ville nok heller gjort det verre ved at de da ville brukt den til å lastet ned enda mer...

×
×
  • Opprett ny...